[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 784
75 808
113
Mi van, ha az oroszok zsákmányolnak ezekből a harckocsikból és kíváncsi leszek, hogy mennyi lesz a vérdíj ezekre a járgányokra? Milyen személyzet lesz hozzá, mert a frissen leszerelt veteránok esetében már kezd kilógni a lóláb? Vagy most már mindegy?
Mi lenne? Semmi. Az A6 nem a legfejlettebb tachnológiát képző változat attól, hogy mind jobb mint bármi ami az oroszoknak van.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Oroszok erre a sok tank bejelentésre meg azt sem tudjàk mit lépjenek a szükös lehetőségek közül. Ezért nem futja még pár nyilatkozatra sem.
-Úgy vannak vele, hogy megint bedobni egy blöfföt teljesen felesleges.
-Hírszerzésük annyira sem működik, hogy tudják melyik vasútvonalon fogják átlépni a határt.
-De ha tudnák is, nem tehetnek semmit.
(légierő odáig nem repülhet be, cirkálórakétákkal meg ideig-óráig lassíthatnak egy-egy vonalat)
-Belarusz felőli támadáshoz sem erő sem akarat.
Szóval a nyugati tankok most mindenféle nyugati országban, vagonokon van, posztolgatja aki meglátja, aztán legközelebb akkor látják őket oroszok amikor áttörve vonalaikat beékelődnek több kilométer mélyen.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 779
26 865
113
Imádom!
A német Die Welt végre ma délben:"Ukraine muss sich aus Soledar zurückziehen." (U vissza kellett vonuljon Soledarból.)
:)
Napifreud:
Osztrák infoscreen (tömegközlekedésen ilyen kis rövidhírek meg reklámok, színházajánló stb a villamoson kis képernyőn, a metróalagútban nagyon): Segítség Ukrajnának - osztrák páncélosok mennek Oroszországba
Biztos?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 782
12 634
113
Mi lenne? Semmi. Az A6 nem a legfejlettebb tachnológiát képző változat attól, hogy mind jobb mint bármi ami az oroszoknak van.
Az ebéd kihagyása miatt lement a vércukrod lehet :D

A német Die Welt végre ma délben:"Ukraine muss sich aus Soledar zurückziehen." (U vissza kellett vonuljon Soledarból.)
Neeeem....Nem hiszem el....Propaganda!!! Az oroszok, még el sem értek Soledarba! És pont tőőőled??? :(

Szóval a nyugati tankok most mindenféle nyugati országban, vagonokon van, posztolgatja aki meglátja, aztán legközelebb akkor látják őket oroszok amikor áttörve vonalaikat beékelődnek több kilométer mélyen.

Ütöd közben az asztalt is???? :D
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 412
43 989
113
De ezek után ha az oroszok azt mondják majd, hogy akkor kard ki kard, akkor meg majd csodálkozás lesz?!
Iszonyatosan vékony jég, amire ez a bolond nő épp betolja a németeket, meg az egész EU-t!

Innen azért nehéz ezt tovább tartani mint álláspont, hogy mi nem akarunk eszkalációt, meg nem akarunk részesei lenni, mikor pacekba elmondja hegykén, hogy mi az oroszokkal állunk háborúban!

EZ HÜLYE, és/vagy EURÓPA sírásója. Magánvéleményem, hogy ingyen ennyire nem lehet hülye, simán ügynök!!!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 290
44 881
113
Az ukrán fegyveres erők végül megerősítették Soledar város elvesztését – két héttel azután , hogy az orosz erők elfoglalták a stratégiai fontosságú várost .
"Hónapokig tartó heves harcok után, beleértve az elmúlt heteket, az ukrán fegyveres erők elhagyták [Soledar]-t, és a külterületre vonultak vissza az előre előkészített pozíciókba" - mondta Szergej Cserevaty, a fegyveres erők keleti csoportjának szóvivője. Ukrajna – mondta január 25-én.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674645747

Részleges mozgósítás vár Európára háború esetén – a cseh vezérkar vezetője​

Egy európai katonai konfliktus esetén a hivatásos hadsereg ereje önmagában nem lesz elegendő. Karel Rzegka vezérőrnagy, a cseh hadsereg vezérkari főnöke ezt a ChTK hírügynökségnek adott interjújában nyilatkozta.
Ebben az esetben szerinte az egész társadalomnak be kell kapcsolnia, "részleges ember- és eszközmozgósítást" hajtanak végre.
„Ha a belátható jövőben potenciálisan megvívunk valakivel egy nagy háborút, kivéve néhány terrorista csoportot, akkor az Oroszország lesz” – mondta Rzegka.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674646104

Európában megbolondultak egyes nemzetek. És pont a csehek nyilatkozzák ezt. A 2. világháborúban is olyan hősiesen harcoltak! Vagy nem?

