[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ez tényleg jobb. De ez is ukrán szemüveges. Ha igaz egy grúz csinálja. Észrevettem, hogy néha vágyvezérleten nem jelöl be dolgokat.
 
  • Tetszik
Reactions: Busho3301

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Azért ez már szánalmas, mikor a NATO főtitkárnak személyesen kell rájuk rúgni az ajtót, hogy álljatok le...
Nem értem az ukrán pilóták már ott vannak lengyelországban... Köztük Kiev szelleme is. Tegnapi hír alapján a bejelentést követően (70 gépet adnak az ukránoknak) alig 1 órával már ott voltak:) Most akkor seprűnyélen jönnek vissza?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 427
33 700
113
É~ Koreaban ha rossz az idő százezrek halnak éhen. Persze atomra van pénz, de ez az ára.

Igen, Irakban is gyerekek százezrei haltak meg az USA szankciói miatt a '90-es években. Madeleine Albright ezt mondta róla: megérte...
A rezsim nem bukott meg egyik esetben sem a szankciók miatt. Irán még arra is elég erős, hogy öt országban ott legyen nem hivatalos hadviselő félként.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 333
2 585
113
És (szerintem) nem elfogult egyik oldallal szemben sem.
Értem mit szeretnél mondani.
Igazából, ha a szakma szabályait követed, forráskritika, tények objektív kezelése stb(nem akarok módszertani kérdésekbe belemenni), akkor is több olvasata, megközelítése lehet egy témának eltérő következetesekkel.
De ez előny és nem hiátus.
HA prekoncepció van: politikai, ideológiai, értékrendi…. Értsd elfogult a megközelítés, ezekkel nem az elfogultság a baj hanem mikor gombhoz varjak a kabátot….csak akkor az már nem elemzés hanem propaganda.
hacsak érdekelt fél vagy és elfogult attól meg lehet hasznos az elemzés. Más nem az elemzőt leplezi le és az is info.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 655
19 008
113

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Azon gondolkoztam, hogy ha az orosz-kínai szövetség komoly, akkor Kína, mostanság proxyháborút robbanthat ki Dél-Koera ellen.
A napközis biztos belemegy, főleg, ha Kína elkezdi pumpálni.
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
468
1 838
93
OFF

Nincs olyan, hogy ISz-3. Vagy IS-3nak írod angolszász írásmóddal, vagy JSZ-3-nak, mert a magyar jelölésrendszer tökéletesen át tudja venni Jozef Sztálin nevét és a róla elnevezett hk-t.
Sok hozzá értő már azon is kiakad, ha az angolszász jelölést használja valaki magyar nyelvi környezetben, de ez a keverés ez rémálom.

ON

Bocsi, megengedő vagyok a nevezéktannal én szeretek tankozni is meg minden ilyet lazán kezelni csak gondoltam ezt tegyük tisztába!
OFF

Ha már kukacoskodsz csináld alaposan! A kérdéses nehéz harckocsit oroszul ИС-3-nak hívják. Az pedig ISz-3. Nem kell sem angolszász, sem magyar módra átírni, csak ismerni kell a cirill ABC-t.
Egyébként Sztálin nem Jozef volt, hanem Joszif. Magyarul: Joszif Visszarioinovics Sztálin, oroszul: Иосиф Виссарионович Сталин, grúz nyelven (mert az volt): Ioszeb Dzsugasvili, "tünde írással": იოსებ ჯუღაშვილი.
Szóval akkor ezt "tisztába tettük!"
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 893
56 747
113
Kuba is. Ismerek kubai lányt. Rettenetesek a körülmények. Nagyon sajnálom őket, de meg tudták őrizni az életkedvüket. Viszont az USA-t mérhetetlenül gyűlölik. Szóval hatékony lehet kis országgal szemben a szankciósdi, de egy kontinensnyi országgal szemben egyszerűen ostobaság. Ráadásul ezzel aztán szimpátiát nem igazán vívnak ki az amerikaiak.
Változott a kubai kormány politikája a több mint 50 éves(?) szankciók miatt?
Fellázadt a nép?
De nem csak Kubában, hanem akárhol? Szerintem nem. Akkor miért jönnek mindig újra ezzel a marhasággal? Józan észre vall az ilyesmi?
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 311
14 056
113
Oo-ban is vannak ám elore megírt cikkek, mint ez a tegnapi volt :cool: :

A RIA Novosti tévedésből publikált egy cikket a győzelemről. Felfedte Oroszország Ukrajnával kapcsolatos szándékait
https://www-denik-cz.translate.goog...tr_sl=cs&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc

„Ukrajna ismét Oroszországhoz tartozik, nem lesz többé oroszellenes.”

"Oroszország visszaállítja történelmi teltségét, az orosz világot és az orosz népet teljes egészében összegyűjti: a nagyoroszokat, a fehéroroszokat és a beloruszokat."

"Szükség volt rá, de Vlagyimir Putyin elnök történelmi felelősséget vállalt, amikor úgy döntött, hogy nem bízza az egyesülés feladatát a jövő nemzedékeire."


A pontosan 8:00-kor megjelent cikket, amely Oroszország Ukrajna felett aratott győzelmét jelezte, azonban azonnal törölték.