[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
8 748
36 561
113
Jo nagy szivas lehet a teherautok altal hagyott nyomokban zotykolodni a kisebb terepjarokkal.

A msta-k ott allnak a fak kozott minden alcazas nelkul… elkepeszto hanyag leszaromsag. Buntetnem.

Ukránoknál 90%-ban aknavető jelenti a tüzérségi támogatást + harkovi offenzíva alatt az ukránok sírtak, hogy az orosz tüzérség iszonyat mobil, folyamotosan mozogva lövik őket, miközben a caesar-ok lemaradtak.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
763
6 976
93
Kyianyn Bahmutból. Orkisztán semmilyen területi nyereséget nem tudott szerezni. Annyi emberük halt meg, hogy megszámolni sem lehet. Konsantinivka-Bahmut tengelyen vissza lettek verve, Khromovóból, Zabakhmutkából szintén és az ipari negyedben is. Az egész város tartja magát, sikeres ellentámadások. A bunker féreg már annyiszor elfoglalta, hogy megszámolni sem lehet. A város felett kék-sárga zászló leng.
Doctor Strange in the Multiverse of Madness

7a7f5e2d99b418641bd105eeaee226e0b1d8b7c7.gifv
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
604
6 789
93
Egy álcahálót rakhattak volna a 2S19 tüzelőállások felé az erdőben, ha már drónok meg NATO felderítés...
9/11 óta mindenki tudja mit ér a NATO (USA) felderítés, mikor becsapódtak a kreml-be az utasszállító gépek, kis idő elteltével meg a Pentrjoskába... Az oroszok javára mondva, Putyin akkor lábadozott az első anorákjából, emiatt kicsit figyelmetlenek voltak:)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
22 153
69 449
113
Transznemű gyilkos aki még hülye is:

Az ukránok megint foglyokat ölnek:

A parkoló:

"Evakuálás":

Lassan, de biztosan:

Gyors ellentámadási kísérlet:

Bahmut:

Bidenék egyesek szerint:

Európai értékek:


Pánik az ukrán fegyveres erőknél:

Más.
Az igazi Rambovics:

Wagner:

Bahmut, légierő:

:)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
43 346
66 161
113
Lehet ők jobban, első kézből és pontosan tudják, hogy mennyit ér a nato felderités.
És ennek megfelelően járnak el.

Gerimaster beelőzött. :)
9/11 óta mindenki tudja mit ér a NATO (USA) felderítés, mikor becsapódtak a kreml-be az utasszállító gépek, kis idő elteltével meg a Pentrjoskába... Az oroszok javára mondva, Putyin akkor lábadozott az első anorákjából, emiatt kicsit figyelmetlenek voltak:)
Látom a valóságtagadó szekta megjelent. Na mind1, ha ti már a saját szemeteknek sem hisztek (itt is olvasható volt egy NATO felderítő jelentés) az az elvakultság egy ismeretlen foka.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 648
113
Miért lőné szét az űreszközöket? Mivel, hogyan? T-62-vel?
Megint a vágyvezérelt gondolkodás.

Mai szám: MBT-1831 db
Miért? Hát hogy gátolja a jenki/NATO felderítést vagy épp a kommunikációt.
Mivel? Több erre alkalmas rakétájuk van és tudtommal már lézerrel is kísérleteznek az ügyben, de ezek a fejlesztések titkosak, szóval típusszámokat senki sem fog sorolni. Lézer esetében nem a csillagok háborújára kell gondolni, hiszen elég ha a napelemtáblákat tönkreteszik, rakéták esetében pedig a legtöbb ABM rakéta alkalmas a LEO pályán keringő műholdak lelövésére.
És mivel már megtették, így nem is lehet kérdés az hogy a képesség valós.
Cs4D-V6i2phrmgu6CoO_yeEf7vwKl6g8piaUANTuvnAJ8MNWPyWBLhEq1a80OwKILELfOK6ucMqbAGQrSKkCOJcWwTDeWoeWFQF3SkEF_S8hMv4h6Kj4FqWwjEqFxUDpqQpihNn2RxYTqM5jgpiEAtuOC1hfctRqJ-hic3jE4PeEHzPaeQjtmvpbd88fkBWn06hYdTDqrnurEATwldCWtE4smmm4q5LaT0J3OxKCp-WCA7KrhG5gJATCJrbkABzm1l3E4buw-4N-rRSkfRXGi_ovj_E3s1ZWmSiZLAmCBjkRnDgYzUBxcExp0SUDTEgcUaY5Wv1c2JPQbZv40Cqg_A.jpg

