[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
119
1 191
93
Értettem elsőre is…
Ugyanakkor Kína és Oo. ebben a konfliktusban egymás mellett állnak.
Kérdés hogy reagálnak erre a pakisztáni döntésre. Persze lehet hogy engedik, de az is hogy blokkolják ezt a szállítást!
Itt a kérdés, hogy mit szól Kína ehhez!?
Ez elég érdekes, mivel a pakisztáni JF-17-es repülőgép orosz hajtőművet (RD93) használ. Na most ha az oroszok ezt elvágják, akkor gyakorlatilag az egész flotta padlórakerül. Ez több mint száz gépet jelent! Arról nem is beszélve, hogy mi lesz az új 50-db os Block III-mas verzó sorsa.
Nyílván ez az oroszoknak sem áll az érdekükben.

Nem túlzás az 1000 vagon lőszer havonta?
 
 • Tetszik
Reactions: laci74 and cirqle

1valaki

Well-Known Member
2022. február 27.
438
3 310
93
Igazából Bakhmut már csak politikai presztízs kérdés. A 70.000 döntő többségében orosz lakosból 4.000 lakos maradt még ott, de a városukat földig rombolta az orosz tüzérség.
Soledar, Krasna Hora elfoglalásával a stratégiai célt elérték az oroszok. Siverszk felé blokkolták az utat. Valszeg fent északra az a város is 1 -2 hónapon belül elesik. Így a donyecki ukrán második védelmi vonal is 8-9 hónap után összeomlik.

Jöhet a harmadik védelmi vonal.Kramatorszk, Szlovjanszk. Ezek nagyobb városok mint Bakhmut-Soledar. Szlovjanszk volt az orosz szeparatisták 2014-es központja. Igazából ott kezdődött. Tehát megint egy orosz várost fog megsemmisíteni az orosz haderő. Hosszabb ostromra számítok mint Bakhmutnál, hacsak nem lesz vmi ukrán osszeomlás, városi lázadás.De erre nagyon kicsi az esély.
A Lymani szeptemberi orosz zakó most lesz nagyon fájdalmas stratégiailag. Az is egy támadási pont lett volna Szlovjanszk felé.


Krasznaja Limannál volt harci érintkezés szeptemberben?Csak azért kérdem,mert zakóról beszélsz.Nem jelent meg a hirekben.Na mindegy,biztos Limannál még nem volt a kezükbe modernizált gyalásó.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
43 339
66 137
113
A Rybar térkép van ahol fentvan teljesen? Mármint azvegész ukrán arcvonal, nem csak egy része.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 415
4 668
113
Krasznaja Limannál volt harci érintkezés szeptemberben?Csak azért kérdem,mert zakóról beszélsz.Nem jelent meg a hirekben.Na mindegy,biztos Limannál még nem volt a kezükbe modernizált gyalásó.
Volt. Harcérintkezés az volt. (Gyalásót azóta kaptak :p )
Igy hirtelen:
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 229
11 795
113
Ebben az esetben nem lesz választása az USA-nak (különben kikap az ukrán, aki kvázi atlantisták ökle és ezzel megomlik az egész nyugati "rend"), mint légtérzárt vezetnek be Ukrajna felett, ami attól kezdve napokon belül NATO vs. Oo. háborúvá szélesedik. Ahol aztán jön a taktikai, majd a stratégiai nuki. Nem véletlen, hogy az amerókaiak B-52-essel célozgatták Szentpétervárt. Nem lesz ennek jó vége, sajnos.
Ez hülyeség.
Egyrészt ha mindenki tudja, mi lenne a vége, akkor minek kezdenék el?
Másrészt meg ehhez iszonyat apparátus kéne. Az USAFE jelenlegi állománya ehhez kevés - mivel nem légtérzárra kéne készülni, hanem instant egy kibaszott légiháborúra a világ legerősebb földi légvédelme ellen hazai pályán. El lett mondva elégszer, ahhoz a felfejlődés (ODS jellegű) mennyi idő, mennyi ember és felszerlés, logisztika kéne.
Harmadrészt meg ugye ez háború instant, egy olyan ellenfél ellen, akik (amellett hogy atomhatalom és szétlövi ebben az esetben végre az űreszközöket, ami a legnagyobb előnye a nyugati oldalnak jelenleg) vissza tud lőni a repterekre, ráadásul olyanok területére, akiknél települnek (Lo és Ro valszeg). Utóbbiak főleg repesnének az örömtől az ötletre...
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 239
3 846
113
Volt. Harcérintkezés az volt. (Gyalásót azóta kaptak :p )
Igy hirtelen:
Ezt most jól tessék megjegyezni (idézet a cikkből): "A brit hírszerzés közölte: a stratégiai jelentőségű Liman feletti orosz ellenőrzés elvesztése jelentős politikai kudarc Moszkva számára."

