[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Green Leader

Well-Known Member
2020. szeptember 10.
176
2 234
93
AZOV, AJDAR, DNYIPRO, TORNADO, SZICS....stb.....
Mind fasisztoid alapon működő paramilitáris alakulat.
A teljes személyi állománya az EU törvények szerint sittre kerül 15-30 évre.( Miért akarnak ezek EU-sok lenni? Én nem értem.....)
A Ukrán kormányzat igyekszik fehéríteni őket. Létrehozták a Nemzeti Gárda-t, amerikai mintára, és itt vonták össze ezeket a szélsőséges fasisztoid egyéneket.
Így gyakorlatilag az ukrán hadsereg részévé tették őket. Ami ugye nem igaz, az ukrán hadsereg ukrajnáért harcol, nem egy beteg eszméért.
Akit érdekel mennyire nem beteg állatok, az nézze meg mennyi nyugati kiképző mondta vissza a vendégszereplést....
Ugye feka kiképző, meg a szvasztikás újonc.......
@Green Leader
Guríthatnál egy interjút a nagykövet asszonnyal....
Magyarázza már meg, banderrát, szvasztikát, lábonlövést, agykaparást.....
Mehet Angol, Német,Francia, Svéd oldalról is....Hogyan adják el otthon hogy nyíltan, náci szadistákat fegyvereznek az adófizetők pénzén, illetve erről mi a véleménye a helyi melósnak?
Tervben van.
 
W

Wilson

Guest
Peszkov nyilatkozott....

Dmitrij Peskov interjúja a PBS amerikai csatornának. A fő dologok​

  • Peszkov nem tudja, mi lesz, ha a nyugati országok hivatalosan elutasítják az orosz gáz rubelben történő fizetésének lehetőségét: „Amint megtudjuk a végső döntést, megvizsgáljuk, mit lehet tenni. Jótékonysági tevékenységet azonban semmiképpen sem szándékozunk e tekintetben... Nincs fizetés – nincs gáz.
  • Joe Biden Vlagyimir Putyinnal kapcsolatos legutóbbi kijelentései személyes sértés és aggodalomra adnak okot, Peskov szerint : „Nehéz elképzelni, hogy egy politikai vezető, és különösen a világ legnagyobb országának politikai vezetőjének retorikájában helyet kapjon a személyes sértés. Az Egyesült Államok. Nagyon sajnáljuk ezt."
  • A nyugati országok valójában gazdasági háborút indítottak Oroszország ellen.
  • Oroszországban senki sem fontolgatja , hogy Ukrajnában nukleáris fegyvereket alkalmazzanak.
Peskov idézeteit a TASS ügynökség közli.
 
  • Tetszik
Reactions: oliver88 and gacsat

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Felvételek az ukrán fegyveres erők páncélozott járműveinek Mi-28n támadóhelikopterekkel történő megsemmisítéséről.

A légicsapást az Orosz Légierő Haderőnemi Mi-28n és Mi-28ub támadóhelikopterpárok juttatták el akár 5 kilométeres távolságból.

https://t.me/opersvodki/2519
hát ez sem 4k. legalább ne egy fehér paca látszódjon csak az indikátoron.
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
173
1 020
93
Vagy csak egy nagy Z-t. :)
volt már minden , RUSSIA, PUTIN, GO HOME, :)

https://www.heute.at/s/ukrainischer-luxus-suv-in-wien-von-vandalen-beschmiert-100197804

 

Totya

Active Member
2022. március 11.
35
143
33

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
A háború közepén és nem érti, olyan szomorú :(


“Szóval, mit jelent ez? Hogy ne játszadozzunk tovább, ahogy a magyarok is játszadoznak ezzel egy kicsit, de kevesebbet, Oroszország pedig többet. Ne játszadozzunk tovább az iskolabezárással Ukrajnában. Ha orosz iskolát akarnak, ha valaki oroszul akar tanulni – magániskolát, tessék, nyissanak, de azzal a feltétellel, hogy ha önök nálunk nyitnak egyet, mi önöknél nyitunk” – fogalmazott az államfő
egyre narkósabb, nem?
 
W

Wilson

Guest
szaki(?) panaszkodik az ellátási nehézségekről.


fura, azt hittem, csövőn kapják az ellátmányt.
Nincs mit ezen meglepődni, az sokat elmond a dologról ,hogy ha megnézed a szakik milyen technikát használnak milyen egyenruha van rajtuk milyen személyi felszerelésük van, (ellentétben Kadirov dísz csecsenjeivel)akkor abból is látszik, hogy mostohán vannak kezelve az orosz haderő részéről,ennek ellenére az orosz erők Mariupolt ostromló erőinek a bal szárnyát ők alkotják míg a csecsenek a második vonalban a már elfoglalt területeken csináljak a videókat.....

