[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
3 hónappal korábbi...
A térképen határvonallal jelzett elfoglalt terület annektálása + Nyugat-Ukrajnába(ez lenne Ukrajna) orosz bábkormány. Akkor ez egész jó felállás lenne. De meghagyni egy szélsőséges turbóukrán államot bűn lenne és óriási veszélyforrás a békére és Magyarországra nézve. Ráadásul a kárpátaljai magyaroknak akkor befellegzett.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 917
113
András László, Fb. kormányzatközeli észosztó.

Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentette, hogy Magyarország támogatja 8 államelnök tegnapi kezdeményezését (lengyel, cseh, szlovák, szlovén, baltiak, bolgár), hogy Ukrajna kapjon tagjelölt státuszt az EU-tól.
Habár kicsi az esélye, hogy ez megkapja a 27 tagállam egyhangú támogatását, stratégiai jelentőségű lépés, ami beleillik a magyar érdekekbe és az eddigi külpolitikánkba is.
Tagjelölt státusz megszerzése után kezdődhetnek meg a hivatalos tárgyalások az EU és Ukrajna között és a jogszabályok összehangolása. Végül pedig a tagállamok újból szavaznának a felvételről. Ez normál esetben egy többéves procedúra.
A bővítés kérdése már évek óta nem téma Brüsszelben, mert a legtöbb nyugati politikus nem akar olyan országokat felvenni, amelyek nem a hiperliberális nyugati vonalat követnék. A legtöbb nyugati ország hallani sem akar a bővítésről, pedig többen is sorban állnak, akik már hivatalos tagjelölti státuszt kaptak (Szerbia, Törökország, Észak-Macedónia, Montenegró, Albánia).
Szerbia kapcsán Orbán Viktor már számtalanszor elmondta, hogy támogatjuk Szerbia mielőbbi felvételét az EU-ba, mert ez stratégiai és biztonsági jelentőséggel bír migrációs szempontból és a Balkán politikai stabilitása szempontjából is. Az ukrán konfliktus most végre új lendületet adhat a bővítéspolitikáról szóló vitának és a háború rávilágít annak stratégiai aspektusaira. Ha csak újra elkezdődik a vita a bővítésről, az egy érdemi előrelépés egy fontos magyar (és egyébként európai) érdekben.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
9 900
26 025
113
A térképen határvonallal jelzett elfoglalt terület annektálása + Nyugat-Ukrajnába(ez lenne Ukrajna) orosz bábkormány. Akkor ez egész jó felállás lenne. De meghagyni egy szélsőséges turbóukrán államot bűn lenne és óriási veszélyforrás a békére és Magyarországra nézve. Ráadásul a kárpátaljai magyaroknak akkor befellegzett.
Az az "innen oldjátok meg ti" vonal.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 126
2 046
113
Putyin a hábórú előestéjén megmondta.
Tudja, hogy a NATO erősebb, nem is akar semmit, de Ukrajna "belügy".

Én nem akarok elégni idióta szláv testvérháború miatt, de ha téged hajt a harci hevület, akkor nosza, indulj önkéntesnek.
Ha között kell választani hogy Magyarország vagy Ukrajna legyen az ütköző állam Európa(EU és NATO) és Oroszország között akkor mi a választásod?
Kérdésem sarkított és leegyszerűsítő és nem szeretnem természetesen hogy biztonsági kérdésként felmerüljön.
Csak gondoltam a “indulj önkéntesnek” kitételedre egy hasonlóval reagálok.
 
 • Tetszik
Reactions: Ooorky

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
9 900
26 025
113
igen, de akkor is "ellenséges" gesztusokat teszünk....azért jobban esne szerintem mindenkinek ha tényleg kimaradnánk a buliból. teljesen
Tudomásul kell venni, hogy nem légüres térben élünk. Ezt minden valódi politikus tudja és a lépéseket is annak fényében értelmezi.
 
 • Tetszik
Reactions: Ooorky

434 Hungaria

Well-Known Member
2022. február 24.
106
936
93

A nagy putyinszopó szabaccságharcosoknak leesett, hogy nem éri meg úgy putyint szopni, hogy ismét érdekes időket élünk. Most, hogy a nyugat erősebben elkezd majd fellépni az orosz alternatív hírek, meg bizonyos médiaorgánumok orosz pénzel felnyomása ellen, szerintem záros időn belül az európán belüli turbojobber agitprop is úgy illan el, mint a fing.

Barna a szád széle, töröld már meg, cseszd meg.. a tudatalatti vágyaidra, meg (szerintem) senki sem kíváncsi.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 734
63 200
113

Hogyan segítsünk a hadseregnek a megszálló elleni háborúban: az SBU utasításai​

2022. MÁRCIUS 1., KEDD, 13:42

c38f637-275009554-308520638041520-7764351768478229619-n.jpg


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat lépésről lépésre elmagyarázta, hogyan lehet egy hivatalos chatbot segítségével segíteni az ukrán hadsereget az ellenséges felszerelések és az ellenséges erők azonosításában.
Forrás: SBU
Szó szerint : Hogy még hatékonyabbá tegyük a betolakodókkal szembeni ellenállásunkat, és Ön ne kerüljön hamis oldalakra, egyszerű utasításokat adunk:
 • t.me/stop_russian_war_bot – most azonnal kattintson okostelefonjáról vagy számítógépéről a hivatalos chatbot erre a címére
 • Azonnal megnyitja a chat oldalt
 • A párbeszédpanel alján kattintson a "Start"/"Start" gombra
Kész! Most már van egy csevegés a párbeszédablakban, és többé nem kell keresnie, amikor szüksége van rá. Azonnal rendelkezésünkre bocsáthat műveleti információkat az ellenséges csapatok, DRG-k vagy ügynökök mozgásáról.

