[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 793
46 979
113
Akkor lehet az orszag hidegebb reszerol jottek.
Szerintem ezek bizony onnan jöttek. A festésük is árulkodó, elég világos. Meg a gázturbinás T-80 variánsokat Szibériában használják előszeretettel. Szerintem megjöttek azok, akik megfordították a II.VH-t is. A németeknek is akkor csengettek ki, mikor megjöttek a szibériaiak.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
592
6 302
93
Ha ezt meghúzza Kardigán azzal kenyértörésre kerül sor Putyin és Kardigán között, bár ha van olyan funkció az S-400-ba amivel Moszkvából lehet távirányítani őket akkor még hasznára is válna egy ilyen akció az oroszoknak.

Mekkora lenne már, ha az ukránok raindítanának egy rakétát egy orosz
Szu-35-re de a kezelőpult monitorán Putyin röhögő feje jelenne meg miközben azt mondaná,.hogy
HET /NYET/.....:)
Valószínű, hogy van ilyen, már a francia Exoceteknek is volt, át is adták a kódokat az angoloknak Falklandnál.
 
  • Vicces
Reactions: meister.proper

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 490
31 843
113
"Hogyan finanszírozta egy ukrán milliárdos Hunter Bident, Volodimir Zelenszkij elnököt és a neonáci Azov zászlóaljat"

Van valami bájos és tündéri, amikor egy éceszgéber cúnya nácikokat pénzel/használ fel hatalmi törekvései érdekében, és politikai és gazdasági riválisai kiiktatására. Majd ezzel lángaborít mindent, ő pedig eltartott kisujjal koktélozik és jachtol a tengereken. Mintha ismerős lenne ez valahonnan....
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113

Oroszország a Nemzetközi Bíróság csapdájába esett

https://hvylya.net/analytics/249166-rossiya-v-lovushke-mezhdunarodnogo-suda-oon

A tény az, hogy az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Bíróságának azon döntése, amely elrendelte az Orosz Föderációt, hogy azonnal állítsa le Ukrajna invázióját és azonnal vonja ki csapatait, példátlan. Az egyetlen hasonló megoldás a Kambodzsa és Thaiföld közötti katonai konfliktusok egyikében volt, de akkor egy demilitarizált zóna létrehozásáról volt szó a konfliktusban részt vevő felek között, "hogy ne okozzon helyrehozhatatlan kárt emberben vagy vagyonban". Mindkét fél eleget tett, a zóna létrejött, a konfliktus halálos szakasza ezután véget ért.

Most teljesen más a helyzet. A konfliktusban részt vevő országnak döntést hangoztatnak, de figyelmen kívül hagyja ezt a döntést. Ez azt jelenti, hogy Ukrajnának további hivatalos lépéseket kell tennie.

Ezt a kérdést most az ENSZ Biztonsági Tanácsában fogják felvetni. Ezúttal az Orosz Föderációnak nem lesz vétójoga. Az ENSZ alapokmányának 27.3. cikke kifejezetten megfosztja a vitában részt vevő országot a szavazati jogtól. Ez a meghatározás pedig most a bíróság döntésében szerepel. Az számít, hogyan viselkedik Kína. De még ha úgy dönt is, hogy blokkolja a Biztonsági Tanács döntését, a kérdést az ENSZ Közgyűlése elé terjesztik. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy az ENSZ Közgyűlése legutóbb március 2-án fogadott el határozatot, amelyben elítélte Oroszország ukrajnai invázióját, majd felszólította Moszkvát, hogy haladéktalanul vonjon ki minden erőt Ukrajnából. 141 szavazat. És itt van a legérdekesebb. Az tény, hogy most Ukrajna fellebbezése után az ENSZ Közgyűlése dönthet a békefenntartók bevezetéséről. Ma is vannak hangok. És akkor Putyinnak el kell döntenie, hogy készen áll-e az egész világgal harcolni és a háború tüzében égni, vagy meghátrál. De ez ma az egyik legjobb forgatókönyv arra, hogy Putyint arra kényszerítsék, hogy hagyjon fel Ukrajna ágyúzásával és városok bombázásával. Az ENSZ kénytelen lesz kemény forgatókönyvet követni, ha nem akarja megismételni az impotens Népszövetség sorsát.

