[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 254
2 384
113
Tudomásul kell venni, hogy nem légüres térben élünk. Ezt minden valódi politikus tudja és a lépéseket is annak fényében értelmezi.
Egyetértek.Úgy velem a háború kitörése óta azt tette a magyar kormányzat amit tehetett/lehetett. Katonáink és fegyvereinek pedig ott vannak ahol az nekünk kell(het).
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 814
113
A térképen határvonallal jelzett elfoglalt terület annektálása + Nyugat-Ukrajnába(ez lenne Ukrajna) orosz bábkormány. Akkor ez egész jó felállás lenne. De meghagyni egy szélsőséges turbóukrán államot bűn lenne és óriási veszélyforrás a békére és Magyarországra nézve. Ráadásul a kárpátaljai magyaroknak akkor befellegzett.

Az EU tagságért legyenek korrektek a kárpátaljai magyarokkal, oroszok már nemigen lennének egy ilyen kisebb Ukrajnában, akik miatt nyelvtörvény meg a többi baromság született.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113

Az ellenséges hadoszlop Kryvyi Rih - Vilkul felé tarthat​

2022. MÁRCIUS 1., KEDD, 13:48

A Krivoj Rog katonai adminisztrációjának vezetője, Olekszandr Vilkul figyelmeztetett, hogy Bashtanka térségében az ellenséges felszerelések mozgását rögzítették, amelyek Krivoj Rog felé haladhatnak.

Forrás: Facebook Vilkula

Szó szerint: "Bashtanka térségében az ellenséges felszerelések nagy oszlopának mozgását észlelték.
Az oszlop lehetséges mozgási iránya a Krivoy Rog irányába esik.

Arra kérek minden vállalkozást, hogy engedjék haza a dolgozókat, mindenkit kövessék a tájékoztató üzeneteket, és álljanak készen arra, hogy menhelyre menjenek."

Részletek: Vilkul felszólított, hogy ne essen pánikba:

Megnézve, hogy pontosan hol is fekszik ez a város erősített meg abban, hogy itt a legtöbb térkép megint dezinformál, ami azt mutatja, hogy is tart az orosz sereg... a legtöbbön valahol az ország szélét nyaldossák csak..Krivoj-Rog meg majdnem a közepén van....
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 442
113
Egy teljes ipar szakosodott a szankciókkal sújtott országok ellátásra. Lásd. Mexikóban van Maybach, BMW, Tesla, Apple. Megsúgom Iránban is. Az, hogy kevés van ezekből, az nem azt jelenti, hogy nem áll rendelkezésre, hanem, hogy a prolinak nincs rá pénze. Könyörgöm felejtsétek már el a szankciók képletes súlyát. Röviden leírom, egy hajó kiköt Bremerhaven-be, szállítólevél szerint Dél Afrikába szállít 100 db BMW-t, 100 Db Mercedest. A Dél-Afrikai cég papíron még átfutatja 3 országon. A bremerhaven-i kikötőből az áru egyenes átmegy a legközelebbi orosz kikötőhöz és lepakolja az árut. Ennyi. Egyszerűen nem hiszem el, hogy a több száz szankciók történelmének ismeretében bárki azt hiszi, hogy egy adott ország nem képes megfelelő árumennyiséghez jutni szankciók ellenére.

Még egy érdekes tény, a google stb. szankció Kína tekintetében. Nem én mondtam : Veszélyt jelent a nyugati társadalmak számára, a google és egyéb szoftver licenszek megvonása, a tekintetben, hogy saját szoftverekkel fogják helyettesíteni, melyek teljesen kiesnek az ellenőrzésünk alól.

Hogy mivel boltolják le? Amivel eddig:) Lásd az elmúlt 30 év sikeres szankcióit. Szerintem nem igazán érted, hogy egyik gyártónak sem áll érdekében piacot veszíteni (független az aktuálpolitikától), majd megoldják. Vicces, de régen amerikaiak mentek át a mexikói határon vadiúj 1 napos autóval és "gyalog" jöttek vissza. Az emberek leleményesek :) És valamiért Amerika nagyívben tett rá..

Talán a legfontosabb tény, a nemzetközi védjegyeket, licenszek a katonaságon belül sem az oroszokat sem más országot nem érinti.
Eddig is lopott mindenki mindenkitől, ennek már tradiciója van. Tehát különböztessük meg a polgári és katonai elektronikát.
Ami a polgárit illeti, beindulnak az erre szakosodott céghálózatok, és Kína sokat segíthet minden tekintetben.
Tud valaki csak egy példát, ahol a gazdasági szankciók célhoz vezettek?
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Igen, és már évek óta az ukrán állam csődjét vizionaljatok.
Naja kitömködték a magyargyűlölő koldusokat a mi pénzünkből. ( de így is csak vegetálnak)Eddig is ment nekik számolatlanul a pénz. Bezzeg Magyarországnak nem nagyon akarják kifizetni a újjáépítési alapból a nekünk járó milliókat!
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 254
2 384
113
Az egyetlen olvasni érdemes szakértő szerintem Robert C. Castel (magyar származású) izreli. Csak egy izraeli elemezheti a helyzetet a jelenlegi hisztériàban.Más majd csak hónapok/évek múlva tehetik ezt meg. Esetleg...
Az írása jó szakmai nyelvezetű és összeszedett.
Bár sok új nincs benne.
 
W

Wilson

Guest
Megnézve, hogy pontosan hol is fekszik ez a város erősített meg abban, hogy itt a legtöbb térkép megint dezinformál, ami azt mutatja, hogy is tart az orosz sereg... a legtöbbön valahol az ország szélét nyaldossák csak..Krivoj-Rog meg majdnem a közepén van....
Én úgy szoktam csinálni, hogy figyelem ezeket az ukrán jelentéseket és a helységnevek alapján rákeresek a közösségi hálózatokon a településekre, ha a fotókon vagy a felvételeken látszanak ezek az oszlopok akkor könyvelem el hitelesnek ezeket a jelentéseket...
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113
A nagy nyugati barátaink és szövetségeseink úgy ütik a forintot, koronát, lejt zlotyi mint a hetszentseg. A rubel meg már vissza nyomtak. Az esése nem sokkal kisebb mint a közép európai valutáke. Hogy is van ez hol nyomják az inflaciot felfelé. Köszönjük angolszász spekulánsok Szövetséges barátaink.
 

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
751
2 015
93
Vagy 7 kulcsszóval kerestem rá a topikban a térképekre. Nincs időm követni ezt a sok hozzászólást. Van friss térkép? Liveuamap-on, study of war-on, vagy az ukrános wiki oldalon alig változott valami az elmúlt napokban. Tényleg ennyire nincs nagy változás, vagy ezek a térképes oldalak rosszak?