[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 359
113
Oroszok sem maradtak adósok.
Min. 50 lövést adtak le ukrán területre, szétcsaptak egy óvodát is.
Mindig az ukránok kezdik a lövöldözést!

wYRYrzjRmwM.jpg
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 968
19 288
113
A helyzet sajnos rosszabb.

C-17 szállítmányok ki-be járnak folyamatosan és ezenkívül csak az elmúlt 12 órában több mint 2,5 milliárd dollárt kaptak (USA 1milliárd, Kanada 620millió, Németo 350millió, stb.). ! Összességében, pár hónapon belül, már 20 milliárd feletti felajánlásuk van!!! (Ez már most több, mint ami miatt ugyebár, hagynunk kellett a piacaink letarolását 90-ben) --!!!

Nyugat üzenete egyértelmű,
1. támad meg Ukrajnát azonnal, mert ha nem, gyorsan felpumpáljuk és katonailag erős ország lesz, a pénzünkért meg harcolni fogunk, mint NATO, és te elbuksz
2. ha most nem intézed el a dolgot, akkor már csak világháborúban tudsz védekezni, mert úgyis felvesszük a NATO-ba, mint erős országot, és te elbuksz

3. ha támadsz, te rossz leszel a világ szemében, talán megúszod, de ha nem, elbuksz

Tehát az oroszoknak is kényszerpálya van most már, amibe kicsit magukat is belehúzták, az ukránoknak meg annyi, ők voltak a csali amit bedobtak, már most mind a két ország hendikeppel áll a pályán.

Azt gondolom, hogy a hadgyakorlattal presszingelni akartak, de erre a nyugat ráhúzott egy háborús propagandát és egy jó stratégiát. Nem a politikusokra kell gondolni, hanem, akik irányítják őket, Biden, meg Scholz, szerintem meg vannak győződve, hogy az események a véletlen művei, meg persze a sátáné.
Pont egy éve volt egy kísérlet, de nem sikerült eladni, oroszok gyakorlatoztak egyet aztán hazamentek, újságcikkek meg lekerültek a lapok aljára, idén összejött a háborús retorika.
Érdemes megnézni, hogy tavaly a nagy veszély közepedte nem dobálták dollárpapát, most addig tudták fűteni a közvéleményt, hogy még támogatja is a pénzesőt.
Putyinnak várnia kell pár napot vagy hetet, hogy lankadjon a nemzetközi közvélemény, de támadnia kell.

Úgy gondolom a kisebbik rossz egy hadjárat jelenleg és csak reménykedhetünk benne, hogy nem egy nagyobb háború a pénzügyi elit célja, mert ebből könnyen lehet bármi, ha a túlfűtött háborús hangulatban pár befagyott konfliktus felmelegszik. Kezdve 1946-os izraelitől - a 2021-es kaukázusiig bezárólag. Felsorolni is nehéz mennyi ilyen kis akna van a világon.
Egy nagy háború a túlfújt pénzpiacokat le tudná ereszteni...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 041
83 208
113
  • Tetszik
Reactions: Pogány

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 359
113

Milos Zeman cseh államfő nem számol azzal, hogy Oroszország fegyveres támadást indítana Ukrajna ellen. Az állítólagos orosz agresszióról szóló információk az amerikai titkosszolgálatok újabb kudarcát jelentik – jelentette ki Milos Zeman abban az interjúban, amelyet csütörtökön közölt a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap.

Milos Zeman megismételte korábbi állítását, miszerint a fegyveres összetűzés több kárt okozna, mint amennyi hasznot hozhatna az oroszoknak, és ezért szerinte Moszkva nem fog kockáztatni. A cseh elnök viszont továbbra sem zárja ki, hogy esetleg helyi konfliktusok alakulhatnak ki a kelet-ukrajnai szakadár régiók, Donyeck és Luganszk határain.


