Aaahhh ezek szerint Julipók igazoltan volt távol!Ulippo szökésben, az SBU nagy erőkkel keresi.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Aaahhh ezek szerint Julipók igazoltan volt távol!Ulippo szökésben, az SBU nagy erőkkel keresi.
1. lehet hogy már túl későn kezdtek bele a "kicsinálásba" mert még kevesellték a felsorakoztatott ukrán haderőt, és a beszállított fegyvereket.. és későbbre tervezték a konfliktus indítását.. Egyébként ez érdekes kérdés, hogyan lehet egy nukleáris nagyhatalmat "kicsinálni"? Hagyja magát csak úgy egyszerűen megnyuvasztani?nem véletlenül most álltak bele a ruszkikat kicsinálni mivel pár évvel később már jelentősen nehézkesebb lett volna. Más kérdés, hogy nem sikerült legyalázni a Medvét, sőt ahogy elnézem megerősödve és kiokosodva jön ki az ukrajnai katyvaszból.
Ahogy már évekkel ezelőtt leírtam ez egy válasz lesz a jenki sdb-2-re (szerintem )Mivel több ez egy kamikaze drónnál amiket használnak a tankok meg egyebek ellen, vagy egy cirkálórakétánál, vagy szárnyas bombánál, levegő-föld rakétánál? Vagy most úgy rákaptak a drónozás ízére, hogy elkészítenek vagy 20 típust és UAV-t és a piac élére állnak?
1. lehet hogy már túl későn kezdtek bele a "kicsinálásba" mert még kevesellték a felsorakoztatott ukrán haderőt, és a beszállított fegyvereket.. és későbbre tervezték a konfliktus indítását.. Egyébként ez érdekes kérdés, hogyan lehet egy nukleáris nagyhatalmat "kicsinálni"? Hagyja magát csak úgy egyszerűen megnyuvasztani?
2. A Medve az első hetektől kezdve valóban egyre erősebb lesz. Ezzel kapcsolatos első posztomat mintegy másfél évvel ezelőtt írtam , ahol felsoroltam hogy a Nyugatnak, valamint az oroszoknak miért érdekük ennek a konfliktusnak elhúzása akár évekig .
Most is látszik hogy egyre újabb és újabb fegyverek jelennek meg éles, vérre menő tesztelésre a frontvonalon, nemcsak Nyugat részéről, hanem az oroszoktól is, ide linkeltétek. És az is bekövetkezett hogy az egyensúly tartása miatt a frontvonal másfél éve totyog ide oda mint a tojós galamb, 1 év alatt max +- 50 km-el.
Ezért nem egy háború hanem valami más zajlik most.
A háborúra most csak a tesztelésekhez, valamint segélyfelhívásokhoz szükséges emberáldozatok miatt emlékeztetnek a körülmények..
Már csak oda kéne eljutni, hogy legyen akárcsak 1 ezrednyi SZU-57,mert ebben a tempóban kb az évtized második felére lesznek képesek kiszenvedni két századnyi gépet.Ez az egyik olyan technológiai 'fejlemény' ami nagyon rövid időn belül aránytalanul nagy képességnövekedéssel ruházná fel az oroszokat. Van még egy pár ilyesmi újítás arrafelé (is) folyamatban, nem véletlenül most álltak bele a ruszkikat kicsinálni mivel pár évvel később már jelentősen nehézkesebb lett volna. Más kérdés, hogy nem sikerült legyalázni a Medvét, sőt ahogy elnézem megerősödve és kiokosodva jön ki az ukrajnai katyvaszból.
A harckocsi sértetlennek tűnik, nem lehet hogy motor leállás történt?Az első Leo1 is semlegesítve (akna+tüzérségi gránát kombónak tűnik)
Megerosodve biztosan nem jon ki belole, az biztosan hulyeseg. Attol, hogy atall hadigazdasagra, attol nem erosebb lesz gazdasagilag, hanem pont gyengebb (ti. az eroforrasait katonai termelesre kolti, nem tovabbi hasznot generalo civil termelesre.)
Ezt altalaban felreertik, de a hadigazdasag csak akkor felhajtoero, ha van mogotte olyan toke avagy civil gazdasagi mukodes, ami kepes fizetni a termekeiert. (Pelda kedveert: a WW2 alatti amerikai hadikonjunktura azert porgette fel a teljes amerikai gazdasagot, mert rettenet toke allt rendelkezesre, szinte mindenbol onellatasra kepes volt az orszag, es kozben nem allt le, sot, felerosodott az amerikai kereskedelem a szovetsegesekkel, ergo a toke hajlando volt megfinanszirozni az egeszet a vegeig, a folyamatos es a kesobbi profit erdekeben.)
Az oroszoknak nagyon keves eladhato termekuk volt mindig is, szinte csak energiahordozot meg asvanyi es alapanyagokat adnak el. Ezeket most mind keleten kell eladniuk, lenyegesen kevesebbert, mint azt korabban nyugaton tettek, viszont pont emiatt nem tette oket taccsra a nyugati embargo (i.e., nincs mit toluk venni, csak energiat stb, azt meg mashova is eladjak.)
Tonkre nem fognak menni, de biztosan meggegyngulnek gazdasagilag, ez nem is ketseges; minel tavolabbra tolodik egy nemzetkozi gazdasagi konszolidacio, annal tovabb gyengul az altalanos poziciojuk a piacon (az indiaiak, kinaiak mar most is olcson vesznek at mindent).
Van pár kráter mellette, szerintem egy(-két) srapnel betalált és kiszedett valamilyen létfontosságú rendszert (olaj/hűtőrendszer, stb).A harckocsi sértetlennek tűnik, nem lehet hogy motor leállás történt?
Talán a egy hete mertem megkérdezni, hogy mi is van az orosz haderő ruházatával és harcászati felszerelésével. Ez a kép igencsak aktuálissá teszi a kérdést újra, ha már akkor kicsit előreszaladtam vele.Ebbe hogy ültetik bele a katonákat?
Bemesélik nekik, hogy bár régi sokkal jobb az éjjellátója, mint az orosznak ezért 6km-ről ki tudja lőni őket?
Nagyon toleránsoknál már megy a hülyeukránozás
![]()
Kirgizisztán kereskedelme hogy kilőtt 1,5 év alatt #szankciókmüködnek
![]()
![]()
Ha az EU nem pínzt megterrorizáljuk a népeket
![]()
![]()
Talán a egy hete mertem megkérdezni, hogy mi is van az orosz haderő ruházatával és harcászati felszerelésével. Ez a kép igencsak aktuálissá teszi a kérdést újra, ha már akkor kicsit előreszaladtam vele.
Ui.:Sajnos túl szerény vagyok ahhoz, hogy egy ki@szott Nostredamusnak nevezzem magam, főleg mert a fasorban sincs az öreg hozzám képest...
Ez akkor lenne tényleg jó mém, ha ua figura lenne mindkettő.![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..