[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 051
82 509
113
Egyszerűen neveket meg forrást kértem állításod igazolására.
Ha nem write only mode-ban lettél volna, akkor tudnád, hogy akkor már rég itt voltam.
Tudom, hogy itt voltál épp azért írtam azt amit. Egyébként lapozz vissza a 2014-2015-ös hozzászólásokhoz. Benne megtalálod az összes ukránok által a Donbassban megölt újságírót név szerint,azt is megtudhatod kinek dolgoztak. Mindegyekről írtam.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 783
46 923
113
Nem.
Egyszerűen neveket meg forrást kértem állításod igazolására.
Ha nem write only mode-ban lettél volna, akkor tudnád, hogy akkor már rég itt voltam.



Ezek a szír tigrisek?



Melyik részét nem érted??



Imádom ezeket a ferdítéseket.



Baszki... o_O




Nincs is ennyi helikopterük... :D
Amit ide leírtak veszteségnek, az kb. a bevethető német haderő szőröstül - bőröstül :D !
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
ha az oroszoknak nem céljuk teljes ukrajna elfoglalása, és itt mindegy hogy csak lnr/dnr/krím marad náluk vagy kherson is a krími víz miatt vagy éppen a dnyeperig minden, meg kell hagyni ukrajnának egy kikötőt (mariupol dnr-hez tartozik)
különben maradékukrajna gazdaságilag nem lesz életképes mert nem tudja működtetni se az acélipart se a mezőgazdaságot megfelelő logisztika hiányában
tehát a kialakuló status quo nem lesz mert nem lehet tartós
vélhetően ezzel függ össze hogy odesszában nem történik semmi, nem csak azzal hogy odesszának momentán nincs különösebb jelentősége azon kívül hogy ukrán kapacitásokat köt le

Ez butaság, Ogyessza az egyik legfontosabb város az oroszoknak. Biztos, hogy be fogják venni, csak még nem az van most soron.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 443
23 585
113
Még egyszer felteszem a kérdést, mert nem kaptam választ hozzáértőktől... :( Ha Ukrajna sok sok médiát felhasználva önkénteseket kér, akkor miért bánik velük ilyen rosszul? Ez csak a helyi ukrán katonáknak és parancsnokoknak köszönhető, vagy alap hozzáállás vagy mi??? mert a központi média nem ezt tolja. Ezzel nem maguk alatt vágják a fát??? Hisz már tele a net a zsoldosok beszámolóival... nem értem srácok... :(
Propaganda, be lehet mutatni, hogy a világ hány országából érkeztek önkéntesek a szabadság és Ukrajna védelmében. Értsd, a világ velük van!
Csak az számít hogy minnél több országból jöjjenek, az nem hogy gyakorlatilag a legelején kiesnek, vagy megpattannak!
Ha meg valaki negatívan nyilatkozva, arra meg azt mondják majd, orosz fake news, vagy gyáva dezertőr, hazudozik a világnak!
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
egyelőre az látszik hogy nem is akarják behúzni
ennek egyik lehetséges oka hogy egyelőre nem fontos nekik, vagy legalábbis van fontosabb
a másik a fentemlített gondolatmenet
Délen Mariupol most az elsődleges célja az oroszoknak, azzal ugyanis övék lesz az Azovi-tenger teljes partvidéke...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
813
2 370
93
FN6CqeRXsAUZFza
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 595
47 904
113
Nem tudom, hogy tudod-e de az athéniak egy érvelési hibát csinálnak, szándékosan. Ez a történet lehet hogy épp azért született, hogy megtanítsa, hogy miért hibás Athén érvelése. Nem túl PC példa :), de ha van egy csapat cigánytelepi cigány, akkor a csoport mindegy egyes tagjára igaz, hogy gyáva, gyenge stb. Teljesen igaz lesz. De mégis megvernek. Ilyen a lázadás logikája is. Egy ember egy bottal a kezében uralkodik három ember felett. Senki nem mer szembeszállni, mert kap egyet a bottal. Abban a pillanatban, amikor úgy döntenek, hogy együtt támadnak, akkor lehet hogy egyikük pórul jár, de az elnyomót le fogják nyomni. A példában is Athén megpróbálja logikailag levezetni a rendszer minden egyes elemére, hogy nem érdemes támadnia. Igaza is van. Csak a valóságban a rendszer egészét kell nézni.
Putyin is ez az egyik dolog, amit benézett. Az egyik amit benézett ugye, hogy az ukránok nem fognak harcolni és gyengék, de közben nem fogadják el az oroszokat és hatékonyan harcolnak. A másik, hogy egyenként nézve az európai és a világ országai nem fognak fellépni Oroszország ellen. Csak épp nem egyenként, hanem csoportban gondolkodtak és nagyon durván szankcióznak.



