[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Nem kell előfizetni, elérhető ingyen.
Kb ugyanaz mint a mandineres hír.
Aki esetleg a Rauterst olvassa és előfizet, az berakhatná, hogy mit ír a cikk, van e hivatkozás benne.
Itt meg az al dzsazirás:

WHO says it advised Ukraine to destroy pathogens in health labs to prevent disease spread​

The World Health Organization advised Ukraine to destroy high-threat pathogens housed in the country’s public health laboratories to prevent “any potential spills” that would spread disease among the population, the agency told Reuters news agency.

In response to questions from Reuters about its work with Ukraine ahead of and during Russia’s invasion, the WHO said in an email that it has collaborated with Ukrainian public health labs for several years to promote security practices that help prevent “accidental or deliberate release of pathogens”.

“As part of this work, WHO has strongly recommended to the Ministry of Health in Ukraine and other responsible bodies to destroy high-threat pathogens to prevent any potential spills,” the WHO, a UN agency, said.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Volt itt egy vita nemrégiben, hogy az oroszok tetteit igazolhatja-e az, hogy az amcsik ugyanezt tették korábban, számtalanszor.
Ha az a kérdés, hogy a szabály be nem tartását igazolhatja-e az, hogy más is megsértette a szabályt, akkor a válasz nyilván nem.
De mi a szabály? A szerződések betűje, vagy az a mód, ahogyan a világot vezető és ellenőrző hatalom baráti körével egyetemben évtizedek óta rutinszerűen viselkedik?
Mert ha az usa tettei által leírt szabályok az érvényesek, akkor sajnos azt kell mondanunk, az oroszok nem sértették meg a világunkat uraló szabályokat.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 006
12 162
113
Bocs, ha esetleg mótvá:

AFU KEY POINT VOLNOVAKHA FALLEN. RUSSIANS DEVELOP OFFENSIVE​


The Russian Defense Ministry has officially announced that the city of Volnovakha (between Donetsk and Mariupol), one of the key defense points of the Ukrainian Armed Forces in the east of the country, is now completely under the control of Russian and DPR units. The DPR also took control of Olginka, Velyka-Anadol and Zelenyi Gai settlements. Advancement in depth in this section of the front was up to 6 kilometers.

oho00890.jpg


https://southfront.org/afu-key-point-volnovakha-fallen-russians-develop-offensive/
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Milyen jó, hogy nem vagyok osztrák!
Oroszország az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását kéri az ukrajnai „biolaborok” ügyében

Által
Akash Maurya
2022. március 11
Moszkva azt állítja, Washington finanszírozott és gondozott állítólagos biofegyver-programokat Ukrajnában

Oroszország összehívta az ENSZ Biztonsági Tanácsát, hogy megvitassák az Egyesült Államok által támogatott ukrajnai biológiai fegyverekkel kapcsolatos programokat. Washington tagadta, hogy birtokolna vagy üzemeltetne ilyen biolaborokat az országban, míg Kijev ragaszkodott ahhoz, hogy a létesítmények csak polgári kutatásokat végezzenek.

Dmitrij Poljanszkij moszkvai ENSZ-megbízott helyettese péntek hajnalban jelentette be a lépést, mondván, hogy a misszió március 11-re kérte a Biztonsági Tanács csúcstalálkozóját, a védelmi minisztérium tájékoztatójára hivatkozva, amely szerint az Egyesült Államok és a NATO szövetségesei „katonai biológiai programokat” folytattak Ukrajnában.

Az orosz misszió március 11-re kérte a #SecurityCouncil ülését, hogy megvitassák az Egyesült Államok katonai biológiai tevékenységét #Ukrajna területén https://t.co/51LOJwi6zy

– Dmitrij Poljanszkij (@Dpol_un) 2022. március 10

A katonai tájékoztatón azt állították, hogy a Pentagon Védelmi Veszélyek Csökkentő Ügynöksége „katonai biológiai kutatásokat finanszíroz és végez Ukrajna területén”, hivatkozva dokumentumokra, amelyeket több létesítményben fogtak el az ország elleni folyamatban lévő orosz támadás során. A minisztérium egyebek mellett azt közölte, hogy a kijevi, harkovi és odesszai laboratóriumokban kutatásokat végeztek, hogy „tanulmányozzák a különösen veszélyes fertőzések vándormadarak általi terjedésének lehetőségét”.

