[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 168
10 676
113
12 Chally-2 megy UAba. Először 4 kiképződni, utána további 8. Ma várható a bejentés. Érdekes még, hogy Jordánia nemrég jelentette be, hogy megválik a Chally-1eseitől. És pár napra rá, látható volt USA szállítógép Jordániából UK-ba. Persze lehet véletlen, de az is lehet, hogy előbb-utóbb egy valag (esetleg ráncfelvarrt) Chally-1 csatlakozik...
(De ez csak az én találgatásom)
Ok, ez szép és jó, és ki rak fölé légifölényt? Mert a RuAF ennyire háttérbe rakása ezek beérkezésével fog értelmet nyerni...
Mehet oda akármilyen nyugati tank, állati mindegy melyik, mert az orosz légifölény úgy fogja a sárba égetni őket, mint a huzat. Most, hogy elindulnak az MBT szállítások, a légierő számára fel van dobva az értékes célmennyiség, vagyis az indok az alklamazásukra.
Na de szerintem hogy is áll ez.
Ugye a RuAF az invázió kezdetén és utána hónapokig viszonylag közepes teljesítményen pörgött - mélységi támadások, CAS és miegymás, voltak ennek megfelelően veszteségek, bár az egyetlen igazi trófea a Szu-35 volt csak ukrán részről. Cserébe fossá lőtték az Ukrán Légierőt, ami azóta sem jelentős fenyegetés. Aztán a nyár folyamán láthatóan visszavettek (bevetések száma esett) - maradt az ótvar szarok erőltetése (Szu-24/25), a modernebb vasak meg vagy stand off feladatban voltak (ide értve a fő feladat légvédelem pusztítása), vagy távol maradtak, kevesebb hagyományos low level feladatot végeztek, bár teljesen nem álltak le persze, pl a ukránellentámadás alatt aktívabbak lettek. Ehhez hozzá jön, hogy a háború eleje óta látványosan takarékoskodtak a légi indítású precíziós fegyverekkel (ami pedig van nekik nem kevés, csodáltuk is miért), illetve a frissebb hír, hogy irántól vesznek GPS bombákat. És sejtésem szerint mástól mást is suttyomban...

Vagyis szerintem mikor leesett, hogy ez hosszú meccs lesz, a légierőt hátra vonták, a szárazföldiekre (meg a helijeikre) hagyták a dolgok oroszlánrészét. Levágták, hogy itt idővel lesznek komolyabb eszközök, akkor pedig ha elégetik a légierőt addigra, na akkor hátrányban lesznek. És az MBT-k megjelenése pont ez a trigger - persze csak ha megfelelő számban (sok száz) meglesznek. Addig pedig megy a SEAD/DEAD teljes erővel, hogy akkor már ne azzal kelljen foglalkozni - legtöbb nagy háború meg szimuláció tapasztalata, hogy a nagy légierők kioltják egymást, mert lefoglalják az erőket egymás lefojtására, nemigen marad másra kapacitás. Na és ahogy látom, a high end java a légierőnek most a légvédelemmel törődik (ukrán légierő ugye néha egy-egy célrepülésre korlátozódik), így mire bejön ez a magas szintű nyugati szárazföldi technika, nagyobb kapacitátással foglalkozhatnak azzal. Mert a fenyegetést addigra felszámolták (lásd 100 napos légiháború 1991-ben).
Szerintem ez legalábbis egy magyarázat lehet a relative passzivitásra.

