[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 667
48 519
113
De elfogják, ahogy eddig is tették, mert nem hajlandóak ekkora gazdasági károkat elviselni. AZ USA egy szellemi értékeket és vagyont felhalmozó ország/gazdaság. De gyártó nagyhatalomként még soha nem tekintett rá senki :) Ha a védjegyeket, licenszeket más ország pl. Kína hirtelen nem ismerné el, nos véleményem szerint a kőkorszak kezdődne az USA-ban.

Csöbörből vödörbe. Kína-India. Jelentős gyártási kapacitás az USA-ban megvalósíthatatlan. Kínában a munkaképes emberek 98% dolgozik, amcsiban 68%. Kínában 1.2 milliárdan vannak, amcsiban 300 millióan. USA lényegében a gyártási kapacitások 60-65%-át Kínába helyzet az elmúl 30 évben. De ha a vásárló piacot nézzük, már az is megboríthatja az egyensúlyt.

Ez részben igaz részben, de azért teljes mértékben ennek a pénzt nyomtatunk hoaxnak nem kell felülni. Van benne igazság nem tagadom, de korlátlan mértékben nem realizálható a teljes világpiac az USD értékét akár le is nyomhatja a béka segge alá, egy az általam felvázolt esetben.
Csak egy lényegtelen megjegyzés. Kína lakossága 1,4 milliárd.
 
  • Tetszik
Reactions: theo

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 986
5 433
113
.
.
Jobbak a lapok is a kezeben.
.
Amugy lehet, jobban is jatszanak persze, az önmagaban is elismeresre melto volt, hogy Kina megcsinalta, amit Gorbacsov nem tudott a Szu-ban a peresztrojka nevu valamivel, hogy a szocializmusbol/kommunizmusbol atvigye gyorsan a tarsadalmat a kapitalizmusba, es hirtelen az ellenkezöje legyen, mint amit addig kepviseltek. Legyenek nagytökes milliardosok, maganvallalatok, es közben ugyanugy ugyanaz a PART iranyit, szabad valasztasok es minden egyeb nelkul, nagyobb tarsadalmi ellenallas nelkul.
Ha jól tudom Hruscsov is "reformista"volt csak megpuccsolták a konzervatít kommunisták és jött a brezsnyevi "pangás"és a szovjetúnió el is indult lassan a "lejtőn"
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113

Na a szakik is túltolják a hülyeséget, miért kell ez?​

Az elmúlt nap folyamán a DPR erői lelőttek két Tochka-U rakétát, amelyeket kijevi fegyveresek lőttek ki a Köztársaság felett.​

 

jimkirk

Well-Known Member
2011. december 16.
289
1 106
93
Harkovban él, onnan jelentkezik folyamatosan. Érdemes megnézni a Kievben készült a videóit, ugyanis tegnapig ott volt!

 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 093
33 200
113
A békefenntartók "nulladik lépésben" hősi halottak lettek. Ekkor Oroszország határozott kérésére a felek tárgyalóasztalhoz ültek és még ez alatt felfejlődött a grúz tüzérség és mindjárt miszlikbe is GRAD -ozták a városokat élén a fővárossal. Az oroszok ekkor kezdtek mozgosítani és később miután odaértek felvették a harcérintkezést a "hős" grúz sereggel ...

Persze voltak narratívák melyek alapján próbálták a vizeslepedőt az oroszokra hozni, de végül minden fórumon - ideértve az ENSZ -t is - a grúzokat ítélte el agresszióért. A volt elnökük ellen büntető eljárás zajlik Grúziában.

Pont ezen események után egy évvel indult meg az ENSZ békefenntartói szerepköröket felülvizsgáló és megújító folyamata mely azóta igen széles körben kiterjesztette a békefenntartói feladatkörök palettáját. Már nem csak sima megfigyelők a békefenntartók ...
Bocs,de ez simán az orosz agitpropi narrátora.
Nézz utána.Vannak egész jó viszonylag a politikus katonai elemzések arról a háborúról is.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 032
87 880
113
Amerikaiknak jóval könnyebb dolguk vol 2003-ban!Technikai fölényük is jóval nagyobb volt meg nagyrészt "felszabadítóként"fogadták őket!Még emlékszem arra amikor a ledöntött szaddam szobrot papuccsal ütötték az Irakiak:).Probléma inkább szaddam bukása után jött amikor a siiták,szuniták ,kurdok egymásnak és az akkor már megszállónak tekintett amerikaiaknak estek!Hiába rohannak le egy olyan országot ahol nincs rá "igény"nem működik a demokrácia"export"(afganisztán,líbia stb)
Ha az oroszok 2015ben jönnek, a katlanok után, akkor picit gyorsabb. Most a nyugati és nato hírszerzés kimondottan segíti őket, a drónok meg tartozhatnak bárkihez, főleg, hogy ilyen sikereseknek vannak eladva.
 