A stratégiai jelentősége azonnal elmúlik, amint az oroszok majd ostromolni kezdik. :D :D :D :rolleyes: :oops:
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
46 752
74 011
113
Csak emlékeztetőül-1 éve már minden elfogyott az oroszoknak
wWQ0SzOy9Wk.jpg

Más

"Az állatok világában" - a Zsitomir régióban az ukrovermacht tisztje súlyosan megvert egy sorkatonát kollégái előtt

A neten kering egy videó a Zsitomir régióból, amelyen a kiképzőközpont parancsnoka, Vitalij Vitusevics hadnagy társai szeme láttára dacosan megver egy sorkatonát. A terem ugyanakkor nem tanúsít ellenállást, óvatos léptekkel eltávolodik „tanítójától”, miközben a körülötte lévők hallgatnak és a falakba kapaszkodnak.
Nyilván a „mentoroknak” a leendő „hazavédőkhöz” való hozzáállása az oka annak, hogy az ukrán katonák utólag elvesztik moráljukat, és saját parancsnokaikat elhagyva elmenekülnek.

Friss!

A FAN tudósítója, Alekszandr Szimonov arról számolt be, hogy a Wagner PMC-k jelenleg támadást indítottak a Bahmuti " Azovstal"földalatti része ellen.

Jelenleg a támadó csoportok behatoltak az Artyomovszki Fémfeldolgozó Üzem (AZOM) földalatti kommunikációjába, és bejutottak a bányába.

Akár 320 (!) méteres mélységben is folynak a harcok.
Nyilván a „mentoroknak” a leendő „hazavédőkhöz” való hozzáállása az oka annak, hogy az ukrán katonák utólag elvesztik moráljukat, és saját parancsnokaikat elhagyva elmenekülnek.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 648
113
Nem csak a russzkij JDAM készletet, de a Gromot is bevetették... Lehet igaza lesz Robinak és a hohol PVO kimerítésével megnyitják az utat a légierőnek, ami nem sok jót ígér a kismalacoknak :)
Whats-App-Image-2023-03-12-at-19-11-51.jpg

ez még ide tartozik :)
TDWhcUFNeqV6oE9qH3hZQaDAqtyKfEwDbd21N7HJymyLZavwWiX6RnlXhiCfgCSsaJEtdo47OpgyYwlcQp7wGtiNvd5Fnvmlm56IpKK5ruJEyO2XMsxiClfQIyD7qJw7f3t5r5lhrdyQNzS0lh_A0WEu8z724mNb3Pk0VTIZrmj-U6WXpWYfWhYDMv2mrWdtr6b_vx9kQjpCxRY3LlVJj93MT0dKU0cOqG4cVYx1cI7OE3P6sATKgiWwoVQs1iWMt18B69ubdJAXe8PJqU4i70LRZag0F0ycvLuEtmeG6fsZXsMv7rvKlrYzef3KGpva6MEVMSOxaQDNkUdoyQIr_A.jpg

Az öreg néni orosz segélyek elosztásában vett részt, most a hohol gestápó vendégszeretetét élvezheti majd! Nem is értem hogy miért bánnak kesztyűs kézzel az ilyen aljas bűnözőkkel.
Az ilyen durva háborús bűnöket alaposan ki kell vizsgálni és az elkövetőket Hágában felelősségre vonni! Kenyér meg halkonzerv??? Ruszlik haza!!! :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:
erre nem is tudom mit mondjak :)
új finn videójáték :D
MokEBzNohCF2ybhBMQsGcxSLq7sTtoEgWrOEu8iMDf5qspgNYai0Dgmblrz8TIB822DCDc2DItwJueWInRP-MUtFcY9VRKctsYr7x379HONH93iXmpff6ksbYxlaePdhg-mejZkWlsbvuBReug9P3dsF9atGuocqcAwQ12XPxXn1BmnL13c7O9VobET9BvO29Lo2za0Gzy3_P9CfBqLQvMocsgO3R8lxYDZlvQccgGqtWYeXewMX0AYHTiqM4td92hzsugvfQv53pT9TH6PZQhb_cWdi-mKKwwRi7gGBf-K13BZJUeqduxlCRgl6cKXJwfRE_GTX8Gk1T433c7qpqw.jpg

