Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az a szep az egeszben hogy valojaban a harcolo felek allomanyanak tobbsege meg ugyanabban az allamban szuletett, az egykori Szovjetunioban.Gondolom fent kitalálta az orosz agitprop, hogy polgárháború úgyhogy most az van tolva körömszakadtáik. Nincsenek is ott orosz katonák, ahogy anno jópár éve Donbaszban... se voltak.
Ez nem kritika volt irántad Dudi, annak ellenére, hogy Te meg én nem árulunk egy gyékényen. Korábban viszont többször felmerült az éjjel-látó téma és az is, hogy az oroszok vakondokként harcolnak a sötétben.A fenti nem neked válasz, ez neked válasz:
Senki soha nem is állította azt, hogy az oroszok nem látnak éjszaka. Én közöltem azt a tényt, hogy az orosz gyalogságnak nincs éjszakai harcképessége (és azt is hozzátettem, hogy az orosz szárazföldi haderőnemen belül a modernizált harckocsikat leszámítva alig van valós éjszakai harckéépessége a többi harcjárműnek) és erre a videó sem cáfolat, mert nem lövész katonák lövöldöznek éjszakai irányzékkal és éjjellátóval, hanem egy harcjármű.
Pedig igaza van és ne keverjük ide az orosz különleges erőket mert nem ők jelentik az orosz gyalogságot amiről dudi beszélt...Az orosz különleges erőknek, mesterlövészeknek van éjszakai harcképessége. Az ukránoknak sincs minden kényszersorozottnak. Megint dagasztod a semmit, nem ritka az elmúlt hetekben, hogy egy egy falut pont éjszaka foglaltak vissza az ukránokról az oroszok, gondolom jedi erő lehet csak mögötte, hogy a vak meggyalázta éjjel a látót...
Itt is ahogy számtalan más felvételen az látszik, hogy az orosz oldal aktív éjszaka, vak sötétben, nem a reggelig kibbekkelésre játszott ez a Terminator sem eldugva egy pajrában, jól láthatóan!
Nem tudom mibe kapaszkodsz még, de téged egy valamilyen NATO kompatibilis továbbképzésen szerintem megvezettek ezzel a dologgal kapcsolatban!
Pedig igaza van és ne keverjük ide az orosz különleges erőket mert nem ők jelentik az orosz gyalogságot amiről dudi beszélt...
Tudom, hogy nem kritika volt, ezért írtam le külön kiemelve, hogy mi szól neked. Az amiről beszélsz, pedig a szokásos szándékos csúsztatás eredménye ami nagyon elterjedté vált a szektások körében. Leírja az ember az igazságot tárgyilagosan (amiket beidéztem) majd a jön a sok elvakult és elkezd hülyeséget beszélni egy olyan videó kapcsán ami még véletlen sem cáfolja azt amit én írtam...Ez nem kritika volt irántad Dudi, annak ellenére, hogy Te meg én nem árulunk egy gyékényen. Korábban viszont többször felmerült az éjjel-látó téma és az is, hogy az oroszok vakondokként harcolnak a sötétben.
Nem a mobikon lógó több milliós éjjellátó rendszerek hiányáról van szó , hanem az ukrán fronton harcoló orosz lövész katonákról akiknek bizony nem lóg több milliós éjjellátó rendszer az oldalán, és ez is egy fontos oka volt annak, hogy az orosz haderő az ukri inváziót megelőzően (és nagy valószínűséggel azóta sem) nem gyakorolta az éjszakai kombinált hadműveleteket és még egyszer, ne keverjük ide a különleges erőket, és ne keverjük össze a polgári és a katonai felhasználásra tervezett és gyártott éjjellátó eszközöket rendszereket(ez utóbbit nem neked írtam, csak egy korábbi felvetésre reagáltam).@dudi
Jó, olyan szinten van igaza, hogy minden orosz mobikon nem lóg millió Ft értékű éjjellátó, ez biztos. Tegyük már gyorsan ezt tisztába, ez nem másabb az ukrán oldalon sem! Úgy, hogy a komplett nyugat már erőn felül - hitelből a saját állampolgárai életszínvonalának esését is bevállalva - fegyverzi őket másfél éve, annyi pénzből ami nagyobb mint az oroszok éves hadi kiadása! Aztán ott sincs mindenkinek - mert ki ne találjátok hogy van - éjjellátó a fején!
Az hogy Dudi meg a NATO standard mit mond, mi egy korszerű hadsereg - azért sem haderő! - peremfeltétele éjjellátó ellátottság tekintetében ott megbukik a valóságban, hogy ezek nem kis létszámú profi haderők állig a jóban/korszerűben hanem tömeg hadseregek!
Tudjátok miért azok?!
Mert a valóságban pont egy komolyabb összhaderőnemi neer-peer ukrán háborúban kiderült, hogy a NATO STANAG ok bármit leírtak eddig a hideg háború vége óta az intervenciós kalandokra alapozva, a tömeg hadsereg legyőzi a kis létszámút, ahol mindenkinek van éjjellátó a fején!
Szóval a nap végén, az van, hogy Dudi leírja nincs, nincs elég, ha van az szar, elavult, fejtegeti hogy mennyi a felderítési, meg azonosítási távolság ezért orosz járműveknek is mekkora hátrányuk van, de az élet pont azt hozta, hogy fél napon belül jött a feltöltés ahol 20+ secet repülve a csőből kilőtt ATGM éjjel a saját hatótáv szélén 5km környékén pontos találatot hoz ukránok ellen, meg néha az orosz gyalogság éjjel veszi vissza egyik másik falut, Kamovok is egész jól elvannak éjjel, tényleg nem értem miről is beszélünk, mire ez a lesajnálás innentől...
Nincs másfél millió oroszon uccsó generációs thermo/nvg, ez tény! Ahol kell ott meg van. S nyugati normákhoz képest ők egy tömeg hadsereg!!!
Nincs másfél millió oroszon uccsó generációs thermo/nvg, ez tény! Ahol kell ott meg van. S nyugati normákhoz képest ők egy tömeg hadsereg!!!
Még csak azt sem várom el, hogy legyen mindenkinek éjjellátója, de könyörgöm a kb 1,3 milliós orosz haderő nem tud kinyögni magából 100.000 éjjellátót és éjszakai irányzékot amivel a teljes ukrán kontingens lövész/felderítő fegyvernemétel tudnák látni? Még csak azt se várom e, hogy a tüzérnek legyen vagy a lokátorkezelőnek, de nyomorult bakának aki az árokban rohad annak azért nah...
Fentebb még csak orosz gyalogságrólbeszéltél de mindegy. Akkor most mennyi?Még csak azt sem várom el, hogy legyen mindenkinek éjjellátója, de könyörgöm a kb 1,3 milliós orosz haderő nem tud kinyögni magából 100.000 éjjellátót és éjszakai irányzékot amivel a teljes ukrán kontingens lövész/felderítő fegyvernemétel tudnák látni? Még csak azt se várom e, hogy a tüzérnek legyen vagy a lokátorkezelőnek, de nyomorult bakának aki az árokban rohad annak azért nah...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..