[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 175
12 323
113
Most már "megéri" meghalni ukrajnáért.
15 millió grn-t (kb 150 millió forintot) fizetnek a meghalt ukrán katonák családjának.
Ahogy az öngyilkos pakesztin terroristák családja is kap pár tízezer eurót a Hamasztól.
Ennyi pénzt egy átlag ukrán életében nem keres összesen (sőt, még egy magyar sem!).
Nem csodalkozom, ha ott is egy halálkultusz alakul ki, mint a muszlimoknál.

Egy nagyon aljas, sátáni hatalom áll a bohóc mögött.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 500
46 883
113
A példában amit meghivatkoztam még ott tartottak hogy külön osztályokba tették őket évfolyamonként hogy jobban menjen nekik a tanulás.
Ezt sem lehet itt kúria korábbi legfelsőbb bíróság által jóváhagyva.
Még a iskolát is bezárták ahol ezzel próbálkoztak.
Ismétlem a nyelv oktatásig el se jutottak.
Értem a roma/cigány nyelvjárások közti különbség van meg nem képezi le a mai világot, de ez magyarországon kb. 50 éve így van amit a példa is bemutat.
A 19. század elején közepén volt nyelvújtás magyarországon is magyar nyelv tekintetében.
A kontraszt miatt tettem be a híreket hogy volna itthon is mivel foglalkozni annak aki ezzel akar /én nem akarok.
És talán Kijevben is nyugadtabbak lettek volna ha nem budapestről akarják megmondani hogy mit is akarnak a ottaniak...
Kedves Yoda!
Nem értem a hozzászólásodat!
1) Ahol én lakom is van olyan iskola, ahová többnyire cigány és hátrányos helyzetű diákok járnak. Valahogyan próbálja a magyar állam és társadalom megoldani ezt a problémát. Nem könnyű, mert nagyon összetett dolog. De nem akarom terhelni ezzel ezt a fórumot.
2) Mi van 50 éve így Magyarországon?
3) A magyar nyelvújítást nem angolok csinálták, hanem magyar tudósok, irodalmárok. És nem sikerült volna, ha nincs társadalmi fogékonyság és olyan társadalmi-gazdasági háttér, amely ennek alapot ad.
4) Magyarországon foglalkoznak ezzel épp elegen, és ha te nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor hagyd a szakértőkre.
5) Nem vagyok külpolitikai szakértő, de szerintem a magyar állam és a határon kívüli magyarok között természetes, hogy van kapcsolat és érdekérvényesítésben is megosztás. Egyébként, ahogy én tudom, amit szeretnének a kárpátaljai magyarok, azt más civilizáltabb országokban természetesen megadják.
Szerintem zárjuk le ezt a vitát, ez fórum, nem erről szól.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 323
2 548
113
Putyin eredeti ajánlata ez volt, állítólag felvetette tárgyalásokon már 2014 előtt. Mármint egyik fele oda, másik ide. Most úgy gondolta, ilyen eszközökkel éri el, hogy elfogadják az ajánlatát. Csak a határvonal lenne kérdés. Meg 2014-ben még könnyebb lett volna, jogi fikicókkal persze, mint Ukrajna föderalizálása első lépésként. Csak nem volt fogadókészség nyugaton.
Miért Ukrajnában volt erre fogadókészség? Aligha. Lásd még: azovos fiúk.
Föderatív állam alapesetben egy szimpatikus megoldás lehetett volna de még addig se jutott el, h az életképessége( ami erősen kétséges lett volna) kiderüljön.
Hogy Putyin pontosan mint akar azt csak ő tudja.
Ez háború nem tarthat sokáig.
 
 • Tetszik
Reactions: Ramzana

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 928
8 303
113
NATO légtérből nem indulhatnak semmiképpen az ukrán repülőgépek, mégha saját pilótáik és műszakiak lennének akkor sem. Az már beavatkozás lenne a háborúba, mert kvázi sérthetetlenné tennék a támaszpontjukat. Ez csak egy dale Brown regényben van, ott is török támaszpontról mentek az ukránok az oroszok ellen, megy egy század F-111. Nos az regény, ez meg a való világ. Repüljék át a gépeket az ukrán hajózók, van elég beton még a szovjet időkből tábori üzemeltetésre. Kaptak stingereket is, OK egyébként tök mindegy, mert az Iskander, vagy Kalibr ellen nincs légvédelem, tehát teljesen feleslegesek a repülőgépek. A Szu-25 csapásmérő azt, nem adnák a ukránoknak, nem védekező fegyver.. Érdekes, hogy a szlovákok, bolgárok meg sem szólalnak??
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 197
32 981
113
Most már "megéri" meghalni ukrajnáért.
15 millió grn-t (kb 150 millió forintot) fizetnek a meghalt ukrán katonák családjának.
Ahogy az öngyilkos pakesztin terroristák családja is kap pár tízezer eurót a Hamasztól.
Ennyi pénzt egy átlag ukrán életében nem keres összesen (sőt, még egy magyar sem!).
Nem csodalkozom, ha ott is egy halálkultusz alakul ki, mint a muszlimoknál.

Egy nagyon aljas, sátáni hatalom áll a bohóc mögött.


Miből?
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
3 hónappal korábbi...
A térképen határvonallal jelzett elfoglalt terület annektálása + Nyugat-Ukrajnába(ez lenne Ukrajna) orosz bábkormány. Akkor ez egész jó felállás lenne. De meghagyni egy szélsőséges turbóukrán államot bűn lenne és óriási veszélyforrás a békére és Magyarországra nézve. Ráadásul a kárpátaljai magyaroknak akkor befellegzett.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
András László, Fb. kormányzatközeli észosztó.

