[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 826
113
Vagy nem,miért indítanának rakétákat az ukrik a Fehéroroszokra, nincs benne semmi logika, az ukriknak az az érdeke,hogy a Fehéroroszok ne lépjenek be a hàborúba,ebből következik, hogy abszolút nem áll érdekükben rakétázni a beloruszokat...
Hogy belerángassák a beloruszokat is a háborúba.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 603
25 032
113
Inkább az fájhatott nekik, hogy nem is engedjük át ezen szállítmányokat.
Miért? Az ukrán-lengyel határ nem elég nagy, hogy azon szállítsanak? Azt hiszem valami 500km a közös határszakaszuk, mit akarnak a mi közös kb 100km-es határszakaszunktól?
Ami a lengyel ukránon nem megy át, az nem fog átmenni nálunk sem.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 372
113
Izyumnál a valószínűsíthető helyzet

Citrom: bentragadt ukránok, magukra robbantották a hidat
Piros: orosz
Narancs: Összecsapások, ha kitörnek az egész ukrán keleti front veszélyben


FOAO0L6XoAIREHq
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 296
113
Biden háborús bűnösnek nevezte Putyint, a Kreml megbocsájthatatlannak nevezte a kijelentést
Háborús bűnösnek nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt Ukrajna megtámadása miatt Joe Biden amerikai elnök szerdán újságíróknak nyilatkozva. Az orosz államfői hivatal szóvivője reagálásában azt mondta, hogy a kijelentés megbocsáthatatlan. Az amerikai elnök egy szerdai beszédében arról is szólt, hogy orosz csapatok kórházakat bombáztak és orvosokat ejtettek túszul. Egyben további segítséget ígért Ukrajnának az orosz haderővel szembeni harcához.

(PestiSrácok)
Eskuvoi menetet meg nem bombaztak az oroszok. Ebben le vannak maradva Bidenekhez kepest.
 
W

Wilson

Guest
Bocsánat kicsit off lesz:
A szovjet / orosz aktív védelmi rendszerek érnek valamit egyáltalán a harckocsikon? Nekem úgy tűnik semmi jelentőségük ezeknek a "tégláknak".
A felvételen egy T-64BV látható, amelyek T-64B-re felhozott harckocsi ERA pótpáncellal ahogy elnéztem a felvételt az első két találat, a harckocsi hátulját, és oldalát éri, a harmadik találat adta meg a kegyelemdöfést a tanknak, és még így is hagyta el személyzet a tankot,egy ilyen ATGM-l erősen terhelt környezetben, csak az APS-l felszerelt tankoknak van komoly túlélési esélye, amúgy az era hasznos dolog a HK védelme tekintetében...
 
W

Wilson

Guest
Meg nincs, de tobb mint felig be van. Mas varosaik arrafele meg be vannak.
Szoval mit jelenthet ennek fenyeben a megsemisito csapas... Na de mindegy, az ukran forrasokbol is jpbb hijan ki lehet hamozni ezt azt.
Kétlem, hogy az oroszok nagyon beakarják venni Harkovot túl sok áldozattal járna..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 296
113
Csináltam gyorsan egy pár jelölést az általam azonosítható eseményekről, ha valaki nem tudná összerakni a mozaikokat.
Jelöltem a két olyan hidat, ami elbírja a technikát is. Az északi híd jóval masszívabb, a délit szerintem csak idő kérdése, hogy felrobbantsák. Az lesz a végjáték. (Mariupol)
47bea97649bd0f5c28adbfe642909074.jpg
A zold negyzetek mik?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 279
68 296
113
Vagy nem,miért indítanának rakétákat az ukrik a Fehéroroszokra, nincs benne semmi logika, az ukriknak az az érdeke,hogy a Fehéroroszok ne lépjenek be a hàborúba,ebből következik, hogy abszolút nem áll érdekükben rakétázni a beloruszokat...
Orosz katonai repter kozeleben voltak a puffanasok.
 
  • Tetszik
Reactions: boki

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Éppen erre írtam, hogy ez nem állhat az ukrik érdekében.
Láthatóan Putyin elindított minden irányból erőket Ukrajna felé, gondolom kellene a beloruszok is.
Nekik meg kell egy kis feltüzelés a nép felé + alibi. Ez a tippem.

A másik kevésbé valószínű, hogy ma este indult egy támadás a Kijevtől nyugatra lévő csapatok ellen közel a határhoz(finn-tk) és elqurták, vagy minden mindegy alapon a túloldalon levő csapatösszevonást akarták megszórni.