Ugye az oroszok két nagy vörös vonalat jelentetek be annó - ATACMS és F-1X vadászgépek. És azok mai napig nem is jöttek.
Márpedig a nyugat igencsak szarul áll csapatlégvédelemmel (a szovjet/oroszhoz viszonyítva), mert a koncepció szerint a légierő dolga a levegő megtisztítása - na ezt pedig nem tehetik föléjük. És itt a nagy baj, amiért ez csúnya lesz. Mert ok, Leopard meg Bradley és huááá... csak ha az orosz légierő rájuk szabadul a precíziós fegyverzetükkel megpakolva... szóval na.
Ameddig az Ukrán Légierő jelentette gond nincs megoldva, az egész ugyanolyan pénz és minden más értelmű temető lesz, mint az eddigiek.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 181
6 846
113
Ha megindulna egy ilyen nagy arányú fegyverátadás az már magasabb szintre emelné a konfliktus intenzitását. bár ha mondjuk ha öt ország át is adna 1-1 század Leopardot az még mindig csak bő zászlóaljnyi szint. Fegyverátadások szempontjából az idő egyre jobban nem az oroszoknak dolgozik. Lassan egyre több nehézfegyverzet átadására kerülhet sor az ukrán félnek. Nyugaton felpörgetik a 155-ös lőszer gyártását. amig az oroszok meg még mindog a töküket vakarásszák. Jó addig is talán az 1-200 000 még be nem vetett mozgósított kiképzése folyik.

Soledar: valóban jelentős orosz győzelem lenne? Egy nagyobb falu. Egy pötty a térképen. Áttörés nincs. Hány hónapba is került elfoglalni? jó Bahmut-Soledar leköti az Ukrikat.
Ezt azért érdemes, annak fényében nézni, hogy ezelőtt 2 hónappal az ukránok még éppen nagyszabású áttöréseket terveztek Herszon és Zaporizzsje megyében. Melitopolt tervezték elfoglalni és már a Krím - oroszok általi - kiürítését vizionálták.
Mindezek helyett, most van ez a pötty. Az oroszok kezén.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 221
5 310
113
ezelőtt 2 hónappal az ukránok még éppen nagyszabású áttöréseket terveztek Herszon és Zaporizzsje megyében
az ukrán oldalt két erőforrás tartja a víz fölött
az egyik a nyugati haditechnikai támogatás, ezzel most nem foglalkoznék
a másik a fene se tudja mennyire ukrán vagy inkább nyugati médiahadosztályok munkássága az ukrán belső médiában (a külső médiában történő munkásságuk az előző ponthoz a haditechnikai támogatáshoz tartozik)
ez utóbbi biztosítja hogy munkácstól kharkovig mindenki tudja hogy ők megnyerik a háborút, ezért ennek megfelelően is áll ahhoz hozzá, leszámítva a lövészgödörben az utolsó perceket, bár az ismert videó alapján lehet még akkor se értik mi is történik
ezt a kollektív háborús cihózist aztán támogatja még az ellenzék ellenzéki médiák külföldi médiák kizárása az ukrán polgárok tudatából esetleg az élők sorából is, az a kisebbség aki meg vpn-en keresztül másképp de tájékozódik a valós helyzetről inkább befogja a száját nehogy saját családtagja nyomja fel az sbu-nál
ennek a cihózisnak a fenntartásának a bástyája aztán az a már nem médiatudományos hanem nagyon is objektív körülmény, hogy kijev óta az oroszok leginkább csak hátrafelé támadnak, kharkovot és khersont nem volt nehéz fényes ukrán győzelemként előadni és ünnepelni
na ebbe az ösznépi hurrágyőzünk cihózisba maszatolt most nagyon csúnyán bele soledar, ezzel függ össze hogy a mai napig tagadják mert harcban állunk visszafoglaljuk mert még el se foglalták ha elfoglalták csak egy kicsit de különben sincs jelentősége stb., vitatkozni lehet azon hogy a valós hagyományos értelemben vett katonai jelentősége a nagyobb soledarnak, vagy inkább ez a cihológiai, hiszen ha bekattan valakinek hogy ez valós felmerülhet a kérdés hogy akkor az a megyünk előre és győzünk dolog hogyan is néz ki....
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 270
8 280
113
Azért vannak itt nagyon érdekes történések és hírek, de örömmel látom hogy a virtuális faszméregetés még mindig fontosabb a többségnek :)

