[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 769
17 874
113
az usa optimális jövőképében európa egy katonalilag gazdaságilag és politikailag alárendelt, de jól fizető piac
és nem egy sugárzó homoksivatag
Ami már nem Kínát húzza fel..

Európára nézve Kína nem hegemón, USA-ra nézve egyértelmű kihívó. Hiába küzdesz Kína fejlődése ellen, ha Európa vígan kereskedik meg tech-transzferál, majd kéri a NATO-t, hogy "védje meg az oroszoktól", akik Európára nézve nehézsúlyú játékos.

Ez volt a Trump-i megközelítés - ami igazából nem volt a valóságtól elrugaszkadott..
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 332
14 095
113
Most már "megéri" meghalni ukrajnáért.
15 millió grn-t (kb 150 millió forintot) fizetnek a meghalt ukrán katonák családjának.
Ahogy az öngyilkos pakesztin terroristák családja is kap pár tízezer eurót a Hamasztól.
Ennyi pénzt egy átlag ukrán életében nem keres összesen (sőt, még egy magyar sem!).
Nem csodalkozom, ha ott is egy halálkultusz alakul ki, mint a muszlimoknál.

Egy nagyon aljas, sátáni hatalom áll a bohóc mögött.

háááát ...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113

Hogyan segítsünk a hadseregnek a megszálló elleni háborúban: az SBU utasításai​

2022. MÁRCIUS 1., KEDD, 13:42

c38f637-275009554-308520638041520-7764351768478229619-n.jpg


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat lépésről lépésre elmagyarázta, hogyan lehet egy hivatalos chatbot segítségével segíteni az ukrán hadsereget az ellenséges felszerelések és az ellenséges erők azonosításában.
Forrás: SBU
Szó szerint : Hogy még hatékonyabbá tegyük a betolakodókkal szembeni ellenállásunkat, és Ön ne kerüljön hamis oldalakra, egyszerű utasításokat adunk:
 • t.me/stop_russian_war_bot – most azonnal kattintson okostelefonjáról vagy számítógépéről a hivatalos chatbot erre a címére
 • Azonnal megnyitja a chat oldalt
 • A párbeszédpanel alján kattintson a "Start"/"Start" gombra
Kész! Most már van egy csevegés a párbeszédablakban, és többé nem kell keresnie, amikor szüksége van rá. Azonnal rendelkezésünkre bocsáthat műveleti információkat az ellenséges csapatok, DRG-k vagy ügynökök mozgásáról.

Kérjük továbbá, hogy az információkat strukturált módon küldje el:
 • Város, az esemény régiója, az észlelés ideje, földrajzi hely (ha lehetséges)
 • A megjelölt ellenséges erők mennyiségi összetétele és típusa
 • További információ az útvonaltervekről és úticélokról
 • Gyanús személyek különleges jelei

Azért el tudom képzelni az unatkozó oroszokat... Kijevben a Mocsoládi úton gyanús, sötét ruhás férfi, valami van nála, nem látom jól... vagy akár egy helyszínre "odarendelnek" két fegyveres brigádot. ...idegen fegyveres csoport...
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
egyetlen esetben lenne igazad, ha az ázsiai gazdaság által előállított termékek összetétele és minősége megeggyezne az európai termékekkel....... ja nem az.... no és azt se feledd, Japán Ausztrália, Dél-Korea és Tajvan (segítek, ez utóbbi chip világhatalom) már besorolt a szankciók mögé..... azt meg ugye nem gondolod, hogy aki eddig mondjuk Mercedest, vagy annak megfelelő minőségű tök más terméket vesz, azt Kína tökéletesen ki tudja szolgálni.... ja és a kereskedelem világ nyelve a pénz, no és dollárban tiltottak a kifizetések Oroszország és Belarusz felé, így hát hogyan fizetsz az eladásra szánt portékáért, no és melyik bankon keresztül?
Egy teljes ipar szakosodott a szankciókkal sújtott országok ellátásra. Lásd. Mexikóban van Maybach, BMW, Tesla, Apple. Megsúgom Iránban is. Az, hogy kevés van ezekből, az nem azt jelenti, hogy nem áll rendelkezésre, hanem, hogy a prolinak nincs rá pénze. Könyörgöm felejtsétek már el a szankciók képletes súlyát. Röviden leírom, egy hajó kiköt Bremerhaven-be, szállítólevél szerint Dél Afrikába szállít 100 db BMW-t, 100 Db Mercedest. A Dél-Afrikai cég papíron még átfutatja 3 országon. A bremerhaven-i kikötőből az áru egyenes átmegy a legközelebbi orosz kikötőhöz és lepakolja az árut. Ennyi. Egyszerűen nem hiszem el, hogy a több száz szankciók történelmének ismeretében bárki azt hiszi, hogy egy adott ország nem képes megfelelő árumennyiséghez jutni szankciók ellenére.

Még egy érdekes tény, a google stb. szankció Kína tekintetében. Nem én mondtam : Veszélyt jelent a nyugati társadalmak számára, a google és egyéb szoftver licenszek megvonása, a tekintetben, hogy saját szoftverekkel fogják helyettesíteni, melyek teljesen kiesnek az ellenőrzésünk alól.

Hogy mivel boltolják le? Amivel eddig:) Lásd az elmúlt 30 év sikeres szankcióit. Szerintem nem igazán érted, hogy egyik gyártónak sem áll érdekében piacot veszíteni (független az aktuálpolitikától), majd megoldják. Vicces, de régen amerikaiak mentek át a mexikói határon vadiúj 1 napos autóval és "gyalog" jöttek vissza. Az emberek leleményesek :) És valamiért Amerika nagyívben tett rá..