Remélem ez nem az aminek írják, nekem nem teljesen tiszta...
Hiába na, azok a jóságos filantrópok és az NGO-ik mindig is a szeretetet meg a jóságot akarták elvinni az elmaradott bugris barbároknak!!!
Da Vinci bolharágta rühes farkasai ezek szerint mégsem állnak olyan jól...
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 216
9 694
113

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
751
7 115
93
MLEHIVEFdsx9fXDpYY66ku3n41UY4VAVw6f2RNUvlSjqcWk61jUf4djfeaWGC3y-VDcoEvMsBqZa2s0O55cNlMzvCSLUggCQ1UmfHXdNXOJoBCzF7csXtu6naMzRlu4s7oMYhIY_JIp6h2yymmZ4_wi3DCf8RPXBns8AP5uAgk-lY1kZvwHsExQy2SvT_b7s4KI4ksw0a5hKbiDUW40xDL8Eb4h30aDkqIzevwI3stGs34i9WjoTwW_Y6_k4uRqnR459iDBwdyyL8nWGjggZt-8z_G-qNycmDMg5DNVQKi6_aXBf0yn0d7bC0k3GHJw9TyEcMXqj7zgKYZ4hVLx8TQ.jpg

kell még valamit mondanom Ildikó?
@Öregtankos : Mint alább a válaszok közt is megjelent, ez kísértetiesen hasonlít arra a szárnykészletre amit korábban a Fighterbomberre posztoltak.
FrBpw4eWIAQiK4U


A zászló egyoldalas és mivel a kép készítésekor épp a visszája látszott, így jó lett a kép.
Abban biztos lehetsz, hogy úgy szállt a jóságpor, mint üzbegasztán felett, Szancsika meg nyelte mint rodás ribi a szlottyot!
Persze hogy mindent IS megígért!!!

Csak nem egy fekete nap szimbólum volt a sisak hátulján? Az egy ősi hohol termékenységszimbólum nem?
Nem csak a russzkij JDAM készletet, de a Gromot is bevetették... Lehet igaza lesz Robinak és a hohol PVO kimerítésével megnyitják az utat a légierőnek, ami nem sok jót ígér a kismalacoknak :)
Kismalacok...Medvegyev "Nackó disznó birodalma" után szabadon :D
Ez hülyeség.
Egyrészt ha mindenki tudja, mi lenne a vége, akkor minek kezdenék el?
Másrészt meg ehhez iszonyat apparátus kéne. Az USAFE jelenlegi állománya ehhez kevés - mivel nem légtérzárra kéne készülni, hanem instant egy kibaszott légiháborúra a világ legerősebb földi légvédelme ellen hazai pályán. El lett mondva elégszer, ahhoz a felfejlődés (ODS jellegű) mennyi idő, mennyi ember és felszerlés, logisztika kéne.
Harmadrészt meg ugye ez háború instant, egy olyan ellenfél ellen, akik (amellett hogy atomhatalom és szétlövi ebben az esetben végre az űreszközöket, ami a legnagyobb előnye a nyugati oldalnak jelenleg) vissza tud lőni a repterekre, ráadásul olyanok területére, akiknél települnek (Lo és Ro valszeg). Utóbbiak főleg repesnének az örömtől az ötletre...

Szerintem is kizárt a légtérzár! Addig húzzák az angolszászok amíg lehet. Mindenkinek érdeke legyen a háború elhúzódása fenntartása...annál több pénzt hoz. Bár a pénz nem is jó kifejezés itt már, inkább "hatalmi egységet/kreditet" termel. De talán nukleáris konfliktust nem kockáztatnak meg. Báááár:

Egyszer láttam egy 2011-es youtube-videót, amelyben egy híres angol rendező elmondja, hogy egy brit szabadkőműves magasrangú tengerésztiszt spanjával témázott, aki 2008-ban egy zártkörű szabadköműves találkozón vett részt ahol ezt mondták:

1. építeni kell egy atombiztos magtárat ahol minden növény és állat génjeit tárolják (ez azóta kész Norvégiában van)

2. Kína "megfázik" elterjed majd egy influenza szerű vírus Kínában, amelyet aztán szétterjesztenek a világban

3.mindenkit akit lehet a bolygón karanténba zárnak a vírus miatt hatóságok nemzetek hadseregei és kontroll alá vonnak mindent

4. Egy olyan háborút kell kirobbantani, amely eszkalálódik és mindenképpen nukleáris fegyverek bevetesével vegződik és Oroszország és Kína belekeveredjen

5. Egy szép új harmonikus fenntarthatóbb világ lesz kevesebb (kb. 300 millió) embernek.

Ez a konferencia 2008-ban történ a videó pedig 2011-ben lett feltöltve.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
3 998
8 103
113
Kismalacok...Medvegyev "Nackó disznó birodalma" után szabadon :D


