Hát, ha ez összejön és nálunk lesz az ukrán - orosz csúcs megemelem a kalapom.
Én is, de szerintem valamelyik Balti tengeri országban esetleg Törökországban lenne optimális. Repüléstechnikailag Magyarország egy rémálom lenne Putyinnak. Mondjuk a skandináv országokban (svéd/finn) sem repesnek mostanában érte.
Nem túl praktikus megtervezni Putyin repülőútját, úgy hogy szerintem sem Lengyelország, sem Románia, sem (persze) Ukrajna légterébe nem akar - gondolom - ilyen vészterhes időkben belépni.
Zelenszkij dolga egyszerűbb lenne persze, ha Budapestre kellene jönnie.
Mindenesetre nem lehetetlen maga az ötlet. Mert ha a Fekete tenger felöl Bulgárián, és a szerbeken keresztül érkezik Putyin, akkor talán ott egyik fél sem döntene úgy, hogy "márpedig itt ezzel a kicsi piros gomb megnyomásával megoldom a világ minden problémáját".
Van egy ennél pár kézenfekvőbb útvonal is.
Németország (Hamburg) vagy Dánia (Koppenhága) is lehetne esélyes célpont. Mert oda a Balti-tenger felett nemzetközi légtérben a felfegyverzett Szukhojok is - akár - végig kísérhetik.
De ugyan ez lenne a helyzet ha esetleg a törököknél randiznának. Ráadásul Zelenszkij is biznicel a törökökkel, meg Putyin is beszélő viszonyban van Erdogannal...
Meglátjuk.