Ami pedig a szakik utánpótlását illeti még mindig nagyon hálásak az oroszországi önkéntesek által nekik eljuttatott kötszereknek,gyógyszereknek eszközöknek...

Itt egy levelezés egy orosz blogról, a szakikat már 8 éve minden lehetséges módon támogató igazán elkötelezett orosz önkéntes és egy illetékes között....

"- Jegor, Novorosszijában gond van a tankokkal való ellátásról. Nem is pénzről van szó - nem tudjuk, honnan szerezzük meg. Van lehetőség arra, hogy erről anyagot helyezzünk el a Cip-en?
- Igen, persze, semmi gond, küldje el.

Az eredmény ismert. Közzététel, néhány újraposztolás, rövid levelezés, és voilá. Most már nincs elég pénzünk, hogy visszavásároljunk annyit amennyit találtunk.

Párbeszéd egy nem "nevelőszülővel" ugyanerről a dologról.

  • Az Ukrops soha nem fogja megkapni a Javelineket. Kievnash!
  • A milíciának már most is komoly gondjai vannak a védekezésben, anélkül, hogy az Ukrops megkapná a Javelineket. Egy Ukrops-offenzíva esetén pedig akár egy kis számú, kiképzett kezelővel rendelkező Javelin is döntő szerepet játszhat.
  • Ha az Ukropok megkapják a Javelineket, a Novorosszija (TM) Helikopterek csatába indulnak!
  • Sajnálom, de a Novorosszija (TM) helikopterek nyílt orosz beavatkozás a konfliktusba, amit nem lehet leplezni. Pontosan az, amit az Orosz Föderáció olyan keményen próbál elkerülni. Kaphatnánk néhány érintőleges témát a Novorosszija (TM) helikopterekről szóló történetek helyett? És, ha szabadna, lőjétek le azokat, akik arról írtak jelentéseket, hogy milyen nagyszerű és csodálatos minden az országunkban.
  • Nevetséges! Miért van szükséged rá? Még azt sem tudod, hogyan kell használni őket. Önöket ágyútölteléknek nevezték ki, hogy megfizessenek a 2014-es vezetésünk gyávaságáért. Dőlj hátra, és várd meg, hogy az ukropaiak körülvegyenek, és elkezdjenek tüzérséggel és Gradokkal ütni téged a városrészeken keresztül. Ha majd szép véres képet látunk a véres kijevi fasiszták áldozatairól, akkor talán Oroszország beviszi a csapatokat és mindenkit megment.


steshin"
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Mariupol. Az a kék csík már csak 500-700 m széles.
Mariupol_map_2022_03_28.jpg
ott van levédia
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 796
113
Kommunikációs "piszkos-trükk" elterelni a figyelmet, gyanúba keverni hasonló súlyú negatív (ál) hírekkel...
Beindult nyugati média "hiba-javítása" az "Orosz katonák kivégzése" videó miatt!!! ...+ a szegény kivégzett horogkeresztes "kis-csaj" miatt is!

Összehangolt amcsi/nyugati "média-hadművelet" ellensúlyozni a másik két --és a szinte biztosan várható többi-- brutál-náci kegyetlenkedést.

Hasonló mechanizmusú (gusztustalan), de sajnos hatásos eszköz, mint a "karaktergyilkosság!


.
Most minden ilyen hír az ukrán kegyetlenség gyengítésére szolgál. Tipikus médiafogás.
 
W

Wilson

Guest
Orosz cikk...

220323_0900_RGB1100.jpg


Oroszország már egy hónapja különleges hadműveletet hajt végre Ukrajna felszabadítására. A testvérnép demilitarizálásának mértéke olyan mértékű, hogy már az űrből is látható, nemcsak kémműholdakról, hanem meteorológiai műholdakról is, amelyek a bolygó hatalmas kiterjedését figyelik, a képek pedig közkincsek.

Az amerikai MAXAR kémműholdak figyelik az orosz különleges hadműveletet, a felvételek egy részét a média is közzéteszi. Például Mariupol.

