[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Mit csináljon? Most már semmit.
Az eddigi támadást illet volna visszaverni. A támadó félnek a védekezővel szemben legalább háromszoros túlerő kell.
De nemhogy túlerőt nem láttunk, hanem kibontakozó harcokat se sokat.
Hol van a védelem? Hol vannak a kiképzett egységek? Hol vannak a hadműveletek?
Krímnél, ami egy kb. egy úton lehet bejutni nincs egy nyomorult ellenőrzési pont, nincsenek egységek? Pedig azzal egész Dél-Ukrajnát meg lehet védeni. Egy nap alatt minden ellenállás nélkül 40-50km-t nyomulnak előre, miközben egy útakadály sincs. Se egy halogató harc. Azt a mennyiségű technikát, amivel ott és akkor az oroszok benyomultak illett volna legalább feltartóztatni.
Gerilla harccal elég nehéz háborúz nyerni. Pláne Európában.

És állításuk szerint 8 éve az oroszok ellen harcolnak. Az amerikaiak hetek óta a támadást szajkózták.
Ok beássak magukat az első támadást visszaveri az ukrán hadsereg és utána mi lesz a második támadás után az orosz hadsereg átgázolt rajtuk az eredmény az lesz , hogy a második napon volt nincs ukrán hadsereg ......
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
uz390qfp39k81.jpg

Itt jelöltem a számomra gyanús növényzetet
Ezek fenyők. Az örökzöld az mindig zöld, ezért hívják úgy, hogy örökzöld. De ettől még lehet fake a kép. Ahogy bármelyik másik is.
 
  • Tetszik
Reactions: nagyteso

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Szerintem azért nem ilyen egyértelmű a helyzet az ukrán nagyvárosok Mariupol Harkov Odessza meg ukrán kézen vannak és a közöttük lévő területeken is bizonytalan,hogy mekkora területet tartanak egyértelműen az ellenőrzésük alatt.Mindenesetre ezt a háborút minél hamarabb be kell fejeznie Putyinnak...
Úgy látom, az oroszoknak van annyi esze, hogy ne bonyolódjanak városi harcokba.
Lendületesen átvágnak a nyílt területeken, megszerzik a stratégiai fontosságú pontokat (hidakat, erőműveket, közlekedési csomópontokat), blokkolják az utakat, vasutakat, távvezetékeket. Ez a lendület beviszi őket a településekre is, és ha nem találkoznak komoly ellenállással, akkor azokat el is foglalják. Azonban amint ellenállásba ütköznek, már farolnak is vissza, a nyílt területre és megelégszenek a település körbezárásával, az ellenállást pedig precíziós csapásokkal igyekeznek kiiktatni. Az értékesebb ukrán haditechnikát a levegőből semmisítik meg.
Ezzel elérik, hogy egymástól elszigetelt, utánpótlásától elvágott, manőverezésre csak korlátozottan képes gócok maradjanak a hátukban. Ha ezek ki akarnak törni, akkor a nyílt terepen nagyon rossz esélyeik lesznek.
Ha egy-egy támadási irány befullad, az oroszok szívfájdalom nélkül visszavonulnak és néhány óra múlva támadnak máshol.

Az ukránok is elfelejtették azt a nemszeretem hadászati alapigazságot, hogy aki mindent véd, az lényegében semmit nem véd meg. Az ukrán anyaföld minden rögéhez ragaszkodnak, ezért amint megindult a háború, a 3000 km hosszú orosz-belorusz határvonaluk teljes hosszában frontvonallá vált. Sok száz települést kellene megvédeniük, ez pedig lehetetlen feladat. Ha néhol sikerül is a tűzoltás (a lengyeleknek is voltak sikereik 1939-ben), másutt annál nagyobb a baj.

Igen, Putyinnak gyorsan be kellene fejeznie a háborút, de az eddigiek alapján úgy tűnik, ezzel nem is lesz gondja.
A Krímmel szomszédos Henicseszktől előretörő oroszok tegnap estére Bergyanszkig jutottak az Azovi-tener partján. 180 km-t tettek meg 2 nap alatt. A vélhetően maximálisan védett Kijev ellen 90 km-ről indultak meg és 36 órán belül már a külvárosban drifteltek. Úgy törtek elő a Krímből, mint egykor a tatárok, úgy mozognak az ukrán síkságon, mint a hajdanvolt nomád hadak.

