Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem csak eljátszák ezt mindennel, és egyesével pár óránként mindegyik megosztja napi 10x lehet olvasni a blődségeket, meg eljátszották ezt már repülő, légvédelem, tüzérség, csecsenek, és most jöttek a főtisztek. Unalmas, és baromi zavaró. Mivel az előbbi 4-nél beigazolódott, hogy csak kb a 10-e igaz, most már meguntam ezt a propagandát. Túltolták. Pont mint boki az orosz oldalt, de ő rájuk nem szól senki mert nem lenne polkorrekt. Ahogy néha te is túltolod. De még a tűréshatáron belül, mert látni valami logikát nálad, náluk nincs, a megtévesztésen és önfényezésen kívül semmi.Nem értem mi a bajod ezzel, az ukránok azt állítják, hogy megöltek 6 magasrangú orosz parancsnokot amelyek közzül egyet,
Andrej Szuhovetszkijnek a Központi Katonai Körzet (Novoszibirszk) 41. összkatonai hadseregének parancsnok-helyettese; Dandártábornokának a halálát az oroszok is megerősítették.
A többi 5 magasrangú orosz parancsnok halálhírével kapcsolatban még nem történt az oroszok részéről hivatalos megerősítés.
Lehet, hogy mind az 5 parancsnok meghalt lehet nem, érthető módon, ha van módjuk rá az oroszok nem fogják most nyilvánosságra hozni a magasrangú tisztjeik halálát, ha meghaltak az előbb vagy utóbb ki fog derülni, de azért beleállni a másikba, mert ő úgy gondolja, hogy ezek az ukrán hírek igazak szerintem teljesen felesleges dolog...
Amúgy csak jelzem nem kell ahhoz orosz hivatalos megerősítés, hogy kiderüljön az, hogy meghalt egy orosz parancsnok, lásd az alábbi példát....
Nem, az angolszász gyakorlat nem olyan mint az orosz vagy a német..
.
Az amerikai tabornokok, fötisztek is szinte az elsö vonalbol, ellenseges teruletröl iranyitottak? Azt hinne az ember, a szamitogepek, elektronikus rendszerek, muholdak koraban nem feltetlenul kell ertekes fötiszteket közvetlen eletveszelynek kitenni az elsö vonalban.
Hivatalosnak hivatalos, csak az ukrán győzelmi jelentésekhez hasonlóan ennek se sok köze lehet a valósághoz!Gondolom ez hivatalosnak tekinthető, 1 hónap öldöklés, 2,5% veszteség az elég minimális.
A sok ezer cuccból biztos eladtak már egy rakást. Elvége kell a háború után is élni.Mondom én hogy az Ukrajnába szállitott fegyverek még fognak fejfajast okozni.
Afriakai Eu erdekeltsegek, meg matlr biztosan akad beloluk boven Eu ban is.
Nahh most ha tenyleg éhes dühtöl fütött törzsi harcosok érkeznek ... csak elég továbbgondolni.
Jahh néhány Stingernek biztosan örülne pár mexikói drogbáró is..
Rendben. Akkor lapozzunk.
Ez a baj sajnos az ukrán statisztikákkal és hitelességükkel, hogy nem minket és magukat erősítve hitegetve kellene "meggyőzniük"...hanem az oroszokatHivatalosnak hivatalos, csak az ukrán győzelmi jelentésekhez hasonlóan ennek se sok köze lehet a valósághoz!
Ukrán állítás...
![]()
versus az orosz:
![]()
Like a Steinerovychért!Mármint twitteren kinyiffantották őket.
Ahol vissszafoglalták Herszont, feltörték Mariopult ostromgyűrűjét, északon bekerítettek 20000 oroszt, most pedig éppen Kijevtől keletre törnek előre Steinerovych páncélosai.
Ne értsd félre nem állt szándékomban rád szólni...Nem csak eljátszák ezt mindennel, és egyesével pár óránként mindegyik megosztja napi 10x lehet olvasni a blődségeket, meg eljátszották ezt már repülő, légvédelem, tüzérség, csecsenek, és most jöttek a főtisztek. Unalmas, és baromi zavaró. Mivel az előbbi 4-nél beigazolódott, hogy csak kb a 10-e igaz, most már meguntam ezt a propagandát. Túltolták. Pont mint boki az orosz oldalt, de ő rájuk nem szól senki mert nem lenne polkorrekt. Ahogy néha te is túltolod. De még a tűréshatáron belül, mert látni valami logikát nálad, náluk nincs, a megtévesztésen és önfényezésen kívül semmi.
Na ezért "álltam bele", de kérlek ha zavar az ilyen szólj ezentúl rájuk is, mert ők (az a 6-7 ember) napi szinten áll bele valakibe.
Előre is köszönöm.
Én 1982-83-ban éltem az akkori Leningrádban. Érdekes világ volt, de erről még most sem írok, pedig több, mint 30 év telt el. Csakugyan annyi főtisztjük volt (ezredestől felfelé), hogy a számuk meghaladta a mi hadseregünk számát. (Lehet, hogy kis túlzás, de nem annyira elrugaszkodott. )Azóta nyilván kevesebb lett, de bizonyára most is van belőlük elegendő. Én nem izgulnék a számuk okán. És nem tudjuk, valójában mennyi esett el.Ha a hírek igazak minden második katonájuk tábornok. (irónia - a gyengébbek kedvéért kiírom)
Kár, hogy azokat a Saxon -okat még 2013-ban adták el UA-nak.A köztársasági erők ukrán felszerelést kaptak az orosz hadseregtől
Az orosz fegyveres erők átadták a kijevi rezsim hadseregének trófeájaként vett katonai felszereléseket.
A republikánus erők megkapták az Osa légvédelmi rendszert, tankokat, különböző modellek páncélozott járműveit, beleértve a brit szász páncélozott személyszállítókat, pontonhidakat, tüzérséget és még sok más fegyvert.
Figyelemre méltóak az amerikai, német és brit páncéltörő komplexumok, amelyeket a nyugati országok szállítanak az ukrán hadsereg szállításával.
![]()
Colonelcassad
Республиканские силы получили от российской армии трофейную украинскую технику Вооружённые силы России передали военную технику, взятую в качестве трофея у армии киевского режима. Республиканские силы получили ЗРК "Оса", танки, бронемашины различных моделей, включая британские БТР Saxon...t.me
Mondom én hogy az Ukrajnába szállitott fegyverek még fognak fejfajast okozni.
Afriakai Eu erdekeltsegek, meg matlr biztosan akad beloluk boven Eu ban is.
Nahh most ha tenyleg éhes dühtöl fütött törzsi harcosok érkeznek ... csak elég továbbgondolni.
Jahh néhány Stingernek biztosan örülne pár mexikói drogbáró is..
Érdekes összefüggés az ukrán háború, szankciók és a harckocsik gyártása között:
![]()
Felfüggesztette a gyártást a legnagyobb orosz harckocsigyártó
Főleg az ukránok által gyártott célzóberendezések hiányoznak az uráli vagongyárnak.totalcar.hu
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..