Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen még 150 lőszeres csiga és dobtárak is vannak, de ezek általában nem rendszeresítettek hanen civil piacról vásárolt (nekem is van még a polcon egy 75-ös csigám 7.62x39-eshez) cuccok kivétel ezalól pl az rpk tára.Sőt, az 5,45-öshöz létezik 40/45/60 db lőszeres tár is. A 60 lőszeres az 4 soros "koporsó" elrendezésű.
Amit lehetett én is elolvastam a Nagy Magyar Vadászoktól. De azért nekem Maderspach a kedvencem. Amin az az ember átment, Menekülésem Erdélyből című regény szerint, kb. negyedébe belehaltam volna. Télen, majdnem mezítláb át a Retyezáton, hát azt ma sem sokan csinálnák utána. Még nyáron is kihívás! Igaz acélember volt! Hogy az Úr venné fel az örök vadászmezökre.Ismerem Domnule Viktor összes művét, része több mint 300 kötetes vadász könyvtáramnak . Vadászott ő fekete lőporos .500as elöltöltős dupla golyóssal ugyan úgy mint 6.5 x 54 MS v. 9.5 x 57 MS hadi karabêlyokkal . Rövid ideig használta a Mauser 8mm ami valóban 7.92mm volt . A könyv címe helyesen Medve . De akkoriban vastag golyós kap berek csak az Afrika kaliberek voltak . Nádler Herbert is meglőtt minden 7x64 Brenekkével de mégse azaz ideális bikára és medvére . .338WM vagy egy 9.3X62 meggyugtatóbb tud lenni .
Leopard Artyemovszkban (Bahmut)
VK | VK
vk.com
Furcsa egy macska ez . A videon az elso 5 mp-ben nincs rajta feher nagy kereszt az elejen, mig a 6. masodpercben ott egy hatalmas nagy feher kereszt. Minimum elgondolkodtato, es alapos okot ad arra, hogy feltetelezzuk, hogy manipulalt a video.
Az csak a műszerrekesz és a kormánygép. A harci rész mögötte volt, az már nincs rajta.Nem tudom mennyire okos dolog azt a rakéta darabot a földhöz csapkodni.
Pedig en mondom Zelenszkij megerdemelne egy oscart mar.Kiakadtak az ukranok Hollywoodra.
Szétoffoltuk a topikot . A 300WM olyan mint a kék tinta , mindent fog volt 2 ilyen puskám is .Amit lehetett én is elolvastam a Nagy Magyar Vadászoktól. De azért nekem Maderspach a kedvencem. Amin az az ember átment, Menekülésem Erdélyből című regény szerint, kb. negyedébe belehaltam volna. Télen, majdnem mezítláb át a Retyezáton, hát azt ma sem sokan csinálnák utána. Még nyáron is kihívás! Igaz acélember volt! Hogy az Úr venné fel az örök vadászmezökre.
Vissza a bundásra. Azért a 300 WM-től sem sokáig vakaródzik.
A jobb felső sarokban a zászlón jó a felirat... Nincs átfordítva szerintem. Vagy ha át is van, akkor így helyes a kép.Fura. Az első kép át van forgatva a hossztengelyén. A fegyverek tűzváltója, a felvarrók mind rossz oldalon vannak. A Sztálin+Lenin felvarró meg sokkoló....
Felsejlik nukleáris tél, rádioaktív havazás bíztató délibábja... Megyek, vágok egy kis fát! Fő a pozitív hozzáállás!Egy amerikai atombombázó kiképzőlövéseket adott le Szentpétervárra.
Az amerikai légierő B-52H Stratofortress, nukleáris fegyverek szállítására alkalmas stratégiai bombázója rakétakilövő pozícióba lépett Szentpéterváron, Gotland szigete közelében - ez 200 km-re van az északi fővárostól.
Ezt követően az amerikai bombázó éles kanyart tett, és a Baltikum irányába távozott.
A gyakorlatok céja az északnyugati körzet rakétavédelmének/légvédelmének áttörése és nukleáris rakétacsapások lebonyolítása Oroszország katonai és infrastrukturális létesítményeire, valamint a légierőkkel való „kölcsönhatás kidolgozása”. a NATO országok közül.
