[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Megteszi. Én többször olvastam helyesbítést a Vadhajtásokon. A másik: mindig az első közlés ég bele a köztudatba.
Aha, ja... Max. olyan helyesbítést, amit a főnik felül megengednek (tudom, mert rászoktam nézni arra a szennyoldalra). Összevissza dezinformálnak, a Bede meg különösen. Egyértelműen tolják a propit. Például belinkelte azt a videót a Facebook profilján, ahol a rókalyukban az ukrán fegyverét találja el a lövedék, erre Bede lehozta, hogy megsebesült az ukrán (holott egyértelműen látszik és hallatszik, hogy nem sebesült meg, csak nyilván a hatás miatt lebukott egy rövid időre)... Akkor ott van az Aligatoros videó, ahol valamilyen oknál fogva ignorálta a befejező részt, vagyis amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania...
 
  • Vicces
Reactions: megazez

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 640
48 398
113
Mariupol polgármestere a város teljes kiürítését sürgeti

Vadim Bojcsenko, Mariupol polgármestere a város teljes evakuálását sürgeti – számolt be a brit Sky News.

A polgármester szerint nagyjából 160 ezer ember maradt fűtés nélkül, az ostromlott Mariupol városában.

A lakosok egy részét korábban sikerült evakuálni a humanitárius folyosókon keresztül, de sokan még mindig a városban ragadtak.

Mariupol a stratégiai fekvése miatta az orosz erők egyik kiemelt célpontja, szinte az invázió kezdete óta ostrom alatt áll.



Ezt nem értem. A kijevi polgármester lekapcsoltatja a fűtést. Mariupol jóval délebbre van, miért gond a fűtés hiánya?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 763
113
A több pólusú világrend az egyenlő a hidegháborúval, mindenki a saját érdekeit akarja majd kiterjeszteni a többi rovására, felül akarnak kerekedni a másikon, mert a másik rendszert veszélyesnek érzik magukra.

Az USA nagyon nem hibátlan, nekem is sok minden csípi a szemem onnan, de a többi opcióhoz képest messze a legelfogadhatóbb.

Kína az állampolgár megfigyelő rendszerével vagy a kritikákat elnyomó ez miatt is fejlődésre alig képes Oroszország nekem valahogy nem szimpatikusabb.
bizonyára ismered a hatalmi ágak szétválasztásának elvét ,így ezt nem is ragozom .. csak fújd fel globálisan.

az orosz rendszert kritizáljuk .. kritizáljuk,de mivel jobb a mostani ? ahogy az öreg Csurka mondta kimentek a tankok,bejöttek a bankok,most nem Moszkvából diktálnak hanem Brüsszelből,ez sem jobb .. az hogy a régi társadalmi rendszer múlt meg hagyjuk,mert voltak olyan elemei amit nagyon visszasírok,de hát ez a "fejlődés,meg a haladás" semmi probléma ..

Az amerikai rendszernek pont ugyanannyi hibája van,mint az orosznak vagy a kínainak .. nem kell ezt félremagyarázni,azzal hogy jaj de hát hol élnél szívesebben .. mind a három országnak megvan a maga előnye,meg hátránya ..

Oroszország egy hagyomány tisztelő ország,ahol még számítanak ahagyományos értékek,nincs pl gender elmélet meg a sok nyugati baromság

Amerika a legszabadabb a három közül,mert pl nyugodtan tarthatsz neonáci vagy Ku-Klux Clan felvonulást,jogod van hozzá

Kína meg egy melitokratikus rendszer, ahol ötvöződik a kommunizmus és a kapitalizmus elve,egy teljesítmény alapú társadalomban,ahol csak úgy lehetsz valaki,ha kiváló képességekkel bírsz,és ezt már iskolás korod óta bizonyítottad is a közösségnek ahol élsz.

nem véletlen hogy Kína kb 30-40 éve produkál 2 szám jegyű GDP növekedést,és olyan hipermodern városok nőttek ki a semmiből,hogy hozzájuk képest New York,Washington,vagy bármelyik amerikai nagyváros úgy néz ki,mint tanyán az összeszart fabudi.

