[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 853
36 092
113
Én arra is emlékszek, h Zelenszkij a békével kampányolt. Miért nem ült le tárgyalni a szakadárokkal? Volt ideje.. Az oroszbarát pártot betiltották, néhány politikusuk kiesett a 17.dikről, persze demokratikusan, a fékek és ellensúlyok, no meg a jogállamiság figyelembevételével.
A Krím elcsatolásával eléggé elfajult a helyzet. Ennek ellenére megállapítható, hogy lakosság döntő többsége egyáltalán nem Oroszország felé szeretne orientálódni. Ez tök érthető: az orosz egy elnyomó rendszer - elég megnézni hogy elvitték a békéért tüntetőket tegnap.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://podiji.karpat.in.ua/?p=76156&lang=hu
"Erősen nyomulnak az oroszok Kijev felé, Obolony lakosságát már felszólították, hogy ne menjen az utcára
Kijevben a hatóságok felszólították a főváros Obolony kerületének lakóit, hogy ne menjenek az utcára, mert hamarosan harcok kezdődnek – adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportál a kijevi polgármesteri hivatalra hivatkozva..."
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 877
27 472
113
A Krím elcsatolásával eléggé elfajult a helyzet. Ennek ellenére megállapítható, hogy lakosság döntő többsége egyáltalán nem Oroszország felé szeretne orientálódni. Ez tök érthető: az orosz egy elnyomó rendszer - elég megnézni hogy elvitték a békéért tüntetőket tegnap.
Nekem a nyelvtörvényből egyértelműen az jön le, h az ukrán egy elnyomó rendszer, és lehet, h a lakosság nem elnyomó rendszert akar, de mégiscsak azt hoztak össze.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 095
13 508
113
Eloszor hajlandó tárgyalni, ha leteszik a fegvert (amúgy semmi képpen se szabad menni tárgyalni "orosz teruletre" - torténelmi tapasztalat) és most már pucsra buzdít - valahogy már nem bízik magába az oreg. :cool:
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Hú mit fogok én ezért kapni...

Szóval szerintem baleset volt.
A háttérben ott a teherautó amit sikeresen kiiktattak.
A páncélosban vagyok, városi környezet, tőlem 30 méterre tevékenykednek, nagyrészt a házakat nézném a sofőr helyében én is, az út úgyis ott lesz. Lehet látni is vélt valami fenyegetést egy erkélyről, harci stresszben megesik, ezért rántotta el a járművet.
Az öregnek sok esélye nem volt korrigálni, de ha észlelte a fegyverropogást, ő sem lehetett a helyzet magaslatán. Mindenesetre nem hibáztatnám az áldozatot, nyilván.
Amikor a kiiktatott teherautót közelről veszik, az a videó ér véget ezzel a csattanással. Azon látszik, hogy utána sok másodpercig mozdulatlan marad a páncélos, nekem ez azt sugallja, hogy kurvára meglepődött a sofőr a zökkenésen, és nem ezt akarta.
Az, hogy távozáskor is áttolatott még rajta, sajnos sokat gyengít a baleset-verzión.
Ja azt hiszem ez az amikor az elől menő tehergépkocsit aminek a platóján volt egy ruszki vagy ukrán kollaboráns egy légvédelmi ágyú mellett kilövik, aztán ahogy jön a harckocsi látja hogy mi történt és gondolom valami összefüggést vélt a kocsi és a kilőtt tehergépjármű közt. Volt itt egy másik videó ahol a teherkocsiról még leugrik az ukrán egyenruhás férfi mielőtt megtisztelik egy egész tárral, a háttérben látszik a baleset.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 684
8 668
113
Az a baj, hogy te kb. a műsor 70%-nál kapcsoltad be a tévékészüléked és nem látod, hogy mi a nagy játszma.
Én tökéletesen látom a játszmát, azt is látom hogy a kamu casus bellik is a játszma részei. Viszont ezek a casus bellik komolyan vehetetlenek, Oroszország egyszerűen birodalmi logika mentén működik. Oroszországot az fenyegette hogy elveszíti a befolyást Ukrajna felett. Ehhez viszont a nemzetközi jog szerint az oroszoknak nincs közük.

Engem az ijeszt meg hogy a fennálló világrend alapjaiban dőlhet össze, ha ezt az oroszok megtehetik akkor más is meg fogja tenni. Európa pedig biztosan el fog indulni a militarizálódás útján, mert arra már nem építhetnek "hogy az oroszok úgyse merik meglépni."
 
W

Wilson

Guest
Miután Kherszon elesett,a ruszkik Mikolayevet támadják.Mostmár minden tűzerőt bevetnek.Eddig kimélték az ukrán taktikai egységeket.De ennek vége.

Ukrajna elvesztette az irányítást a Hersonba vezető átkelő felett, de a város felett nem​

JELENA ROSCSINA – 2022. FEBRUÁR 25., PÉNTEK, 17:19

Heves harcok után az ukrán hatóságok elvesztették az irányítást a Herszon felé vezető átkelő felett.

Forrás : a regionális hadműveleti parancsnokság vezetője - Gennagyij Laguta regionális államigazgatási vezető, Herson Regionális Államigazgatási Hivatal

Közvetlen beszéd : "Be kell jelentenem, hogy a Herszon külvárosában vívott heves harcok után, az ukrán hadsereg kétségbeesett erőfeszítései ellenére, sajnos elveszett az irányítás a Herszonba vezető átkelő felett.

Az ellenség jelentős erőkkel és súlyos veszteségekkel győzte le a város védelmét.


Részletek: Ezért a Dnyeperen való átkelés a Herszon régióban az orosz csapatok ellenőrzése alatt áll.

Laguta felszólította, hogy maradjon higgadt, és ne essen pánikba.

Megígérte, hogy mindent megtesz a helyzet megoldása és emberéletek megmentése érdekében.

 

nagyteso

Member
2019. június 6.
32
48
18
Ja azt hiszem ez az amikor az elől menő tehergépkocsit aminek a platóján volt egy ruszki vagy ukrán kollaboráns egy légvédelmi ágyú mellett kilövik, aztán ahogy jön a harckocsi látja hogy mi történt és gondolom valami összefüggést vélt a kocsi és a kilőtt tehergépjármű közt. Volt itt egy másik videó ahol a teherkocsiról még leugrik az ukrán egyenruhás férfi mielőtt megtisztelik egy egész tárral, a háttérben látszik a baleset.
Az az, igen. Sok szögből, elég jól dokumentálva van ez az eset, biztos jön még felvétel majd róla.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 855
65 609
113
Ott Csernyihovnál jó lenne ha az Ukránok egy kicsit a hátuk mögé is néznének mert mindjárt hátba kapják őket a Korotop felől közeledő Oroszok...
aa.jpg
Azt az iranyt meg kellene nyomni, Szumi ala is besegithetne par ezer plusz egyseg onnan. Azert kiashatnanak par marsalt a Kreml falabol hatha segitenek...
Kiev ala kene beesni hogy csiki csuki legyen. A nyugati oldalt nem is mondom mar Koroszteny, Zsitomir, Berdicsev. Aztan rotyoghatna az ukran sereg 20-30000 embere.