Csak 40 darabot adtak át!Én úgy tudom, hogy a lengyelek az összes működőképes és nélkülözhető Twardy-t odadták az ukriknak a lengyelek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csak 40 darabot adtak át!Én úgy tudom, hogy a lengyelek az összes működőképes és nélkülözhető Twardy-t odadták az ukriknak a lengyelek.
Honnan van a Wagner tiszti kara, aki tervezi a harci műveleteiket? Honnan vannak fegyvereik, harckocsik stb? Nekem ez nem tűnik lehetségesnek az orosz sereg támogatása nélkül.És elkészült nyugger kollega szoledari elemzése, benne arról miért is fomtos, plusz mi várható ezután a közeljövőben
![]()
Szoledar még csak a kezdet | #moszkvater
Szoledar elfoglalása az elmúlt több mint fél év első nagyobb orosz hadisikere az ukrajnai háborúban, amelyre a harkovi és herszoni kudarcok fényében égetően szüksége volt Moszkvának. Ám a neheze még csak most következik, mivel Szoledar még csak a Szlavjanszkért folyó harc első lépcsőfokát...moszkvater.com
Vásárlolták. Vagy a Wagnernek dolgozol vagy a hedseregben szolgálsz. Nincsenek a Wagnerben kölcsönadott emberek.Honnan van a Wagner tiszti kara, aki tervezi a harci műveleteiket? Honnan vannak fegyvereik, harckocsik stb? Nekem ez nem tűnik lehetségesnek az orosz sereg támogatása nélkül.
persze, mert csak annyi működöttCsak 40 darabot adtak át!
szvsz egyre inkább előtérbe kerül a légierő is. már láttunk egy-két (FAB500) nagyot leesni, szerintem lesz még ebből több is. nagyszerű eszköz arra, hogy a csoportosulásokat felszámolják. Mi-28N meg már viszi X-39 rakétákat is ...És elkészült nyugger kollega szoledari elemzése, benne arról miért is fomtos, plusz mi várható ezután a közeljövőben
![]()
Szoledar még csak a kezdet | #moszkvater
Szoledar elfoglalása az elmúlt több mint fél év első nagyobb orosz hadisikere az ukrajnai háborúban, amelyre a harkovi és herszoni kudarcok fényében égetően szüksége volt Moszkvának. Ám a neheze még csak most következik, mivel Szoledar még csak a Szlavjanszkért folyó harc első lépcsőfokát...moszkvater.com
Par eve nagyot futott az az elkepzeles hogy a jenkik technikat tarolnanak Tatan, vagy mashol, aztan ha kell csak kuldenek repcsivel embert hozza. Ugy tapsoltak neki sokan hogy milyen faxa ez hogy juhaszkodhatunk a jenki vackoknak, de nekem akkor is buzlott...Mekkora egy dandár amiben csak járműből 1000 van ? LOL
Legutóbb múlt év szeptember elején adott ki közleményt a lengyel fegyverkezési hivatal, egy újabb Twardy szállítmány átadásáról az ukriknak de pontos számot nem mondtak, és én úgy tudom, hogy csak a nélkülözhető Twardy-t adták át az ukriknak , mivel a Twardy-l még számolnak Lengyelország védelmében és csak akkor fogják őket kivonni amint beérkeznek a koreai K2-k és az amcsi Abramsek.Csak 40 darabot adtak át!
Mi itt látjuk mindkét oldal közzétett videóit.Most kéne valahogy meghekkelni az ukrán TV adásokat, és ezt a videót egy kis magyarázattal nyomatni, hogy ezt teszi a 160 centis hobbit veletek, menjetek, csináljátok ki.
Az is mai hír, hogy idióta ukrán katonák bentragadtak egy panelben, ahol ment a házról házra, és felszólításra sem adták meg magukat, hanem felmentek a felső szintre és inkább leugrottak, minthogy fogságba essenek. Ezek komolyan azt hiszik, hogy az orosz fogság olyan, mint náluk.
Nem tudom,ha már a frontra kerülnék,nagyjából tisztában próbálnák lenni avval,hogy ki ellen harcolok,melyik egység,hogyan viselkednek a magukat megadókkal,hogyan harcolnak. Nem hinnék semmit el a propagandából,az soha nem a közkatona érdekeit szolgálja.Mi itt látjuk mindkét oldal közzétett videóit.
(Ami persze nem azt jelenti, hogy ez a teljes kép, hanem inkább ilyen-olyan üzenet az ellenfél, meg a világ felé.)
Viszont a fronton levők szerintem nemigen látják ezeket a videókat, illetve ha látnak is akár pozitívnak szánt videókat/üzeneteket, nyilván nem hisznek neki. Én sem hinnék egy ilyen videónak/üzenetnek sem, bárki is lenne a környékről az ellenségünk...
Szóval én nem csodálkozom a tettükön. Hogy mennyire irracionális a vég nélküli gyötrelemtől való félelem, hogy inkább a gyötrelmes véget választják, azt innen a fotelből szerintem nem vagyunk hitelesek megítélni.
Rég nem láttuk őket, Severodonetsk-Lysychanskban voltak utoljára - 35th Separate Guards Motor Rifle Brigade. Az "O" csoport![]()
Военный Осведомитель
Продолжение эпичного штурма украинских позиций. После зачистки украинского окопа и окрестностей российские штурмовики продвинулись дальше и завязали бой с отступающим противником. Видео позволяет оценить реалии практического любого боестолкновения, где основной движ наводит буквально пара...t.me
Meg egy videó a ukrán állás bevételeről, elvileg a folytatása.
![]()
Военный Осведомитель
Крайне редкие и эпичные кадры штурма украинских позиций. Российский боец бросил гранату перед окопом с украинскими солдатами, обошел их сзади и попытался принудить к сдаче в плен. Однако солдаты противника либо от страха, либо от контузии не поняли кто перед ним и пытались убедить нашего...t.me
Ritka felvétel egy ukrán állás elleni támadásról. A orosz katona állás elé dob egy gránátot majd utána hátulról megkerüli őket.
![]()
Военный Осведомитель
Продолжение эпичного штурма украинских позиций. После зачистки украинского окопа и окрестностей российские штурмовики продвинулись дальше и завязали бой с отступающим противником. Видео позволяет оценить реалии практического любого боестолкновения, где основной движ наводит буквально пара...t.me
Ez nem fanatizmus, hanem agyilag le voltak blokkolva, akárcsak az orosz faszi. Egyszerűen csak nézték az oroszt, az orosz az egyiktől még el is vette a karabélyt. Azután az orosz nem bírta tovább a stresszt és lerepült az agyáról a gépszíly. Így elnézve a videót mindhármat sajnálom, a két ukrán teljesen feleslegesen halt meg (ha tarkóra teszik a kezüket és hasrafekszenek a gödör mellett, még ma is élnének), az orosz pedig teljesen feleslegesen lett gyilkos. Ha kicsit több lélekjelenléte van és társsal együtt megy, lehet lövöldözés nélkül is leszerelhették volna őket.Jézusom. Milyen fanatizmus kell már ehhez. Totál vert helyzetben voltak, meg is kapták az esélyt, hogy éljenek...
https://t.me/milinfolive/95398![]()
Военный Осведомитель