[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Hallgasd már meg ennek a Tomcat1-nek a videóját. Idézi az amerikai dokumentumot, amely Oroszország ellen készült. Te is elolvashatod, a linkjét megadja. És azután nyilatkozzál erről.
Tudhatnád már, hogy hiába idézel hivatalos amerikai nyilatkozatokat, vagy iratokat, az mind csak ostoba konteó vagy agitprop...
Valójában a NATO sem terjeszkedett egy inchet sem keleti irányba, a gonosz Putyin forgatta el a földgömböt a szegény, ártatlan NATO alatt.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 122
113
Ez az ember hülye!

Ott írja le a végén, hogy mi a gond: kitwittereztek egy hazugságot és arra felülve szokásukhoz híven, mocskolják a magyarokat. Akármit csinálunk, ezt mindig el tudják játszani! Mi cselekedjünk érdekeink és jellemünk szerint, gondosan mérlegelve a körülményeket, ne pedig a félelmeink szerint.

Összefosott bokával ott tartunk, hogy már Magyarországon is több, mint 15% nem tartja magát magyarnak, úgy, hogy folyamatosan költöznek be magyarok. Környéken gyakorlatilag elpárolgunk. Meddig rettegjünk még attól, hogy jaj mit szólnak hozzá, jajj mi lesz velünk?
"Nem olyan-e ez mintha a szomszéd háza leégne, mi pedig odaállnánk és sóhajtoznánk hogy mindenki hallja, hogy "igen, igen ez nagyon rossz, de ugye csak ott tartotta az udvaron azokat a szalmabálákat, pedig mondtam hogy tűzveszélyes, meg ugye a múltkor is elkértem tőle a fűkaszát és nem adta oda... szóval megérdemelte"




szóval nem elég hogy "vizet" adunk a tűzoltáshoz,de gyújtsuk magunkra mi is a házunkat .. mert az a szomszédnak jó és ezzel bizonyítjuk be hogy együtt érzünk vele ?? Totál hülye !
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ha az orosz hadsereget az orosz nyomtávú vasúthálózaton túl próbálják ellátni, az arra kényszerítené őket, hogy leginkább a tehergépjárművekre hagyatkozzanak, amíg a vasúti csapatok át nem állítják a vasutat vagy újat építenek

ezzel azért vitatkoznék. van egy olyan, hogy az ukrán és a balti is pont ugyanolyan 1588as nyomtávot használ leginkább, mint az orosz (szovjet ökörség). tehát semmiféle átszerelés nem kell még balti irányban sem.

max akkor, ha Fényeslitkén túlmennek.

1520mm, de a lényegen nem változtat :)

Nem tudom volt e?


Most először fordult elő, hogy Kína a saját lehetséges bevonódására utaljon az orosz-ukrán háborúban.
Módosulni látszik Kína álláspontja az orosz-ukrán háborúról. Az ázsiai nagyhatalom eddig elzárkózott attól, hogy bármilyen szinten is belefolyjon az eseményekbe, Vang Ji kínai külügyminiszer azonban most arra utalt, hogy ez megváltozhat.

Vang egy friss sajtótájékoztatón a következőt mondta a háborúról:


A külügyminiszter azonban nem részletezte, hogy pontosan mit jelentene egy ilyen mediálás. Vang korábban azt mondta, Oroszország és Kína barátsága "sziklaszilárd", és a világ "egyik legfontosabb kétoldalú kapcsolata."

(CNN)

Ha követted a híreket akkor Kína követelései kb:
NATO takarodjon minél messzebb.
EU tartsa tiszteletben az orosz érdekeket és kezelje egyenlő félként.

Mondd ki bátran, hogy szeretnéd ha mind megdöglene, amikor az agitpropot nyomod, nem vagy ilyen szégyenlős.

Írja ulippo egy 2018-as smurf account-ról amit színpadias kivonulása után aktivált...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
A tegnap lelőtt orosz pilóták....igen jól látja mindenki,a ruhája leégett róla.....