A sok hívőnek szeretettel . Kastály Robitól
"A VÉRSZIVATTYÚ ESETE AZ AGYMOSÓGÉPPEL
Folyik a pengecsata Zelenszkij döntésével kapcsolatban, miszerint Bakhmutot a bekerítés ellenére az utolsó emberig tartani kell.
Nem kizárt, hogy politikailag ez egy fájdalmas, de helyes döntés.
Pusztán katonai szempontból azonban igen nehéz megvédeni ezt az álláspontot, függetlenül attól, hogy hány kimustrált tábornok prókátorkodik mellette a képernyőkön.
A szomorú poént - hogy teljes bekerítésben, sokszoros tűzérségi hátrányban - a vérszivattyú igazándiból neked dolgozik, csak egy teljesen tájékozatlan és agymosott hallgatóságnak lehet elsütni.
A baj az, hogy amit ennyit mosnak az előbb-utóbb össze is megy." :D
Ugyan már mit érthet ebből az egészből az a MOSSAT-os dezinformátor! Tarjányit kell megkérdezni, ráczbangyikát meg a kajzerpárizsit, hát mit tudhat egy ilyen migrács zsidaj a háborúról??? Tuti ziher hogy rendesen stokizni sem tud!!!
Az első videó nem banderisztánban készült hanem kiképzésen valamelyik NATO tagállamban...
hohorobi pedig egy teherautó platójáról hinti az igét frissen púderezett arccal, hát hogy is mondjam?
Kijanyinhoz hasonlóan elég sterilnek tűnik ez nekem, ha mellétesszük Prigozsin bejelentkezéseit azért van kis különbség, pedig Prigozsin nem egy talpas nigger...
Azért gondolkodjatok el azon, hogy elvileg olyan helyeken vannak, ahol inni vagy főzni is csak palackozott vízzel tudnak, ha kapnak egy váltás tiszta ruhát, és nedves ruhával vagy törlőkendővel megtörölgetik magukat
az már szinte ünnepnek számít, ezek meg szinte ki vannak sminkelve.
RoMQLRPfzxizEhI_PmAkYE8DYzh1mBYc2TO0d6b-6gBneE0j6iMVenynkWpqVgI-6TtKWlKg2bh4VnCed-8zo35lnHdwIcfttLBpxIdF7wW2rLBaK7c-KdYgMo-Lw82U2_dwBLB32G6RYBcqcsg4oW25u5WOX3P4s3vDMzo7FUNHut82v-6VRe5LGXxZJ3OYGHnxUlslL9Sry0yqJ0V7yFVYiLSnWsMRGqDRKKJkeaSK86pnvIGj6c3XLVtFW6spKMddftVNO42fZo8oNDDjCiCn7V2bHne1xgV_mnlDTShCEsB2XkAOyzn_sfFQ7vANBts4bZZXlf6G7hcmPEvhuw.jpg
 

ibanez de bobadilla

Well-Known Member
2019. szeptember 5.
808
2 433
93
egy kis vallás (=lelkiismereti szabadság) -üldözés még belefér cipőkanállal a turuldöntés és a nyelvtörvény mellé az ájrópai értékekhez.
lassan szurkolni kezdek az egyik félnek.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
46 752
74 027
113
Mikor egy másféltonnás bomba pottyan a közelben.Avgyejevka térsége és egy UPAB-1500b

 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
2 674
14 388
113
Ukránoknál 90%-ban aknavető jelenti a tüzérségi támogatást + harkovi offenzíva alatt az ukránok sírtak, hogy az orosz tüzérség iszonyat mobil, folyamotosan mozogva lövik őket, miközben a caesar-ok lemaradtak.

Ne vicceljunk mar, ez nem ugy mukodik, hogy ha az ukranok 90 %-ban csak aknavetozgetnek akkor mar nem kell meg egy szaros alcahalot sem felbarkacsolnunk… ez egyszeruen nemtorodom es hanyag viselkedes, amit mar joparszor beszivtak az oroszok.
Masodsorban pedig mind a ket oldal olyan komolyan dronozgat, hogy alapnak kellene lennie az alcazasnak meg akkor is ha ahogy irtad az orosz tuzerseg iszonyat mobil.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 385
6 957
113
Jo nagy szivas lehet a teherautok altal hagyott nyomokban zotykolodni a kisebb terepjarokkal.

A msta-k ott allnak a fak kozott minden alcazas nelkul… elkepeszto hanyag leszaromsag. Buntetnem.


Békeidős tapasztalatból mondom, hogy egy élmény :D Kb az öv tart az ülésben, amit persze az "értelmesebbje" terepen sem köt be.
Ha pedig te vezetsz, akkor készülhetsz, hogy a 4 kerék egyszerre akar négyfelé menni :D Én egyébként traktornyomban mentem nem egyszer. Mindezt úgy, hogy az előtte ott járt traktorokra hátra felszerelték a kiegészítő kerekeket is, hogy így csökkentsék a gépek talajnyomását. Ha csak szimpla kerekekkel mentek volna, akkor a nyomok még mélyebbek lettek volna.
Az álcázásban egyetértünk, persze azt sem 1 perc rátenni a vasakra.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 250
10 317
113
Látom a valóságtagadó szekta megjelent. Na mind1, ha ti már a saját szemeteknek sem hisztek (itt is olvasható volt egy NATO felderítő jelentés) az az elvakultság egy ismeretlen foka.

Hányszor olvastuk már, hogy az oroszok mosógépből lopott chippes rakétái elfogytak. Erről is volt jelentés. Wilson be is tette.
Te ezeket a nato jelentéseket elhiszed? Komolyan kérdezem.
Angol hírszerzés híreit elhiszed? Azok is jelentenek.. de még az indexes agyhalottak is csak hasukat fogva röhögnek rajta. Még ott sem eszik meg, pedig nem túl magas a szint.

Szóval akkor kijelenthetjük, hogy hiszel a mosógépchippekben, a lopott trafipax canon ccdkben és persze abban is, hogy negyedévente túlélt Putyin minden fajta áttétes rákot? Meg persze a pont az I-re, az oryx, meg a nato jelentéseid.

Fületlen szatyorban élsz.