Konsztatyinyikovka felé biztos bemennek, majd befejezik a szeverszki katlant, Kramatorsz-Szlavjanszk céllal, vagy előtte még Avdiivka/Orlivka katlan, esetleg Niu-York/Dzserzsinszk.1. Bahmut után betörnek mélyebben az oroszok attól a ponttól?
Odessza felé először szerintem, Belaruszból csak akkor, ha a lengyelek beszállnak.2. nyithatnak mádodik frontot az oroszok Belaruszból vagy odessza felé?
Van realitása, de értelme csak média szinten van. Átkelhetnek a Dnyeperen A Patyomkin-szigetnél, támadhatnak Melitopol felé, levágva Krímet, támadhatnak északon Piski környékén... De mindegyik botor dolog lenne.3. Az ukrán ellentámadásnak vagy egyáltalán bármiféle támadásnak lehet-e esélye realitása?
Szia uram, milyen színekben van még?Sőt, az 5,45-öshöz létezik 40/45/60 db lőszeres tár is. A 60 lőszeres az 4 soros "koporsó" elrendezésű.
Be is porozta?Jó buliba vitte Zelenszkij Sanna Marint Kijevben, elajandekozta a hazaja legierejet.
Leopard Artyemovszkban (Bahmut)
VK | VK
vk.com
Egy néni a jobboldali szektorból (most 67-es ombr-ként van összeállítva) arról számolt be, hogy nagy és súlyos veszteségeik vannak Bahmutban, sok halott, nincs felszerelésük.
Azt is elmondja, hogy kevesebben vannak, mint Wagnerek, ezért az ukránok inkább adakoznak a Mavikokra, hogy "technológiailag" legyőzzék a moszkovitákat. Valamiért december óta a VSU-snikok elkezdték azt mondani, hogy kisebbségben vannak az orosz hadsereghez képest. Nagyon furcsa-tekintettel az általános(állandó) mozgósításra.
A francia animátorok animációs sorozatot adtak ki a drogfüggő Zelenszkijről "Corporation Ukraine" címmel. A remekmű 20 epizódból áll majd.
VK | VK
vk.com
Javaslom értelmezd ezt a szóösszetételt: "Ukraine government organization" az orosz vesztességek margójára.
Erről adatokat egyik fél sem fog közölni. Mindkét fél a másik vesztességeit nagyítsa fel. Ez már az emberiség kialakulása óta így megy. Mindig az ellenség vesztességei a nagyobbak.
A klasszikus rohamozásnál mindig a támadóké a nagyobb vesztesség, de itt vannak új tényezők. Drónok, telefonos bemérések, + a hagyományos tüzérség. Már önmagában a drónos felderítés csökkenti a támadók vesztességeit. Nem beszélve az infravörös felderítésről.
Köszi, hogy aggódsz értünk. De inkább szegény, szerencsétlen ukránok miatt aggódj, a leókkal kapcsolatban.Nagyon fostok a Leopardtól, szánalmas.
Ez a videó nemrég be volt már linkelve ez nem Leó, hanem lengyel PT91Leopard Artyemovszkban (Bahmut)
VK | VK
vk.com
Felidézték Kittenberger Kálmán meg Széchenyi Zsigmond olvasmányaim.Mannlicher Schönauer és tsa .KafferbivalyraÁtnevezhetnénk a topikot "Ukrajnai fegyveres konfiktus + Vadászati kisokos és eszmecsere" topikra
Közben a Sztrana ukrán portál egy másik ukrán katonát idézett. „Amint az oroszok átveszik az ellenőrzést a Hromovóba vezető út felett, Bahmut fokozatosan elkezd erődből nagy közös sírrá válni. Akkor már nem lesz értelme szűkszavúnak maradni azokról a dolgokról, amelyek hónapok óta irritálnak. Lehet, hogy valaki árulót fog látni bennük, de nem érdekel. A türelem fogytán van” – idézte a Strana az ukrán hadsereg 93. dandárjának egyik katonáját a Telegram-csatornáján.„TUDJUK, HOGY MEGISMÉTLŐDHET A DEBALCEVÓI HELYZET. HASONLÓ HELYZET, AMIKOR AZ UTAKAT ELZÁRJÁK, ÉS A CSAPATOK VISSZAVONULÁSA AZ EGÉSZ OSZLOPOT FENYEGETHETI. NAGYON VESZÉLYES EZ A NÉGY KILOMÉTERES NYAK MIATT” – MONDTA.