szóval 3 világkép,3 különböző értékrend .. és még mindig jobb egy olyan hidegháborús helyzet,ahol működik a fékek és ellensúlyok rendszere,mint ha egy diktatorikus egyeduralkodó világhatalom mondja meg mi a jó és mi a helyes. (szerintem)
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Te biztos hogy nem vagy magyar!
1948-1949,1956 ezek mondanak neked valamit?
1848-49 kimaradt... Olyan szép emlékéremet készítettek az oroszok: a kétfejű sasok csípegetik a magyar forradalmat jelképező kígyót. Benne van a róla készült kép a Nagy képes millenniumi hadtörténet - 1000 év a hadak útján című könyvemben.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 100
24 763
113
A hatalmi átrendeződések általában világháborúk során történtek.
Megéri az amerika gyűlölet a világháborút?
Szerintem nem.
Most ezt szeretné Putyin, mert ő már mindenképpen veszít. Egyre kevesebb vesztenivalója van.
bocs lehet nem tűnt fel neked,de nem Mexicóban vagy Kanadában van háború .. hanem Ukrajnában,gondoltam szólok ! ;)
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 373
113
Csak kerdem: miert kell megostromolni? Mielott nekimentek az utcai harcoknak, egy tudvalevo Azov laktanyat miert nem raketaztak le? Jobb 100 szetszeledt kieger utan futkosni mint a feszket elotte kifustolni?

A legtöbb bázis a föld alatt van ez max adminisztrációs "bázis" volt, ilyen helyeken bújkálnak
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 155
93

Akkor segítek...itt a lista: Zele, a teljes azov (videóbizonyitékokat folyamatosan maguk töltötték fel), 2014 től az ukrán kormányok fele, oroszok egy része de csak a tisztek közül (viszont a frontvonaliakat meg szinte már mind kilőtték az ukrán mesterlövészek), csecsenek egy része de szinte felismerhetetlenségig egyformák és azoknak a felét már így is legalább 18 helyen körözik a csecsen házi versenyben lesz majd eredményhírdetés is azt még meg kell várni Hágában , Putin... visszaküldi a kitöltetlen dokumentumokat barna foltosan bekarikáztatva, hogy azok ott csak "csoki foltok"...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 109
82 828
113
"nem fogja rád erőszakolni a saját életstílusát . Orosznak elég a posztszovjet térség feletti befolyás, nincs tervben és nem is más volt szocialista országok megtámadása."
Aha, ja... Tud erre garanciát adni Oo.? :)
Nem a 2. világháborút írjuk, nincs szocializmus/kommunizmis ideológia, nincs kit felszabadítani . Oo-nak se katonai ereje, se gazdasági ereje hozzá.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 640
48 398
113
Aha, ja... Max. olyan helyesbítést, amit a főnik felül megengednek (tudom, mert rászoktam nézni arra a szennyoldalra). Összevissza dezinformálnak, a Bede meg különösen. Egyértelműen tolják a propit. Például belinkelte azt a videót a Facebook profilján, ahol a rókalyukban az ukrán fegyverét találja el a lövedék, erre Bede lehozta, hogy megsebesült az ukrán (holott egyértelműen látszik és hallatszik, hogy nem sebesült meg, csak nyilván a hatás miatt lebukott egy rövid időre)... Akkor ott van az Aligatoros videó, ahol valamilyen oknál fogva ignorálta a befejező részt, vagyis amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania...
Ha csak ennyi lenne az álhír a magyar sajtóban, én ezzel kiegyeznék. Egyébként én ezeken a videókon nem rugóznék annyit. Egy-egy elkapott jelenet nem sokat árul el a harc egészéről. Csak arra jó a többsége, hogy ki mit akar, azt belemagyarázhassa.
 
  • Tetszik
Reactions: paul64

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Az ukrán ejtőernyősök Mikolajiv régió felett lelőttek egy orosz rakétát, és megmutatták annak roncsait.