"Army Secretary Christine Wormuth separately shared with the reporters that the U.S. will go from making 14,000 155mm shells each month to 20,000 by the spring and 40,000 by 2025."
A NATO szerint az oroszok napi 20000 darabot tudnak gyártani, ha minden üzemüket teljes kapacitásra állítják.
A KMW idáig havi 2 darab Leo2-est gyártott, most biztos beleállnak és felvesznek embereket, felpörgetik a gyártást, belehúznak és csinálnak havi 10-15 darabot.
Az Uralvagonzavod az utóbbi 2 hónapban 200-200 db T-90M-et adott át állítólag. Biztos volt benne olyan ami nem teljesen most készült, de még akkor is mondhatjuk hogy havi 100-at le tudnak húzni 3 műszakban... A szovjet/orosz doktrína mindig is arra épült, hogy nagy tömeget gyártsanak és ez tüzérség és hk vonalon nem változott, a gyáraik megvannak, ők nem szerveztek ki semmit, sehová.
Az meg hogy Szoledar mekkora győzelem, majd kiderül. Nem a semmiért védték annyira. Soledar alkalmas arra, hogy ott erőket és tüzérséget vonjanak össze és mivel onnan Artyomovszk tűz alatt tartható így ugródeszka lehet a város bevételéhez. Nem mellékesen többször is volt róla szó, hogy itt fel tudják törni az első komoly védvonalat.
Ha valóban csak egy pötty lenne a térképen, akkor a kijevi junta nem áldozott volna fel ilyen mennyiségű élőerőt és hadianyagot. Láttad Te a képeket meg a videókat onnan? Halmokban állnak a hoholtesttek az erdőben, az utcán, a házakban, valami iszonyat ami ott van.
Én is pont a napokban számoltam ki azt hogy mennyi a NATO vélemény szerinti orosz tüzérségi lőszer termelés, és nekem is napi 20 ezer jött ki, ami összehasonlítva az amerikaival, hát igen........ főleg úgy hogy ha ezzel is az a helyzet mint a már rég elfogyott és most már mínuszban pörgő számlálóval repülő rakéták esetében.... magyarul arra gondolok hogy lehet vannak olyan inaktív gyártósorok amiket ha beröffennetek akkor a hivatalos termelés sokszorosát képesek produkálni, mert igen, az oroszok nem szerveztek ki mindent is, és nem azért tároltak le istentelen mennyiségű harceszközt hogy ne legyen hozzám lőszer egy igazi nagy háború esetén. Jó példa erre az általad is említett T-90M esete, ment nagyban a szakértés hogy nem tudnak többet gyártani mint 50 darab, hiába mondtuk hogy ez a békeidős termelés de az inaktív sorok aktiválásával elkezdik szarni a tankot, és szerintem még nem érték el a maximális termelést a meglévő sorokkal sem, főleg ha még többet kezdenek el felhúzni, bár minek.
A tüzérségi lőszer esetében pedig még könnyebb dolguk van, ha átmenetileg lehetne is nagyobb igény mint a termelés, akkor ott vannak a volt tag-köztársaságok, Irán, Észak Korea és Kína készletei. Üzletelhetnek nyíltan is vagy mint ahogy Indonézia teszi Kínával, kétszer annyi olajat adnak el Kínának mint a kitermelésük, ha értitek mire gondolok :)
Amúgy azt látjuk hogy a precíziós fegyverek gyártása is felpörgött mert egyre többet használnak, szóval a nyugatnak sokkal de jó sokkal többet kell küldeni mint ezek a 10-50 darab harckocsik, ukránból meg nem lesz több az idő előrehaladtával.
A nyugati termelés is növelhető, de más a gazdasági szemlélet, ezért ott nem hiszem hogy vannak inaktív sorok megtartva, ezért hosszabb idő. Kitart addig ukrajna?