Hibrid háborúról szól most a dolog, nem pusztán katonairól. Most a katonai téren elég ha keményen ellenállnak az ukránok és súlyos veszteséget okoznak. Ez erősíti a hibrid háború egyéb komponenseit. A másik hadtér a szankciók. Erősen ütik Oroszországot. Így annak belföldön már a katonai veszteség és a szankciók hatásának együttesével kell szembenéznie. Harmadik harctér a kommunikációs harc. Ott az ukránok jóval erősebbek. És ez erősíti a nyugati társadalmakat a szankciózásban.
Katonai téren hiába haladnak valamennyire előre, az összképet nézve súlyos csapásokat kap Oroszország. Még katonai győzelem esetén is teljes tönkrement a nemzetközi megítélése, a nagyhatalmi imázsa oda, gazdaság nagy árat fizet, és ki tudja meddig maradnak a nyakán a szankciók. De egyáltalán nem biztos, hogy katonailag végigviszik a dolgot, lehet előbb lesz megegyezés az ukránokkal. Ennek szerintem jelentős esélye van.
És ezek az oroszok számára az optimistább forgatókönyvek.



Ez nem mond ellent annak, hogy Oroszország ellenérdekelt, és tevékenykedett is az Európai egység ellen. A 2015 migránsválság idején is látni lehetett még Magyarországon is. Magyar nyelvű álhír-oldalakkal volt tele a magyar net, trollok stb., ezek mind magyar, az európai pánikot igyekeztek erősíteni.
Kulturálisan egyrészt igaz, hogy Oroszország és kultúrája egy része európai. Másrészt viszont a nyugati európai kultúrvilág a Lengyelország-történelmi Magyarország határáig tart. Azon túl a szláv tenger, a balkán stb. Jól érzékelhető a kulturális különbség. De most nem egészen erről van szó. Bár a mostani konfliktus nem csak Ukrajna önrendelkezési jogáról szól, hanem a demokrácia és autoriter politika közötti összecsapásról is. Ezért is támogatja a magyar kormány Oroszországot - mégha passzív módon is, míg mindenki más ellene van. És ezért is zár össze a nyugat.
Te! Az európai kultúra egyik alappillére a görög kultúra. Ráadásul a lengyelek, szlovákok is szlávok. És mi van a baltiakkal? Ők nem tartoznak a nyugati kultúrához?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 595
47 904
113
Nem.
Egyszerűen neveket meg forrást kértem állításod igazolására.
Ha nem write only mode-ban lettél volna, akkor tudnád, hogy akkor már rég itt voltam.



Ezek a szír tigrisek?



Melyik részét nem érted??



Imádom ezeket a ferdítéseket.



Baszki... o_O




Nincs is ennyi helikopterük... :D
Azóta leesett!
 
W

Wilson

Guest
Orosz helyzetértékelés....

3067937_900.jpg


Röviden Ukrajnáról. 2022.03.1

1. Mariupol. A város elleni támadás folytatódik. Számos területen a mieink előrenyomultak, de az ellenség továbbra is makacsul és szervezetten ellenáll, belátva, hogy a blokád feloldására már nincs esély, és különösebben nem is esnek fogságba.