3751944_original.jpg
Valami furcsa véletlen folytán szinte minden elfogott orosz pilóta sérült és vérzik... Szerintem nem lesz ennek jó vége.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93

Szerintem ha felmászol a parlament tetejére és egyszál pöcsben esőtáncot jársz akkor kivonulnak. Esküszöm.
De csak ha visz sámándobot is, és bekeni magát turulvérrel.
Egyébként nem működik.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
1520mm, de a lényegen nem változtat :)



Ha követted a híreket akkor Kína követelései kb:
NATO takarodjon minél messzebb.
EU tartsa tiszeteletben az orosz érdekeket és kezelje egyenlő félként.



Írja ulippo egy 2018-as smurf account-ról amit színpadias kivonulása után aktivált...
Ez nem jött be.
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 679
12 478
113
Mondd ki bátran, hogy szeretnéd ha mind megdöglene, amikor az agitpropot nyomod, nem vagy ilyen szégyenlős.
Mindenki aki valamiféle önös indíttatásból ukrajnába megy, hogy ott harcoljon vagy fegyvereket szállít, az nem a béke előremozdításán dolgozik.
Minden perc amivel tovább húzzák az ukrán civileken csattan. Teljesen mindegy, hogy a kretén külföldi zsoldos hányas szállítmánnyal jön haza.
Putyin megmondta, hogy akkor lesz vége amikor ő azt mondja, hogy vége.
A nyugat végtelenül kretén politikai-gazdasági őrjöngése, sőt ámokfutása nem segít az ukránokon. Azt a sok ártatlan ukrán civilt a nyugati politikusok belpolitikai céljaik érdekében mind feláldozták.
0 azaz nulla konstruktivitást látok arra a nyugat részéről, hogy ez befejeződjön. Senki nem próbálja az oroszokat hűteni, annál inkább hergelik őket.
Hánynom kell.
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Most már én is fel fogom fújkálni, aztán verjétek a seggeteket a földhöz.:mad:
MAGYARORSZÁGON MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR JOGAIRÓL VAN SZÓ!
Amivel szemben egy (mint kiderült) erőszakos ukrán érzelmi világa áll.

Ne csicskuljatok már be mert ez már hányinger.

Azzal se lenne semmi bajom, ha katonakorú ukrán férfiként itt ellenne amíg elül a helyzet. Akkor sem, ha otthon amúgy akár széljobbos politikai-katonai szervezet tagja. Csak legyen nyugton. De ez merőben más.
Vannak emberek, akiknek komoly indulatkezelési problémáik vannak, és ha hergelik őket, elmegy az eszük. "Maunika, hát idegállapotba gyütteeem..!"
Vannak jelképek, amik még az átlagemberből is dühöt váltanak ki, és kiválóan alkalmasakak az ilyen indulatos arcok hergelésére.
Vannak a szabadságjogok, amik lehetővé teszik, hogy amíg törvényt nem sért, mindenki szabadon jöhessen idegállapotba, illetve hergelhessen másokat.

És vannak az ősi törvényszerűségek, miszerint folt a zsákját megtalálja, és addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik.

Mi volt a cél ezzel a Z-betűvel? Valószínűleg nem a Zorro előtti tisztelgés és nem is az orosz csapatok tüze elleni védelem, hanem egy markáns kiállás, nem, nem az oroszok, az orosz nép, Oroszország mellett, merthogy ezeknek nem a Z a jele, hanem az orosz invázió mellett: Ide nézzetek, én támogatom az oroszok háborúját Ukrajna ellen!

Magyarországon, magyar állampolgárként, miért hirdeti valaki, hogy ő aztán kiáll az orosz invázió mellett, ha nem azért, hogy provokáljon? Ugyanarról van szó, mint amikor ronda, homokos faszik rózsaszín bikiniben, kirúzsozva vigyorogva rázzák a Bibliát az Andrássy-n a kopaszok előtt, vagy mint amikor Lenin, Hitler vagy bin Laden arcképével ékesített pólóban ül be valaki a kocsmába.