Kérjük továbbá, hogy az információkat strukturált módon küldje el:
 • Város, az esemény régiója, az észlelés ideje, földrajzi hely (ha lehetséges)
 • A megjelölt ellenséges erők mennyiségi összetétele és típusa
 • További információ az útvonaltervekről és úticélokról
 • Gyanús személyek különleges jelei

 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
7 214
26 021
113
Most már "megéri" meghalni ukrajnáért.
15 millió grn-t (kb 150 millió forintot) fizetnek a meghalt ukrán katonák családjának.
Ahogy az öngyilkos pakesztin terroristák családja is kap pár tízezer eurót a Hamasztól.
Ennyi pénzt egy átlag ukrán életében nem keres összesen (sőt, még egy magyar sem!).
Nem csodalkozom, ha ott is egy halálkultusz alakul ki, mint a muszlimoknál.

Egy nagyon aljas, sátáni hatalom áll a bohóc mögött.


2009-ben voltam kint először, 43ft volt egy hrivnya, 2018-ban voltam utoljára akkor 10,4.
Nem fokozatosan csökkent, hanem napok alatt esett le miután beállt Oroszo. és Ukrajna között a status quo.
Most még nagyobb zuhanás várható, az se lepne meg ha beesne 1 ft alá... Miközben egy benzinkutas keres 4300 hrivnyát egy hónapban...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
9 917
23 168
113
Miért Ukrajnában volt erre fogadókészség? Aligha. Lásd még: azovos fiúk.

Az azovos fiúk Kelet-Ukrajnában nem voltak többség, ők ott terrorizálták a lakosságot, ott azért az orosz nyelvűek voltak többen és oroszbarát pártok kaptak többséget azokon a részeken a választásokon 2014-ig. A Majdannal, a Krím elcsatolásával, a donbászi háború kitörésével, a nacionalista téboly eluralta az ukrán társadalmat, azóta meg voltak félemlítve azok is, akik nem voltak olyan lelkes nagyon ukránok. Voltak videók, hogy mi történt azokkal, akikről kiderült, vagy feltételezték, hogy oroszbarátok, nyilvános alázások, kényszerítették őket, hogy a Szlava Ukraini köszöntést bemondják a kamerába, láthatólag nem lelkesedésből stb. Egy posztszovjet társadalomban alap reflex, hogy nem mondod el, mit gondolsz, ha tudod, hogy retorziók járhatnak érte. Láttam videót a támadás előtti napról, Bald and Bankrupt csatornáján, elment az orosz határig, és ott a határ melletti falucskában provokált egy helyit, hogy fél-e az orosz támadástól, mit fog csinálni (azt válaszolta, hogy marad, mert itt van a háza), meg hogy "ön hazafi"? Mire kényszeredett mosollyal válaszolta, hogy da, patriot és ennyi volt a beszélgetés.

Föderatív állam alapesetben egy szimpatikus megoldás lehetett volna de még addig se jutott el, h az életképessége( ami erősen kétséges lett volna) kiderüljön.

Nem ment bele a nyugat és az általuk tolt új vezetés, hiszen egész Ukrajnát akarta az USA az orosz érdekszférából kiszakítani, a keleti szteppét is a sáros falvakkal és posztszovjet disztópikus lakótelep-városaival együtt, valamiért azok is nagyon fontosak voltak. A föderatív megoldás esetén ezek azt jelentették volna számukra, hogy az oroszok bent tartják a lábukat Ukrajnában.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 711
13 777
113
Úgy néz ki, hogy Fehéroroszország is belépett a háborúba. Elindította csapatait Ukrajnába. Ha volt már itt erről itt hír akkor bocs!
 
 • Tetszik
Reactions: Wilson

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
5 204
9 855
113


Kb. ilyesmikre --rövidesen sorozatban-- számítva "dobtam be" korábban, hogy a StarLink rendszer korábban nem ismert képességekkel ruházza fel az amerikai politika és katonai érdekérvényesítést!!!

Viszont az Űrhajózás rovatban elhangzott, hogy leget blokkolni, és ezt a jogot Oo. fenntartja magának, a felette lévő "űr-részen".

Újabb feladatot látok az orosz Űrhadviselés előtt...
...és nem lesz elég "csak katonailag" megnyerni a konfliktust.

A "Zelenszkij-atom" nyilatkozat miatti gyors irányváltást látom igazolva azzal, hogy a közelmúlt eseményeivel szemben most nincs meg a propaganda/média háttér orosz részről! ...pedig Putyin alatt korábban ez is illeszkedett a politikai/katonai lépésekhez. Ezért tud ez az esemény sokkal nagyobb nemzetközi hatást kiváltani és felfújódni, mint a Krim-félsziget-i dolog!
Mondom mindezt annak ismeretében hogy most atom-fenyegetéssel provokálta Ukrajna a szomszédos atom-nagyhatalmat, a Krim esetében pedig oroszok ezreinek halálával!!!

Az USA-tól ennél sokkal "többet" kapott a világ és Irak egy kémcsőnyi "porcukor" miatt az utóbbi egypólusú világ idejében --és ez csak egy példa a sok közül-- !!!


U.I.: Lehet blokkolni a StarLinket Oo. felett???


.