[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 998
87 682
113

Az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma szerint az ukrajnai különleges hadművelet során az orosz fegyveres erők 9861 embert veszítettek, meghaltak, 16153-an megsérültek.

Читайте на WWW.KP.RU: https://www.kp.ru/online/news/4672522/
404
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Ukrajnában jártam, T-80-ast láttam.
NLAW-ot lőttem rá, el akart hajtani,
Lánctalp nélkül nehéz, akartam mondani.

MZP küldene, fegyvert egy akóval!
Megyek is a frontra, locsoló autóval!
:)

GrGLy said:
Keresem a híreket, de nem találom,
Offtopikot és kötözködést bedarálom,
Banhammerem élét nem sajnálom,
A normális fórumozást erősen ajánlom.

Hol az a banhammer???? :p
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 643
48 408
113

Ismét riasztották a Gripeneket​


A délutáni órákban most egy Ukrajna irányából érkező légijármű miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit.

A NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központja rendelte el a magyar vadászgépek felszállását - írja közleményében a Honvédelmi Minisztérium. A riasztás szerint az azonosítatlan légijármű a keleti országrészben tűnt fel a radaron és Szlovákia irányába haladt.

A Gripenek ellenőrizték a jelzett légteret, ott járőrözési feladatot hajtottak végre, majd miután meggyőződtek a légtér biztonságáról, visszatértek a kecskeméti bázisra.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 022
14 871
113
ShMzTIHZhl0.jpg
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 643
48 408
113
A Moszkvával szembeni "erőteljes" szankciók és fegyverszállítmányok formájában történő fellépésre fejezte ki készségét Mark Rutte, holland kormányfő hétfőn Varsóban, a lengyel hivatali partnerével, Mateusz Morawieckivel közös sajtóértekezleten.

 
W

Wilson

Guest

Na ezekkel azért annyira nem lesznek kisegitve az ukrik....​

Az Egyesült Államok szovjet légvédelmi rendszereket küld Ukrajnába – a The Wall Street Journal...​


2022. MÁRCIUS 21., HÉTFŐ, 20:28

01b4316-gettyimages-464076564.jpg

FOTÓ: AFP GETTY IMAGES

Az Egyesült Államok elküldi az évtizedekkel ezelőtt titokban vásárolt szovjet légvédelmi eszközök egy részét Ukrajna fegyveres erőinek támogatására.

Forrás: The Wall Street Journal

Részletek: Azok a rendszerek, amelyek egy amerikai tisztviselő szerint magukban foglalják az Sa-8-at is, évtizedek óta léteznek, és ezeket az Egyesült Államok szerezte be, hogy tanulmányozhassák az orosz hadsereg által használt és Moszkva által a világ minden tájára exportált technológiát.

A Pentagon nem volt hajlandó kommentálni az Egyesült Államok azon döntését, hogy felhasználja a kevéssé ismert szovjet fegyverarzenálját.

Meg kell jegyezni, hogy az Egyesült Államok az évtizedek során beszerzett néhány szovjet rakétavédelmi rendszert, hogy azokat amerikai hírszerzési szakértők tanulmányozhassák, és segítséget nyújthassanak az amerikai csapatok kiképzésében.

A Pentagon főnöke a múlt héten Szlovákiában járt, hátha az ország kiküldi arzenáljából az S-300-at. Szlovákia közölte, hogy megteszi, ha az Egyesült Államok biztosít helyette másik légvédelmi rendszert de ilyen megállapodásról még nem született megállapodás.

Az amerikai gyártmányú fegyverekből, például a Patriot légvédelmi rendszerből hiány van, és amerikai katonai személyzetre vagy hónapokig tartó kiképzésre van szükség az Egyesült Államokban.

Ezek a kormányok kijelentették, hogy a német és a holland Patriot egységeket ideiglenes tartózkodásra Szlovákiába küldik.