[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Ki is hívhatta volna őket, delátod, hogy a fegyvert sem adták át.

Nincs náluk pisztoly, de 10 méterről meg 5 ről is nem csak azt lövöd át akit le akarsz lőni hanem minimum még egy embert is aki a lövedék útjában van, gépkarabéllyal meg főleg.
Ha megnézed a felvételt, akkor a fa mellett támaszkodó csak azután került oda (de ha ott állt volna végig sem tudott volna semmit tenni, mert szemben állt a kamerással úgy, hogy köztük voltak az ukránok), hogy lelőtte a kamerás az ukránokat, így ő segíteni biztosan nem tudott volna. A másik katona meg kifelé biztosít emiatt háttal volt az egésznek.

De ha már nagyon okoskodunk, akkor kb ezt kellett volna csinálni (a tőlem megszokott ákombákommal) és akkor vaószínűleg nem 3 halott ukrán lett volna a vége, hanem 2 fogoly meg 1 halott.


N-vtearwelen.jpg


Ettől függetlenül, mint ahogy írtam ha már egyedül ment oda és nem voltak együttműködőek az ukránok, kihozta a helyzetből amit tudott és amúgy sem nagyon volt más választása, csak nem mondjuk azt, hogy ezt így kell tanítani.

Köszönöm
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 990
12 025
113
BORZASZTÓ!
18+

A videón a PMC "Wagner" harcosaiból, azon ellenfelek testei láthatók, akik megtagadták a megadást.
Ez csak egy kis része az ukrán fegyveres erők szoledari veszteségeinek. Mindegyikük lehetőséget kapott a meghódolásra, de azt választották, amit választottak.

Egyre jobban hasonlitanak a videok a regi Sziriai videokhoz... Itt is hianyzik a bakancs egy csomo halottrol...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 830
48 521
113
A videón a PMC "Wagner" harcosaiból, azon ellenfelek testei láthatók, akik megtagadták a megadást.
Ez csak egy kis része az ukrán fegyveres erők szoledari veszteségeinek. Mindegyikük lehetőséget kapott a meghódolásra, de azt választották, amit választottak.
45 hulla, az oszlás különböző stációiban o_O
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Ukrán T-64BV Kremenna közelében
IMG-20230114-070104-641.jpg

Ukrán M-777 maradványai Szoledarnál
IMG-20230114-065857-814.jpg

Tuvai testvéreink támadás előtt
A nyári-őszi harcok során megsemmisült ukrán T-64 Izjum térségében
 
K

Kopi2000

Guest
Ukrán katonák gondos kiképzés után kerülnek bevetésre...


Tüzijáték dróntalálat után...


Az OF tárgyalna, de Ukrajna nem egyezkedik az ördöggel....

 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 154
13 566
113
Utoljára épp Artyomovoszk körül kísérgették azt a hentes dokit aki szervekkel kereskedett. Azt sem tartom kizártnak, hogy az egész kis kalandot egy beszerzőkörút álcájának szervezték meg... A fickó ki-be járt többször is, az pedig simán beleillik a profilba. Sajnos láttunk ilyet a jugó balhé során is, egy háború ideális terep az ilyen tevékenységhez.
Aresztovics és a főni egy archív fotón
952e8c7d-2895-49bf-85ee-e817d93743fe_910x1280.jpg

:oops::oops::oops:
És melyik kopi2000? :)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 652
48 436
113
A demokráciát persze minden áron meg kell védeni. Elsősorban tőled. A szavazatodtól.
Robert C. Castel

„Az oligarchiáknak sikerült nemrég megpuccsolnia egy amerikai elnököt.
Most úgy tűnik, hogy a másodikat is sikerülni fog.
Joe Biden esete a Mocsárral sok szempontból tragikusabb, mint Trumpé.
Mikor az ellenfeledet puccsolod meg, az politikai hadviselés és egy külteleki tolós pofon az ellenfeled szavazóinak.
Mikor a saját pártod vezetőjét puccsolod meg, akkor az egy külteleki tolós pofon a saját szavazóidnak.
Most még megpróbálunk úgy tenni, mintha a két esetnek semmi köze sem lenne egymáshoz. Az egyik a Narancshitler bukása, a másik egy demokratikus aparátus önkorrekciós mechanizmusa.
De a lelkünk mélyén teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy mindkét puccs ugyanarról szól.
Arról, hogy nehogy már az képzelje az a mosdatlan csőcselék, hogy ők fogják eldönteni, hogy kinek a kezébe kerüljön a gyeplő.
És nehogy már azt képzelje egy öltönyös-nyakkendős politika-bohóc, hogy csak azért mert néhány szavazógép felkrákogta a helyes választ, ő fog itt dönteni a dolgokról.
Nem kell aggódni.
Az a bizonyos gyeplő megbízható kezekben van. És egyre gyakrabban látjuk azt, hogy az a bizonyos megbízható kéz habozás nélkül hajlandó beletenyerelni a pudingba.
A Szabad Világban a hatalom rendezett átadása egyre inkább a szavazóurna megkerülésével, jogi és médiapuccsokon keresztül történik.
A demokráciát persze minden áron meg kell védeni.
Elsősorban tőled.
A szavazatodtól.
Groteszk fintora a sorsnak, hogy az erényes puccsokráciák dzsihádját az ázsiai diktatúrák ellen innen már egy vihogó némber fogja vezetni, kevesebb legitimitással mint amit a csecsen despota mondhat a magáénak.”
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 227
4 696
113
Ukrán katonák gondos kiképzés után kerülnek bevetésre...


Tüzijáték dróntalálat után...


Az OF tárgyalna, de Ukrajna nem egyezkedik az ördöggel....

Külön kiemelve a nyílt mezőn történő zárt alakzatban való előre haladast mint a videón is láttuk a remek kikepzes alatt.... darálthús képző... látszik mennyi fogalmad van a dolgokról, össze vissza linkelgetsz minden ökörséget ami szembejön... én speciel már baromian unom :) csak gondoltam szólok :)
 

Botond

Well-Known Member
2021. november 28.
69
447
53
Andrij Jermak, a kijevi elnöki hivatal vezetője a rakétatámadások után határozottan kijelentette: "Az oroszok terroristák, és mindenért megbűnhődnek. Mindenki - kivétel nélkül". Hozzátette, hogy az ukrán légierő tudja a dolgát. "Vissza fogunk csapni" - mondta.
Mégis mivel csapnak vissza? :D:D:D:D
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 431
33 732
113

"Azt látom, hogy az ukránok mások helyett halnak meg. Ez nem az ő háborújuk, sokkal inkább az amerikaiaké."