"A csapások célja egyértelmű: az ukrán fegyveres erők támadó képességének minél nagyobb mértékű gyengítése."
Azért ez egy szép mondat a ruszkiktól a 3 naposra tervezett "különleges művelet" 15. hónapjában!
Sokan nem hitték volna el tavaly februárban, hogy még a következő évi győzelem-napi parádé után is az ukránok támadó képességét kell valahogy gyengíteniük...
Gondolom szerkesztés közben valahogy lemaradt/küldés közben törlődött a folytatása a hozzászólásodnak:
...ahogy azt sem hitte volna senki, hogy a NATO, meg az Európai Unió (utőbbinak jellegénél fogva semmi keresnivalója sincs egy fegyveres konfliktusban, maximum a békére törekvés) fegyverekkel, lőszerrel, felderítéssel, parancsnoki láncolattal, civil politikusokkal propagandával, a világ minden táján felhajtott, felvásárolt további fegyverekkel teljesen beleáll (mínusz saját emblematikus harckocsik és repülőgépek) egy olyan konfliktusba, ami:
- nélküle nem jött volna létre
- a határain túl van
- a nyelvi, népi rokonságán túl van
- egyáltalán: semmi köze az egészhez.
Így már érthetőbb, hogy három nap, három hét vagy három hónap után még miért van folyamatban az oroszok részéről az ukránok támadó képességének a gyengítése.
Szívesen.
Érdekes a második pont nekem is eszembe jutott valamelyik este fürdés közben (ez fontos információ volt részemről, hiszen ahogy az egyik klasszikus mondta: Én három hetente megfürdök; ha kell, ha nem)....
Tippek a "Mit kellene tenni?" témakörhöz:
...Oroszok Az Igazság Oldalán
Védekezésből és az ellenség játékszereként rendkívül nehéz nyerni. Kifogytak a britek a készletekből? Az amerikaiaktól vették. Bajban vannak az amerikaiak? A németek adtak. Vége a németeknek? A svájciak is bekapcsolódtak. A Nyugat végig megy, és készen áll a csődre. Oroszországnak olyan...t.me
Csak én Mindig van Lejjebb asszonyságot láttam magam előtt a terepbe olvadó, 20 évvel ezelőtti Múcsony-Albert-telepi búcsú kompatibilis kosztümjében a bokrosban kóricálni...