 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Csak hírek.
Viszont ha a flightradar hely adatai komolyan vehetők, akkor orosz terület felett is repült most egy ukrán dórn, ez azért szokatlan.
Itt van a tegnapi jelentés. Az, hogy a médiában mit hoznak le mindebből... az csak szemezgetés. Mindegyik oldal által támogatott média azt hozza le, ami a másik oldalt tünteti fel rossz színben. Polgárháború van. Folyamatos a lövöldözés meg robbantgatás...
Nem tudom, őszintén kétlem a flightradar24 adatait. Egyrészről a kritikus gépeket rejti, amik az adb exchange-en ott vannak, másrészről nekem úgy tűnik virtuális gépeket kreálnak. Nekem úgy tűnik PsyOps/dezinformáció folyik ott is. (most gondolj bele, a flightradaron látnak az oroszok egy drónt ami a határ mellett köröz, de nem látják a radaron, hát bekapcsolnak még pár tartalék lokátort, hogy megnézzék jobban, közben a rivet joint mindent rögzít)
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Az a bibi ezzel hogy Putyin mar tobbszor is elmondta hogy nem fog orosz az orosz ellen harcolni senki kedveert. Csak ezt nem harsogta a media. Tovabba tobb ukran katona van az orosz hatarok mellett es foleg a donbasszi hataron mont orosz katona a hadgyakorlaton. 100000 orosz egy akkora hatarszakaszon, mig 150000 ukran van annak 10%-an. Valamint egyaltalan nem tamadashoz voltak felsorakozva. Az a helyzet hogy nyugaton a retteges onjarova valt, addig nyafogtakak az ukranok mig elindult az amit aztan mar ok se akartak. Hogy az oroszok erre mennyire jatszottak ra, hat biztosan kicsinkent, megtehettek vegulis rajtuk mulott tamadnak-e, ok iranyitottak. Jovore viszlat ugyanitt.
Abszolúte. Az oroszok hozzáállása egyelőre defenzív, hiába gyakorlatoznak nagy számban, ilyen taktikai hibát nem fognak elkövetni - sőt ha harcra kerülne sor inkább a saját területre is beengednék a támadókat, majd utána indulna a feketeleves. Nekik legfőképpen nem a saját országukban kell bizonyítani az igazukat hanem a világ közvéleménye előtt. Persze az ukrán vezetés se hülye, ő se támadna csak úgy, mert még így is gyengébbek és amit még nem hangsúlyoz semmilyen média a cirill betűsön kívül, hogy milliószámra vannak vegyes családok és nyelvjárások, nem véletlenül mondta Lavrovtól kezdve minden mérvadó vezető, nem lesz olyan összecsapás amit sokan vizionálnának, olyanok között akik gyakorlatilag egy szláv társaság félig összenőve, hiába a határ, akkora mix keletkezett ezen a területen amit a nyugati sajtó és a magyar sem tud felfogni a saját értelmében.
Kommunikációs csata ez egyértelmű, az információs szolgálatok vívják, itt a legújabb, hogy szerintük nem vonulnak vissza az oroszok.
Kicsit különös, az amerikaiaknak az se számít, hogy a maradék ukrán gazdaság is tönkremegy. Ha túlfeszítik a húrt, előfordulhat, kontraproduktív lesz az egész terv. Moszkva jelezte, nem fognak nekik engedni, Belaruszban nincs Majdan és itt lóg a levegőben a donyecki és luganszki köztársaságok elismerésének a lehetősége.
 

Vindicare

Well-Known Member
2022. február 1.
262
1 399
93
Közben ahogy olvasom,súlyosbodnak a harcok Donbasszban.Az ukránok(szakik szerint),már tankokat és nehéztüzérséget is bevetettek.Amire ők ATGM-mel és MT-10s ágyúkkal valamint nehéz tüzérséggel válaszoltak.Eddigi legnagyobb kaliber 152mm.Eddig 1 ukrán halott.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 202
8 059
113
Ha az ukránok visszavonnák a kib....tt nyelvtörvényüket, meg nem akarnának mindenkit ukránosítani, szerintem lenyugodnának a kedélyek nagyon gyorsan. Erre - az eddigiek alapján - zérus esélyt látok. Viszont támadni nem fognak, mert az az öngyilkossággal lenne egyenlő.
Az oroszoknak nem áll érdekükben megindítani egy fegyveres támadást, mert túl sokat veszíthetnének gazdaságilag. Megvárják, amíg rikkant a rigó. De ez hosszútávon senkinek nem érdeke. Sajnos nincs épeszű ukrán a hatalom közelében.