[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
tényleg nem értem, hogy ha el van kell hagyni egy tankot, főleg a legmodernebbeket, akkor miért nem bombázzák le?
Édesapámmal pont tegnap beszélgettünk erről... Ő volt katona, és megerősítette azt az amúgy is nyilvánvaló tényt: szabályellenes a saját felszerelést őrizetlenül hagyni. Kötve hiszem, hogy ez az oroszoknál nem így van, szóval csak egy magyarázat lehet: alacsony morál és dezertálás.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 651
113
Haat... tobben irtak itt nalam repulessel jobban kepben levok. Jobban birja a szervezetuk a terhelest mert aranyosabbak, szele hossza egy.
Nekem volt egy olyan középiskolai osztályom, amelyik pilótának készült. Nagyon kevesen lettek pilóták, szigorú egészségügyi és pszichés feltételeknek kellett megfelelniük. A 28-30 fős osztályból, ha 4-5 fő pilóta (repülő, helikopter) lett, akkor nem túlzok.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 275
12 772
113
FNF4iPYWQAIv9nj
 
  • Tetszik
Reactions: meister.proper

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
712
2 693
93
Édesapámmal pont tegnap beszélgettünk erről... Ő volt katona, és megerősítette azt az amúgy is nyilvánvaló tényt: szabályellenes a saját felszerelést őrizetlenül hagyni. Kötve hiszem, hogy ez az oroszoknál nem így van, szóval csak egy magyarázat lehet: alacsony morál és dezertálás.
Ha jól tudom a parancs felülírhatja a szabályt (de ettől még simán lehet igazad)
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 563
7 011
113
Magyarország semmiféle valós támogatást nem nyújtott Ukrajnának a elmúlt 8 évben.
A nagy sakktáblán írtam e témában /nem magyarország hanem eu-s és általában a nyugati "támogatásokkal" kapcsolatban.
Tehát 10 gyerek balatonon nyaraltatása /lehet 100 is/ évente az nem valós segítség.
Magyarország az nem egy andorra méretű gazdaságú ország.
Ha a általad írt további "segítségeket" nézem akkor is azok elfekvő készletek/gépek voltak.
A gáz tranzit felmondása/pontosabban más irányból való vásárlás az micsoda volt?

Konkrét példaként hogy mi a valós támogatás. Valós támogatás lett volna mondjuk 4 db. An-178 megvétele és nem a brazil embraerrel való kacérkodás stb.

Tárgyszerűen egy valamiben volt és talán még van is segítség az az hogy innen is kapnak földgázt. De e kapcsán valószínűleg rá szóltak budapestre úgy hogy ez azért volt évekig.
Ez nem igaz, ha csak ez elmúlt pár nap adományait nézem már akkor sem.... nem akarok belemenni ebbe már megint, párszor már le lett írva...

De Ukrajna miben segítette Mo.t?
És mennyiszer volt ellenséges?

Továbbá mi segítünk, nem kiszolgáljuk őket, nem rendeléseket, meg követeléseket kellene leadni nekünk, ugyan minek kellene nekünk annyira megfelelni nekik?

Mert ők azt mondják, mert követelőznek, zsarolnak, fenyegetnek?
Még mára is jutott egy magyarellenes cselekedetük ugye.....

ne viccelj már, és ne akarj annyira megfelelni.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 136
25 158
113
Eddig mindenhol Ukrán nemzetiségűként volt elkönyvelve.
Nem bizonyítékként csak a nehéz témában egyfajta üdítőként.
Van egy angol börleszk, vígjáték a "sztálin halála", ott mondta ordította beríja a végén "ez a ukrán tulok" /vagy valami ilyesmi.
Ellenség a kapuknál usa film /kb. 20 éves/ feltűnik Hruscsov párttitkár szintén Ukránként van megjelenítve.
Volt egy angol kémfilm is, nevére nem emlékszem részben budapesten játszódott /nem csak a helyszín hanem történetileg is/ na ott mondják egy partin a elhárítás tisztjei egymás közt a viccet.
"Hruscsov a leváltása után, ígérem hogy nem fogok beszélni senkinek nem mondok semmit.
válasz
Hruscsov elvtárs ön már így is túl sokat beszél"
:)
Rada Adzsubej ( Hruscsov lánya) csak tudja az igazat :)

"Беседа дочери Никиты Сергеевича Рады Аджубей (Хрущевой) и ведущего исторического клуба «Известий» Станислава Сергеева состоялась в 2014 году, за два года до ее смерти, в разгар киевского майдана, но тогда Рада Никитична попросила ее не публиковать — во избежание ненужных эмоций...
Киев и Украина вообще мне очень близки, поскольку я наполовину украинка. Мой отец, Никита Сергеевич Хрущев, — русский во всех коленах. А мама моя, Нина Петровна Кухарчук, — чистокровная украинка, родом из Холмской губернии царства Польского, входившего в пору ее юности в Российскую империю."
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 275
12 772
113
ez nem az, annal tulelte a pilota, es narancs kezeslabast hordott
Az 58. OMPBR katonái megtalálták a pilótát és magát az SU-25-öt, akit nemrégiben lelőttek a Vyhovtsi légvédelmi erők. Sajnos kicsit kevésbé volt szerencsés, mint az 1 OTBR-t lelőtt gép pilótája. Vagy talán több is
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
321
1 598
93
Az oldal állítása szerint Zelenszkij elrendelte a menekülő civilek "megállítását". Aki érti a nyelvet talán érti beszél e neveken kívül másról is. A leírás szerint Mariupol közelében készült a videó. Ellenőrizni persze nem lehet, de azt látni, hogy civilek az áldozatok.

"Maradj a kocsiban! ...Tesó, tesó..élsz?...A k.rva életbe..Srácok..srácok?...Szveta, add az elsősegély (készletet). Hátul van...A k.rva életbe...Ide...Mi van?...(nő: Gyere ide!)...A szájba k.rt..(nő: Menjünk!)...Szveta, hívd a mentőt!...(nő:Menjünk!)..Hívd a mentőt, a k.rva életbe!...(nő: a mentő nem segít)...Menj a kocsiba..(?)...A kocsiba, gyorsan! (húzd le a) A fejed!... :(
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 976
5 959
113
alacsony morál és dezertálás.


Pont morál fenntartás miatt kellettek volna a harctéri felvételek már az első perctől fogva
Tényleg igaz, hogy orosz hadvezetés nagyon merev, késve reagálnak, vagy sehogy a harctéri változásokra.
-felvételek hiánya amikor az ukrán oldalról elárasztják médiát
-orosz repcsik még mindig bőven MANPADS hatósugarába repülnek
-és a többi, és a többi