1.
Ha szerintetek egy vezető hatalom (gazdasági, vagy katonai) külügyminisztere kijelenti, hogy háborúban állunk xy országgal, akkor az de facto hadüzenetnek minősül-e? Értékelheti-e a másik fél annak? Szerintem minden további nélkül.
Amit tegnap írtam, az ma duplán érvényes - valaki válaszul írta, hogy az oroszok mindent érdemi válasz nélkül hagytak: NS robbantás, szankciók, Engels AB támadása, Kercs híd, Moszkva cikáló, és most már ez is. Ez a hülyét febátorítja, és majd meglepődik, amikor az összes elmaradt reakció egyszerre szakad a nyakába. Mert minden akciót reakció követ.
Baerbock esetében most mindenkinek jusson eszébe a pár hónappal ezelőtti beszólása, hogy nem érdekli, mit mondanak a választók - minek? megvárja, amíg a gazdái megfelelően kondícionálják a választóit. Nem Baerbock fogja a választói akaratot követni, hanem a választók a megrendelő, a gazda akaratát. Jó, rá kell dolgozni kicsit, majd várunk. És akkor a RAND Corp. elemzése ismét előjön, amiben Baerbock nevesítve van, mint amerikai eszköz németország és európa tönkretételében.
2.
Mai HVG cikk alatti kommentek. Okoska panaszkodik, hogy az az amúgy ukrán párti anyja szörnyűlködik, hogy az ukránok hogy fogodossák össze a mobilizáltakat, és direkt a kisebbségeket küldik, de ugye ez nem igaz? Nem hát, orosz propaganda csak, az oroszoknál van ez, hullanak mint a legyek, és ők küldik a kisebbségeket, az orosz azzal vádol, amit ő maga csinál, az ukránok hősök, morál magas, védik a hazájukat, szlavaukraini. "Akkor jó, tudtam én, hogy nem igaz". Ergo egyik se látta a videókat, mert vigyáznak, nehogy megzavarja a hitrendszerüket, de 3-4 másik hülye pikpak meggyőzi, hogy ne a szemednek higyj, hanem nekünk.
Tehát ez se igaz, trükkfelvétel, vagy ukránnak álcázott orosz békaemberek partravetődve
3. Nova Kahovkánál próbáltak partraszálni az ukránok, azonnal kilőttek az 5ből 3 csónakot, páran tudtak visszaevickéni ukrán oldalra. HVG-n ez - micsoda sikeres bátor akció, nyelvet mentek fogni, sikerült, sőt az is lehet, valami komolyabbért mentek, "adathordozók".
4. Meszikével miért vitatkozik még bárki is? Van az ukrán oldalon olyan holdkóros, aki legalább kerek érv- és hitrendszerrel rendelkezik, még ha az hibás is, és lehet érdemben reagálni a mondandójára, de meszike nem ilyen.
5. Biden bevalotta
Ukrajna brutális agressziót követ el
6. Napi putyin
https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1618229580032258049
A fenti videón látható módon mobilizált, magas morállal és harcértékkel rendelkező ukrán katonák mögé nácikból álló (azov, kraken stb) osztagokat állítanak. Ugye Zselé tegnap írt alá egy rendeletet arról, hogy aki menekülne, vagy nem hajlandó fegyvert fogni, annak szevasz...
Az amerikaiak ma is megszállóként vannak jelen Németországban, de Európa vissza fogja szerezni szuverenitását. Oroszok mennek felszabdítani?
https://twitter.com/AZgeopolitics/status/161822618631185203
https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1618225897223639040
Putyin helyében én írásban is bejelenteném az igényt a párizsi békeszerződésnek megfelelő orosz megszállási övezet visszaállítására, és kérném Baerbock kiadatását 24 órán belül.
@patriot
Nem fogunk, csak ha totális atomháború lesz, de az nem lesz.
Szerintem Viktor most okos volt, és belement abba, amibe Horthy nem 41-ben - oroszok megmondták, hogy ha kimaradunk, akkor az elszámoltatásnál, osztozkodásnál figyelembe veszik az érdekeinket. Ez a konfliktus csak az oroszok győzelmével érhet véget, mert a másik alternatíva a teljes pusztulás. Már elmondták, hogy náluk is az izraeli Sámson opcióhoz hasonló doktrína van érvényben - oroszország nélküli világra nincs szükség.