Szijjártó Péter külügyminiszter bejelentette, hogy Magyarország támogatja 8 államelnök tegnapi kezdeményezését (lengyel, cseh, szlovák, szlovén, baltiak, bolgár), hogy Ukrajna kapjon tagjelölt státuszt az EU-tól.
Habár kicsi az esélye, hogy ez megkapja a 27 tagállam egyhangú támogatását, stratégiai jelentőségű lépés, ami beleillik a magyar érdekekbe és az eddigi külpolitikánkba is.
Tagjelölt státusz megszerzése után kezdődhetnek meg a hivatalos tárgyalások az EU és Ukrajna között és a jogszabályok összehangolása. Végül pedig a tagállamok újból szavaznának a felvételről. Ez normál esetben egy többéves procedúra.
A bővítés kérdése már évek óta nem téma Brüsszelben, mert a legtöbb nyugati politikus nem akar olyan országokat felvenni, amelyek nem a hiperliberális nyugati vonalat követnék. A legtöbb nyugati ország hallani sem akar a bővítésről, pedig többen is sorban állnak, akik már hivatalos tagjelölti státuszt kaptak (Szerbia, Törökország, Észak-Macedónia, Montenegró, Albánia).
Szerbia kapcsán Orbán Viktor már számtalanszor elmondta, hogy támogatjuk Szerbia mielőbbi felvételét az EU-ba, mert ez stratégiai és biztonsági jelentőséggel bír migrációs szempontból és a Balkán politikai stabilitása szempontjából is. Az ukrán konfliktus most végre új lendületet adhat a bővítéspolitikáról szóló vitának és a háború rávilágít annak stratégiai aspektusaira. Ha csak újra elkezdődik a vita a bővítésről, az egy érdemi előrelépés egy fontos magyar (és egyébként európai) érdekben.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
A térképen határvonallal jelzett elfoglalt terület annektálása + Nyugat-Ukrajnába(ez lenne Ukrajna) orosz bábkormány. Akkor ez egész jó felállás lenne. De meghagyni egy szélsőséges turbóukrán államot bűn lenne és óriási veszélyforrás a békére és Magyarországra nézve. Ráadásul a kárpátaljai magyaroknak akkor befellegzett.
Az az "innen oldjátok meg ti" vonal.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 323
2 548
113
Putyin a hábórú előestéjén megmondta.
Tudja, hogy a NATO erősebb, nem is akar semmit, de Ukrajna "belügy".

Én nem akarok elégni idióta szláv testvérháború miatt, de ha téged hajt a harci hevület, akkor nosza, indulj önkéntesnek.
Ha között kell választani hogy Magyarország vagy Ukrajna legyen az ütköző állam Európa(EU és NATO) és Oroszország között akkor mi a választásod?
Kérdésem sarkított és leegyszerűsítő és nem szeretnem természetesen hogy biztonsági kérdésként felmerüljön.
Csak gondoltam a “indulj önkéntesnek” kitételedre egy hasonlóval reagálok.
 
 • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711

434 Hungaria

Well-Known Member
2022. február 24.
106
936
93

A nagy putyinszopó szabaccságharcosoknak leesett, hogy nem éri meg úgy putyint szopni, hogy ismét érdekes időket élünk. Most, hogy a nyugat erősebben elkezd majd fellépni az orosz alternatív hírek, meg bizonyos médiaorgánumok orosz pénzel felnyomása ellen, szerintem záros időn belül az európán belüli turbojobber agitprop is úgy illan el, mint a fing.

Barna a szád széle, töröld már meg, cseszd meg.. a tudatalatti vágyaidra, meg (szerintem) senki sem kíváncsi.
 
W

Wilson

Guest

Hogyan segítsünk a hadseregnek a megszálló elleni háborúban: az SBU utasításai​

2022. MÁRCIUS 1., KEDD, 13:42

c38f637-275009554-308520638041520-7764351768478229619-n.jpg


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat lépésről lépésre elmagyarázta, hogyan lehet egy hivatalos chatbot segítségével segíteni az ukrán hadsereget az ellenséges felszerelések és az ellenséges erők azonosításában.
Forrás: SBU
Szó szerint : Hogy még hatékonyabbá tegyük a betolakodókkal szembeni ellenállásunkat, és Ön ne kerüljön hamis oldalakra, egyszerű utasításokat adunk:
 • t.me/stop_russian_war_bot – most azonnal kattintson okostelefonjáról vagy számítógépéről a hivatalos chatbot erre a címére
 • Azonnal megnyitja a chat oldalt
 • A párbeszédpanel alján kattintson a "Start"/"Start" gombra
Kész! Most már van egy csevegés a párbeszédablakban, és többé nem kell keresnie, amikor szüksége van rá. Azonnal rendelkezésünkre bocsáthat műveleti információkat az ellenséges csapatok, DRG-k vagy ügynökök mozgásáról.

Kérjük továbbá, hogy az információkat strukturált módon küldje el:
 • Város, az esemény régiója, az észlelés ideje, földrajzi hely (ha lehetséges)
 • A megjelölt ellenséges erők mennyiségi összetétele és típusa
 • További információ az útvonaltervekről és úticélokról
 • Gyanús személyek különleges jelei