[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 425
12 065
113
Látom a valóságtagadó szekta megjelent. Na mind1, ha ti már a saját szemeteknek sem hisztek (itt is olvasható volt egy NATO felderítő jelentés) az az elvakultság egy ismeretlen foka.

Hányszor olvastuk már, hogy az oroszok mosógépből lopott chippes rakétái elfogytak. Erről is volt jelentés. Wilson be is tette.
Te ezeket a nato jelentéseket elhiszed? Komolyan kérdezem.
Angol hírszerzés híreit elhiszed? Azok is jelentenek.. de még az indexes agyhalottak is csak hasukat fogva röhögnek rajta. Még ott sem eszik meg, pedig nem túl magas a szint.

Szóval akkor kijelenthetjük, hogy hiszel a mosógépchippekben, a lopott trafipax canon ccdkben és persze abban is, hogy negyedévente túlélt Putyin minden fajta áttétes rákot? Meg persze a pont az I-re, az oryx, meg a nato jelentéseid.

Fületlen szatyorban élsz.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 911
113

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 211
4 414
113
Tévedsz, te kevered. A 7,62x39mm-es lőszer teljes hossza az 56mm, hüvely hossza 39mm. Amiről te beszélsz az a NATO 7,62-es (308 Winchester) lőszer hüvely hossza 51mm. A lőszer teljes hossza 71,12mm. Cári-Orosz 7,62X54R lőszer teljes hossza 77,16mm. Rövid ívelt tárban is alkalmazható lásd SVD, Mosin-Nagant puska, jól megfelel a hevedeses tárazásnak is.
Megvan tiszta, előtte volt szó a NATO kaliberektol és amikor a kolléga 7,62-t írt én hittem hogy a 7,62x51ről ír... utána már láttam hogy nem, hanem a 39ről...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 556
113
Támadás a NATO ukrajnai kommunikációs és parancsnoki központja ellen

A meggyilkoltak többsége brit és lengyel

Amint arról a görög politikai és katonai információs portál, a Pronews amerikai forrásokra hivatkozva március 12-én beszámolt, a Brjanszk régióban történt provokáció megtorló hadművelete során a „Kinzsal” nevű orosz hiperszonikus rakéta csapást mért az ukrán-NATO közös szervezetére. a parancsnoki és irányítási-kommunikációs központra.

A Pronews szerint "több tucat NATO-tiszt" halt meg egy "rémisztő csapás" során. Nagy valószínűséggel a NATO „árnyékvezérkarának” ukrajnai veszteségeiről beszélünk. A 400 láb (120 méter) mélységben épült titkos földalatti bunkerben több NATO-tiszt (nyugdíjas) és tanácsadó kapott helyet. Összesen több mint 300 ember. A portál szerint a mai napig 40 embert emeltek ki a földalatti székház romjai alól, de a romok alatt meghaltak többségét még nem találták meg.

Nem tudni – folytatja a portál –, hogy pontosan hány nyugati állampolgár és hány ukrán vesztette életét a „Tőr”-csapás következtében. „Többségük brit és lengyel – mondja Pronews –, de voltak amerikaiak és kommunikációt és adatátvitelt támogató magáncégek képviselői is. A következő napokban kiderül, hogy ez mennyiben befolyásolja az ukrán és a nyugati hadműveletek lebonyolítását, valamint a Bahmut elleni orosz offenzíva utolsó szakaszának megállítására tett kísérleteket.

„Ez az első ilyen nagyszabású csapás a NATO-országok katonái ellen – mondja a Pronews –, és nem tudni, hogyan reagálnak erre a nyugati fővárosok, bár reakció esetén ez elismerés lenne a katonaság aktív részvételére az Oroszország elleni háborúban.”



Az ukrán tisztviselők nyilatkozatai semmit sem mondanak a NATO-bunker elleni támadásról és a nyugati katonai személyzet haláláról. Az ukrán közvéleményben azonban olyan információ kering, hogy március 9-én Ukrajna vezérkarának küldöttsége a feltételezések szerint felkereste az amerikai kijevi nagykövetséget, hogy átadja a csapás során elhunyt amerikaiak névsorát.



A Kinzhal a legújabb orosz rendszer hiperszonikus aeroballisztikus rakétákkal, amelyeket speciálisan felszerelt MiG-31K elfogók hordoznak. A rakétának alacsony a radarláthatósága és nagy a manőverezőképessége, és szárazföldi és tengeri célpontok megsemmisítésére tervezték. A Kinzhal komplexumok 2017 decembere óta végeznek kísérleti harci szolgálatot az RF fegyveres erőknél. Hivatalosan ezeknek a rakétáknak az első harci alkalmazása 2022. március 18-án történt az SVO során.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 043
5 488
113

Súlyos üzenetet küldött a Kreml Ukrajnának

Oroszország ukrajnai céljait jelenleg csak katonailag lehet elérni – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak.
Számunkra továbbra is abszolút prioritás a kitűzött célok elérése, és az is marad. Jelenleg ezeket csak katonai eszközökkel lehet elérni
– mondta a Kreml szóvivője.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 040
113
A PMC "Wagner" katonái az Artemovsk-Slavyansk autópályán haladnak előre. Golubovka és Minkovka térségében, Artyomovszktól 20 km-re északnyugatra, erős csata folyik.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
A bal alsó közeli képen a fickó neve photoshoppal van az egyenruhára feltéve....
Szóval ezt sem venném 100%-nak.

Főleg hogy eddig hős harkovi volt akit azonosított és eltemetett a családja, most hirtelen moldáv lett.
Ráadásul a "slano ukraini" (baszódjon meg ukrajna) is "slava" lett valahogy.
 

szaboj

Well-Known Member
2015. december 6.
390
1 002
93
Ne vicceljunk mar, ez nem ugy mukodik, hogy ha az ukranok 90 %-ban csak aknavetozgetnek akkor mar nem kell meg egy szaros alcahalot sem felbarkacsolnunk… ez egyszeruen nemtorodom es hanyag viselkedes, amit mar joparszor beszivtak az oroszok.
Masodsorban pedig mind a ket oldal olyan komolyan dronozgat, hogy alapnak kellene lennie az alcazasnak meg akkor is ha ahogy irtad az orosz tuzerseg iszonyat mobil.
Az sohasem vezet jóra, ha lebecsülik az ellenfelet. Lehet hogy már az ukránoknak alig van tankjuk, alig van tüzérségi lőszer. lassan kifogynak az emberanyagból, de az oroszok akkor sem mennek gyorsabban előre.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
A 400 láb (120 méter) mélységben épült titkos földalatti bunkerben több NATO-tiszt (nyugdíjas) és tanácsadó kapott helyet. Összesen több mint 300 ember. A portál szerint a mai napig 40 embert emeltek ki a földalatti székház romjai alól, de a romok alatt meghaltak többségét még nem találták meg.
Oszt mivel csapták meg? Aranyos propaganda.