Körvonalazódni látszik a stratégiai cél: Délen elvágni Ukrajnát a tengertől és közvetlen kapcsolatot létesíteni Transznyisztriával, keleten nagyjából felzárkózni a Dnyeperig (Néhány körülzárt katlannal a hátukban, ami a tárgyalásokhoz is jól fog jönni: Azok alakulásától függően lőhetik őket tüzérséggel vagy engedhetnek át nekik élelmiszersegélyt.), északon pedig nyomás alatt tartani Kijevet.
Ha az eddigi eredményekhez elég volt 72 óra, akkor ezekhez elegendőnek tűnik további 168.
 

Topper Harley

Well-Known Member
2020. május 21.
134
478
63
Egyre érik bennem, hogy lófaszt fogok ide bármit is hozni. A saját időmből és energiámból figyeljem a friss infókat, keresgéljem a helyszíneket, irányokat; időpontokat, megerősítéseket/cáfolatokat, rajzolgassak térképeket, olvassam az infók kommentjeit három nyelven, meg még fordítgassam is. Nekem nem lesz több, ha ezeket megosztom.
Légyszíves ne hagyd abba, innen jobban lehet tájékozódni és valóban semmit nem érnek a wannabe újságírók. Köszönöm :)
 
W

Wilson

Guest
Ennek a "titkos biolabor" ukrajna szerte információnak van bármi valóságalapja, vagy állhír lenne az egész? Csak azért kérdem, mert ha ez igaz lenne, az elég rémisztő, az amúgyis eldurvuló háborús szituációban. Konkrétan a bio/vegyi fegyverekre, ill lehetséges bevetésükre gondolva, ami mint tudjuk, a szegény ember atombombája.. Amúgy egyszerű állampolgárként, az ukiktól legalább annyira féltem az országot, mint az oroszoktól. Az ukiktól főleg, ha/amikor bekövetkezik a veszett fejsze nyele forgatókönyv.. Isten irgalmazzon mindannyiunknak, nem konvencionális fegyverek bevetése esetén.. Várom a híreket arról, hogy tárgyalnak a tűzszünetről, és a háború lezárásáról. Minnél előbb.
Orosz oldalakon láttam ezt a világot dolgot, de, hogy mennyi valóságalapja van azt nem tudom az tény, hogy voltak Ukrajnában ukrán biolaborok erről tettem be egy bolgár újságíró által írt tényfeltáró cikket a biofegyverek topikba....
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 005
23 191
113
Orosz hír......

Az ukrán csapatok megsemmisítették az összes vasúti csomópontot, amely Ukrajna és Oroszország vasútvonalait kötötte össze.

Erről az "Ukrán Pravda" számolt be az "Ukrzaliznicja" részvénytársaság sajtószolgálatának február 26-i nyilatkozatára hivatkozva.

Ma délután az ukrán hadsereg felrobbantotta és megsemmisítette az Orosz Föderációval összeköttetést. Ezt a döntést azért hozták, hogy megakadályozzák az orosz hadsereg felszereléseinek és személyzetének vasúton történő szállítását.

"Az oroszok felkérték, hogy állítsák helyre a kapcsolatot Ukrzaliznicja központi főhadiszállásával, állítólag humanitárius célból. Erre az ukrán diszpécserektől azt a választ kapták:" Orosz vonat, bassza meg magát! "- áll az üzenetben.

Amint az Ukrán Hírügynökség beszámolt róla, ma, február 26-án a Berdjanszki Városi Tanács bejelentette, hogy a Zaporozsje régióban található Berdjanszkban található egykori repülőtér területét orosz csapatok foglalták el.

Conelcassad
érthető és logikus lépés a részükről
 
W

Wilson

Guest
Úgy látom, az oroszoknak van annyi esze, hogy ne bonyolódjanak városi harcokba.
Lendületesen átvágnak a nyílt területeken, megszerzik a stratégiai fontosságú pontokat (hidakat, erőműveket, közlekedési csomópontokat), blokkolják az utakat, vasutakat, távvezetékeket. Ez a lendület beviszi őket a településekre is, és ha nem találkoznak komoly ellenállással, akkor azokat el is foglalják. Azonban amint ellenállásba ütköznek, már farolnak is vissza, a nyílt területre és megelégszenek a település körbezárásával, az ellenállást pedig precíziós csapásokkal igyekeznek kiiktatni. Az értékesebb ukrán haditechnikát a levegőből semmisítik meg.
Ezzel elérik, hogy egymástól elszigetelt, utánpótlásától elvágott, manőverezésre csak korlátozottan képes gócok maradjanak a hátukban. Ha ezek ki akarnak törni, akkor a nyílt terepen nagyon rossz esélyeik lesznek.
Ha egy-egy támadási irány befullad, az oroszok szívfájdalom nélkül visszavonulnak és néhány óra múlva támadnak máshol.

