Azért vannak itt nagyon érdekes történések és hírek, de örömmel látom hogy a virtuális faszméregetés még mindig fontosabb a többségnek
"Army Secretary Christine Wormuth separately shared with the reporters that the U.S. will go from making 14,000 155mm shells each month to 20,000 by the spring and 40,000 by 2025."
A NATO szerint az oroszok napi 20000 darabot tudnak gyártani, ha minden üzemüket teljes kapacitásra állítják.
A KMW idáig havi 2 darab Leo2-est gyártott, most biztos beleállnak és felvesznek embereket, felpörgetik a gyártást, belehúznak és csinálnak havi 10-15 darabot.
Az Uralvagonzavod az utóbbi 2 hónapban 200-200 db T-90M-et adott át állítólag. Biztos volt benne olyan ami nem teljesen most készült, de még akkor is mondhatjuk hogy havi 100-at le tudnak húzni 3 műszakban... A szovjet/orosz doktrína mindig is arra épült, hogy nagy tömeget gyártsanak és ez tüzérség és hk vonalon nem változott, a gyáraik megvannak, ők nem szerveztek ki semmit, sehová.
Az meg hogy Szoledar mekkora győzelem, majd kiderül. Nem a semmiért védték annyira. Soledar alkalmas arra, hogy ott erőket és tüzérséget vonjanak össze és mivel onnan Artyomovszk tűz alatt tartható így ugródeszka lehet a város bevételéhez. Nem mellékesen többször is volt róla szó, hogy itt fel tudják törni az első komoly védvonalat.
Ha valóban csak egy pötty lenne a térképen, akkor a kijevi junta nem áldozott volna fel ilyen mennyiségű élőerőt és hadianyagot. Láttad Te a képeket meg a videókat onnan? Halmokban állnak a hoholtesttek az erdőben, az utcán, a házakban, valami iszonyat ami ott van.
Én is pont a napokban számoltam ki azt hogy mennyi a NATO vélemény szerinti orosz tüzérségi lőszer termelés, és nekem is napi 20 ezer jött ki, ami összehasonlítva az amerikaival, hát igen........ főleg úgy hogy ha ezzel is az a helyzet mint a már rég elfogyott és most már mínuszban pörgő számlálóval repülő rakéták esetében.... magyarul arra gondolok hogy lehet vannak olyan inaktív gyártósorok amiket ha beröffennetek akkor a hivatalos termelés sokszorosát képesek produkálni, mert igen, az oroszok nem szerveztek ki mindent is, és nem azért tároltak le istentelen mennyiségű harceszközt hogy ne legyen hozzám lőszer egy igazi nagy háború esetén. Jó példa erre az általad is említett T-90M esete, ment nagyban a szakértés hogy nem tudnak többet gyártani mint 50 darab, hiába mondtuk hogy ez a békeidős termelés de az inaktív sorok aktiválásával elkezdik szarni a tankot, és szerintem még nem érték el a maximális termelést a meglévő sorokkal sem, főleg ha még többet kezdenek el felhúzni, bár minek.
A tüzérségi lőszer esetében pedig még könnyebb dolguk van, ha átmenetileg lehetne is nagyobb igény mint a termelés, akkor ott vannak a volt tag-köztársaságok, Irán, Észak Korea és Kína készletei. Üzletelhetnek nyíltan is vagy mint ahogy Indonézia teszi Kínával, kétszer annyi olajat adnak el Kínának mint a kitermelésük, ha értitek mire gondolok
Amúgy azt látjuk hogy a precíziós fegyverek gyártása is felpörgött mert egyre többet használnak, szóval a nyugatnak sokkal de jó sokkal többet kell küldeni mint ezek a 10-50 darab harckocsik, ukránból meg nem lesz több az idő előrehaladtával.
A nyugati termelés is növelhető, de más a gazdasági szemlélet, ezért ott nem hiszem hogy vannak inaktív sorok megtartva, ezért hosszabb idő. Kitart addig ukrajna?