Ballisztikus rakéták találták el Kijevet Fehéroroszországból (VIDEO)​

A reggeli rakétatámadásokat Kijev ellen Fehéroroszország hajtotta végre. Iskander rakétákat vagy azok iráni megfelelőit használták .
Jurij Ignát, az Ukrán Fegyveres Erők légierejének szóvivője elmondta, hogy a kijevi célpontokat eltaláló rakéták észak felől (a Fehérorosz Köztársaság felől) ballisztikus pályán repültek. Iszkanderekről vagy iráni megfelelőikről van tehát szó, ha Oroszország megkapta őket – írja az ukrán média.

Tegyük hozzá, hogy Fehéroroszország részéről a mai napig nem indítottak rakétákat Ukrajnában lévő célpontokra.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673689120
Ez egy nagyon érdekes hír, észak felől nem rakétáztak eddig. Akkor sahedek sem repültek észak felől? Mert akkor a nyugat ukrán infrastruktúrát nagyon könnyen lehetne támadni olcsón ha eddig nem és most elkezdenék. A rakétázás pedig érdekes mert előszele lehet az északi front újbóli aktiválásának, az pedig hogy iráni szeretetcsomag lehetett még izgalmasabbá teszi.
Komoly gond lehet ha már egy ráczandrás ilyet leír...
Nem tudom, és se katona se szakértő nem voltam és vagyok, de a térképről én is letudtam ezt olvasni amit ő elmondott. Az 513 as út el van vágva a vasúttal együtt az aktív harcok miatt észak felé, ezért Szeverszk csak Lyman felől érhető el főbb úton. Krasna Hora elestével a M3 as út is belőhető lesz, délnyugaton pedig nincs már település az oroszok és az 504 es út között, csak mezők és szántók, és az azokon kiépült védelem. Csasohov Jar on keresztül vezet egy kis út még, és ismerve az eddigi orosz módszert ezt a kis utat fogják arra használni hogy mészároljanak majd amikor bekerítésbe teszik a várost, és az ukránok politikai okokból nem fognak visszavonulni, akkor ismét nagyon sok ukrán élőerőt lehet viszonylag kényelmesen megsemmisíteni a kivonásról szóló döntésig.
Amire kíváncsi vagyok az nem is Bahmut hanem a következő lépés egy nagyobb kibontakozó offenzíva lehetősége, mert ahhoz hogy ezt a módszert megcsinálják Szlavjanszk-Kramatorszk esetében ahhoz északkelet felől Lyman és dél- délnyugat felől is el kell érni a városokat. Bár nem hiszem hogy ezt egyszerre próbálnák meg elérni. Na meg elméletileg van lehetőség sikeres ukrán ellentámadásra is, még ha nem is sok.
Hozzáteszem hogy a NAFO kutyusok is elkezdték egymást marni :

Amikor már dzsihádi Juliant a feketeöves russzofóbot egy posztért keresztül akarják lőni a saját kis cimborái, akkor azért már nagy lehet a córesz.
Aleppóra is azt mondták sosem fog elesni, most frusztráltabbak mert a média még Szíriánál is jobban pörög, ezért nehéz elhinni ha nem az a valóság amit mondanak nekik, ez már annál is erősebb propaganda hatás mint Berlin körülzárásánál kitartani a végső győzelemig.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
3 463
28 761
113

A stratégiai repülés messziről lőtt ki rakétákat, Ukrajna felé közelednek (MAP)​

Az orosz hadsereg stratégiai repülése messziről lőtt ki rakétákat, Ukrajna felé közelednek.
Indítási idő:
13.45-15.10 Dnyipropetrovszk.
13.50-15.13 Krivoj Rog.
Az orosz haditengerészet hajói is a tengerre szálltak, hogy röplabdaikkal kiegészítsék a becsapódási erőt.
A Fekete-tengeren 3 Kalibr típusú rakéta felszíni hordozója van, összesen legfeljebb 20 rakéta, az Ukrán Fegyveres Erők „Dél” hadműveleti parancsnoksága szerint.
Az ukrajnai regionális hatóságok továbbra is sztrájkokra figyelmeztetnek.