Az ukránok is elfelejtették azt a nemszeretem hadászati alapigazságot, hogy aki mindent véd, az lényegében semmit nem véd meg. Az ukrán anyaföld minden rögéhez ragaszkodnak, ezért amint megindult a háború, a 3000 km hosszú orosz-belorusz határvonaluk teljes hosszában frontvonallá vált. Sok száz települést kellene megvédeniük, ez pedig lehetetlen feladat. Ha néhol sikerül is a tűzoltás (a lengyeleknek is voltak sikereik 1939-ben), másutt annál nagyobb a baj.

Igen, Putyinnak gyorsan be kellene fejeznie a háborút, de az eddigiek alapján úgy tűnik, ezzel nem is lesz gondja.
A Krímmel szomszédos Henicseszktől előretörő oroszok tegnap estére Bergyanszkig jutottak az Azovi-tener partján. 180 km-t tettek meg 2 nap alatt. A vélhetően maximálisan védett Kijev ellen 90 km-ről indultak meg és 36 órán belül már a külvárosban drifteltek. Úgy törtek elő a Krímből, mint egykor a tatárok, úgy mozognak az ukrán síkságon, mint a hajdanvolt nomád hadak.

Körvonalazódni látszik a stratégiai cél: Délen elvágni Ukrajnát a tengertől és közvetlen kapcsolatot létesíteni Transznyisztriával, keleten nagyjából felzárkózni a Dnyeperig (Néhány körülzárt katlannal a hátukban, ami a tárgyalásokhoz is jól fog jönni: Azok alakulásától függően lőhetik őket tüzérséggel vagy engedhetnek át nekik élelmiszersegélyt.), északon pedig nyomás alatt tartani Kijevet.
Ha az eddigi eredményekhez elég volt 72 óra, akkor ezekhez elegendőnek tűnik további 168.
De eddig ez volt a hadművelet könnyebbik felé....
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 845
4 835
113
Az az helyzet hogy az ukrán konfliktus is erősen félrevezető - már amit eddig láthattunk belőle.
Kicsit szerintem az oroszok taktikája túl optimális a válról indítható eszközöknek. Rengeteg rohanó hadoszlop, alacsonyan repkedő helikopterek és jetek.
Az az igazság, hogy mind az ATGM/MANPAD, mind a drónoknak a birtoklása alapvető lesz.
Hibát hibára halmoznak azz orosz stratégák. Csúnyán elbízták magukat (pld "nagy ötlet" volt a Kijev melletti repülőtér elleni helikopteres roham). Azt gondolták, hogy nem lesz jelentős ellenállás, a politikai vezetés elmenekül, a lakosság amelynek legalább harmada egyébként is orosz majd virágesővel várja őket, megszálló feladatokat nem kell majd ellátni. A támadó erők látszáma nemhogy a 3-szorosát nem éri el a védelem létszámának hanem egyenesen az ukránok vannak létszámfőlényben, arról nem beszélve, hogy láthatóan hazájukért elszántan, eredményesen harcolnak. Az óriási orosz technikai fölény ellenére 3 nap alatt összesen 1 nagyobb várost sikerült az oroszoknak elfoglalni. És még csak most fognak a nyugati fegyverszállítmányok beérkezni. (eddig 27 ország igért fegyversegélyt) A nyugati pct rakétáknak csemege lesz a T-64, T-72, BMP, Ural stb 70-es 80-as évek szovjet technikája. Ugyanígy a Stinger, Piorun is megsemmisíti az összes alacsonyan repülő légijárművet. Az mekkora slusszpoén lenne a végére ha az invázió eredménytelen lenne.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Úgy látom, az oroszoknak van annyi esze, hogy ne bonyolódjanak városi harcokba.
Lendületesen átvágnak a nyílt területeken, megszerzik a stratégiai fontosságú pontokat (hidakat, erőműveket, közlekedési csomópontokat), blokkolják az utakat, vasutakat, távvezetékeket. Ez a lendület beviszi őket a településekre is, és ha nem találkoznak komoly ellenállással, akkor azokat el is foglalják. Azonban amint ellenállásba ütköznek, már farolnak is vissza, a nyílt területre és megelégszenek a település körbezárásával, az ellenállást pedig precíziós csapásokkal igyekeznek kiiktatni. Az értékesebb ukrán haditechnikát a levegőből semmisítik meg.
Ezzel elérik, hogy egymástól elszigetelt, utánpótlásától elvágott, manőverezésre csak korlátozottan képes gócok maradjanak a hátukban. Ha ezek ki akarnak törni, akkor a nyílt terepen nagyon rossz esélyeik lesznek.
Ha egy-egy támadási irány befullad, az oroszok szívfájdalom nélkül visszavonulnak és néhány óra múlva támadnak máshol.

