[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 319
12 698
113
Naponta bővül ez a térkép, az ukrán propi inverze. Elég ránézni a Tiraspolból induló régióra....

Tegnap @Wilson ide a fórumra betette a reális helyzetet, aztán talán még Boki is este.
Én lemértem a távolságokat.
Egyik irányból 170km-kell megtenni, másikból 140km-t.
Messze nem nevezhető katlannak.
Ma még...
Na erre kellett volna a VDV.
Az hiányzó útvonal főbb közlekedési csomópontjaira deszantolni 1-1 zászlóaljat.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 304
113
Miért, más háborúban nem túrnak le az útról, ha konvoj előtt vagy, vagy nem lőnek le ha megközelíted? Sajnos ez ilyen.

british-army-red-warning-sign-for-traffic-to-stay-back-100-metres-JGDGNP.jpg
Szépen megálltak hogy nem menjenek Közelebb, sőt a lövész nyilván tisztán látta a két öreget az optikával mielőtt szétlőtte őket. Ez egy undorító gyilkosság volt.
 
W

Wilson

Guest
be9694e-0000.jpg


Volodimir Karpljuk, Irpin egykori polgármestere és helyi vállalkozó, a megszállók által Vorzelben, Bukában, Gosztomelben, Zabucsjában és Mihajlovka-Rubezsivkában elkövetett borzalmakról számolt be. Ezeken a településeken nincs kommunikáció a külvilággal, az élelmiszer és a víz helyenként elfogyott, nincs áram és fűtés.

Forrás: Karpluk a Facebookon

"Én, Volodimir Karpljuk, Irpen, Kijevi terület polgármestere 2014-2018.

Ma az egész nemzetközi közösséghez fordulok, hogy vessen véget a súlyos humanitárius válságnak Ukrajna fővárosa közelében. Irpenben és a szomszédos városokban és falvakban humanitárius katasztrófa van.

Vorzel, Bucha, Gosztomel, Zabucsje és Mihajlovka-Rubezsivka településeket teljesen ellepték az orosz csapatok, amelyek nem engedik, hogy a helyi lakosok elhagyják otthonaikat. Alkalmanként lakóépületeket lőnek különböző típusú fegyverekkel.

Irpen, Bucha, Gosztomel, Vorzel, Mihajlovka-Rubezsivka és Zabucsje már most a humanitárius katasztrófa epicentrumát képezik.

Sürgősen szükség van egy biztonságos zöld folyosóra Irpenbrn és az azt követő evakuálásra Kijevben Irpen, Bucha, Gostomel, Vorzel, Mihajlovka-Rubezhivka, Zabucsja lakosai számára.

Ellenkező esetben nem csak a lövések miatt lesznek veszteségek. A megszállók nem engedik, hogy humanitárius segélyt szállítsanak ezekre a településekre!

A megszállók a Gosztomel-Bucha-Irpeni-Horenicsi határ mentén vonalat alakítanak ki a főváros további támadására. A helyi lakosságot éheztetik és pincékben túszként tartják fogva őket. Arra kérem az egész nemzetközi közösséget, hogy tegyen erőfeszítéseket az irpeni civilek megmentése érdekében.

Részletek: Elmondta, hogy Irpen felett harcok folynak, és hogy a Romanovka melletti hídon keresztül buszokat evakuálnak a fővárosba. Az orosz csapatok bombázták az irpeni városi poliklinikát és az új egészségügyi központot, az egészségügyi személyzetet és az orvosi felszerelés egy részét evakuálták. A megszállók lefoglalták az orvosi felszerelések és a korábban behozott humanitárius segélyek egy részét.

Irpen polgármesterét halálosan megfenyegették, és követelték, hogy adja át Irpent, de ezt visszautasították.

A fent említett településeken nincs mobilkommunikáció, nincs áram- és vízellátás. A tüzek miatt számos városrészben el kellett zárni a gázszolgáltatást.

Március 7-én felrobbantották az Üvegszál Intézet épületét. Aceton és más vegyi anyagok gőzei fekete füsttel emelkedtek az égbe Irpen és Mihajlovka-Rubezhovka felé.

Március 8-án Priirpinje szerte holttestek hevernek a pincékben és az utcákon, a megszállók még azt sem engedik, hogy a Vöröskereszt elszállítsa a holttesteket, és tüzelnek a humanitárius segélyeket szállító járművekre.

E települések lakói, akiknek az elmúlt napokban csodával határos módon sikerült elmenekülniük onnan, szó szerint ellenséges tűz alatt, megerősítették a Karpljuk által az UP-nak adott információkat.

Az egyik beszélgetőpartner szerint az úgynevezett kadirovisták Buchában közvetlen közelről lövöldöznek emberekre, és egy óvodában rendezték be a "főhadiszállásukat".

 
  • Hűha
Reactions: theo

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 989
12 023
113
Mi az ami a kereszteződéstől az autó felé tart az út szélén? Kicsi és szürke. Szinte egyenes vonalú egyenletes mozgást végez.

a szel iranyaban halad (lasd a fustot merre fujja). Szerintem akar egy ujsagpapirdarab is lehet... mindenesetre elhagyja a kocsit es elsodrodik a bekoto ut fele...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 375
113
Ha a puha orosz kevés volt, akkor ilyen lesz....
Bár nyilván full ártatlannak tűnik... és meg is állt az szgk.
Ivan is lehetett volna fair.. figyelmeztető sem kellett volna...
Erről szóltam 193 oldallal ezelőtt egyszer - biztos emlékeztek - :) hogy ha lesz kellő számú orosz áldozat (is)
akkor a többi orosznak lesz mitől tartania, lesz mit megbosszulnia... és máris lesz motiváció.
Most nem épen a legjobb irányba sült el...
Ha nem akkor ér oda mikor a konvoj első járműve valószínűleg megúszták volna, pár másodperc lett volna autóból/házak/fák mögül szétszedni a konvojt.