"Mínusz egy ellenséges cirkáló rakéta. Légvédelmi rakétaegységeink katonáink, mint mindig, most is magasban vannak” – áll a közleményben.

Az ejtőernyősök fényképeket mutattak be egy orosz cirkálórakéta maradványairól, beleértve annak alkatrészeit és a fedélzeti eszközöket.

1-1-1.jpg

1-2-1-768x575.jpg

1-3-2-768x575.jpg

1-4-768x1027.jpg

1-5-768x575.jpg


usa likes this.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 196
29 228
113
Nem az életstílusról van szó.
Totális megfigyelésről és feltétlen elfogadásról. Oroszországban most sem írhatod le, hogy háború van, mert jogszabályt sértesz. Kínában, ha hangot adsz a rendszer vélt vagy valós hiányosságairól kialakult véleményednek, átnevelő táborba visznek, vagy csak eltüntetnek.
Ébredjetek fel, csak a ebben a szörnyű liberális világban írhatjátok le következmények nélkül, miért szar az éppen regnáló rendszer, és miért jobb egy erőskezű vezető/párt által irányított állam. Pedig tök jó, hogy leírják a hibákat, lehetne belőle tanulni. (Tudom, nem sikerül).
Bakker, Trumpot törölték a közösségi médiából. A hivatalban lévő elnököt!
Kanadából azt is megtudtuk, h a számláidat is lefoglalhatják. Mennyiben másabb, mint a kínai társadalmi pontrendszer?
Manapság nem kell, h Gulágra vagy Gitmo-ra vigyenek, majd szépen a magáncégek nem fognak neked szolgáltatást nyújtani, és ma már bankkártya nélkül, telefon nélkül olyan, mintha Afrika külsőre basznának ki egy fél literes ásványvizes palackkal, h hát akkor boldogulj. Nem fogsz tudni ingatlant venni vagy bérelni, közműszolgáltatónál nem kötnek veled szerződést, telefon nélkül még egy álláshirdetésre sem jelentkezhetsz. Mondjuk mert homofób vagy, transzfób, ruszkibérenc vagy vírustagadó.
 
W

Wilson

Guest

Fiatalok, még nem láttak életet”: a szibériai köztársaságok katonái továbbra is meghalnak Ukrajnában​

2022. március 28., 07:04

Továbbra is szibériaiak halnak meg az ukrajnai „különleges művelet” során. Tuva és Burjátia tisztviselői új áldozatokról beszéltek.​

Ai-Kherel Kuular közlegény és ifj Arzhaan Mongush őrmester "egy különleges katonai hadművelet során" haltak meg - közölte a Tuva vezetője, Vladislav Khovalyg táviratában.

„Nagyon fiatal, mondhatni, még nem látta az életet, ez még erősebbé teszi a veszteség fájdalmát” – mondta az illetékes.

Korábban a hivatalos adatok szerint hét tuvanról tudtak, akik Ukrajnában haltak meg.
Emellett Ukrajnában meghalt a 11. légideszant rohamdandár főtörzsőrmestere, a burjáti Amgalan Tudupov. Ezt a Jeravnyinszkij kerület közigazgatása jelentette be a VKontakte-ban.

„Felsőfokú végzettségét a Burját Állami Egyetem Testnevelési Karán szerezte 2011-ben, és azonnal besorozták az Orosz Hadsereg Fegyveres Erőihez, majd az iskolában testnevelő tanárként dolgozott. 2014 óta szerződéses szolgálatot végez ”- írja a jelentés Tudupovról.

A "Bajkál népe" számításai szerint március 23-án hivatalosan is lehetett tudni, hogy a "különleges hadművelet" során 40 burjátországi katona vesztette életét.
Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának legfrissebb hivatalos adatai szerint a "különleges hadművelet" során 1351 katona halt meg, 3825-en megsérültek. Ugyanakkor csak az Orosz Föderáció fegyveres erőinek katonáiról volt szó - korábban hivatalosan is bejelentették például a Nemzeti Gárda alkalmazottainak halálát .

 
  • Szomorú
Reactions: Kim Philby