Az ukránok is elfelejtették azt a nemszeretem hadászati alapigazságot, hogy aki mindent véd, az lényegében semmit nem véd meg. Az ukrán anyaföld minden rögéhez ragaszkodnak, ezért amint megindult a háború, a 3000 km hosszú orosz-belorusz határvonaluk teljes hosszában frontvonallá vált. Sok száz települést kellene megvédeniük, ez pedig lehetetlen feladat. Ha néhol sikerül is a tűzoltás (a lengyeleknek is voltak sikereik 1939-ben), másutt annál nagyobb a baj.

Igen, Putyinnak gyorsan be kellene fejeznie a háborút, de az eddigiek alapján úgy tűnik, ezzel nem is lesz gondja.
A Krímmel szomszédos Henicseszktől előretörő oroszok tegnap estére Bergyanszkig jutottak az Azovi-tener partján. 180 km-t tettek meg 2 nap alatt. A vélhetően maximálisan védett Kijev ellen 90 km-ről indultak meg és 36 órán belül már a külvárosban drifteltek. Úgy törtek elő a Krímből, mint egykor a tatárok, úgy mozognak az ukrán síkságon, mint a hajdanvolt nomád hadak.

Körvonalazódni látszik a stratégiai cél: Délen elvágni Ukrajnát a tengertől és közvetlen kapcsolatot létesíteni Transznyisztriával, keleten nagyjából felzárkózni a Dnyeperig (Néhány körülzárt katlannal a hátukban, ami a tárgyalásokhoz is jól fog jönni: Azok alakulásától függően lőhetik őket tüzérséggel vagy engedhetnek át nekik élelmiszersegélyt.), északon pedig nyomás alatt tartani Kijevet.
Ha az eddigi eredményekhez elég volt 72 óra, akkor ezekhez elegendőnek tűnik további 168.
És mindezt a határon felvonultatott erők kevesebb, mint felével.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Ok beássak magukat az első támadást visszaveri az ukrán hadsereg és utána mi lesz a második támadás után az orosz hadsereg átgázolt rajtuk az eredmény az lesz , hogy a második napon volt nincs ukrán hadsereg ......
Nem, nem lenne az szerintem.
Azzal és ahogy az oroszok jelenleg harcolnak feltartható lett volna. Most meg sokszor semmilyen ellenállás nélkül vonulnak, csak egy-egy támadás éri őket, de az meg elég szervezetlennek tűnik.
És ha végkép fel nem is tarthatják, időt nyernek; és még akkor is ott marad a városi harc lehetősége.
Mibe telt volna útakadályokat felállítani? Esetleg kisebb, mozgékony egységekkel ellenőrizni és reális időt nyerni vele?
Mikor ilyen tempóban zajlik egy háború, akkor akár azok az órák is sokat jelenthetnek. (Például a városaid megerősítésére, ha már ebben gondolkodsz.)
Aki meg időt nyer, életet nyer.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Ennek a "titkos biolabor" ukrajna szerte információnak van bármi valóságalapja, vagy állhír lenne az egész? Csak azért kérdem, mert ha ez igaz lenne, az elég rémisztő, az amúgyis eldurvuló háborús szituációban. Konkrétan a bio/vegyi fegyverekre, ill lehetséges bevetésükre gondolva, ami mint tudjuk, a szegény ember atombombája.. Amúgy egyszerű állampolgárként, az ukiktól legalább annyira féltem az országot, mint az oroszoktól. Az ukiktól főleg, ha/amikor bekövetkezik a veszett fejsze nyele forgatókönyv.. Isten irgalmazzon mindannyiunknak, nem konvencionális fegyverek bevetése esetén.. Várom a híreket arról, hogy tárgyalnak a tűzszünetről, és a háború lezárásáról. Minnél előbb.