Talán a legfontosabb tény, a nemzetközi védjegyeket, licenszek a katonaságon belül sem az oroszokat sem más országot nem érinti.
Eddig is lopott mindenki mindenkitől, ennek már tradiciója van. Tehát különböztessük meg a polgári és katonai elektronikát.
Ami a polgárit illeti, beindulnak az erre szakosodott céghálózatok, és Kína sokat segíthet minden tekintetben.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 333
2 585
113
Tudomásul kell venni, hogy nem légüres térben élünk. Ezt minden valódi politikus tudja és a lépéseket is annak fényében értelmezi.
Egyetértek.Úgy velem a háború kitörése óta azt tette a magyar kormányzat amit tehetett/lehetett. Katonáink és fegyvereinek pedig ott vannak ahol az nekünk kell(het).
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 475
33 863
113
A térképen határvonallal jelzett elfoglalt terület annektálása + Nyugat-Ukrajnába(ez lenne Ukrajna) orosz bábkormány. Akkor ez egész jó felállás lenne. De meghagyni egy szélsőséges turbóukrán államot bűn lenne és óriási veszélyforrás a békére és Magyarországra nézve. Ráadásul a kárpátaljai magyaroknak akkor befellegzett.

Az EU tagságért legyenek korrektek a kárpátaljai magyarokkal, oroszok már nemigen lennének egy ilyen kisebb Ukrajnában, akik miatt nyelvtörvény meg a többi baromság született.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113

Az ellenséges hadoszlop Kryvyi Rih - Vilkul felé tarthat​

2022. MÁRCIUS 1., KEDD, 13:48

A Krivoj Rog katonai adminisztrációjának vezetője, Olekszandr Vilkul figyelmeztetett, hogy Bashtanka térségében az ellenséges felszerelések mozgását rögzítették, amelyek Krivoj Rog felé haladhatnak.

Forrás: Facebook Vilkula

Szó szerint: "Bashtanka térségében az ellenséges felszerelések nagy oszlopának mozgását észlelték.
Az oszlop lehetséges mozgási iránya a Krivoy Rog irányába esik.

Arra kérek minden vállalkozást, hogy engedjék haza a dolgozókat, mindenkit kövessék a tájékoztató üzeneteket, és álljanak készen arra, hogy menhelyre menjenek."

Részletek: Vilkul felszólított, hogy ne essen pánikba:

Megnézve, hogy pontosan hol is fekszik ez a város erősített meg abban, hogy itt a legtöbb térkép megint dezinformál, ami azt mutatja, hogy is tart az orosz sereg... a legtöbbön valahol az ország szélét nyaldossák csak..Krivoj-Rog meg majdnem a közepén van....
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 926
56 863
113
Egy teljes ipar szakosodott a szankciókkal sújtott országok ellátásra. Lásd. Mexikóban van Maybach, BMW, Tesla, Apple. Megsúgom Iránban is. Az, hogy kevés van ezekből, az nem azt jelenti, hogy nem áll rendelkezésre, hanem, hogy a prolinak nincs rá pénze. Könyörgöm felejtsétek már el a szankciók képletes súlyát. Röviden leírom, egy hajó kiköt Bremerhaven-be, szállítólevél szerint Dél Afrikába szállít 100 db BMW-t, 100 Db Mercedest. A Dél-Afrikai cég papíron még átfutatja 3 országon. A bremerhaven-i kikötőből az áru egyenes átmegy a legközelebbi orosz kikötőhöz és lepakolja az árut. Ennyi. Egyszerűen nem hiszem el, hogy a több száz szankciók történelmének ismeretében bárki azt hiszi, hogy egy adott ország nem képes megfelelő árumennyiséghez jutni szankciók ellenére.

Még egy érdekes tény, a google stb. szankció Kína tekintetében. Nem én mondtam : Veszélyt jelent a nyugati társadalmak számára, a google és egyéb szoftver licenszek megvonása, a tekintetben, hogy saját szoftverekkel fogják helyettesíteni, melyek teljesen kiesnek az ellenőrzésünk alól.

Hogy mivel boltolják le? Amivel eddig:) Lásd az elmúlt 30 év sikeres szankcióit. Szerintem nem igazán érted, hogy egyik gyártónak sem áll érdekében piacot veszíteni (független az aktuálpolitikától), majd megoldják. Vicces, de régen amerikaiak mentek át a mexikói határon vadiúj 1 napos autóval és "gyalog" jöttek vissza. Az emberek leleményesek :) És valamiért Amerika nagyívben tett rá..

Talán a legfontosabb tény, a nemzetközi védjegyeket, licenszek a katonaságon belül sem az oroszokat sem más országot nem érinti.
Eddig is lopott mindenki mindenkitől, ennek már tradiciója van. Tehát különböztessük meg a polgári és katonai elektronikát.
Ami a polgárit illeti, beindulnak az erre szakosodott céghálózatok, és Kína sokat segíthet minden tekintetben.
Tud valaki csak egy példát, ahol a gazdasági szankciók célhoz vezettek?
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Igen, és már évek óta az ukrán állam csődjét vizionaljatok.
Naja kitömködték a magyargyűlölő koldusokat a mi pénzünkből. ( de így is csak vegetálnak)Eddig is ment nekik számolatlanul a pénz. Bezzeg Magyarországnak nem nagyon akarják kifizetni a újjáépítési alapból a nekünk járó milliókat!
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 333
2 585
113
Az egyetlen olvasni érdemes szakértő szerintem Robert C. Castel (magyar származású) izreli. Csak egy izraeli elemezheti a helyzetet a jelenlegi hisztériàban.Más majd csak hónapok/évek múlva tehetik ezt meg. Esetleg...
Az írása jó szakmai nyelvezetű és összeszedett.
Bár sok új nincs benne.