MIÉRT?Ruszki propi duma.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
MIÉRT?Ruszki propi duma.
Ezt dobta a gép.
Elolvastam végig, az jutott eszembe, hogyLátom te is örülsz a nektek dobott jutifalinak.
Nem nem.Elolvastam végig, az jutott eszembe, hogy
vajon melyik rokonával lehet zsarolva? Anyám náluk lenne, csupa szép dolgokat mondanék én is...
Vajon ezeket melyik Nato tagállamban képezték ki?
Az elgondolásod jó! Nagyon jó! De van néhány apró probléma vele.Amúgy nekem tetszik ez a Vágneres ötlet, hogy a börtönökből toboroznak. Az európai országok is felajánlhatnának ilyen segítséget Ukrajnának, hogy a rablókat, gyilkosokat kiengedik a börtönből és minimális kiképzés után Ukrajnában a lövészárkokba küldik őket. Mi európaiak is jól járnák, hogy nem kéne a börtön költségeket fizetni, a raboknak is egy esély lenne, hogy ha fél évet leszolgál szabad életet élhet és akkor a következő nagy segítség csomag is letudva.
A pontosság kedvéért.
1. Vérzik az orosz hadsereg is, de az ukrán is. Tény, hogy az ukránok főleg az összefogdosott katonákat tömik a darálóba (a képzetteket próbálják a front hátában kímélni) addig az orosz kénytelen a legjobbakat bevetni. Azonban az idő húzása miatt (ami elengedhetetlen) az ukránok is eljutottak oda, hogy most már a tavaszi offenzívára félretett tartalékokat kell belökniük a városba.
2. A három rétegű védelmi vonal közül ez volt a legerősebb. A Karamatorszk-Szlavjanszk vonal nincs ennyire megerősítve. És ember is kellene oda. De csak a félretett "személyzet" van. Azokat pedig sajnálják. De nem lesz más választásuk, ha meg akarják tartani az említett városokat. Ezzel pedig a tavaszi offenzívának inthetnek bucsút.
Na meg eszközök területén sem állnak jól az ukránok. Kénytelenek spórolni mind lőszerben, mind pedig technikában.
És mint tudjuk, amelyik technikával spórolni kell a háborúban, az nem létezik.
3. Az a százegynéhány tank 1000 km-es fronton, semmire sem lesz elég. Főleg, ha addigra az orosz a légierőt is jobban tudja használni. És az is nagy kérdés, hogy mikor érkeznek. Ha csak ősszel, akkor addig nem biztos, hogy kitart a 3. vonal védelme.
Összességében szarban vannak az ukránok. Menekül a lakosság, aki nem az pedig nyomorog vagy meghal a fronton, romokban az infrastruktúra, nem működik az ipar, nincs az államnak bevétele (kegyelemkenyéren él), kimerült hadsereg. És még csak ezután jön a fekete leves. Bachmut eleste akkor gyomrost ad az ukránoknak, hogy egyhamar nem állnak fel. Demoralizáló lesz az egész seregre nézve, főleg, úgy, hogy a katonák bőven tudják, hogy micsoda emberáldozat volt arrafelé, és még sem lett eredménye. Kérdés, hogy megússzák-e összeomlás nélkül.
Ebben az egészben lassú felőrlő orosz offenzívában az a demoralizáló, hogy lassan napi szinten, akár métereket, de halad előre és nem lehet megállítani, illetve, hogy az oroszok a városok kapcsán ráálltak a római katonai módszerre, azaz, ha egy várost ostromolni kezdtek annak sorsa meg lett pecsételve. Soha nem hagyták abba, ha kellett hegyet hordtak a hegy mellé, mint az Izraeli utolsó ellenállási pont felszámolásánál (Masada ostroma). Most nem hegyet hordanak, hanem iszonyatos mennyiségű tűzérségi éőszerrel lerombolják, úgy, hogy kő kövön alig marad.
Az elgondolásod jó! Nagyon jó! De van néhány apró probléma vele.
- a Wagner kiképzése jó, nagyon jó. Ki képeznék-e az EU-ban a köztörvényeseket? Szerintem nem. Még seprűnyelet sem mernének a kezükbe adni, nemhogy fegyvert.
-És mit adnának cserébe? Egy orosz börtön meg egy EU komfort börtön között van némi nem elhanyagolható különbség. Sokan (szinte mindenki szerintem) inkább maradnának a börtönbe mint mennének a húsdarálóba.
-És mi van ha hirtelen beüt a béke? A fent említett egyének visszatérnek az országukba (nyilván a büntetés elengedése mellett) és lesz az EU-ban pár ezer harcedzett nehézfiú. Biztos hogy kell ez nekünk?
És mi a motiváció a derztálás, árulás ellen. A Wagnernél ott a kalapács, Te tudnál valami EU szabványos megoldást? Olyat ami megfelel a jogászoknak, az NGO-knak, különböző személyiségjogi törvényeknek?
Még egyszer: Az elgondolásod jó , csak a körülmények annyira mások, hogy lehetetlenné teszi annak megvalósítását.
Szerintem
Pont ezért vannak igazán bajban az ukránok. A napi 300 veszteség sok. Tegyük fel, hogy az oroszok kétszer annyi embert vesztenek naponta. Még így is az ukránok húzzák majd a rövidebbet, ha így marad a "tempó", akkor néhány hónapon belül nagyon meg fognak fogyatkozni. Az oroszoknak egész egyszerűen nagyobb a tartalékuk. Én azt látom, hogy tanulnak az oroszok a hibáikból és a mostani módszereikkel - igaz súlyos veszteségek árán - ha lassan is, de mennek előre és szisztematikusan morzsolják fel az ukránok élőerejét.Jászberényi Sándor jelenti: Ukrajnában a helyzet változatlan | 24.hu
Jászberényi Sándor egy évvel a háború kitörése után az aktuális helyzetről tudósítja Ukrajnából a 24.hu olvasóit. Az első alkalommal arról számol be, mit tapasztalt a Kijev felé vezető úton és a fővár24.hu
-----
Nem gondolom hogy az ukránok nagyobb bajban lennének, mint az oroszok. Sok veszteségük van nekik is persze, a cikk amit itt beraktam napi 300-at is írnak.
Hogy zavarná már kopi 2000 is azt mondta,hogy ez a kanal13 egy hiteles csatorna.Ezek ukránok te bohóc, de ne zavarjon.