Ballisztikus rakéták találták el Kijevet Fehéroroszországból (VIDEO)
A reggeli rakétatámadásokat Kijev ellen Fehéroroszország hajtotta végre. Iskander rakétákat vagy azok iráni megfelelőit használták .
Jurij Ignát, az Ukrán Fegyveres Erők légierejének szóvivője elmondta, hogy a
kijevi célpontokat eltaláló rakéták észak felől (a Fehérorosz Köztársaság felől) ballisztikus pályán repültek. Iszkanderekről vagy iráni megfelelőikről van tehát szó, ha Oroszország megkapta őket – írja az ukrán média.
Tegyük hozzá, hogy Fehéroroszország részéről a mai napig nem indítottak rakétákat Ukrajnában lévő célpontokra.
Источник:
https://rusvesna.su/news/1673689120
‼️По Киеву ударили «Искандеры» или иранские ракеты со стороны Белоруссии Спикер ВВС Украины Юрий Игнат заявил, что ракеты, ударившие утром по Киеву, летели с севера (со стороны РБ) по баллистической траектории (то есть, это «Искандеры» или их иранские аналоги, если Россия их все-таки получила...
t.me
Ez egy nagyon érdekes hír, észak felől nem rakétáztak eddig. Akkor sahedek sem repültek észak felől? Mert akkor a nyugat ukrán infrastruktúrát nagyon könnyen lehetne támadni olcsón ha eddig nem és most elkezdenék. A rakétázás pedig érdekes mert előszele lehet az északi front újbóli aktiválásának, az pedig hogy iráni szeretetcsomag lehetett még izgalmasabbá teszi.
Komoly gond lehet ha már egy ráczandrás ilyet leír...
Nem tudom, és se katona se szakértő nem voltam és vagyok, de a térképről én is letudtam ezt olvasni amit ő elmondott. Az 513 as út el van vágva a vasúttal együtt az aktív harcok miatt észak felé, ezért Szeverszk csak Lyman felől érhető el főbb úton. Krasna Hora elestével a M3 as út is belőhető lesz, délnyugaton pedig nincs már település az oroszok és az 504 es út között, csak mezők és szántók, és az azokon kiépült védelem. Csasohov Jar on keresztül vezet egy kis út még, és ismerve az eddigi orosz módszert ezt a kis utat fogják arra használni hogy mészároljanak majd amikor bekerítésbe teszik a várost, és az ukránok politikai okokból nem fognak visszavonulni, akkor ismét nagyon sok ukrán élőerőt lehet viszonylag kényelmesen megsemmisíteni a kivonásról szóló döntésig.
Amire kíváncsi vagyok az nem is Bahmut hanem a következő lépés egy nagyobb kibontakozó offenzíva lehetősége, mert ahhoz hogy ezt a módszert megcsinálják Szlavjanszk-Kramatorszk esetében ahhoz északkelet felől Lyman és dél- délnyugat felől is el kell érni a városokat. Bár nem hiszem hogy ezt egyszerre próbálnák meg elérni. Na meg elméletileg van lehetőség sikeres ukrán ellentámadásra is, még ha nem is sok.
Hozzáteszem hogy a NAFO kutyusok is elkezdték egymást marni :
Egy nagyon szomorú történet Julianról és arról, hogy a NAFO árulónak kiáltotta ki és azzal fenyegette meg, hogy lelövi.
t.me
Amikor már dzsihádi Juliant a feketeöves russzofóbot egy posztért keresztül akarják lőni a saját kis cimborái, akkor azért már nagy lehet a córesz.
Aleppóra is azt mondták sosem fog elesni, most frusztráltabbak mert a média még Szíriánál is jobban pörög, ezért nehéz elhinni ha nem az a valóság amit mondanak nekik, ez már annál is erősebb propaganda hatás mint Berlin körülzárásánál kitartani a végső győzelemig.