Rengeteg kép és bescannelt dokumentum a biolaborokról és kísérleteikről az alábbi linken:

https://dilyana.bg/the-pentagon-bio-weapons/


51.png
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Úgy látom, az oroszoknak van annyi esze, hogy ne bonyolódjanak városi harcokba.
Lendületesen átvágnak a nyílt területeken, megszerzik a stratégiai fontosságú pontokat (hidakat, erőműveket, közlekedési csomópontokat), blokkolják az utakat, vasutakat, távvezetékeket. Ez a lendület beviszi őket a településekre is, és ha nem találkoznak komoly ellenállással, akkor azokat el is foglalják. Azonban amint ellenállásba ütköznek, már farolnak is vissza, a nyílt területre és megelégszenek a település körbezárásával, az ellenállást pedig precíziós csapásokkal igyekeznek kiiktatni. Az értékesebb ukrán haditechnikát a levegőből semmisítik meg.
Ezzel elérik, hogy egymástól elszigetelt, utánpótlásától elvágott, manőverezésre csak korlátozottan képes gócok maradjanak a hátukban. Ha ezek ki akarnak törni, akkor a nyílt terepen nagyon rossz esélyeik lesznek.
Ha egy-egy támadási irány befullad, az oroszok szívfájdalom nélkül visszavonulnak és néhány óra múlva támadnak máshol.

Az ukránok is elfelejtették azt a nemszeretem hadászati alapigazságot, hogy aki mindent véd, az lényegében semmit nem véd meg. Az ukrán anyaföld minden rögéhez ragaszkodnak, ezért amint megindult a háború, a 3000 km hosszú orosz-belorusz határvonaluk teljes hosszában frontvonallá vált. Sok száz települést kellene megvédeniük, ez pedig lehetetlen feladat. Ha néhol sikerül is a tűzoltás (a lengyeleknek is voltak sikereik 1939-ben), másutt annál nagyobb a baj.

Igen, Putyinnak gyorsan be kellene fejeznie a háborút, de az eddigiek alapján úgy tűnik, ezzel nem is lesz gondja.
A Krímmel szomszédos Henicseszktől előretörő oroszok tegnap estére Bergyanszkig jutottak az Azovi-tener partján. 180 km-t tettek meg 2 nap alatt. A vélhetően maximálisan védett Kijev ellen 90 km-ről indultak meg és 36 órán belül már a külvárosban drifteltek. Úgy törtek elő a Krímből, mint egykor a tatárok, úgy mozognak az ukrán síkságon, mint a hajdanvolt nomád hadak.

Körvonalazódni látszik a stratégiai cél: Délen elvágni Ukrajnát a tengertől és közvetlen kapcsolatot létesíteni Transznyisztriával, keleten nagyjából felzárkózni a Dnyeperig (Néhány körülzárt katlannal a hátukban, ami a tárgyalásokhoz is jól fog jönni: Azok alakulásától függően lőhetik őket tüzérséggel vagy engedhetnek át nekik élelmiszersegélyt.), északon pedig nyomás alatt tartani Kijevet.
Ha az eddigi eredményekhez elég volt 72 óra, akkor ezekhez elegendőnek tűnik további 168.
A napi 90km valóban félelmetes, főleg úgy hogy a tüzérségük és a légierejük gyakorlatilag nem dolgozik...
Drónjaik is hiányoznak.
És valóban olyan mintha "táncolnának", ahol ellenállás van visszafordul és kerül....halad tovább.
És nagyon úgy tűnik az ékeknek nem csak egy prior céljuk van hanem több, másodrendűek is....ha nem ezt foglalom el-akkor azt....
Hadászati melységig elő van készítve minden hogy gördüljenek a műveletek folyamatosan, a nagy egész nem torpan meg egy percre sem.
A háború első pillanatától fogva nyomás alatt tartják az ellent valahol a fronton.
Érdekes.
 
W

Wilson

Guest
Nem, nem lenne az szerintem.
Azzal és ahogy az oroszok jelenleg harcolnak feltartható lett volna. Most meg sokszor semmilyen ellenállás nélkül vonulnak, csak egy-egy támadás éri őket, de az meg elég szervezetlennek tűnik.
És ha végkép fel nem is tarthatják, időt nyernek; és még akkor is ott marad a városi harc lehetősége.
Mibe telt volna útakadályokat felállítani? Esetleg kisebb, mozgékony egységekkel ellenőrizni és reális időt nyerni vele?
Mikor ilyen tempóban zajlik egy háború, akkor akár azok az órák is sokat jelenthetnek. (Például a városaid megerősítésére, ha már ebben gondolkodsz.)
Aki meg időt nyer, életet nyer.
Mert, az oroszok sem hülyék pontosan látták milyen taktikát választ az ukrán hadvezetés ha azt látták volna hogy az ukrán hadsereg egy hosszú vonalban akarja őket feltartóztatni ,már az első nap élve eletemetik az orosz tüzérséggel és a légierővel az ukrán hadsereg színeviragat a szent ukrán anyafoldbe....