[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Most már "megéri" meghalni ukrajnáért.
15 millió grn-t (kb 150 millió forintot) fizetnek a meghalt ukrán katonák családjának.
Ahogy az öngyilkos pakesztin terroristák családja is kap pár tízezer eurót a Hamasztól.
Ennyi pénzt egy átlag ukrán életében nem keres összesen (sőt, még egy magyar sem!).
Nem csodalkozom, ha ott is egy halálkultusz alakul ki, mint a muszlimoknál.

Egy nagyon aljas, sátáni hatalom áll a bohóc mögött.


2009-ben voltam kint először, 43ft volt egy hrivnya, 2018-ban voltam utoljára akkor 10,4.
Nem fokozatosan csökkent, hanem napok alatt esett le miután beállt Oroszo. és Ukrajna között a status quo.
Most még nagyobb zuhanás várható, az se lepne meg ha beesne 1 ft alá... Miközben egy benzinkutas keres 4300 hrivnyát egy hónapban...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 826
31 832
113
Miért Ukrajnában volt erre fogadókészség? Aligha. Lásd még: azovos fiúk.

Az azovos fiúk Kelet-Ukrajnában nem voltak többség, ők ott terrorizálták a lakosságot, ott azért az orosz nyelvűek voltak többen és oroszbarát pártok kaptak többséget azokon a részeken a választásokon 2014-ig. A Majdannal, a Krím elcsatolásával, a donbászi háború kitörésével, a nacionalista téboly eluralta az ukrán társadalmat, azóta meg voltak félemlítve azok is, akik nem voltak olyan lelkes nagyon ukránok. Voltak videók, hogy mi történt azokkal, akikről kiderült, vagy feltételezték, hogy oroszbarátok, nyilvános alázások, kényszerítették őket, hogy a Szlava Ukraini köszöntést bemondják a kamerába, láthatólag nem lelkesedésből stb. Egy posztszovjet társadalomban alap reflex, hogy nem mondod el, mit gondolsz, ha tudod, hogy retorziók járhatnak érte. Láttam videót a támadás előtti napról, Bald and Bankrupt csatornáján, elment az orosz határig, és ott a határ melletti falucskában provokált egy helyit, hogy fél-e az orosz támadástól, mit fog csinálni (azt válaszolta, hogy marad, mert itt van a háza), meg hogy "ön hazafi"? Mire kényszeredett mosollyal válaszolta, hogy da, patriot és ennyi volt a beszélgetés.

Föderatív állam alapesetben egy szimpatikus megoldás lehetett volna de még addig se jutott el, h az életképessége( ami erősen kétséges lett volna) kiderüljön.

Nem ment bele a nyugat és az általuk tolt új vezetés, hiszen egész Ukrajnát akarta az USA az orosz érdekszférából kiszakítani, a keleti szteppét is a sáros falvakkal és posztszovjet disztópikus lakótelep-városaival együtt, valamiért azok is nagyon fontosak voltak. A föderatív megoldás esetén ezek azt jelentették volna számukra, hogy az oroszok bent tartják a lábukat Ukrajnában.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113
Úgy néz ki, hogy Fehéroroszország is belépett a háborúba. Elindította csapatait Ukrajnába. Ha volt már itt erről itt hír akkor bocs!
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 689
13 354
113


Kb. ilyesmikre --rövidesen sorozatban-- számítva "dobtam be" korábban, hogy a StarLink rendszer korábban nem ismert képességekkel ruházza fel az amerikai politika és katonai érdekérvényesítést!!!

Viszont az Űrhajózás rovatban elhangzott, hogy leget blokkolni, és ezt a jogot Oo. fenntartja magának, a felette lévő "űr-részen".

Újabb feladatot látok az orosz Űrhadviselés előtt...
...és nem lesz elég "csak katonailag" megnyerni a konfliktust.

A "Zelenszkij-atom" nyilatkozat miatti gyors irányváltást látom igazolva azzal, hogy a közelmúlt eseményeivel szemben most nincs meg a propaganda/média háttér orosz részről! ...pedig Putyin alatt korábban ez is illeszkedett a politikai/katonai lépésekhez. Ezért tud ez az esemény sokkal nagyobb nemzetközi hatást kiváltani és felfújódni, mint a Krim-félsziget-i dolog!
Mondom mindezt annak ismeretében hogy most atom-fenyegetéssel provokálta Ukrajna a szomszédos atom-nagyhatalmat, a Krim esetében pedig oroszok ezreinek halálával!!!

Az USA-tól ennél sokkal "többet" kapott a világ és Irak egy kémcsőnyi "porcukor" miatt az utóbbi egypólusú világ idejében --és ez csak egy példa a sok közül-- !!!


U.I.: Lehet blokkolni a StarLinket Oo. felett???