Frissítve​

Az ukrán fegyveres erők jelentése szerint újabb Kalibr rakéták felszíni hordozója van a Fekete-tengeren.
Jelenleg összesen 28 darab cirkáló rakéta áll készenlétben.
A szirénák továbbra is megszólalnak a középső és déli régiókban. Kijevben, Kijevben és Odessza régiókban az áramot előre lekapcsolják, hogy elkerüljék a hálózat hirtelen változásait.
Источник: https://rusvesna.su/news/1673694852

Az ukrán náci Madyar továbbra is "védi" a várostól 10 km-re ülő Soledart (FOTÓ, VIDEÓ)​

A nácik nem vallhatják be Soledar elvesztését. Az ukrán náci Madyar továbbra is "védi" a várostól 10 km-re ülő Soledart.
Most egy aknatornyot mutatott, amelyet távolról helikopterrel lőttek ki a város nyugati szélén, „mint egy ukrán zászlót”.
Nem tudni, mikor készült a videó, de a náci napok óta nem mutatott be ukrán harcosokat vagy csatákat. A nácik azonban nevetséges videókkal továbbra is nyíltan hazudják az ukránoknak, hogy a várost nem orosz katonák foglalták el.
Nyilván ha lóg a rongy, akkor harci körülmények között nincs értelme felkapaszkodni az átlőtt toronyba.
„Ez a Madyar liba, aki a videót a monitorról tette közzé, egy csoport helikoptert irányít. Valahol az átlőtt területen találtak egy zászlót, amelyet nem távolított el egy Mavik, és azt adják át győzelemnek.

Az OP-ban megjelent forrásunk elmondta, hogy a Pentagon támogatta Zaluzsnijt, és azt ajánlja Zelenszkijnek, hogy hallgassa meg a főparancsnok véleményét, ne égesse fel az ukrán fegyveres erők tartalékait, és vonja ki csapatait Bahmutból előnyös pozíciókba.

BORZASZTÓ!
18+

A videón a PMC "Wagner" harcosaiból, azon ellenfelek testei láthatók, akik megtagadták a megadást.
Ez csak egy kis része az ukrán fegyveres erők szoledari veszteségeinek. Mindegyikük lehetőséget kapott a meghódolásra, de azt választották, amit választottak.

Vigyázat, a valóság egyszer szembe jön!​

Nehezen emészti meg a nyugati fősodor, hogy az orosz csapatok bevették Szoledart. Az Ukrajnában dúló háborút identitásuk részévé tevőket, a háborúhoz kizárólag érzelmi alapon közelítőket sokkolta a kis kelet-ukrajnai város elesése, és a valóság „hajlításával” próbálják megmagyarázni maguknak is a történteket. Másokat jól átgondolt érdekek vezetnek a valóság torzításában, hiszen a háború része az ellenfél sikereinek a kisebbítése. E tényezők eredőjeként a végeredmény lehangoló. Ismét teljes fokozatra kapcsolt az információs háború, és megint csak megállapíthatjuk, hogy a háború első áldozatai között van az igazság.​

...
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
941
4 522
93
Az alábbi linken van percről-percre tudósítás, nagy szerencséjük az ukránoknak, hogy az oroszok kifogytak a rakétákból, ja nem....:


14:53

Több mint 80 rakéta Ukrajna felett

Helyi információk szerint a kilövések repülőgépről, szárazföldről és tengerről történtek. Most főként Nyugat-Ukrajna felett repülnek a rakéták.

Több sikeres húzása is volt az oroszoknak. Többször is dezinformációt terjesztettek a kilövésekről.

Így sikerült információt szerezni a légvédelemről és elaltatni az ukrán számítások éberségét.

