A Medvyegyev nyilatkozathoz.
A tények kedvéért az oroszok már évtizedek óta próbálják figyelmeztetni nyugatot, hogy az oroszoknak is vannak érdekeik, érdekszférájuk, vegyék figyelembe. Nem vették. Sőt voltak olyan szemtelenek, hogy körbetelepítették magukat NATO, USA támaszpontokkal.
Ami igazából kicsapta náluk a biztosítékot, az az volt, hogy Ukrajna a krími támaszpontokat az USA-nak akarta odaadni. Az éles helyzet szerintem innen számítható.
A helyzet láthatóan napról napra romlik. Egy eléggé pesszimista hozzászólást idéznék. Remélhetőleg nem történik meg, de:
„Medvegyev: Hagyjátok abba, mert atomháború lesz!
Na de ez most nekünk szól? Közönséges halandóknak? Az elit, a ds védi magát. A nyugat vezetői nem igazán nagy gondolkodók. Atomháború esetén pedig majdnem teljesen mindegy ki kezdi.
Láttam a Halley üstököst, meg még egy marékkal, egy teljes napfogyatkozást, vagy ezer hullócsillagot Megértem egy század, egy ezred fordulót, rendszerváltást, diktátorok halálát, pandémiát, gyermekeim felcseperedését, a kiber térnyerését, a nyugat haldoklását, a nyolcmilliárdos népességszámot, a wtc lerombolását, usa néger elnökét, meg a leghülyébb elnököt, háborút Európában, nem is egyet... Ha még az atomháborút is látni fogom, akkor nem mondhatom, hogy eseménytelen volt az életem és nem kell idegeskednem mennyi lesz a rezsim, a nyugdíjam”
Sajnos, hogy a fiatalabbak előtt meg ott lehetne az egész élet, de a politikusoknak ez nem számít. Bár én elgondolni sem tudom mit gondolnak, ha valóban lesz bumm és utána meg sok bumm. Sőt az EU vezetősége is csináltatott egy atom óvóhelyet, vagyis nagyon számítanak erre a lehetőségre.
Olvastam, hogy a legfelső réteg milyen bunkerokat építtet magának. Mire gondolnak, ha pár év múlva elő fognak bújni? Vagy a túlélők nem fogják őket kiásni a bent levő élelemért? A bunkerban levő őrző-védő emberek nem fognak bekattani és nem fogják kinyírni az egész elit bagázst?