@reich_und_roll ugyan nem értek ehhez, de nekem úgy jött le, hogy @dudi
arra gondolhatott, hogy lőszerkiszabat van. Tehát 2 tár nagyobb nehezebb, mint két tár kisebb ilyen basz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen még 150 lőszeres csiga és dobtárak is vannak, de ezek általában nem rendszeresítettek hanen civil piacról vásárolt (nekem is van még a polcon egy 75-ös csigám 7.62x39-eshez) cuccok kivétel ezalól pl az rpk tára.Sőt, az 5,45-öshöz létezik 40/45/60 db lőszeres tár is. A 60 lőszeres az 4 soros "koporsó" elrendezésű.
![]()
Amit lehetett én is elolvastam a Nagy Magyar Vadászoktól. De azért nekem Maderspach a kedvencem. Amin az az ember átment, Menekülésem Erdélyből című regény szerint, kb. negyedébe belehaltam volna. Télen, majdnem mezítláb át a Retyezáton, hát azt ma sem sokan csinálnák utánaIsmerem Domnule Viktor összes művét, része több mint 300 kötetes vadász könyvtáramnak . Vadászott ő fekete lőporos .500as elöltöltős dupla golyóssal ugyan úgy mint 6.5 x 54 MS v. 9.5 x 57 MS hadi karabêlyokkal . Rövid ideig használta a Mauser 8mm ami valóban 7.92mm volt . A könyv címe helyesen Medve . De akkoriban vastag golyós kap berek csak az Afrika kaliberek voltak . Nádler Herbert is meglőtt minden 7x64 Brenekkével de mégse azaz ideális bikára és medvére . .338WM vagy egy 9.3X62 meggyugtatóbb tud lenni .
Leopard Artyemovszkban (Bahmut)
VK | VK
vk.com
Furcsa egy macska ez. A videon az elso 5 mp-ben nincs rajta feher nagy kereszt az elejen, mig a 6. masodpercben ott egy hatalmas nagy feher kereszt. Minimum elgondolkodtato, es alapos okot ad arra, hogy feltetelezzuk, hogy manipulalt a video.
Az csak a műszerrekesz és a kormánygép. A harci rész mögötte volt, az már nincs rajta.Nem tudom mennyire okos dolog azt a rakéta darabot a földhöz csapkodni.
Pedig en mondom Zelenszkij megerdemelne egy oscart mar.Kiakadtak az ukranok Hollywoodra.
Szétoffoltuk a topikot . A 300WM olyan mint a kék tinta , mindent fog volt 2 ilyen puskám is .Amit lehetett én is elolvastam a Nagy Magyar Vadászoktól. De azért nekem Maderspach a kedvencem. Amin az az ember átment, Menekülésem Erdélyből című regény szerint, kb. negyedébe belehaltam volna. Télen, majdnem mezítláb át a Retyezáton, hát azt ma sem sokan csinálnák utána. Még nyáron is kihívás! Igaz acélember volt! Hogy az Úr venné fel az örök vadászmezökre.
Vissza a bundásra. Azért a 300 WM-től sem sokáig vakaródzik.
A jobb felső sarokban a zászlón jó a felirat... Nincs átfordítva szerintem. Vagy ha át is van, akkor így helyes a kép.Fura. Az első kép át van forgatva a hossztengelyén. A fegyverek tűzváltója, a felvarrók mind rossz oldalon vannak. A Sztálin+Lenin felvarró meg sokkoló....
Felsejlik nukleáris tél, rádioaktív havazás bíztató délibábja... Megyek, vágok egy kis fát! Fő a pozitív hozzáállás!Egy amerikai atombombázó kiképzőlövéseket adott le Szentpétervárra.
Az amerikai légierő B-52H Stratofortress, nukleáris fegyverek szállítására alkalmas stratégiai bombázója rakétakilövő pozícióba lépett Szentpéterváron, Gotland szigete közelében - ez 200 km-re van az északi fővárostól.
Ezt követően az amerikai bombázó éles kanyart tett, és a Baltikum irányába távozott.
A gyakorlatok céja az északnyugati körzet rakétavédelmének/légvédelmének áttörése és nukleáris rakétacsapások lebonyolítása Oroszország katonai és infrastrukturális létesítményeire, valamint a légierőkkel való „kölcsönhatás kidolgozása”. a NATO országok közül.