„Öld meg a Fritzet!”: A KILLNET, az Anonymous és más orosz hackerek támadást indítottak a német kormányzati szervek ellen (FOTÓ)​

Az orosz hackerközösség határozott lépésekkel reagált a német Leopard tankok közelgő Kijevbe szállításáról szóló hírekre.
A KILLNET, az Infinity, az Anonymous és más kiberharcosok képviselői hatalmas támadást indítottak németországi kormányhivatalok és bankok weboldalai ellen.
Megtámadták, beleértve a védelmi minisztérium, a Bundestag (parlament) és a német kormány forrásait. A berlini, a frankfurti, a hamburgi, a drezdai és a düsseldorfi repülőtér is leépült.
A hackerek azt ígérik, hogy továbbra is támadják a német kormány és pénzintézetek internetes forrásait.
Источник: https://rusvesna.su/news/1674637848

Andrij Kosztin ukrán főügyész ma felmentette öt regionális ügyészség vezetőjét :

▪️Zaporozhye;
▪️Kirovograd;
Poltava;
Sumy;
Csernyihiv.
Ez Zelensky születésnapi ajándéka? :)
A NATO nem volt és nem is lesz részese az ukrajnai konfliktusnak, a szövetség sem katonáit, sem repülőgépeit nem küldi az országba, - Stoltenberg
És az, hogy műholdakról továbbítják a hírszerzést Ukrajnába, a határon pedig RER rendszerek működnek. amelyek információkat továbbítanak az ukrán fegyveres erőknek is. Nem azokról a felszerelésekről beszélek, amelyeken az ukránok harcolnak.
A nácikat teljes mértékben a nyugati országok finanszírozzák. Ha jól emlékszem, aki a gyilkosságot megrendeli, az nem kevésbé felelős, mint a gyilkos.

Szokatlan helyzet a Fekete-tenger felett: két brit Eurofighet Typhoon vadászgép egy brit RC-135W Rivet Joint elektronikus felderítő repülőgépet kísér.
Ez már korábban is megtörtént, de az árnyalat az, hogy a vadászgépek Törökországból szálltak fel, először egy KC2 Voyager tankológépet fedeztek Románia felett, majd kísérték a felderítőt.
Ez a Krímmel kapcsolatos nem kívánt tevékenységek előhírnöke lehet.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 883
113
:D




Más.




Havonta 90k skuló? Ejhahaha! :D

Mariupol, bontás:
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Gavrilov: Moszkva piszkos bombák bevetésének tekinti a Kijevnek uránt tartalmazó lövedékek szállítását​

Tanks Leopard 2 német hadsereg – RIA Novosti, 1920, 2023.01.25.

© Fotó : Bundeswehr/Dana Kazda
A német hadsereg Leopard 2 tankja. Archív fotó
BÉCS, január 25. – RIA Novosti. Moszkva piszkos atombombák bevetésének tekinti a nyugati gyártmányú uránhéjak Kijevbe szállítását – mondta Konsztantyin Gavrilov, a katonai biztonságról és fegyverzetellenőrzésről szóló bécsi tárgyaláson részt vevő orosz delegáció vezetője.
"Figyelmeztetjük a kijevi katonai gépezet nyugati szponzorait a nukleáris provokációk és zsarolások bátorításától. Tudjuk, hogy a Leopard 2 harckocsi, valamint a Bradley és a Marder gyalogsági harcjárművek uránmagos páncéltörő lövedékekkel vannak felfegyverezve, ami a terület elszennyeződéséhez vezet, ahogy az Jugoszláviában és Irakban történt . Ha Kijevet ilyen lövedékekkel látják el a NATO nehéz katonai felszereléseihez, akkor ezt piszkos atombombák Oroszország elleni bevetésének tekintjük , annak minden következményével együtt" – mondta diplomata az EBESZ biztonsági együttműködésről szóló fórumán.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 838
113

Gavrilov: Moszkva piszkos bombák bevetésének tekinti a Kijevnek uránt tartalmazó lövedékek szállítását​

Tanks Leopard 2 német hadsereg – RIA Novosti, 1920, 2023.01.25.