Washington azonban visszautasította ezeket a vádakat, a külügyminisztérium szóvivője, Ned Price szerdán azt mondta újságíróknak, hogy az Egyesült Államok „teljes mértékben eleget tesz a Vegyifegyver-tilalmi Egyezmény és a Biológiai Fegyverek Egyezménye szerinti kötelezettségeinek, és sehol nem fejleszt és nem rendelkezik ilyen fegyverekkel. .”

Ehelyett Price azzal érvelt, hogy Oroszország volt az, amely "aktív vegyi és biológiai fegyverekkel kapcsolatos programokat" működtet, bár nem részletezte és nem szolgáltatott bizonyítékot az ellenvádhoz.

Más amerikai tisztviselők eltérő válaszokat ajánlottak Oroszország állításaira. Victoria Nuland politikai ügyekért felelős államtitkár kedden például azt mondta a törvényhozóknak, hogy Ukrajnának valójában vannak „biológiai kutatási létesítményei”, aggodalmát fejezve ki amiatt, hogy „az orosz erők megpróbálhatják megszerezni az ellenőrzést” az ezekből a laboratóriumokból származó veszélyes anyagok felett. . Nem erősítette meg azonban az amerikai szerepvállalást a létesítményekben, és nem részletezte, hogy milyen munkát végeztek.

Volodimir Zeleszkij ukrán elnök is mérlegelte a kérdést, mondván, hogy az országában működő biolaboroknak nincs katonai dimenziója, és „a polgári tudományra összpontosítanak”. Azt állította, hogy a létesítmények többsége a szovjet korszak óta működik.

„Sem vegyi fegyvereket, sem más tömegpusztító fegyvereket nem fejlesztenek ki a talajunkon” – mondta pénteken.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ: Az Egyesült Államok által finanszírozott ukrajnai laboratóriumok foglalkoztak a denevér koronavírussal – állítja Moszkva

https://ift.tt/YFhcAJZ 2022. 11. 09:04
az RT-től – Napi hírek
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113

Hírek hírek mindenüt:

Az oroszok által támogatott szakadárok elfoglalják az ukrán Volnovakhát: RIA

Az oroszok által támogatott szakadárok elfoglalták Volnovakha ukrán városát az ostromlott kikötőtől, Mariupoltól északra – idézte a RIA hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.
Volnovakha stratégiailag fontos Mariupol északi kapujaként szolgál


Körülbelül 222 000 embert evakuáltak Oroszországba Ukrajnából: TASS

Mintegy 222 ezer embert evakuáltak Oroszországba Ukrajnából és annak két, Oroszország által támogatott lázadó régiójából – közölte a TASS hírügynökség azonosítatlan forrásra hivatkozva.

A Légicsapások az ukrajnai Dnyiproban egy embert öltek meg: Mentőszolgálat

Három légicsapás történt a közép-ukrajnai Dnyipro városában legalább egy ember meghalt – közölte az állami katasztrófavédelem. Ez volt az első közvetlen támadás a város ellen.

„Három légicsapást mértek a városra, mégpedig egy óvodát, egy bérházat és egy kétszintes cipőgyárat támadtak. Egy ember meghalt” – áll a mentőszolgálat közleményében. (Apa kezdődik...)