.
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
680
2 677
93
Most már "megéri" meghalni ukrajnáért.
15 millió grn-t (kb 150 millió forintot) fizetnek a meghalt ukrán katonák családjának.
Ahogy az öngyilkos pakesztin terroristák családja is kap pár tízezer eurót a Hamasztól.
Ennyi pénzt egy átlag ukrán életében nem keres összesen (sőt, még egy magyar sem!).
Nem csodalkozom, ha ott is egy halálkultusz alakul ki, mint a muszlimoknál.

Egy nagyon aljas, sátáni hatalom áll a bohóc mögött.

Aham, hát persze. Gondolom már meg is érkeztek az átutalások az eddig elhunytak özvegyeinek. Szánalom ez az ukrán propi!
 

trma

Active Member
2022. február 24.
40
130
33
M
De úgy néz ki elszarják:

"Magyarország támogatja Ukrajna gyorsított EU-felvételét, támogatja a hétfőn nyolc EU-tagország által megfogalmazott kérést, hogy mielőbb vegyék fel az Európai Unió tagjelöltjei közé Ukrajnát, és kezdjék meg a tagság előkészítését, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter egy keddi videóbejelentkezésben."

https://www.vadhajtasok.hu/2022/03/01/szijjarto-tamogatjuk-az-ukranok-eu-csatlakozasat-kulfold
Miért te tudod még követni mi történik?
Ukrajna EU belépését korábban is támogatták Orbánék, a vízummentességet is saját szakállra megkapták Mo-tól,
amíg az EU még vitatkozott rajta.

Simán lehet, hogy az oroszokat nem zavarja annyira az EU tagság inkább a NATO és a rakéták érdeklik.

Ezt sem tudja senki,hogy miről egyeztek meg az öt órás tárgyalás alatt. Vagy Macron és a németek miről egyeztettek.
 
W

Wilson

Guest

Az ellenséges hadoszlop Kryvyi Rih - Vilkul felé tarthat​

2022. MÁRCIUS 1., KEDD, 13:48

A Krivoj Rog katonai adminisztrációjának vezetője, Olekszandr Vilkul figyelmeztetett, hogy Bashtanka térségében az ellenséges felszerelések mozgását rögzítették, amelyek Krivoj Rog felé haladhatnak.

Forrás: Facebook Vilkula

Szó szerint: "Bashtanka térségében az ellenséges felszerelések nagy oszlopának mozgását észlelték.
Az oszlop lehetséges mozgási iránya a Krivoy Rog irányába esik.

Arra kérek minden vállalkozást, hogy engedjék haza a dolgozókat, mindenkit kövessék a tájékoztató üzeneteket, és álljanak készen arra, hogy menhelyre menjenek."

Részletek: Vilkul felszólított, hogy ne essen pánikba:

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 456
113
Most már "megéri" meghalni ukrajnáért.
15 millió grn-t (kb 150 millió forintot) fizetnek a meghalt ukrán katonák családjának.
Ahogy az öngyilkos pakesztin terroristák családja is kap pár tízezer eurót a Hamasztól.
Ennyi pénzt egy átlag ukrán életében nem keres összesen (sőt, még egy magyar sem!).
Nem csodalkozom, ha ott is egy halálkultusz alakul ki, mint a muszlimoknál.

Egy nagyon aljas, sátáni hatalom áll a bohóc mögött.

Hiszem, ha látom. Ezek csak nagy szavak.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 761
17 817
113
az usa optimális jövőképében európa egy katonalilag gazdaságilag és politikailag alárendelt, de jól fizető piac
és nem egy sugárzó homoksivatag
Ami már nem Kínát húzza fel..

Európára nézve Kína nem hegemón, USA-ra nézve egyértelmű kihívó. Hiába küzdesz Kína fejlődése ellen, ha Európa vígan kereskedik meg tech-transzferál, majd kéri a NATO-t, hogy "védje meg az oroszoktól", akik Európára nézve nehézsúlyú játékos.

Ez volt a Trump-i megközelítés - ami igazából nem volt a valóságtól elrugaszkadott..
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 996
13 301
113
Most már "megéri" meghalni ukrajnáért.
15 millió grn-t (kb 150 millió forintot) fizetnek a meghalt ukrán katonák családjának.
Ahogy az öngyilkos pakesztin terroristák családja is kap pár tízezer eurót a Hamasztól.
Ennyi pénzt egy átlag ukrán életében nem keres összesen (sőt, még egy magyar sem!).
Nem csodalkozom, ha ott is egy halálkultusz alakul ki, mint a muszlimoknál.