  • Tetszik
Reactions: theo

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 266
113
Bucha....

bele sem merek gondolni az azokban a harcjárművekben űlő katonák mikor elszabadult a pokol, nagyon igaza volt @Latornak amikor azt mondta valamelyik nap, hogy a városi harc nagyon mocskos dolog .....

Nézegettem már ezt a képet délelőtt. Nem mertem berakni. Nekem egy kicsit furcsa.
Vártam, hogy legyen más kép is róla, ha már csak Kijevbe nyomultak, meg ugye elég nagy veszteség. De még semmit nem találtam.
Alapban ott van hátul egy domb, vagy hegy. Oké, Buchában is van egy domb. De ott egy olyan, mint ha alagút lenne, azt nem találtam.
A kép hátuljában meg oldalról szerintem egy Gaz Tigr, meg egy fordított V festéses BMP (?) Előttük meg egy műszaki mentő.

Jó, fogadjuk el, hogy egy orosz támadó ék volt. De az oroszok üzemanyag szállítóval és műszaki mentővel mennek Kijev belvárosát elfoglalni?

Miért vannak ennyire egymáson? Jó, mondjuk a tartálykocsit érte találat... de mégis egyben maradt?

Egy holttest, meg egy sebesült se sehol. Értem, elégtek. De máskor is van, hogy kiveti a robbanás, nem hal meg egyből stb. Pedig itt még sértetlen járművek is vannak.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Erre mondom, hogy az EU nyerhet azzal, ha most raebrednek, hogy a Föld nem egy nagy globalis, multinacionalis fogyasztoközösseg, hanem bizony többfelek vagyunk, es vannak ellensegeink. Ez az ellensegkep segithet abban is, hogy tarsadalom jodolgaban ne a melegfelvonulasokat szervezze, hanem összezarjon egy kulsö fenyegetes ellen. Ha az EU ipara visszater az EU-ba, az nagyon hasznos lenne szamunkra. Es akkor nincs chiphiany, meg nincs hianyzo 48 alkatresz, mert jobban magunknak gyartunk, nem vagyunk kiszolgaltatva annyira, es a nyersanyagert is könnyebb aruval fizetni.

Igazából ez már elindult korábban és a történtek hatására erősen fel fog pörögni. Ha félvezetőipart nézzük Intel gyár épül Magdeburgba, STM Olaszoba.
~1éve tűnt fel, hogy az ingeimet amik ár/értékben sztem topban vannak bügelfreiok Made in Germanysak. Az automatizálás olyan szintre ért, hogy nem számít, hogy egy német technikus 4000-5000eurokat keres, így is tudják tartani a versenyt bangladessel. Ez nagyon kemény. ipar 4 már a nyakunkban.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 032
87 880
113
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 807
25 418
113
uc223206.jpg

 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 388
8 957
113
Bocs,de ez simán az orosz agitpropi narrátora.
Nézz utána.Vannak egész jó viszonylag a politikus katonai elemzések arról a háborúról is.

Mutass rá egyetlen dologra ami nem igaz? Elemzések OK, én is olvasgattam párat erről a háborúról. Azonban említettem olyan dolgokat is, mint a háború nemzetközi megítélése - ideértve az ENSZ -t vagy éppen a jelenlegi Grúz államét is. Egyik sem Oroszországot marasztalja el.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Problémás fizetőeszköz az arany akár eladás akár vétel de így hogy a valutatartalékaik nagyját zárolták volt nincs de ami van azt is utalganti überproblémás lesz márha egyaltalán lehet végülis zseniális befektetés.
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 667
48 519
113
Erre mondom, hogy az EU nyerhet azzal, ha most raebrednek, hogy a Föld nem egy nagy globalis, multinacionalis fogyasztoközösseg, hanem bizony többfelek vagyunk, es vannak ellensegeink. Ez az ellensegkep segithet abban is, hogy tarsadalom jodolgaban ne a melegfelvonulasokat szervezze, hanem összezarjon egy kulsö fenyegetes ellen. Ha az EU ipara visszater az EU-ba, az nagyon hasznos lenne szamunkra. Es akkor nincs chiphiany, meg nincs hianyzo 48 alkatresz, mert jobban magunknak gyartunk, nem vagyunk kiszolgaltatva annyira, es a nyersanyagert is könnyebb aruval fizetni.
De akkor mi lesz a világkormány meg a nyílt társadalom eszméjével?