Látják ezt sokan, de a többség egyszerűen leszarja, észre sem veszi, hogy itt valaki feszeng. Aki észreveszi, az is inkább szánja szegényt, akinek biztosan rossz kapcsolata volt a szüleivel, nincs barátnője, azért feccöl a figyelemfelkeltésbe ennyi energiát. De még akit föl is húzza magát a provokatíve kipakolt vöröscsillagon, horogkereszten, UTE-sálon, szivárványzászlón, az is vesz egy nagy levegőt, magában elmormog egy "fordulnál fölt" és tovább lép.

De ha elég sokáig szaladgál az ember provokatív jelképével a világban, előbb-utóbb bele fog futni abba az idegállapotba gyött túlérzékeny bunkóba, akinél végre sikere lesz, és akkor megkapja azt a támadást, amitől pszichéje kb. gyerekkora óta rettegett. Helyére kerülnek a dolgok.
Nagy általánosságban ez így néz ki.

Szerintem egyaránt megkérdőjelezhető a magyarsága, a tisztessége, és a szellemi színvonala annak az embernek, aki ma, Magyarországon fontosnak érzi, hogy az Ukrjana elleni orosz háborút nyilvánosan és provokatív módon támogassa.
Mégis, mi volt a cél ezzel a hülye Z-betűvel? Milyen hatást várt?

A másik oldalról meg: Az ukránok nem rossz emberek, de átlagban, mondjuk ki, bunkóbbak, tuskóbbak, faragatlanabbak, mint a tőlük nyugatabbra élők. Nem volt gyerekszobájuk, vízöblítéses WC-jük, náluk az erőszak sokkal általánosabb, elfogadottabb, mint nálunk. Náluk jobban benne van a pakliban, hogy anyám elveri a seggemet, a tanár felképel, a rendőr végigvág rajtam a gumibottal, én részegen lezúzom a kirakatot, rásózok Natasára, a képviselőink meg néha bunyóznak a Radában. Az oroszok is ilyenek! Ezek idegállapotba jönnek. (Erősen ajánlott olvasmány: Solohov - Csendes Don!)

Mi meg nem igazán. Mi kulturáltabbak, cizelláltabbak vagyunk. Mi nem sózunk oda, csak fölkúrjuk a Z-betűt a verdánkra, aztán várjuk a hatást.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Nagyon remélem, hogy ez "3889 USD / 1000 m3" gáz ár csak valami félreépelés eredménye. Tavaly szeptemberben ez még 400 USD alatt volt..
Nem elírás sajnos, valamennyit vissza megy majd, ha a piac megnyugszik.
Lesz itt még káosz. Búza, ápra, olaj, stb.

Rossz belegondolni, ha majd az osztrák szívja a fogát a "50 eurós" kenyéren, mi lesz Egyiptomban, Etiópiában, Nigériában, vagy még rosszabb Líbiában, Szíriában, Jemenben, Afganisztánban. Utóbbiak tömeges éhhalál.
Kemény pár év jön.
Szerintem, aki érzi ezt, se fogja még fel, hogy mennyi mindent befolyásol ez majd a világban.
Lesz itt még tüntetések, forradalmak, minden.
Egyetlen dolog van, ami mindig balhéhoz vezet és az az, ha nincs mit enni.:oops:
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Valami furcsa véletlen folytán szinte minden elfogott orosz pilóta sérült és vérzik... Szerintem nem lesz ennek jó vége.
A videójátékokkal ellentétben a katapultálás nem a világ legbiztonságosabb cselekménye.
Az előbbi képen meg helikopter pilóta és gondolom a helikopter álltal vitt felderítő látható. Örülhetnek, hogy nem ropogósan szálltak ki a gépből.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 595
6 008
113
Emlékszel erre a régi munkásmozgalmi dalra?
.
.
A mostani Oroszorszagnak semmi köze a Szovjetuniohoz es munkasmozgalomhoz. Sokkal inkabb emlekeztet a forradalom elötti idökre, csak most Putyin a car, illetve a regi föurak helyett az oligarchak jelentik a durvan nagy tavolsagot az atlag orosz dolgozotol. Azutan most is van/lesz egy vesztes haboru, aminek a vegen az oroszok elzavarjak az "uralkodo osztalyt".
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: vata and Avtomat