Ez egy jó forgatókönyv, és ugyanazokkal a jogi módszerekkel nemcsak fegyverszünetet lehet elérni, hanem Oroszországból Ukrajna javára szóló kényszerjóvátételi döntést is. Emlékeztetlek arra, hogy a jóvátétel a nemzetközi jog alanya anyagi felelősségének egy formája az általa egy másik nemzetközi jogalanynak elkövetett nemzetközi bûncselekmény következtében okozott károkért, különösen az állam által békeszerződés alapján történt kártérítésért. szerződés vagy más nemzetközi jogi aktus, az általa a megtámadott államoknak okozott károkért. Mert eddig nem léteznek mechanizmusok és bírósági határozatok az Orosz Föderáció ugyanazon Központi Bankjának letartóztatott pénzeszközeinek jóvátételként Ukrajnának történő átutalására. Ezt a pénzt letartóztatják, de nem kobozzák el. Tehát bár nem lehet átvinni Ukrajna számláira. És ezt még ma meg kell tenni, és már ma érdemes elkészíteni egy jogi keretet ezeknek a forrásoknak a megszerzésére, amelyeket Ukrajna helyreállítására és a károk megtérítésére fordítanak. Egyébként a kárt is mérlegelni kell, és nem szemmel hangoztatni. Hiszen a jóvátétel mértékét és jellegét az okozott anyagi kárnak megfelelően kell meghatározni, nem pedig valakinek a nagy szavai alapján.
És mit csinál a világ ha ez a csuda eszme futtatás még el is indul ? Küldenek az Oroszoknak egy ajánlott levelet , hogy már nem ENSZ Bt. tagok ? Ne idétlenkedjetek már az ilyen okoskodó cikkekkel ! Az Orosz elment a falig aki akarta és persze tudta az már megszankciózta ! Aztán ha tovább lépnek és tényleg elzárják az energia csapokat és nem visznek több fűtő elemet a nyugati reaktorokba szar lesz az okosoknak hideg , sötét szobában ücsörögni és siránkozni bár csak ne lettünk volna hülyék !
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 237
67 894
113
Az nem Javelin volt, igen. Amit nem értek, hogy a filléres ködgránát jó eséllyel megmenthette volna a drága technikákat. Illetve ennyire szorosan egymás mellett a két jármű, ami tökig van rakva robbanóanyaggal, hát nem tudom... Nem először látom hogy balfaszkodnak az oroszok! Egy rakétával két TOS-t buktak így, mert az első vitte magával a másodikat bónuszban. Térközt tartanak, vagy elkezdik dobálni a ködgránátot, simán legalább az egyik túlélhette volna!
2016-os video, isten tudja hol mi volt. Akkora hegyek nem nagyon vannak Ukrajnaban mint a filmen, max a karpatokban.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93

Állítólag hazaárulás a vád (ellenség számára átadott infók, ez megmagyarázná, miért olyan vontatott az orosz előrenyomulás), a másik verzió az üzemanyag lopás (ez meg azt magyarázná meg, hogy miért fogyott ki a nafta a járnűvekből)
Vagy csak az történt, ami szokott minden autokráciában, ha a dolgok nem úgy működnek ahogy a "főnök" megálmodja.
Itt is lelőnek pár csinovnyikot, az egy darabig, mindent megmagyaráz... ;)
 
  • Tetszik
Reactions: Chima3ra and blogen

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 682
113
 
W

Wilson

Guest
86a91b5-gruzevych.jpg

OLEKSANDR GRUZEVYCH.

Az ukrán fegyveres erők azon dolgoznak, hogy megszilárdítsák Kijev védelmének harmadik, távoli gyűrűjét.

Forrás: Olekszandr Gruzevics, a szárazföldi erők parancsnokságának vezérkari főnökhelyettese az ukrán médiaközpontban tartott tájékoztatóján.

"Kijev az ellenségünk fő stratégiai feladata. A fővárost, ahogy a megszállók tervezték, nem csak a katonaság, hanem az összes rendvédelmi és védelmi erő munkájának köszönhetően három nap alatt nem sikerült legyőzni.

A mai naptól kezdve a jobb parton az ellenséget mintegy 70 kilométerre korlátozták, ami megakadályozza a hagyományos csöves tüzérség használatát, kivéve a rakétákkal történő csapasmérést. A bal parton megállt az orosz erők előrenyomulása.

De az ellenség cinikusan tönkreteszi az infrastruktúránkat. Az ellenség fő támadási útvonalait elvágják. Minden várost védelmi erődítményként készítenek elő. A múltban két védelmi gyűrűt hoztak létre. Az ellenség felhagyott a támadó akciókkal a Broward és Boriszpil vonalakon. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat a harmadik, távoli védelmi gyűrű megszilárdításán dolgozik.

Részletek: Gruziewicz szerint a főváros közelében egy APO-rendszer működik. Sajnos a kilőtt rakéták a városra zuhannak, és kárt okoznak az infrastruktúrában.

