[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 214
2 713
113
Ne legyünk teljesen igazságtalanok és vigyünk némi „szakmaiságot” is a témába, ne pedig egy olcsó videojáték szintjén nézzük ezt a tragikus fejleményt.

Egy Franciaországnál nagyobb területű állam ellen indult hadművelet, ráadásul egy olyan állam ellen, amelyik 8 éve hadban áll a saját keleti megyéivel és 8 év alatt elvileg volt idejük bőven felkészülniük egy háborúra, ráadásul némi rutint is szereztek keleten.
Ehhez képest a hadművelet 10. órájában nagyjából ott tartunk, hogy az összes fontos ukrán ipari/gazdasági/politikai centrum közvetlen közelében zajlanak már a műveletek, a keletre összevont ukrán haderő pedig csak egy irányból képes lekötni a támadókat, délről és északról nyitva minden kapu. Nem egészen értem ezt az ukrán védelmi stratégiát.
Az ukrán légvédelem és légierő szereplése és hatékonysága kicsivel a semmi feletti, de még ha sikerült is pár orosz gépet és helit valóban leszedni, ez édeskevés jelen esetben. Az ukrán haditengerészet sem igazán brillírozott eddig. A szárazföldi támadó erők mozgását pedig sok mindennek nevezném, csak lassúnak nem.

Katonai szempontból – az eddigi hírek alapján – rövid idő alatt az oroszok elérték az ukrán állam szempontjából érzékeny területeket, az ukrán haderő eddigi szereplése pedig alulmúlta a várakozásokat, dacára a propagandának, a nyugati támogatásoknak és a bőséges felkészülési időnek.

Természetesen ez a helyzet változhat, a mostani véleményem az eddig az időpontig ismertté váltak alapján született, feltételezve, hogy a hírek döntő része azért nem fake.

Nagyobb kérdés az, hogy mik az oroszok valódi stratégiai céljaik és azt képesek-e megvalósítani. Az ukrán haderő leamortizálása (demilitarizálás) valószínűleg sikerül, a nácítlanítás már erős kérdőjel, illetve még nagyobb kérdőjel a hogyan tovább kérdése, ha egyszer véget ér ez a háború.

Mert reméljük, hogy egyszer véget ér, mégpedig hamar, mielőtt nagyobb gebasz keveredik belőle.

Korlatozott lehetosegek miatt egy lapra tettek fel mindent. Arra a szcenariora, hogy csak a DNR/LNR felol indul majd csapas/esetleg meg Krim. Ok ott feltartoztatjak oket (elnyulo harcok mint 2014 korul) amig nyugatrol begordul a NATO segitseg (lengyelek)...

Csak a NATO nem jott . . .

Nagyon ugy nez ki, hogy ugy jartak mint a kurdok. Tanulni kell belole...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 247
29 466
113
A szankciók egy része hasonló az EU által korábban meghozott intézkedésekhez, de most az orosz gazdaság nagy részére vonatkoznak.

"Ezekkel a szankciókkal az orosz gazdaság stratégiai ágazatait sújtjuk, blokkoljuk az Oroszország számára kulcsfontosságú technológiákhoz és piacokhoz való hozzáférést . Gyengítjük az orosz gazdaság alapjait és modernizációs képességét" - mondta.

Ráadásul von der Leyen szerint ebből az következik, hogy az EU központilag kívánja blokkolni Oroszország külföldön lévő állami vagyonát. "Emellett befagyasztjuk az orosz eszközöket az EU-ban , és megakadályozzuk az orosz bankok hozzáférését a pénzügyi piacokhoz" - mondta, de nem részletezte, hogy szuverén eszközök vagy állami tulajdonú vállalatok letartóztatásáról van-e szó.


Az EB elnöke hangsúlyozta, hogy ez az EU összehangolt döntése lesz az USA, Kanada, Nagy-Britannia, Japán, Ausztrália stb.

"Tudjuk, hogy oroszok milliói nem akarnak háborút. Putyin azonban kockára teszi Oroszország népének jövőjét" - tette hozzá, megjegyezve, hogy az EU továbbra is aktívan támogatja Ukrajnát, többek között pénzügyileg is, hogy ellenálljon az orosz agressziónak.


Tálas Péter szakértő úr megmondja, h az ukránhoz hasonló társadalmakat nem lehet háborúval megtörni. Miközben évek óta az orosz társadalmat szankciókkal próbálják megtörni. hesteg fákklodzsik
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
311
1 003
93
Ne legyél már nevetséges, minek vunulna be Közép-Európába? Nincs itt semmi dolga!
Akkor miért tűnjön innen meg Csehországból el a NATO? Legyen már minimális politikai érzék és történelmi tudás benned.

Egyébként meg, minimálisan tájékozódj is, Putyin a legnagyobb modernkori geopolitikai katasztrófának tartja a Szovjetunió és érdekszférájának az összeomlását, széttörését, nyíltan kimondta, hogy a Szovjetunió a történelmi Oroszország volt, csak más név alatt.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 933
56 890
113
Nem hagytak neki más választást
Kökemènyen felmèrte, hogy a nyugat nem fog harcolni Kievért és ennek megfelelően lépett egy olyan helyzetben, amit ő exisztenciális veszélynek tekint Oo részère. Kûlônösen, hogy már èvek óta le se szarják, mit mond.
A szankciókat pedig lassan megszokták, rájöttek, hogy azok esetleg kellemetlenek, de nem halálosak. És igyekezett is felkészûlni a szankciókra.
Jól kikalkulálta ezt ( eddig).
A nyugat meg olyan, mint egy csirkeól, ahova beszabadult egy menyét....
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
311
1 003
93
Azt nem bírod fölfogni, hogy pont akkor vonul be, ha nem takarodik ki innen a NATO. A NATO vonzza a bajt!
Putyinnak semmi köze ahhoz, hogy a magyarok, csehek, lengyelek melyik katonai szövetséghez tartoznak. Takarodjon vissza a saját országába. Elképesztő, ekkora áruló lennél? Döbbenet. Magyar vagy vagy valami orosz troll?
 
  • Tetszik
Reactions: Avtomat

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 450
23 645
113
Fontos szolgálati közlemény!!!!!

lcjZ8hI.png
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 062
87 997
113

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 891
113
Akkor miért tűnjön innen meg Csehországból el a NATO? Legyen már minimális politikai érzék és történelmi tudás benned.

Egyébként meg, minimálisan tájékozódj is, Putyin a legnagyobb modernkori geopolitikai katasztrófának tartja a Szovjetunió és érdekszférájának az összeomlását, széttörését, nyíltan kimondta, hogy a Szovjetunió a történelmi Oroszország volt, csak más név alatt.
? Te miről beszélsz.Olvasd el újra és újra mit kért Putyin....
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 889
35 357
113
Putyinnak semmi köze ahhoz, hogy a magyarok, csehek, lengyelek melyik katonai szövetséghez tartoznak. Takarodjon vissza a saját országába. Elképesztő, ekkora áruló lennél? Döbbenet. Magyar vagy vagy valami orosz troll?
értsd a politika nyelvét kér egy nagyobbat mint ami a célja és ha a felét eléri mert a másik fél lealkudja is eléri a célját...