[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 599
32 116
113
Sajnos nem értem!
"Nos, menedékhelyek, ha látják azt a chevront a távcsöveteken keresztül, csak fussanak. Dobj el mindent és terj le. Ezek a fickók biztosan nem lesznek ünnepélyesek és liberálisak veled. Dicsőség Spártának! Dicsőség a hősies harcosainak!"

Látom megvan már...
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 196
12 440
113
Nos, ukry, ha látja ezt a távcsövet, csak fuss. Dobj el mindent és fuss. Ezek a srácok biztosan nem fognak veled együtt ünnepelni, és nem lesznek liberálisak. Dicsőség Spártának! Dicsőség hősies harcosainak!
Meghalt a Sparta parancsnoka, ez egy üzent az ukriknak.
falu lakosait kisérték ki /fedezték amikor rájuk támadtak ekkor halt meg a parancsnok
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 658
19 014
113
Szegény ukránok, kéregetnek, kijelentenek, követelőznek, fenyegetőznek' a sebesükt elfogott katonákat verik és még ki tudja! A civil lakosságot terrorizálják, élő pajzsnak használják! És a világ a seggüket nyalja! Képesek ezért az ukránokért vért hugyozni! Gratulálok
 

Elkhound

Well-Known Member
2016. május 17.
321
1 597
93
Az tény, hogy az Ukrajnában harcoló orosz csapatok nem véletlenül nem hajtanak végre nagy létszámú összehangolt éjszakai támadásokat, mivel minimális mennyiségű éjjellátó eszközökkel vannak felszerelve az orosz csapatok.
A hölgy kezében lévő eszköz egy hobbi (vadászati) célú infra, Belorusz gyártmány. :rolleyes:
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
952
11 181
93
Nem támadólag írom, de magyarként azért nem annyira nehéz átérezni hogy milyen amikor orosz tankok csattognak az útjaidon, mert jöttek "békét fentartani". És így lehet hogy már nem is számít hogy az ukiknak sem éppen jófejek. (Bár én a keleti határszélen lakom, több ismerősöm van Kárpátalján, és Náluk általános kép nem negatív, de tudom hogy Donbaszban más lenne a mintavétel vége)

Amúgy meg szerintem nekünk is megvannak a saját állatjaink meg nekik is. Annyi a különbség hogy talán az övéik inkább vannak a saját hazájukban döntési pozícióban (De ez lehet Oroszországban is így van, bár ez már egyéni értékítélet kérdése).
Egyetértek veled. Nem kell belebújni az orosz seggébe. De ez nem predesztinálja azt, hogy az ukránéba bele kell!
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 376
3 515
113
Az tény, hogy az USA vezetésével, a NATO le tudná zárni az Ukrán légteret de az már nyílt háború lenne a NATO és Oroszország között mivel egy hatékony légtérzárhoz meg kéne semmisítenie a NATO-nak a mind a Fehéroroszország mind Oroszország területén elhelyezkedő az ukrajnai légteret lefedő légvédelmi rendszereket, az pedig katonai támadást jelentene a NATO részéről Oroszország területe ellen.....

Putyin kijelentette, hogy Oroszország ellenséges cselekményekben való részvételnek fogja tekinteni, ha más országok megpróbálják lezárni az eget Ukrajna felett....

2022. március 5. 14:29

Putyin: katonai konfliktusban való részvételnek minősül, ha más országok megpróbálják bezárni az eget Ukrajna felett

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy megengedhetetlen, hogy harmadik országok megpróbáljanak segítséget nyújtani Ukrajna feletti repüléstilalmi övezet létrehozásához. Putyin ezt március 5-én, szombaton mondta az orosz légitársaságok repülőszemélyzetének képviselőivel folytatott megbeszélésen . Putyin szerint Oroszország az ilyen próbálkozásokat ellenségeskedésben való részvételnek fogja tekinteni.

"Ukrajna területén ezt nem lehet megtenni, csak néhány szomszédos állam területéről lehetséges. De minden ilyen irányú mozgást az adott ország fegyveres konfliktusában való részvételnek fogunk tekinteni, amely fenyegetésekkel jár. – mondta Putyin.

Az orosz elnök megjegyezte: nem mindegy, hogy ezek az országok valamilyen szervezetnek vagy szövetségnek a tagjai.

"Azonnal katonai konfliktus résztvevőinek tekintjük őket. És nem mindegy, hogy milyen tagok. Elnézést, melyik szervezet tagjai" - mondta.

Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy nem tervezik a hadiállapot bevezetését Oroszországban egy különleges ukrajnai hadművelet hátterében, és elmagyarázta, miért.

Читайте на WWW.KP.RU: https://www.kp.ru/online/news/4654408/
Hát az orosz légierő mai produkcióját elnézve valójában nincs is szükség no-fly zone-ra :)
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 768
17 864
113
Elvileg a piros országok nem ismerik el, bőven vannak eu-s országok is: https://upload.wikimedia.org/wikipe...tizenship.svg/1920px-Dual_Citizenship.svg.png

Háborús helyzetben viszont logikus hogy Ukrajna nem örül annak, hogy az ellenségnek sok állampolgára lehet az ukrán államigazgatásban is. Nem szép ez, de a jelen helyzetben messze nem ez a legrosszabb dolog.
Kínában a tartós vízum mellé kínai nevet kapsz és onnantól fogva azzal a névvel mész tovább
persze, mert félnek attól, ha esetleg az oroszokat tovább basztatják, akkor máshogy tekinthetnek Iránra - Szíriában kényszerszövetség van. Ez Izraelnek elemi érdeke. Ezért nem ítélte el Izrael a Krím annektálását sem, mert ott még reálpolitikusok ülnek a felső polcon - az oroszok tudnak hatni Izrael ellenségeire.

Számítottam rá, hogy lesz egy face-to-face találkozó rövidesen.