© Fotó : Bundeswehr/Dana Kazda
A német hadsereg Leopard 2 tankja. Archív fotó
BÉCS, január 25. – RIA Novosti. Moszkva piszkos atombombák bevetésének tekinti a nyugati gyártmányú uránhéjak Kijevbe szállítását – mondta Konsztantyin Gavrilov, a katonai biztonságról és fegyverzetellenőrzésről szóló bécsi tárgyaláson részt vevő orosz delegáció vezetője.
"Figyelmeztetjük a kijevi katonai gépezet nyugati szponzorait a nukleáris provokációk és zsarolások bátorításától. Tudjuk, hogy a Leopard 2 harckocsi, valamint a Bradley és a Marder gyalogsági harcjárművek uránmagos páncéltörő lövedékekkel vannak felfegyverezve, ami a terület elszennyeződéséhez vezet, ahogy az Jugoszláviában és Irakban történt . Ha Kijevet ilyen lövedékekkel látják el a NATO nehéz katonai felszereléseihez, akkor ezt piszkos atombombák Oroszország elleni bevetésének tekintjük , annak minden következményével együtt" – mondta diplomata az EBESZ biztonsági együttműködésről szóló fórumán.
Ennyire félnek az oroszok !??mmmmm
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 873
5 105
113

Gavrilov: Moszkva piszkos bombák bevetésének tekinti a Kijevnek uránt tartalmazó lövedékek szállítását​

Tanks Leopard 2 német hadsereg – RIA Novosti, 1920, 2023.01.25.

© Fotó : Bundeswehr/Dana Kazda
A német hadsereg Leopard 2 tankja. Archív fotó
BÉCS, január 25. – RIA Novosti. Moszkva piszkos atombombák bevetésének tekinti a nyugati gyártmányú uránhéjak Kijevbe szállítását – mondta Konsztantyin Gavrilov, a katonai biztonságról és fegyverzetellenőrzésről szóló bécsi tárgyaláson részt vevő orosz delegáció vezetője.
"Figyelmeztetjük a kijevi katonai gépezet nyugati szponzorait a nukleáris provokációk és zsarolások bátorításától. Tudjuk, hogy a Leopard 2 harckocsi, valamint a Bradley és a Marder gyalogsági harcjárművek uránmagos páncéltörő lövedékekkel vannak felfegyverezve, ami a terület elszennyeződéséhez vezet, ahogy az Jugoszláviában és Irakban történt . Ha Kijevet ilyen lövedékekkel látják el a NATO nehéz katonai felszereléseihez, akkor ezt piszkos atombombák Oroszország elleni bevetésének tekintjük , annak minden következményével együtt" – mondta diplomata az EBESZ biztonsági együttműködésről szóló fórumán.
Du lőszerekkel rendelkeznek a volt szovjet,Orosz hackocsik is és valószínűleg használják ezeket is
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 533
113

Orosz hackerek leállították szinte az összes főbb német repülőtér

munkáját

Csak Berlin. És nem orosz hackertámadás, hanem sztrájk.


Az örületnek vannak fokai de kíváncsi vagyok az orosz reakciókra.

Valószínűleg semmi. Pontosan tudják, hogy nem valós háborús helyzetről beszélt és időnként ők is unják már a szándékos félreértelmezést.

A tankszállításokról:
Azt értse meg mindenki, hogy itt nem az a lényeg, hogy ez csak pár darab, és ezek is kilőhetők, és eddig is küldtek mást stb stb.

A lényeg az, hogy sajnos még mindig van hajlandóság az eszkalációra, miközben az orosz csemberlenkedik, továbbra sem adott egyik nyugati lépésre sem olyan választ, ami ezt a hajlandóságot megszüntetné, pedig az oroszok elleni gazdasági háború, a fegyverszállítások és a kinyilatkoztatott politikai célok már rég túl vannak azon a határon, ami casus belli. Az egyre emelt téteket, az eszkalációt nem követte ellenlépés a másik oldalról, de ez csak a hülyéket téveszti meg és sarkallja további eszkalációra. A reciprocitás elvén adandó válaszok elmaradása inkább a bizonytalanságot növeli, inkább be kéne legyünk szarva, mert a másik fél egyből a legdrasztikusabb lépések valamelyikével indíthat (ha eldurran az agya a sokadik eszkaláció után), amit összekapcsolhat egy addig irreálisnak tekintett követeléssel is.