Messze nem biztos, hogy kizárólag infrastrukturális létesítmények lesznek a célpontok...

14:54

Zelenszkij tanácsadója szerint masszív orosz rakétatámadás zajlik

Több mint 80 rakétát jelentettek több ukrán régió felett – Aresztovics
AZ UKRÁN ELNÖKI HIVATAL TANÁCSADÓJA, ARESZTOVICS SZERINT MASSZÍV OROSZ RAKÉTATÁMADÁS ZAJLIK.
Kijevben lángol valami a központi pályaudvarnál
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
21 944
68 423
113
BORZASZTÓ!
18+

A videón a PMC "Wagner" harcosaiból, azon ellenfelek testei láthatók, akik megtagadták a megadást.
Ez csak egy kis része az ukrán fegyveres erők szoledari veszteségeinek. Mindegyikük lehetőséget kapott a meghódolásra, de azt választották, amit választottak.
A folytatását is nemrég láttam ennek, és kijelentem, a 2008-as grúz háború utolsó napjaiban láttam utoljára ilyet egyben. Cirka 700-800 hullát egy rakáson.
Két napra rá vége is volt ...

Ukrajna nagyobb ország, a mainstream nagyon nyomul, hazudik, stb, itt biztosan több idő lesz mire lépnek, de értitek mire gondolok ...
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 401
4 564
113
Ki is hívhatta volna őket, delátod, hogy a fegyvert sem adták át.

Nincs náluk pisztoly, de 10 méterről meg 5 ről is nem csak azt lövöd át akit le akarsz lőni hanem minimum még egy embert is aki a lövedék útjában van, gépkarabéllyal meg főleg.
Ha megnézed a felvételt, akkor a fa mellett támaszkodó csak azután került oda (de ha ott állt volna végig sem tudott volna semmit tenni, mert szemben állt a kamerással úgy, hogy köztük voltak az ukránok), hogy lelőtte a kamerás az ukránokat, így ő segíteni biztosan nem tudott volna. A másik katona meg kifelé biztosít emiatt háttal volt az egésznek.

De ha már nagyon okoskodunk, akkor kb ezt kellett volna csinálni (a tőlem megszokott ákombákommal) és akkor vaószínűleg nem 3 halott ukrán lett volna a vége, hanem 2 fogoly meg 1 halott.


N-vtearwelen.jpg


Ettől függetlenül, mint ahogy írtam ha már egyedül ment oda és nem voltak együttműködőek az ukránok, kihozta a helyzetből amit tudott és amúgy sem nagyon volt más választása, csak nem mondjuk azt, hogy ezt így kell tanítani.

Köszönöm
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 639
8 951
113
BORZASZTÓ!
18+

A videón a PMC "Wagner" harcosaiból, azon ellenfelek testei láthatók, akik megtagadták a megadást.
Ez csak egy kis része az ukrán fegyveres erők szoledari veszteségeinek. Mindegyikük lehetőséget kapott a meghódolásra, de azt választották, amit választottak.

Egyre jobban hasonlitanak a videok a regi Sziriai videokhoz... Itt is hianyzik a bakancs egy csomo halottrol...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
6 688
34 059
113
A videón a PMC "Wagner" harcosaiból, azon ellenfelek testei láthatók, akik megtagadták a megadást.
Ez csak egy kis része az ukrán fegyveres erők szoledari veszteségeinek. Mindegyikük lehetőséget kapott a meghódolásra, de azt választották, amit választottak.
45 hulla, az oszlás különböző stációiban o_O
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 790
17 942
113
Ukrán T-64BV Kremenna közelében
IMG-20230114-070104-641.jpg

Ukrán M-777 maradványai Szoledarnál
IMG-20230114-065857-814.jpg

Tuvai testvéreink támadás előtt
A nyári-őszi harcok során megsemmisült ukrán T-64 Izjum térségében