Egy nagyon aljas, sátáni hatalom áll a bohóc mögött.

háááát ...
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113

Hogyan segítsünk a hadseregnek a megszálló elleni háborúban: az SBU utasításai​

2022. MÁRCIUS 1., KEDD, 13:42

c38f637-275009554-308520638041520-7764351768478229619-n.jpg


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat lépésről lépésre elmagyarázta, hogyan lehet egy hivatalos chatbot segítségével segíteni az ukrán hadsereget az ellenséges felszerelések és az ellenséges erők azonosításában.
Forrás: SBU
Szó szerint : Hogy még hatékonyabbá tegyük a betolakodókkal szembeni ellenállásunkat, és Ön ne kerüljön hamis oldalakra, egyszerű utasításokat adunk:
  • t.me/stop_russian_war_bot – most azonnal kattintson okostelefonjáról vagy számítógépéről a hivatalos chatbot erre a címére
  • Azonnal megnyitja a chat oldalt
  • A párbeszédpanel alján kattintson a "Start"/"Start" gombra
Kész! Most már van egy csevegés a párbeszédablakban, és többé nem kell keresnie, amikor szüksége van rá. Azonnal rendelkezésünkre bocsáthat műveleti információkat az ellenséges csapatok, DRG-k vagy ügynökök mozgásáról.

Kérjük továbbá, hogy az információkat strukturált módon küldje el:
  • Város, az esemény régiója, az észlelés ideje, földrajzi hely (ha lehetséges)
  • A megjelölt ellenséges erők mennyiségi összetétele és típusa
  • További információ az útvonaltervekről és úticélokról
  • Gyanús személyek különleges jelei

Azért el tudom képzelni az unatkozó oroszokat... Kijevben a Mocsoládi úton gyanús, sötét ruhás férfi, valami van nála, nem látom jól... vagy akár egy helyszínre "odarendelnek" két fegyveres brigádot. ...idegen fegyveres csoport...
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
egyetlen esetben lenne igazad, ha az ázsiai gazdaság által előállított termékek összetétele és minősége megeggyezne az európai termékekkel....... ja nem az.... no és azt se feledd, Japán Ausztrália, Dél-Korea és Tajvan (segítek, ez utóbbi chip világhatalom) már besorolt a szankciók mögé..... azt meg ugye nem gondolod, hogy aki eddig mondjuk Mercedest, vagy annak megfelelő minőségű tök más terméket vesz, azt Kína tökéletesen ki tudja szolgálni.... ja és a kereskedelem világ nyelve a pénz, no és dollárban tiltottak a kifizetések Oroszország és Belarusz felé, így hát hogyan fizetsz az eladásra szánt portékáért, no és melyik bankon keresztül?
Egy teljes ipar szakosodott a szankciókkal sújtott országok ellátásra. Lásd. Mexikóban van Maybach, BMW, Tesla, Apple. Megsúgom Iránban is. Az, hogy kevés van ezekből, az nem azt jelenti, hogy nem áll rendelkezésre, hanem, hogy a prolinak nincs rá pénze. Könyörgöm felejtsétek már el a szankciók képletes súlyát. Röviden leírom, egy hajó kiköt Bremerhaven-be, szállítólevél szerint Dél Afrikába szállít 100 db BMW-t, 100 Db Mercedest. A Dél-Afrikai cég papíron még átfutatja 3 országon. A bremerhaven-i kikötőből az áru egyenes átmegy a legközelebbi orosz kikötőhöz és lepakolja az árut. Ennyi. Egyszerűen nem hiszem el, hogy a több száz szankciók történelmének ismeretében bárki azt hiszi, hogy egy adott ország nem képes megfelelő árumennyiséghez jutni szankciók ellenére.

Még egy érdekes tény, a google stb. szankció Kína tekintetében. Nem én mondtam : Veszélyt jelent a nyugati társadalmak számára, a google és egyéb szoftver licenszek megvonása, a tekintetben, hogy saját szoftverekkel fogják helyettesíteni, melyek teljesen kiesnek az ellenőrzésünk alól.

Hogy mivel boltolják le? Amivel eddig:) Lásd az elmúlt 30 év sikeres szankcióit. Szerintem nem igazán érted, hogy egyik gyártónak sem áll érdekében piacot veszíteni (független az aktuálpolitikától), majd megoldják. Vicces, de régen amerikaiak mentek át a mexikói határon vadiúj 1 napos autóval és "gyalog" jöttek vissza. Az emberek leleményesek :) És valamiért Amerika nagyívben tett rá..

Talán a legfontosabb tény, a nemzetközi védjegyeket, licenszek a katonaságon belül sem az oroszokat sem más országot nem érinti.
Eddig is lopott mindenki mindenkitől, ennek már tradiciója van. Tehát különböztessük meg a polgári és katonai elektronikát.
Ami a polgárit illeti, beindulnak az erre szakosodott céghálózatok, és Kína sokat segíthet minden tekintetben.