Két nehéz irány, ahonnan az ellenség rakétákat indít, a Fekete-tenger és Fehéroroszország . Ez ellen hatékony rendszert fejlesztettek ki. Gruziewicz szerint jelenleg egy olyan rendszeren dolgoznak, amely minimalizálja a rakéták civil lakosságra gyakorolt hatását.

Hozzátette: Kijevben hatékony szabotázsellenes rendszert hoztak létre, és az elmúlt napokban több mint 100 DRG-t találtak és semmisítettek meg. Az egész időszak alatt több mint 35 szabotázs- és felderítőcsoportot semmisítettek meg a fővárosban.

 
  • Vicces
Reactions: Centquri prime

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 524
20 461
113
86a91b5-gruzevych.jpg

OLEKSANDR GRUZEVYCH.

Az ukrán fegyveres erők azon dolgoznak, hogy megszilárdítsák Kijev védelmének harmadik, távoli gyűrűjét.

Forrás: Olekszandr Gruzevics, a szárazföldi erők parancsnokságának vezérkari főnökhelyettese az ukrán médiaközpontban tartott tájékoztatóján.

"Kijev az ellenségünk fő stratégiai feladata. A fővárost, ahogy a megszállók tervezték, nem csak a katonaság, hanem az összes rendvédelmi és védelmi erő munkájának köszönhetően három nap alatt nem sikerült legyőzni.

A mai naptól kezdve a jobb parton az ellenséget mintegy 70 kilométerre korlátozták, ami megakadályozza a hagyományos csöves tüzérség használatát, kivéve a rakétákkal történő csapasmérést. A bal parton megállt az orosz erők előrenyomulása.

De az ellenség cinikusan tönkreteszi az infrastruktúránkat. Az ellenség fő támadási útvonalait elvágják. Minden várost védelmi erődítményként készítenek elő. A múltban két védelmi gyűrűt hoztak létre. Az ellenség felhagyott a támadó akciókkal a Broward és Boriszpil vonalakon. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat a harmadik, távoli védelmi gyűrű megszilárdításán dolgozik.

Részletek: Gruziewicz szerint a főváros közelében egy APO-rendszer működik. Sajnos a kilőtt rakéták a városra zuhannak, és kárt okoznak az infrastruktúrában.

Két nehéz irány, ahonnan az ellenség rakétákat indít, a Fekete-tenger és Fehéroroszország . Ez ellen hatékony rendszert fejlesztettek ki. Gruziewicz szerint jelenleg egy olyan rendszeren dolgoznak, amely minimalizálja a rakéták civil lakosságra gyakorolt hatását.

Hozzátette: Kijevben hatékony szabotázsellenes rendszert hoztak létre, és az elmúlt napokban több mint 100 DRG-t találtak és semmisítettek meg. Az egész időszak alatt több mint 35 szabotázs- és felderítőcsoportot semmisítettek meg a fővárosban.

Valahogy az 1944-es Budapest jut eszembe... Sajnos ott is láttuk, mi lett a vége. :(
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 801
25 402
113
Ja, elég szarul nyomják az Oroszok, meg a szakik, kb elfogyott az Orosz éloero 2%-a,a szakiké szintén, uzemanyag, fegyverzet kerekítési hiba, a páncélosok leg szarabbjaiból is vagy 2%,a légiero is vesztett 2 bombázót, 4 koptert, meg 2 békalábat, tanker kamazok 2%-a.
2 hét alatt behúzták Ukrajna harmadát, az utóbbi hétben szétkapták a nackók bástyáit, és mennek elore.
Az ukrán légiero az elso napon elfogyott a földön 95%-ban,a komolyabb légvédelem is, azóta a páncélosok fele minimum, az éloero harmada kb, tuzérség fele, stb.
Semmilyen ellenállásra sem képes mar az Ukrán hadsereg, gerilláznak, bozótharcolnak, panelházakból lövöldöznek kb kézi fegyverekkel.
A kulfoldi zsoldosélet sem vonzó már ott, vissza, vissza csapnak a feladott teruletekre, civilekre, ennyi.
Bekerítik az Oroszok a városokat, és pár nap diéta után nyekk.
És Volhíniába még bele sem martak, pedig ha a ruszki igazán bevadul, akkor egy ilyet nem hagy ki!
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 801
25 402
113

1011-es hiba​

Ray ID: 6edf22c25dfb38c1 •2022-03-18 15:52:29 UTC

Hozzáférés megtagadva​

Nekem megnyitja. (tűzróka)
 
  • Tetszik
Reactions: dkes