2. Szén. Harcok Ugledar térségében és Marinka-Kurakhovo irányában. Az ellenség lassan visszavonul, de még korai lenne azt állítani, hogy az ellenállása szervezetlen. Az ukrán fegyveres erők ilyen irányú parancsnoksága próbál némi időt nyerni, mielőtt a következő védelmi vonalra vonulna vissza.

3. Donyeck. Avdiivka és Marinka környékén folytatódtak a harcok, de még nincs komoly előrelépés. Az ellenség szokás szerint folytatta a DPR településeinek ágyúzását.

4. Gorlovka. Verhnetoretsky térségében a DPR csapatainak sikerült előrehaladniuk a tüzérség és a repülés támogatásával, közvetlen veszélyt teremtve az Avdejevkába vezető útra, valamint bizonyos előfeltételeket teremtve a Dzerzsinszk felé való előrenyomuláshoz, ahol az ellenség arra készül. makacs védekezés. Természetesen még korai itt a front áttöréséről beszélni.

5. LPR. Az LPR csapatai Popasnaja nyugati részén folytatták a harcot, és elfoglalták Rubizsne legalább felét is. A harcok ott, valamint Szeverodonyeck külvárosában folytatódtak. Ezenkívül a köztársaság csapatai az egykori Kharkiv és Luhansk régiók közigazgatási határán vannak rögzítve.

6. Harkov. A harcok egész éjszaka folytatódtak a városban. Maga a város az Ukrán Fegyveres Erők terrorista taktikája miatt fokozatosan pusztul.

7. Kijev. Harc a Gostomel-Vysgorod vonalon és Bucha-Irpin térségében. A várostól keletre a harcok Brovartól északkeletre és keletre folytak. Csernyihiv és Szumi továbbra is jelentős változtatások nélkül.

8. Nikolaev. A harcok folytatódtak a város északi részén, amely egy még mindig meg nem történt támadás visszaverésére készül. Az RF fegyveres erői eddig a Krivoj Rog és Nikopol felé történő előrenyomulásra szorítkoztak, és elfoglalták a Herszon régió többi települését is, és kinyilvánították annak teljes ellenőrzését.

9. Odessza. Az ellenség ismét beindította a partraszállás elleni hisztériát, amihez az a félelem járult hozzá, hogy az RF fegyveres erői csapást készülnek ütni Odesszára Nyikolajevtől északra. Ezért az Ukrán Fegyveres Erőknél itt maradó erők jelentős része pontosan az odesszai térségben ül, bár elméletileg enyhíthetnének a blokád alatt álló Nikolaev helyzetén.

10. Szócska. Az Orosz Föderáció fegyveres erői egyértelműen Szlavjanszk irányába tolják az ukrán fegyveres erőket. Ennek fényében az Izyumtól délkeletre húzódó hidak aktív aláásása folyik. Maga a Slavyansko-Kramatorsk agglomeráció támadás alatt áll, ami a városért folyó csaták meglehetősen korai kezdetét jelzi. Az offenzíva helyzete Barvenkovo térségében nem teljesen világos.

Colonelcasad
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 443
23 585
113
Propaganda, be lehet mutatni, hogy a világ hány országából érkeztek önkéntesek a szabadság és Ukrajna védelmében. Értsd, a világ velük van!
Csak az számít hogy minnél több országból jöjjenek, az nem hogy gyakorlatilag a legelején kiesnek, vagy megpattannak!
Ha meg valaki negatívan nyilatkozva, arra meg azt mondják majd, orosz fake news, vagy gyáva dezertőr, hazudozik a világnak!


b083bfe0b76d726baf2ddc3b9dcf4318.jpg


 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 756
9 107
113
Ez butaság, Ogyessza az egyik legfontosabb város az oroszoknak. Biztos, hogy be fogják venni, csak még nem az van most soron.

Szerintem ki fognak egyezni és Mariupolon kívül több nagyváros bevétele nem cél. Ha városról városra próbálnák elfoglalni egész Ukrajnát, akkor előbb rokkannának bele, mint hogy vége legyen.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 326
33 383
113