Nyugati rendszerben kiépített ukrán légvédelem lesz, nem NATO által fenntartott reptilalmi zóna. Ezért megy Patriot, NASAMS, Crotale, Aspide, Hawk, SAMP/T és Avenger is, ezek is mind ukrán színekben fognak pompázni, nem négyágú NATO csillag lesz rajtuk.
Esetleg kapnak még majd nagy eséllyel használt F-16-osokat, és kisebb valószínûséggel kivont Mirage 2000-esek légvédelmi feladatokra, szintén kék-sárga kokárdával.
Ja, és a jó hír hogy túléljük.
Remélem hogy igazad lesz, de én nem vagyok ennyire optimista, több okból sem:
Egész egyszerűen túl sokat rakott és rak bele jelen időben is a nyugat, nem veszíthet az USA, mert bukik utána a dollár, az egész felépített jóléti társadalmuk, a kiépített vazallusi lánc.
Túl sokat raktak bele már Putyinék is, ŐK tényleg úgy érzik hogy körbe vannak véve, szét akarja cincálni az államiságukat, és folyamatosan megalázza őket a nyugat, az USA.
Nekem tényleg úgy tűnik, hogy mindig egy lépéssel mindig tovább megyünk, küldünk Manpadsot, ATGM-et, Body Armort, Medic pakkokat, vért, üzemanyagot de nem elég, akkor megy tüzérség, HIMARS, de nem elég akkor megy már a Patriot, NASAMS, mikor az sem elég már Leo 2. Ennek nem lesz vége. Mindenki el fog menni a falig.
Az ukránok közben elfogynak, nekem meggyőződésem hogy jobban fogynak mint az oroszok, de még ha 1:1 ben is lenne, maguktól - önállóan - nem tudnak egy Orosz élőerővel szembeszállni. Innen, és onnan hogy egyre bonyolultabb fegyverrendszereket küldünk, egyenesen következik hogy egyre több frissen leszerelt nyugati katona fog oroszokkal harcolni.
Ez persze más proxyknál 50-70 éve fordult már elő Koreában, Vietnamban, Izraelben, csak most Oroszország jövője a tét, hogy megmarad e, vagy szétcincálja e a nyugat végleg. Ez merőben más idő most 2023-ban, és más helyzet!
Az hogy TE vagy pl. egy Rácz András, vagy egy Fukuyama nem így gondoljátok, itt semmit nem számít, mert az számít hogy az oroszok felső vezetése mit gondol erről.
Nekem meggyőződésem, hogy senki nem fogja félrerántani a kormányt ebben a chicken game-ben, és erre végső soron a tömegek, az egyszerű emberek, MI fogunk rábaszni!
Őszintén remélem hogy Neked lesz igazad, de reálisan én ebben már nem hiszek, hogy elküldik ezeket amiket TE felsoroltál, szétkúrják az oroszok - mert a NATO aktív beavatkozása nélkül szét fogják - s akkor vége lesz, az USA benyeli a békát. Nem, emelni fogják a tétet, ha kell bemegyünk - tolni fognak minket is maguk előtt, az egész EU-t! - s amikor az oroszoknak áll majd ekkor már szarul a széna, ők fogják szétbaszni az EU-t, és gyanúsan az USA-t is, úgy hogy beledöglenek szintén.
Nagyon tudnék annak örülni, ha mégsem ez a forgatókönyv zajlana majd le!