[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 818
24 178
113
Tiltakoznak, odaállnak a felfegyverzett katonák elé, ergó nem ellenségként kezelik őket, hanem rossz szomszédként.
Elvileg ők lennének azok a végletekig harcra kész emberek akik molotovval várják az oroszokat...
És a véreskezü megszállók erre nem is reagálnak. Pedig nehéztechnikában ülve elég rövid lenne ez a tiltakozás.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 248
30 352
113
Bergyanszk. Vegyes ukrán - orosz lakosságú varos. Nem éppen virágokkal fogadják az oroszokat. Mi kesz Nyugatabbra???


Úgy se értik mit mondanak, hisz nyilván ukránul beszélnek, ezek meg orosz katonák. :oops:

Amúgy ha újságíró lennék, mondjuk a bíbíszínél; akkor simán lekommentálnám, hogy az orosz katonaságot ünneplő tömegek várták és azt skandálták, hogy szovjet ukrajina és a két ország egyesülését szorgalmazták.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 818
24 178
113
Ezzel évtizedekre visszaveti Oroszország fejlődését, végérvényesen lecsúsznak.
A fejlett világ is veszít, felgyorsul a karbonsenleges energetika felhasználása.
Ostoba, önző, arrogancia.
Csak egy kérdésem lenne:
Nekünk most nagyjából 50 tonna szerves vegyipari alapanyag, és durván ugyanennyi szerveten kőolajszármazék áll az alapanyag raktárban. Nagyjából 50 fős háztartási vegyipari es kozmetikai cég vagyunk.
És amennyire lehet JIT.
Ezt melyik zöld energia pótolja majd?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 318
83 847
113
@antigonosz ,amit kérdeztél a Bucha videóról az nem tegnap hanem ma történt....

Bucha súlyos harcok után: megsemmisített ellenséges hadoszlopok, megrongált házak. Vannak áldozatok.....

2022. FEBRUÁR 28., HÉTFŐ, 17:08

e6a3f7c-1212.jpg


A buchai helyzet ellenőrzés alatt áll. Egyes helyeken még mindig folynak a harcok - az ellenség nem hagyja abba a Kijev megközelítésére irányuló kísérleteket, azonban az ukrán védők minden további támadást egyre gyorsabban visszavernek. Ezenkívül a helyi lakosok sikeresen elkapják az orosz szabotőröket a környező erdőkben.

Forrás : a helyi hatóságok adatai, a buchanszki városi tanács titkára, Tarasz Szapravszkij a Facebookon, a bucsani lakosok az Ukrajinszka Pravdával folytatott beszélgetésekben

Részletek : Február 28-án már elmondható, hogy Bucha életben maradt. Igaz, nagy pusztítás árán.
Az elhunyt védőről is ismert - Buchan Volodimir Kovalszkij , a méltóság forradalma résztvevője volt, később önkéntesként ment a frontra, megsebesült a Donbászban az orosz megszállókkal vívott csatában. Sajnos a belvárosi Bucha védekezése közben élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett.

Most Buchában szinte nem működik az internet, az adótorony károsodása miatt a legtöbb területen megszűnt a mobilkommunikáció (néhol csak a Vodafone működik, sok magánház és sokemeletes épület maradt áram nélkül, gáz és víz.

A helyi szolgáltatások sürgősen helyreállítják az ellenség által elpusztított infrastruktúrát, Anatolij Fedoruk polgármester pedig azt ígéri, hogy Buchát mindenképpen helyreállítják. A videón a polgármester a Vokzalnaya utcában van, a város azon ütőerében, amely Buchát Irpennel köti össze.

A városban sajnos a központi régió is megszenvedett - rajta keresztül a "Varshavka" (Kijevbe vezető autópálya) mentén egy ellenséges hadoszlop próbált betörni a fővárosba. Az orosz hadsereget ukrán védők állították meg.

Varsói autópálya Bucha központjában
Varsói autópálya Bucha központjában
FOTÓ: BOGDANA GAYVORONSKAYA
És így néz ki a belvárosban, Bucha egyik legnépszerűbb szupermarketében, a törött "Novus":

Novus Buchában
Novus Buchában
FOTÓ: BOGDANA GAYVORONSKAYA
A Novus melletti ház is megsérült:

A tűz következményei
A tűz következményei
FOTÓ: BOGDANA GAYVORONSKAYA
Újabb toronyház a New Highway (Varsói főút) közelében, több lakás leégett, ablakok kitörtek:

Sokemeletes épület Bucha központjában
Sokemeletes épület Bucha központjában
FOTÓ: BOGDANA GAYVORONSKAYA


Minek erőltetik a hadoszlopok bejutását Buchába, mikor ilyen esetben először helikoptereknek kéne szétlőni az ellenséges csapatokat.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
.
.
Ha Europa es az USA visszahozza az iparat Kinabol, az oriasi nyereseg lehet a vegen! Europa akkor nött nagyra gyorsan a II Vh rombolasa ellenere is, amikor a hideghaborus szembenallaskor minden europai termek Europaban keszult. Azota azt latjuk, hogy a mi joletunket Kina nyulta le, es ami ott epul nalunk, az sajnos nem nalunk epul. Ezt vissza kell forditani, es meg kell szuntetni Europa globalis fuggöseget. Aki pedig europai termeket akar, pl autot, az vegyen europai gyartasut.
Ők. Visszahozzák az ipart EU-ba és USA-ba. Ki fog ott dolgozni? Mennyiért? Milyen áron lesz eladható? Mennyire lesz versenyképes a kínai cuccokkal?
Európai vagy amerikai gyártás soha nem lesz árban versenyképes a kinaiakkal, szaktudásban pedig már csak nagyon kevés téren van nyugati előny.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 813
34 866
113

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 564
7 012
113

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 892
9 876
113
Tényleg nem látom, miért lenne ez óriási bukta.
Ott vannak a politikai és gazdasági következmények is amik azért elég súlyosak.

A Krím elcsatolása azért tudott siker lenni, mert minimális áldozatokkal nagyon gyorsan történt. Itt ez nem sikerült. Pedig CSAK akkor érte volna meg, ha sikerül.

Az ukrán hadsereg ellenáll az orosz logisztika meg döcög. Az első pár nap előrenyomulási sebessége nem fenntartható. Le kell lassulniuk, rendezni kell a sorokat, fel kell számolni az ellenállást az utánpótlási vonalak mentén. Ezek időbe telnek.

Az ukránok védekeznek. Nyilván nincsenek katonailag az oroszok szintjén, de nem is kell hogy ott legyenek. Az afgánok se voltak az amerikaiak szintjén. Azzal hogy városi harcra készülnek és felfegyverzik a lakosságot nagyon nehézzé teszik az oroszok helyzetét. Egy ilyen ellenállást megtörni sok idő és sok emberélet mindkét oldalon.

E közben nagyon úgy néz ki hogy a nyugat nem marad ki a konfliktusból. Teljesen nyíltan kiállnak a fegyverszállítás mellett.

Ez összességében nem hangzik túl jól. Nyerhetnek az oroszok katonailag, de annak ára lesz. Gazdaságilag és emberéletben is.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 387
8 958
113
Ez a Kadirov, tényleg ennyire hülye?:))))

Miért? Azt nem írta oda melyik év február 31 -ig ... Ez így egy "bianco csekk" ... :)