[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
A Portfolio stúdiójában elemzik az ukrajnai helyzetet a Portfolio munkatársai: Palkovics Máté, Kiss Csaba és Ditróy Gergely. Hogy áll az orosz invázió Ukrajnában, és mire számíthatunk az elkövetkező napokban? Mi történt az eddigi orosz–ukrán fegyverszüneti tárgyalásokon, és mi az esélye egy megegyezésnek a közeljövőben? Milyen lépésekre készül a Nyugat? Mi Kína szerepe a konfliktusban, és várható-e beavatkozás Peking részéről?

 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 363
14 167
113

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
226
779
93

oliver88

Well-Known Member
2020. április 3.
226
779
93
CHjyrNMyZ7I.jpg
Mit ír?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
Jó hosszú cikk. Egy részét fordítóval megnéztem. Az valóban érdekes megállapítás, hogy miért nem a belső migrációt választják az ukránok. Ha így haladnak a dolgok, megfeleződik ukrajna lakossága. Nem tudom, a menekülők között mennyi az ukrán és mennyi az orosz népesség aránya. Egyébként Erdély példája intő jel lehetne a lengyel kormány számára.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 650
113
Tilos lesz a WhatsApp használata a brit hadseregben

Fegyelmi eljárással fenyegették meg azokat a brit katonákat, akik a felszólítás ellenére is használják a WhatsApp telefonos üzenetküldő-szolgáltatást írták brit lapok.

A brit hadsereg mostani döntése értelmében a közkatonáktól egészen a legmagasabb szintekig tilos lesz az üzenetküldő használata, mert attól tartanak, hogy Oroszország feltörheti a platformot és műveleti szempontból érzékeny katonai információkat szerezhet.

A Daily Mail információja szerint Oroszország brit mobiltelefon-adatokat használt fel a múlt heti ukrajnai légitámadási célpontok kiválasztásához.

Egy hete rakétatámadás érte a Javoriv támaszpontot a lengyel határtól alig 30 kilométerre fekvő Lviv városában, ahol az Egyesült Államok 2015 óta rendszeresen küldött kiképzőket, és a területén a NATO több gyakorlatot tartott. A támadásban 35-en meghaltak és 134-en megsebesültek.

A Mail szerint a rakétákat azután lőtték a katonai gyakorlótérre, miután brit mobilszámok villantak fel az ukrán mobiltelefon-hálózaton.
 
W

Wilson

Guest
03.05. Ukrán cikk az ukrán haderő védekezési taktikájáról, a orosz haderővel szemben...

Manőverező védelem". Hogyan működik Ukrajna védelmi taktikája.....


Az ukrán fegyveres erők a manőverező védelem taktikájához fordultak,és nem a szilárd frontvonal megtartása helyett.

Az NV rádió adásában a Multinacionális főszerkesztője és a "Vissza az életbe" jótékonysági alapítvány vezetője, Tarasz Csmut részleteket árult el Ukrajna taktikájáról.

A katonai szakértő hozzátette, hogy ez nem jelenti azt, hogy a területeket átadják a megszállóknak.

Oroszország fegyveres erői a második vagy harmadik legnagyobbak a világon, nagyszámú felszereléssel, fegyverrel és emberrel.

"Az ukrán fegyveres erőket, ha megpróbálnák fenntartani a védelmi vonalat a határvonal mentén, legyőznék, megbénítanák és megsemmisítenék" - mondta Tarasz Csmut.

A ZSU más megközelítést alkalmazott - manőverező védekezés: harcba bocsájtkoznak; visszavonulnak, a mélybe húzva az ellenséget.

Ekkor az ellenség megáll, mert leáll a logisztikája..

Továbbá az ukrán csapatok ellentámadásokat indítanak, feloszlatják az oszlopokat, tüzérséggel, repülőgépekkel és drónokkal légicsapásokat mérnek ott, ahol az oroszok nem számítanak rá, és ahol nem tudják azonnal lefedezni magukat a légvédelemmel.

"Azt hiszem, mindenki látott már elhagyott orosz felszerelést . Ez nagyrészt a fegyveres erők hasonló taktikájának eredménye" - mondta Chmut.

A szakember folytatta: Ukrajnának fontos, hogy ne egy szilárd vonalat tartson, amit nem vagyunk képesek megtartani, hanem "szúrós" csapásokkal kell "elvakítani"az ellenséget.

Emellett demoralizálja az ellenséget, kiüti a technikáját, hogy lehetőség szerint ellentámadásba lendülhessen, és ha lehet, visszaszorítsa az ellenséget

"A szumi régió egyes területein ez már megvalósult. A 93. dandár egyik zászlóalja elérte az állami kordon vonalát. Kezdetben visszavonult majd ellentámadást indított és gyors rajtaütésekkel teljesen megzavarta az ellenséget" - mondta Chmut a manőverező taktika példájaként.

 
T

Törölt tag 1711

Guest

WNpWn3n.jpg



03.05. Ukrán cikk az ukrán haderő védekezési taktikájáról, a orosz haderővel szemben...

Manőverező védelem". Hogyan működik Ukrajna védelmi taktikája.....


Az ukrán fegyveres erők a manőverező védelem taktikájához fordultak,és nem a szilárd frontvonal megtartása helyett.

Az nem úgy működik, hogy gondolunk egyet oszt átállunk.
Manőverező védelemhez is kellene arcvonal, védelmi erődítések amik mögé be lehet manőverezni a tartalékot és ellentámadással visszalökni az ellenséget.

Egyszerűen kifogytak és jön a "rugalmas elszakadás" alá '44-'45.