Konsztatyinyikovka felé biztos bemennek, majd befejezik a szeverszki katlant, Kramatorsz-Szlavjanszk céllal, vagy előtte még Avdiivka/Orlivka katlan, esetleg Niu-York/Dzserzsinszk.1. Bahmut után betörnek mélyebben az oroszok attól a ponttól?
Odessza felé először szerintem, Belaruszból csak akkor, ha a lengyelek beszállnak.2. nyithatnak mádodik frontot az oroszok Belaruszból vagy odessza felé?
Van realitása, de értelme csak média szinten van. Átkelhetnek a Dnyeperen A Patyomkin-szigetnél, támadhatnak Melitopol felé, levágva Krímet, támadhatnak északon Piski környékén... De mindegyik botor dolog lenne.3. Az ukrán ellentámadásnak vagy egyáltalán bármiféle támadásnak lehet-e esélye realitása?
Szia uram, milyen színekben van még?Sőt, az 5,45-öshöz létezik 40/45/60 db lőszeres tár is. A 60 lőszeres az 4 soros "koporsó" elrendezésű.
![]()
Be is porozta?Jó buliba vitte Zelenszkij Sanna Marint Kijevben, elajandekozta a hazaja legierejet.
Leopard Artyemovszkban (Bahmut)
VK | VK
vk.com
Egy néni a jobboldali szektorból (most 67-es ombr-ként van összeállítva) arról számolt be, hogy nagy és súlyos veszteségeik vannak Bahmutban, sok halott, nincs felszerelésük.
Azt is elmondja, hogy kevesebben vannak, mint Wagnerek, ezért az ukránok inkább adakoznak a Mavikokra, hogy "technológiailag" legyőzzék a moszkovitákat. Valamiért december óta a VSU-snikok elkezdték azt mondani, hogy kisebbségben vannak az orosz hadsereghez képest. Nagyon furcsa-tekintettel az általános(állandó) mozgósításra.
![]()
A francia animátorok animációs sorozatot adtak ki a drogfüggő Zelenszkijről "Corporation Ukraine" címmel. A remekmű 20 epizódból áll majd.
VK | VK
vk.com
Javaslom értelmezd ezt a szóösszetételt: "Ukraine government organization" az orosz vesztességek margójára.
Erről adatokat egyik fél sem fog közölni. Mindkét fél a másik vesztességeit nagyítsa fel. Ez már az emberiség kialakulása óta így megy. Mindig az ellenség vesztességei a nagyobbak.
A klasszikus rohamozásnál mindig a támadóké a nagyobb vesztesség, de itt vannak új tényezők. Drónok, telefonos bemérések, + a hagyományos tüzérség. Már önmagában a drónos felderítés csökkenti a támadók vesztességeit. Nem beszélve az infravörös felderítésről.
Köszi, hogy aggódsz értünk. De inkább szegény, szerencsétlen ukránok miatt aggódj, a leókkal kapcsolatban.Nagyon fostok a Leopardtól, szánalmas.
Ez a videó nemrég be volt már linkelve ez nem Leó, hanem lengyel PT91Leopard Artyemovszkban (Bahmut)
VK | VK
vk.com
Felidézték Kittenberger Kálmán meg Széchenyi Zsigmond olvasmányaim.Mannlicher Schönauer és tsa .KafferbivalyraÁtnevezhetnénk a topikot "Ukrajnai fegyveres konfiktus + Vadászati kisokos és eszmecsere" topikra![]()
Közben a Sztrana ukrán portál egy másik ukrán katonát idézett. „Amint az oroszok átveszik az ellenőrzést a Hromovóba vezető út felett, Bahmut fokozatosan elkezd erődből nagy közös sírrá válni. Akkor már nem lesz értelme szűkszavúnak maradni azokról a dolgokról, amelyek hónapok óta irritálnak. Lehet, hogy valaki árulót fog látni bennük, de nem érdekel. A türelem fogytán van” – idézte a Strana az ukrán hadsereg 93. dandárjának egyik katonáját a Telegram-csatornáján.„TUDJUK, HOGY MEGISMÉTLŐDHET A DEBALCEVÓI HELYZET. HASONLÓ HELYZET, AMIKOR AZ UTAKAT ELZÁRJÁK, ÉS A CSAPATOK VISSZAVONULÁSA AZ EGÉSZ OSZLOPOT FENYEGETHETI. NAGYON VESZÉLYES EZ A NÉGY KILOMÉTERES NYAK MIATT” – MONDTA.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..