[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Mért ne tudná?

Pont az elöző hszemben írtam, hogy az ipart nem kímélik hanem lerombolják. Innen nagyon nehéz lesz Ukrajnát felállítani... bárkinek.

Azért messze nem szír állapotok uralkodnak ott.

Továbbra is napi 2-3 török A400 landol Rzeszowban, és szerintem nem pisztáciát visznek a lengyeleknek. Onnan az ukrán határ 80-90km kb.

Egyébként Konstancába is sok gép megy (pl. Ruszlánok is, épp most is landolt egy, UR-82007), szóval Odessza irányából is dől az erősítés Ukrajnába.

A Ruszlánok franciákat visznek Romániát megerősíteni.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Átfutottam gyorsan a DefenceRomania cikkeit is. Ami lejött nekem, hogy nagyon aktívan foglalkozik a tengeri hajóutak biztonságát érintő hírekkel. Nem lepne meg, ha a hadvezetés óriási nyomás alá helyezné nem csak a szárazföldi erők fejlesztését, de a haditengerészetnek is új hadihajókat kérnének. (Nem kell elmondani, hogy az angoloktól kaptak fegyverektől leszerelt fregattokat, de ennél komolyabb flottát.) És tippre az amcsik is nyomni fogják, hogy törökök mellett ők is fejlesszenek.
A másik, hogy feltűnően irányt váltottak és a francia politika felé fordulnak. Nyilván marad az amcsihoz dörgölőzés, de én érzek a címek hangulatán egy latin testvérek egyesüljünk szagot.

Amik viszont engem érdekeltek, gyorsan bedobálom ide cikkeket:


Természetesen beszámolnak az Odessza felé nyomuló front részről.


Aggódnak amiatt, hogy eltűnt az egyik MIG-21-esük és a keresésére indult Puma katonai helikopterük. Nagyon szűkszavúra sikerült a cikk. Nem akarok feleslegesen spekulálni.
a dakos romany ciganyok nagyon ertenek a mercizeshez
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 893
7 166
113
akkor a hatso tuzhelyhez? mar eleg forro a hangulat koztetek
Ez az egyetlen hatso, amit ismerek.

2407301318472816.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 330
68 595
113
Irtózatos a pusztítás amit csinálnak és rendszeresen nem is értem mért.

Nem a legjobb plda de ott a Yuzhmash. Az még Oroszoknak is érték. Erre szétbombázzák. Miért?
De ott van a tegnapi? brutál robbanás ahol Ukrajna és europa egyik legnagyobb vegyipari (aszem műtránya?) üzeme robban fel. Miért?
...
Ha Ukrajna megszállása a cél márpedig mi más baromi nem jó buli, hogy az amúgy müködő, versenyképes ipart lerombolod.
Demilitarizalas. Putyin ezt mondta. Mindketto katonai letesitmeny. Az ukranoktol meg a bugylibicskat is el fogjak venni.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113

Nem lesz több elfogott orosz tüzér - MTR​

2022. MÁRCIUS 2., SZERDA, 22:08

Az Ukrán Fegyveres Erők Különleges Műveleti Erők parancsnoksága arra figyelmeztetett, hogy az orosz tüzérek közzül többé nem ejtenek foglyokat a városok lakott területeinek lövése után.

Forrás: Ukrajna Fegyveres Erőinek Különleges Műveleti Erők Parancsnoksága

"Az Ukrán Különleges Műveleti Erők Testvérisége üdvözletét küldi az orosz tüzéreknek! Gratulálunk nektek: miután brutálisan lőttétek békés városainkat, rokonainkat, gyermekeinket, szeretteinket - ti, férgek lettetek az első számú célpontunk. (...)

Mostantól kezdve nem lesz több elfogott orosz tüzér. Nincs kegyelem, nincs "kérem, ne öljön meg, megadom magam". Minden egységet, legyen az parancsnok, vezető, tüzér, töltő, lemészároljuk, mint a disznókat.

Részletek: Az SDF közölte, hogy információkat gyűjt azokról, akik lakóépületeket, óvodákat, iskolákat és kórházakat lőttek: "Már vannak információink rólatok. Ha pedig nincs információnk , akkor annak megszerzése csak percek kérdése".

Hozzáértőktől kérdezem, ez megfelel-e a genfi egyezménynek? Én úgy tudom, hogy aki megadja magát, az hadifogolynak számít, nem lehet lelőni. Lehet, hogy tévedek.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Azt tudom. Meg az ukrán ellenállásról is hallottam(Na az volt a kemény). Sőt, mintha Moldáviában is lett volna.
Szerintem, ott volt ahol reményt éreztek.
Gondolj bele, hogy milyen lehetett az élet, mikor az örmény egyházi katolikus, az azeri muszlim, meg a grúz keresztény, az orosz kisebbséggel együtt a Kaukázusontúli SZSZSZK-ban találta magát és ha valaki egy mezőn elfingotta magát, akkor érkezett az NKVD. Meglepne, ha lett volna olyan terület, ami legalább egyszer ne próbált volna valamit.