1381293_original.png


1381597_original.png


1381071_original.png


Az időjárási műholdak nem látják a Kijev és más városok felé tartó humanitárius konvojokat, de láthatják a felszabadító akciók során keletkező nagy füstöt. Az Elektro-L orosz műhold március 23-i képei például azt mutatják, hogy a tiszta ukrán eget füstcsíkok törték meg, amelyek Kijev és Csernyihiv elővárosaiból emelkedtek fel. A Sentinel-2

220323_0900_RGB.gif


francia műhold jobb minőségű felvételeket készít. Kamerái lehetővé teszik, hogy jobban megtekinthesse Csernyihivot, és lássa a füstforrást a demilitarizált "üzemekből"

2022-03-23-00_00_2022-03-23-23_59_Sentinel-2_L2A_True_color.png


Ha pedig összehasonlítjuk a Zmeiny-szigetről az orosz hadihajó látogatása előtti és utáni képeket, akkor biztosra vehetjük, hogy gyakorlatilag semmi sem változott a szigeten, bár úgy tűnik, az egyik vörös tetejű épületről leesett a vakolat.

2022-02-26-00_00_2022-02-26-23_59_Sentinel-2_L2A_True_color.gif


Ugyanez a Sentinel-2 képes volt megvizsgálni azt a füstöt, amely március 24-én a hajón a Berdyansk kikötőjénél történt _pukkanás" után keletkezett.

2022-03-24-00_00_2022-03-24-23_59_Sentinel-2_L2A_True_color.png


Ugyanezen a képen látható még pár induló hajó, és az egyiken egy kis füst.

2022-03-24-00_00_2022-03-24-23_59_Sentinel-2_L2A_True_color (1).png


Ugyanezt az eseményt figyelte meg a MAXAR műhold is, és a hajó enyhe elöntését mutatja.

276283990_10160246142616289_1957143479779214725_n.png
 
W

Wilson

Guest
A NASA időjárási műholdak sorozatának és a Worldview szolgáltatásnak köszönhetőenminden nap láthatod az egész földet. És nem csak nappal, hanem éjszaka is. Ha megnézzük a különleges hadművelet megkezdése előtti és utáni éjszakai Kelet-Európát, azonnal láthatjuk, hogy Ukrajna áramtalanítása az ország egész területére kiterjedt.

NASA-Europe.gif


Felhívjuk figyelmét, hogy egyes városok, például Mariupol és Kharkiv hatékonyan optimalizálták az energiafogyasztást, és sok más számára példaként szolgálhatnak a CO2-kibocsátás csökkentésében.

Ugyanez a NASA-szolgáltatás segít eloszlatni a laposfölddel élők körében elterjedt mítoszt, miszerint a repülőgépek kondenzcsíkja nem látható a műholdfelvételeken. A Landsat műhold segítségével március 14-én felülről vizsgáljuk meg a Taganrog-öböl egét - a korai figyelmeztető repülőgépek spirális nyomai nem téveszthetők össze egyetlen felhővel sem. Szintén láthatóak egy olyan repülőgép lineáris nyomai, amely Rosztovból érkezett, és láthatóan roncsoló fordulatot hajtott végre Mariupol felett.

Képernyőkép 2022-03-23, 14.23.05.png


A Nemzetközi Űrállomás legénysége ebben a hónapban nem forgatott Ukrajnát, vagy legalábbis nem tett közzé fotót.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Magyarázza már meg, banderrát, szvasztikát, lábonlövést, agykaparást.....
Mehet Angol, Német,Francia, Svéd oldalról is....Hogyan adják el otthon hogy nyíltan, náci szadistákat fegyvereznek az adófizetők pénzén, illetve erről mi a véleménye a helyi melósnak?
.
.
Felig off lesz.... A sved verzio erre az, hogy reszben a nekik nem tetszö allaspontokat maguk nem mutatjak be, illetve, ami a neten megis beszivarog, de nem illik a vilagkepbe, az biztosan az oroszok hamisitasa, mert ezek barmire kepesek! Tehat a horogkeresztet valojaban biztosan az oroszok csinaltak.
Az atlag sved Svensson jellemzöen egyszeru eszjarasu, olyan nagyobb a szive mint az esze ember, es csak fekete-feheren kepes csak latni a vilagot. Megszokta generaciok ota, hogy az allam megmond, es megold neki mindent, neki csak dolgozni kell es a szoc.demekre szavazni, es akkor rendben van az elete. Mar az iskolarendszerben sulykoljak nekik a liberalis propagandat, nem viccelek, a lanyomeknal altalanos hetedikben nemreg az volt dolgozat temaja, hogy melyik szexualis aberracio mit jelent! Elsö kerdes, kik a non binarisok?
(Az iskolaban nem cel a magas kepzettseg elerese, kb egy jo szakmunkas szintet celoz meg a rendszer, erdekes kivetel, hogy az angol nyelv oktatasa viszont erös. Aki nagyon akar, az tudhat többet, de az iskola altal megcelzott tudasszint nem magas.)