Al dzsazira
 
H

Hummen23

Guest
A mesterlövészeknek (így ő sem fog) nem szokasuk a friss ruháert meleg sajbiért,hideg kóláért sírni....:)
Tekintve, hogy a feladatuk nagyon sok esetben az, hogy az ellenség hátában mélyen az ellenség vonalai mögött kell tevékenykedniük minden "hazai" logisztika nélkül...
Ő most az ukrán hadsereg katonájának számít, vagy jogilag nem harcos, így a hágai egyezmény sem védi?
Kíváncsian várom, hogy az oroszok mikor kezdenek el a külföldi légiósokra vadászni.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 986
57 118
113
Ha még egy hétig nem tudnak az oroszok áttörést elérni a városok ostromában és a nyugati fegyverszállítások megakadályozásában, akkor számolni lehet néhány kisméretű taktikai nuki felhasználásával. Ezt egyébként a szovjet doktrina természetesnek vette. A taktikai nukik sugárzása elhanyagolható, pontcélok rombolására alkalmas. Nyugat-ukrajnai repterek, logisztikai csomópontok ellen. Kb. ezért egy hetük van arra, hogy lezárják az ostromokat. A Nyugat fegyverszállításai már elérték azt a szintet, ami komolyan visszaveti az orosz harceszközök hatékonyságát. Minden nappal nő annak veszélye, hogy taktikai nukleáris fegyverekkel érjék el azt, amit másképp nem tudnak. Ahogy egyre inkább lehull a lepel a hadsereg hiányosságairól, gyengéiről, annál inkább erősödnek azok a hangok Oroszországban, melyek Putyint a nukik felé lökik. Nekik EREDMÉNY kell. Mindenáron. Vagy tényleg bukik Putyin és akkor lesz csak nagy baj...
Szerintem is meg van ez a lehetőség. Bàr úgy gondolom, hogy az oroszok megindultak...
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Ha még egy hétig nem tudnak az oroszok áttörést elérni a városok ostromában és a nyugati fegyverszállítások megakadályozásában, akkor számolni lehet néhány kisméretű taktikai nuki felhasználásával. Ezt egyébként a szovjet doktrina természetesnek vette. A taktikai nukik sugárzása elhanyagolható, pontcélok rombolására alkalmas. Nyugat-ukrajnai repterek, logisztikai csomópontok ellen. Kb. ezért egy hetük van arra, hogy lezárják az ostromokat. A Nyugat fegyverszállításai már elérték azt a szintet, ami komolyan visszaveti az orosz harceszközök hatékonyságát. Minden nappal nő annak veszélye, hogy taktikai nukleáris fegyverekkel érjék el azt, amit másképp nem tudnak. Ahogy egyre inkább lehull a lepel a hadsereg hiányosságairól, gyengéiről, annál inkább erősödnek azok a hangok Oroszországban, melyek Putyint a nukik felé lökik. Nekik EREDMÉNY kell. Mindenáron. Vagy tényleg bukik Putyin és akkor lesz csak nagy baj...
Nem egészen értem ezt az atomfegyver mániát.
Mégis minek vetnének be atomfegyvert, amikor igazából még a tüzérséggel is csak katonai célpontokat lőnek, nincs valódi romboló tűz.
És a hadsereg köszöni szépen halad előre.
 
W

Wilson

Guest
Kérdéses….
A jogalasukat “rendezi” , ha hivatalosan az ukrán haderőbe belépnek és állampolgárságot kapnak.
Ez csak az ukránokon múlik.

Az egy másik kérdés ruszkik hogyan kezelik ezek után is őket.
Eddig én nem láttam, olyan híradást az ukrán médiában,amelyben bármilyen hivatalos közleményt közölnek amelyben az áll, hogy ezek az önkéntesek, hivatalosan is beléptek az ukrán hadseregbe...
 
  • Tetszik
Reactions: Renitens
W

Wilson

Guest
Ebben nem lennék biztos.
Ha van az UA hds-nek 'idegen légiója', és pl szerződést köt a delikvens Ukrajnával, akkor de facto a hds tagja.

Pl Idegenlégió?
Eddig én nem láttam, olyan híradást az ukrán médiában,amelyben bármilyen hivatalos közleményt közölnek amelyben az áll, hogy ezek az önkéntesek, hivatalosan is beléptek az ukrán hadseregbe...
Miközben már harcolnak külföldi önkéntesek Ukrajnában....
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby