<blockquote rel="dragonman">A luhanszki repteret nem használják a felkelők? Attól, hogy a terminált szétlőtték, a kifutópálya még használható. Ellátmányt és lőszert kisgépekkel is lehet hozni. Például egy An-2-esbe belefér pár dolog és gyorsabb is lenne, mint közúton szállítani. Én biztos kihasználnám ezt a lehetőséget a helyükben.
Az An-2 nem egy ideális teherszállítógép, oldalt van egy ajtaja, ami kb egy ejtőernyős méretűen széles, de pl hátsó teherrámpája nincs. Lehet, létezik nagyobb oldalajtóval is, de szerintem a zöldhatáron teherautóval többet és egyszerűbben hoznak át.
Plusz az An-2 lassú, önvédelmi rendszerei nincsenek, ha magasan repül, az ukrán légvédelem kapja le, ha alacsonyan, akkor meg gyakorlatilag bárki egy Kalasnyikovval, pláne ha lőszerrel van megpakolva, mint javaslod.</blockquote>
Capslock kezdjük ott, hogy az An-2-est csak példaként írtam, mivel arrafelé még elég sok üzemképes darab lehet civil kézen. De ebből a szempontból mindegy milyen gép a lényeg hogy tudjon szállítani. Akár egy "Cesna" vagy civil An-26-os vagy helikopter is lehet. Gyógyszert és egyebeket bármelyik tudna szállítani gyorsabban, mint egy teherautó, pláne, ha naponta több gép többször is fordul.
A kalasnyikovos lelövést meg most komolyan gondolod? Az orosz határ ott van szinte egy köpésnyire repülővel és teljesen a szakik irányítása alatt áll az a terület. Alacsonyan szállva senki nem lőné le a gépet. A reptér kifutópályájáról pedig még mindig nincs infó milyen állapotban van, de helikopternek pl. nem is kell. Szóval én továbbra is elképzelhetőnek tartom az alacsony magasságon, légi úton történő ellátmány szállítását. <b>Ha akarnák meg tudnák csinálni.</b>
Nem rég írtam valaki, hogy alakul a szakiknak valami légi erejük. Valami 5 db Yak-52 típusú (nem biztos csak én erre emlékszem) gépet emlegettek. Ez igaz vagy csak pletyka? Mert, ha igaz akkor ezeket üzemeltethetnék a reptérről.