Szerintem is kizárt a légtérzár! Addig húzzák az angolszászok amíg lehet. Mindenkinek érdeke legyen a háború elhúzódása fenntartása...annál több pénzt hoz. Bár a pénz nem is jó kifejezés itt már, inkább "hatalmi egységet/kreditet" termel. De talán nukleáris konfliktust nem kockáztatnak meg. Báááár:

Egyszer láttam egy 2011-es youtube-videót, amelyben egy híres angol rendező elmondja, hogy egy brit szabadkőműves magasrangú tengerésztiszt spanjával témázott, aki 2008-ban egy zártkörű szabadköműves találkozón vett részt ahol ezt mondták:

1. építeni kell egy atombiztos magtárat ahol minden növény és állat génjeit tárolják (ez azóta kész Norvégiában van)

2. Kína "megfázik" elterjed majd egy influenza szerű vírus Kínában, amelyet aztán szétterjesztenek a világban

3.mindenkit akit lehet a bolygón karanténba zárnak a vírus miatt hatóságok nemzetek hadseregei és kontroll alá vonnak mindent

4. Egy olyan háborút kell kirobbantani, amely eszkalálódik és mindenképpen nukleáris fegyverek bevetesével vegződik és Oroszország és Kína belekeveredjen

5. Egy szép új harmonikus fenntarthatóbb világ lesz kevesebb (kb. 300 millió) embernek.

Ez a konferencia 2008-ban történ a videó pedig 2011-ben lett feltöltve.

"... 5. Egy szép új harmonikus fenntarthatóbb világ lesz kevesebb (kb. 300 millió) embernek..."

Aztán kezdődik szépen minden elölről...
Chronologie_Jarre_Album.jpg
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
680
3 265
93
erről lehet többet tudni? ez így nekem nem tűnik valósnak (80m mélyen ...)

elemzés az ukránok nyugati kiképzésének "minőségéről"

gyakorlat Bradleyvel

trailer - ukrajna, zelenszkij :)

irányított lövések

vidám finn :)

ORCUS


saját magát orosznak tartja .. a riporterek ukránként mutatták be. helyre tette őket. is.

ez bukta :)

harcok a föld alatt

mai nap - térképen
szövegben
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 136
16 566
113
Szétlőtt ukrán hadoszlop
Egy másik megsemmisült ukrán hadoszlop

Vót.
Többször is.
Szép.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 648
113
c6j3mdfZvQ_3Xn88msm92lI9eTHa_QnB7HzCJR5MFwyS7-kzSolQYkqKjjtwszsFELakbFlUVC6eAtYPpoQWvu6yMzsVOVE_mvHQlqrzg5LhJXRvseLvydb_UL_rM08sTMUaL_x__mUTz7Amz1XRN0NclXCw4_0IMr-i5KMqp76VONY8gMFNi4AnKtyUiyqjmGjDIOK7mdxnTXx1KhC8xDkxhsBbHe0SGokQzIuzbExMAnpppc6VeCzAhZHSJ7zAg-AGBTp_3EsHnV1pFnAiDpGf6mrO8dI2q6vr2IsDo7EkgVcZzzEX7TjBOR_gRkHRe3N-PVCYiPlO5j1_Hl0Agg.jpg

A hoholok az alpári követelőző diplomáciai kommunikációjuk után most a diplomáciai dress code területén nyitnak meg teljesen új dimenziókat. Az eddigi, a választók és a partnerek felé is tiszteletet mutató elegáns, de ugyanakkor botrányosan unalmas irányzat után üdítő színfoltként hat hogy Big Z szakadt kódis world tourja után itt van már kulabá nyugdíjas gyári melósokat idéző outfitje is!

Hoppá! Ezek tökösek, ha ezt végig is viszik!
:D

A kis libsi ribanc vajon mikor szólal meg újra?
:)
Apropó, most lenne csak igazán aktuális egy fasza kis drogteszt!!!
Hogy ezek a brittttek miket ki nem kémlelnek! Remélem nem került túl sok ügynök életébe, hogy ezt a mindenki számára váratlan és rendkívül értékes információt kijuttassák Oroszországból!

@embersarkany :
Azt kérded, hogy ez lehetséges e? Megfelelő harci résszel szerintem simán. Ha egy 500 kilós harci rész 10M+ sebességgel csapódik be, akkor ez egyáltalán nem elképzelhetetlen, és ez esetben akár minimális, pártíz kg-os robbanóanyagtöltet is elég, hiszen a ~3,5km/sec sebességgel becsapódó harci rész elképesztő energiával rendelkezik.