[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Azon gondolkoztam, hogy ha az orosz-kínai szövetség komoly, akkor Kína, mostanság proxyháborút robbanthat ki Dél-Koera ellen.
A napközis biztos belemegy, főleg, ha Kína elkezdi pumpálni.
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
394
1 405
93
OFF

Nincs olyan, hogy ISz-3. Vagy IS-3nak írod angolszász írásmóddal, vagy JSZ-3-nak, mert a magyar jelölésrendszer tökéletesen át tudja venni Jozef Sztálin nevét és a róla elnevezett hk-t.
Sok hozzá értő már azon is kiakad, ha az angolszász jelölést használja valaki magyar nyelvi környezetben, de ez a keverés ez rémálom.

ON

Bocsi, megengedő vagyok a nevezéktannal én szeretek tankozni is meg minden ilyet lazán kezelni csak gondoltam ezt tegyük tisztába!
OFF

Ha már kukacoskodsz csináld alaposan! A kérdéses nehéz harckocsit oroszul ИС-3-nak hívják. Az pedig ISz-3. Nem kell sem angolszász, sem magyar módra átírni, csak ismerni kell a cirill ABC-t.
Egyébként Sztálin nem Jozef volt, hanem Joszif. Magyarul: Joszif Visszarioinovics Sztálin, oroszul: Иосиф Виссарионович Сталин, grúz nyelven (mert az volt): Ioszeb Dzsugasvili, "tünde írással": იოსებ ჯუღაშვილი.
Szóval akkor ezt "tisztába tettük!"
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 665
55 384
113
Kuba is. Ismerek kubai lányt. Rettenetesek a körülmények. Nagyon sajnálom őket, de meg tudták őrizni az életkedvüket. Viszont az USA-t mérhetetlenül gyűlölik. Szóval hatékony lehet kis országgal szemben a szankciósdi, de egy kontinensnyi országgal szemben egyszerűen ostobaság. Ráadásul ezzel aztán szimpátiát nem igazán vívnak ki az amerikaiak.
Változott a kubai kormány politikája a több mint 50 éves(?) szankciók miatt?
Fellázadt a nép?
De nem csak Kubában, hanem akárhol? Szerintem nem. Akkor miért jönnek mindig újra ezzel a marhasággal? Józan észre vall az ilyesmi?
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 095
13 509
113
Oo-ban is vannak ám elore megírt cikkek, mint ez a tegnapi volt :cool: :

A RIA Novosti tévedésből publikált egy cikket a győzelemről. Felfedte Oroszország Ukrajnával kapcsolatos szándékait
https://www-denik-cz.translate.goog...tr_sl=cs&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc

„Ukrajna ismét Oroszországhoz tartozik, nem lesz többé oroszellenes.”

"Oroszország visszaállítja történelmi teltségét, az orosz világot és az orosz népet teljes egészében összegyűjti: a nagyoroszokat, a fehéroroszokat és a beloruszokat."

"Szükség volt rá, de Vlagyimir Putyin elnök történelmi felelősséget vállalt, amikor úgy döntött, hogy nem bízza az egyesülés feladatát a jövő nemzedékeire."


A pontosan 8:00-kor megjelent cikket, amely Oroszország Ukrajna felett aratott győzelmét jelezte, azonban azonnal törölték.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 293
2 479
113
Azon gondolkoztam, hogy ha az orosz-kínai szövetség komoly, akkor Kína, mostanság proxyháborút robbanthat ki Dél-Koera ellen.
A napközis biztos belemegy, főleg, ha Kína elkezdi pumpálni.
Ha a XX. Századból megörökölt biztonsági rendszer invalid vagy azzá válik az ukran események nagyhatalmi újraértelmezésében, akkor mint egy lehetőség fennállhat….
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell
W

Wilson

Guest

Klitschko: A helyzet fenyegető, az ellenség a főváros peremén van​

2022. MÁRCIUS 1., KEDD, 14:47

dd0c888-klychko-eldar.jpg


VITALY KLICHKO, FOTÓ: ELDAR SARAKHMAN, FEL
Vitalij Klicsko Kijev polgármestere azt mondta, hogy a városban fenyegető a helyzet, az ellenség a főváros peremén van.

Forrás : a kijevi városi államigazgatás honlapja szerint

"Nehéz a helyzetünk. Az ellenség a főváros szélén van. Fegyveres erőink, a területvédelem harcosai hősiesen harcolnak földünkért. Kijev védelmére készülünk. A bejáratoknál erődítményeket építettek a városba ellenőrző pontokat állítottak fel."
"A helyzet fenyegető. Az ellenség el akarja foglalni hazánk szívét. De harcolni fogunk, és nem adjuk fel Kijevet! A fegyveres erők, a védelem, a gondoskodó lakosok készen állnak és meg fogják védeni a fővárost."

Részletek : Klitschko azt mondta, hogy minden kritikus infrastrukturális létesítmény működik. A tömegközlekedés 19:00 óráig korlátozottan közlekedik.

20:00 és 08:00 óra között kijárási tilalom van érvényben, amely alatt a lakóknak otthon vagy menhelyen kell maradniuk. Csak a kijevi katonai parancsnoktól kapott speciális bérlettel rendelkező járművek közlekednek a városban.

Klicsko támogatását fejezte ki Gostomel, Bucha, Vorzel, Irpen, Vasilkov lakóinak – "ahol az ellenség tombol és mindent elpusztít, civileket lő".

 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Azért megtévesztőek a címek, meg az egész dolog hangulata, mert nem az unióba történő felvételről volt szó ebben a cikkben sem, hanem a tagjelöltek közé. Ami meg kb. semmit nem jelent szerintem.
GYORSÍTOTT.

ez elkeruli a figyelmed. ez azt jelenti, hogy nem evek, hanem honapok alatt zavarjak le a targyalasokat.

aztan megszavazzak.

ha addig meg lesz Brusszel
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 013
32 419
113