[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
12 298
35 776
113
Egy teljes ipar szakosodott a szankciókkal sújtott országok ellátásra. Lásd. Mexikóban van Maybach, BMW, Tesla, Apple. Megsúgom Iránban is. Az, hogy kevés van ezekből, az nem azt jelenti, hogy nem áll rendelkezésre, hanem, hogy a prolinak nincs rá pénze. Könyörgöm felejtsétek már el a szankciók képletes súlyát. Röviden leírom, egy hajó kiköt Bremerhaven-be, szállítólevél szerint Dél Afrikába szállít 100 db BMW-t, 100 Db Mercedest. A Dél-Afrikai cég papíron még átfutatja 3 országon. A bremerhaven-i kikötőből az áru egyenes átmegy a legközelebbi orosz kikötőhöz és lepakolja az árut. Ennyi. Egyszerűen nem hiszem el, hogy a több száz szankciók történelmének ismeretében bárki azt hiszi, hogy egy adott ország nem képes megfelelő árumennyiséghez jutni szankciók ellenére.

Még egy érdekes tény, a google stb. szankció Kína tekintetében. Nem én mondtam : Veszélyt jelent a nyugati társadalmak számára, a google és egyéb szoftver licenszek megvonása, a tekintetben, hogy saját szoftverekkel fogják helyettesíteni, melyek teljesen kiesnek az ellenőrzésünk alól.

Hogy mivel boltolják le? Amivel eddig:) Lásd az elmúlt 30 év sikeres szankcióit. Szerintem nem igazán érted, hogy egyik gyártónak sem áll érdekében piacot veszíteni (független az aktuálpolitikától), majd megoldják. Vicces, de régen amerikaiak mentek át a mexikói határon vadiúj 1 napos autóval és "gyalog" jöttek vissza. Az emberek leleményesek :) És valamiért Amerika nagyívben tett rá..

Talán a legfontosabb tény, a nemzetközi védjegyeket, licenszek a katonaságon belül sem az oroszokat sem más országot nem érinti.
Eddig is lopott mindenki mindenkitől, ennek már tradiciója van. Tehát különböztessük meg a polgári és katonai elektronikát.
Ami a polgárit illeti, beindulnak az erre szakosodott céghálózatok, és Kína sokat segíthet minden tekintetben.
Tud valaki csak egy példát, ahol a gazdasági szankciók célhoz vezettek?
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Igen, és már évek óta az ukrán állam csődjét vizionaljatok.
Naja kitömködték a magyargyűlölő koldusokat a mi pénzünkből. ( de így is csak vegetálnak)Eddig is ment nekik számolatlanul a pénz. Bezzeg Magyarországnak nem nagyon akarják kifizetni a újjáépítési alapból a nekünk járó milliókat!
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 128
2 052
113
Az egyetlen olvasni érdemes szakértő szerintem Robert C. Castel (magyar származású) izreli. Csak egy izraeli elemezheti a helyzetet a jelenlegi hisztériàban.Más majd csak hónapok/évek múlva tehetik ezt meg. Esetleg...
Az írása jó szakmai nyelvezetű és összeszedett.
Bár sok új nincs benne.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 734
63 203
113
Megnézve, hogy pontosan hol is fekszik ez a város erősített meg abban, hogy itt a legtöbb térkép megint dezinformál, ami azt mutatja, hogy is tart az orosz sereg... a legtöbbön valahol az ország szélét nyaldossák csak..Krivoj-Rog meg majdnem a közepén van....
Én úgy szoktam csinálni, hogy figyelem ezeket az ukrán jelentéseket és a helységnevek alapján rákeresek a közösségi hálózatokon a településekre, ha a fotókon vagy a felvételeken látszanak ezek az oszlopok akkor könyvelem el hitelesnek ezeket a jelentéseket...
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
2 724
8 331
113
A nagy nyugati barátaink és szövetségeseink úgy ütik a forintot, koronát, lejt zlotyi mint a hetszentseg. A rubel meg már vissza nyomtak. Az esése nem sokkal kisebb mint a közép európai valutáke. Hogy is van ez hol nyomják az inflaciot felfelé. Köszönjük angolszász spekulánsok Szövetséges barátaink.
 

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
523
1 213
93
Vagy 7 kulcsszóval kerestem rá a topikban a térképekre. Nincs időm követni ezt a sok hozzászólást. Van friss térkép? Liveuamap-on, study of war-on, vagy az ukrános wiki oldalon alig változott valami az elmúlt napokban. Tényleg ennyire nincs nagy változás, vagy ezek a térképes oldalak rosszak?
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
6 912
19 137
113
Én igazán ezt szeretném, ez lenne a legjobb dolog szerintem hosszú távon!
Mindenki jól járna60becfb7dfa1125661969762c9736702.jpg(annyira olvassák a külföldi szakértők a fórumot, hátha ezt is megfogadják:cool:)
 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
2 709
4 961
113
Ahogy 56-ban is szépen mutatott a szétrobbant ISz-3-as a Corvin-köz előtt, de utána még 35 évig volt zavartalan az utánpótlás.

OFF

Nincs olyan, hogy ISz-3. Vagy IS-3nak írod angolszász írásmóddal, vagy JSZ-3-nak, mert a magyar jelölésrendszer tökéletesen át tudja venni Jozef Sztálin nevét és a róla elnevezett hk-t.
Sok hozzá értő már azon is kiakad, ha az angolszász jelölést használja valaki magyar nyelvi környezetben, de ez a keverés ez rémálom.

ON

Bocsi, megengedő vagyok a nevezéktannal én szeretek tankozni is meg minden ilyet lazán kezelni csak gondoltam ezt tegyük tisztába!
 

ender

Well-Known Member
2014. november 9.
50
508
83
egyetlen esetben lenne igazad, ha az ázsiai gazdaság által előállított termékek összetétele és minősége megeggyezne az európai termékekkel....... ja nem az.... no és azt se feledd, Japán Ausztrália, Dél-Korea és Tajvan (segítek, ez utóbbi chip világhatalom) már besorolt a szankciók mögé..... azt meg ugye nem gondolod, hogy aki eddig mondjuk Mercedest, vagy annak megfelelő minőségű tök más terméket vesz, azt Kína tökéletesen ki tudja szolgálni.... ja és a kereskedelem világ nyelve a pénz, no és dollárban tiltottak a kifizetések Oroszország és Belarusz felé, így hát hogyan fizetsz az eladásra szánt portékáért, no és melyik bankon keresztül?
Az ISIS-hez is megtalálta az utat a sok Toyota pickup, és még olyan cégekről mint az Ericsson is kiderült, hogy jópénzért segítik őket.
Szerinted az oroszokhoz nem lennének meg ezek a csatornák? Most azt kívánja a nemzetközi like vadászat, hogy mindenki elítélje őket és kijelentse, hogy nem kereskedik többé velük, de a végén mindig kiderül, hogy a pénz mozgatja a gazdasági érdekeket és nem a népszerűség a facebookon.