[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 566
5 252
113
Visszatérve az elesett kanadaira azt írja barretet használt. A kanadaiak Afganisztánban Mc Milant használták az akkori írások szerint.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 603
25 032
113
Az egyetlen ukri hazafi, akire nem tudok haragudni... :rolleyes:

FN4gdRcXIAYp37S
Aknát nem a védők telepítenek?
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Vagy el nem szöknek civil ruhákban.Volt már rá példa.
Lesz is még.
Fiatal srácok agyát könnyű megszédíteni, beletáplálni, hogy jönnek a csodafegyverek, hogy meghalni a kötelessége, végzete, célja.
Közben, aki ezeket mondja felveszi az ingét, a harc zavarában és elkerékpározik, mint civil.
Pár nap múlva majd újra jelentkezik, mint hősies túlélő.
Mindig igy történik.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 310
14 053
113
Csak én érzem a logikai bukfencet, hogy hidak robbantásával megállítom, majd visszaverem a felrobbantott hidakon át?

Egy újabb atomerőművet próbáltak elfoglalni az oroszok

A zaporizzsjai atomerőmű után az orosz csapatok megpróbálták elfoglalni a Juzsnoukrajinszk város közelében található dél-ukrajnai atomerőművet is, de az ukrán hadsereg megfékezte a támadást - mondta egy lapinterjúban Petro Kotyin, az Enerhoatom ukrán állami atomipari vállalat vezetője.

– Nagyon nagy volt a veszély. (Orosz csapatok) megpróbáltak áttörni, de (az ukrán hadsereg) visszaverte a támadást, és Vozneszenszknél megállította őket.
Ott két hidat felrobbantottak, hogy megakadályozzák az áthaladást. A hadseregünk Mikolajivig verte vissza az oroszokat – fejtette ki a tisztségviselő.
Felhívta a figyelmet:FEL KELL KÉSZÜLNI ARRA, HOGY ÚJABB TÁMADÁST INDÍTHATNAK AZ OROSZ ERŐK A DÉL-UKRAJNAI ATOMERŐMŰ ELFOGLALÁSÁRA.
Elég ránézni a térképre, hogy arrafelé azért két hídnál valamivel tobb van. :cool:

Lehet, hogy elbízták magukat…
Három hét után azért ezt már nem kellene enyire notorikusan tenni ... :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: Catles

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Ez volt vala Minszk II. Semmit nem sikerült belőle betartani. Most miért tennék? Oroszország várt 7 évet DNR és LNR elismerésével. Most már nincs ukrán civil irányítás alá való visszatérésről. Már nem lesz visszalapátolva a citrom a lóba. Az a vonat elment.
A sakktáblában írtam ebben a ügyben is.
Ma.
#32 282
 
  • Tetszik
Reactions: ravenlord

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 639
48 395
113
Londoni pénzügyi elemzők szerint a jelentős, széles körű és időben meghozott szakpolitikai támogató intézkedéseknek köszönhetően a vártnál jobban viseli az orosz bankrendszer az ukrajnai háború miatt érvénybe léptetett súlyos nyugati szankciók szorítását, bár a bankoknak a továbbiakban növekvő hitelveszteségekkel kell számolniuk a reálgazdasági környezet romlása miatt.

Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőműhely, a Capital Economics szerdán bemutatott tanulmánya szerint a legnagyobb orosz bankok tőketartaléka elégségesnek tűnik nagy veszteségek elviseléséhez is.

A ház szerint elképzelhető az a forgatókönyv, hogy a nem teljesítő kinnlevőség-állomány (NPL) az orosz bankrendszer teljes követelési portfoliójának 20 százalékára emelkedik a jelenlegi 8 százalékról, de ez is az orosz hazai össztermék (GDP) mindössze 1-2 százalékának megfelelő mértékű tőkepótlást tenne szükségessé.

(Portfolio)