Logikusan nézve, és az oroszok fejével gondolkodva hamar eljöhet az a pont, ahol a totális atomháború elkerülésének egyetlen lehetősége az lesz, ha Oroszország korlátozottan, de csapást mér valamelyik nem atomhatalom NATO országra. Természetesen ezzel egy időben Putyinnak nemzetközi sajtótájékoztatón kell a nyugati világ polgáraihoz és vezetőihez szólni, hogy ez egy korlátozott csapás figyelmeztetésnek, amit a nyugat provokált ki, és csak rajtuk múlik, hogy elkerüljük-e a katasztrófát. Erre a csapásra orosz részről csak a tárgyalások megkezdése fogadható el racionáis válaszként, bármilyen gazdasági, vagy katonai válaszcsapás a nyugat részéről, akár hagyományos, akár WMD, vagy bármilyen 5. cikkelyeskedés történne, akkor Oroszország válasza mindig katonai és mindig nagyságrendekkel nagyobb lesz, ergo eddig és netovább. Percekre vagyunk a katasztrófától! Felszólítja a józanul gondolkodó európai embereket és vezetőket, hogy a következő percekben gondolják át, hogy mi a következő lépés, merre haladjunk tovább. Vagy deeszkaláció és béke, aminek feltételei:
  • Oroszország megkérdőjelezhetetlen fennhatósága ukrajna, transznyisztria, abházia, dél-oszétia felett, suwalki kiszögelés átadása, balti államok teljes demilitarizálása, orosz bázisok létesítése a politikai berendezkedést nem érintve
  • a NATO megszüntetése és teljes amerikai csapatkivonás európából, miközben egy összeurópai védelmi szerveződést nem feltétlen tekintenének fenyegetésnek
  • haderőkorlátozás lengyelország és románia esetében
  • minden gazdasági szankció eltörlése
  • az oroszellenes propaganda és a náci megnyilvánulások elleni fellépés

Vagy eszkaláció, válaszcsapás, és akkor jön a MAD. Lehet dönteni.

Egy ilyen helyzetben aki előbb lép ki a proxyból, azaz támadja közvetlen a ténylegesen vele szembenálló másik felet, az diktálhatja a feltételeket. Azonban az adott konfliktusban erre több okból csak Oroszországnak van stratégiai lehetősége:
  • mire fel támadná meg a NATO az oroszokat, és mivel? Bármilyen Oroszo. elleni NATO támadás azonnali jogalap egy nukleáris első/válaszcsapásra. Ugyanakkor oroszországnak legitim indokai lehetnek a vele háborúban álló országot felfegyverző, az ő elpusztításáról álmodozó államok elleni csapásra.
  • azon az oldalon ő egymaga résztvevője a konfliktusnak, miközben a másik oldalon számos ország van, és a leghangosabbak nem is atomhatalmak. Oroszország megteheti, hogy nem atomhatalom NATO tagra mér csapást, nukleáris válasz francia, brit, amerikai részről nem lesz, ellenben a másik oldal csak Oroszországra tudna csapást mérni, ami már a 3 NATO atomhatalom elleni válaszcsapást is legitimálná. (Elpárologjunk-e egy ukrajnáért vagy az amerikai vezetés globális hegemóniájára való törekvés miatt?)

A helyzet furcsasága az, hogy ha az összeeurópai érdekeket nézzük, akkor lehet olyan olvasata a dolgoknak, hogy az amerikai rabigától való megszabadulásnak az egyetlen módja a fent leírtak - az USA-orosz proxyháborút odáig kell eszkalálni, hogy oroszország csapjon oda, így ő is, és a csapás hírétől hirtelen kijózanodó európa egyaránt követelje az amerikai erők kivonását (nem leszünk gya...proxyk).

Szóval kurva gyorsan abba kéne hagyni a bohóckodást nyugati részről, és a realitásokat elfogadva megállapodni ukrajna felosztásáról, mert jelen helyzetben nincs olyan forgatókönyv, ami szerint ne az oroszoké lenne a stratégiai előny.

Nem fog a nyugat úgy ugrálni, ahogy az oroszok fütyülnek.