[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
223
979
93
Tanulságos katonasztorik, de mi köze van ennek a témához?
Aki volt őrségben tudja : az őrparancsnok vagy a felvezető ki sem enged ön-és közveszélyes őrtagot éles fegyverrel , lőszerrel. Minimum kiveszik a zárat az AMD-ből és őrség leadáskor kapja vissza. Amiket itt olvasunk eseteket, annál a fél laktanya menne hadbíróságra .... A fegyveres őrség nem azt jelenti, hogy lövöldözünk mindenre, ami mozog a sávban ... főleg nem katonatársra aki a barátnőjéhez ugrott ki vagy egy kis piáért a kocsmába .... az ilyen Rambók nem is kerültek be az őrszemélyzetbe, hanem mentek csellóra, vagy maximum fefinek az ajtó elé ....
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 398
23 307
113
A mai aktuális helyzetről van valakinek infója? Mert a neten jelentek meg olyan térképek, amin jelentős az ukrán területszerzés!

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 049
54 180
113
"
Mit jelent Putyin döntése, hogy az orosz olaj- és gázeladások során rubelre cseréli a dollárt?
Az EU naponta vásárol Oroszországtól olajat és gázt 660 millió dollár értékben. Tehát alapvetően az EU minden nap 660 millió dollárt fizet olajért és gázért.
Oroszország döntése, hogy a dollárt rubellel helyettesíti azt jelenti, hogy az Európai Unió ezt a hatalmas értékű dollár tartozást rubelben fizesse ki.
Jelenleg egy dollár ára kb 100 rubel. Ezek szerint az Európai Uniónak most napi 66 milliárd rubelt kell megtakarítania olajra és gázra.
Hogyan tud naponta megtakarítani egy ilyen hatalmas összeget?
Az EU kénytelen lesz dollárért vagy euróért megvenni a rubelt! És honnan lehet megvenni?
Oroszországon kívül egyetlen más országnak sincs ilyen nagy mennyiségű orosz rubelje.
Ezért a dollárral vagy euróval szembeni rubelt kell majd vásárolnia az Orosz Központi Banktól (OKB) és ezzel Oroszország növeli kemény valuta tartalékait.
Oroszországnak újabb döntés van a kezében, ha felhasználja, csődbe viszi az EU-t.
Az OKB nem hajlandó eladni a rubelt dollárért és euróért, aranyat kér a rubelért.
És itt jön a kanyar, ahol vissza fog ütni az embargós politika.
Az arany grammonkénti ára 60 dollár, azaz 6000 rubel, ami azt jelenti, hogy egyszerű számítással napi 11 tonna arany megtakarítására lesz szüksége az Európai Uniónak, hogy napi 66 milliárd rubelt vásároljon azért, hogy megvegye napi energia szükségleteit az oroszoktól.
Csillagászati számok. Azt jelentik, hogy ha Oroszország meghozza ezt a döntést, akkor rövid idő alatt felszívja az európai központi bankok aranytartalékait és halmozza fel az OKB vagyonát.
Az orosz fizetőeszköz iránti kereslet elkerülhetetlenül jelentősen megnövekedett keresletet fog eredményezni a rubel iránt. Ezért a rubel, mint új világ-valuta új meghatározó aktorrá válik, amely a dollár és az euró helyett a világpiacok jelentős részét érinti!
Oroszország ellen vívott gazdasági háború fegyverré vált Oroszország kezében ellenük és erősebbé, mint az atomfegyverek...
Egy új világ alakul ki. (R.I.)"



Semmi gond, vissza kell kérni az usától az aranyat, ami ott van európai országoktól, és meg vagyunk mentve.
Ukrán arany is van ott boven, meg német, francia, egy olyan politikai, gazdasági, katonai szövetségen belul, aminek az USA a vezetője, ez nem okozhat gondot.
:D
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Meglátod jönni fog a Kadirov videó, ahol az Azov parancsnokot fenyíti.

Amúgy az Azov az integrálódott a hadseregbe, vagy ők nem regulárisnak minősülnek?
Úgy értem "terroristák" orosz szempontból, vagy ellenséges katonák?
AZOV, AJDAR, DNYIPRO, TORNADO, SZICS....stb.....
Mind fasisztoid alapon működő paramilitáris alakulat.
A teljes személyi állománya az EU törvények szerint sittre kerül 15-30 évre.( Miért akarnak ezek EU-sok lenni? Én nem értem.....)
A Ukrán kormányzat igyekszik fehéríteni őket. Létrehozták a Nemzeti Gárda-t, amerikai mintára, és itt vonták össze ezeket a szélsőséges fasisztoid egyéneket.
Így gyakorlatilag az ukrán hadsereg részévé tették őket. Ami ugye nem igaz, az ukrán hadsereg ukrajnáért harcol, nem egy beteg eszméért.
Akit érdekel mennyire nem beteg állatok, az nézze meg mennyi nyugati kiképző mondta vissza a vendégszereplést....
Ugye feka kiképző, meg a szvasztikás újonc.......
@Green Leader
Guríthatnál egy interjút a nagykövet asszonnyal....
Magyarázza már meg, banderrát, szvasztikát, lábonlövést, agykaparást.....
Mehet Angol, Német,Francia, Svéd oldalról is....Hogyan adják el otthon hogy nyíltan, náci szadistákat fegyvereznek az adófizetők pénzén, illetve erről mi a véleménye a helyi melósnak?
 

AchtungPanzer

Well-Known Member
2020. február 9.
223
979
93
Tudjátok mi les'? Be fogják tiltani a "Z" betűt! E'entúl könyvet, újságot csak a "Z" betű nélkül lehet kinyomtatni! Törlik a billenytű'etről is a "Z" betűt! A' abc -ből is törölni fogják.
áhh , a németek kiszúrnának magukkal : (Z)ahnart(z), (Z)ündunk, (Z)ange, Gren(z)e, Plat(z), (z)urück, (Z)eit, (z)wan(z)ig, kur(z)e, Fah(z)eug, (z)wischen .... meg még egy halom szó ....
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Összes többi jobb szektor, xyz, blablabla is?
a jobb szektoros fegyveresek teljesen kívül esnek a hivatalos ukrán parancsnoki láncolaton, tehát nem a vezérkar adja ki a parancsokat. mindenesetre szerintem inkorpolálódtak a parancsnoki láncolatba, közvetetten (hiszen nem részei az UAF struktúrájának). mindenesetre kaptak ők is tréninget amerikából, féligazságok szerint már 2006-tól.

 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
a Growler le tudja messziről kapcsolni azt a lámpát, elvileg a nyilvános és a TETRA hálózatokat is, meg még némely képességekkel, mint az F-22, -35-össel együttműködve tud azok radarszeme lenni.

háborús körülmények között persze nem írom, hogy lenullázza az orosz elektronikus képességeket, mert hát ugye tökéletesen miért működne, és az orosz sem olyan avítt azért, de szerintem a harctéri elektronikájukat krushákig bezárólag mattolhatják.
Uhm.
Pont ezek és hasonlók tudatában gondoltam, hogy továbbgondoljuk, hogy mi lehet az ok. :)
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Írtam korábban már jó párszor Oroszország 2018-ban évi 200 milliárd m3 földgázt szállított Európában az általad is említett vezetékkel együtt 2025-re 48-50 milliárd m3 gázt akar Kínába szállítani, miközben Kína fogyasztása 2030-ra évi 520 milliárd m3-re nő mindenki láthatja az arányokat....

Ehez jön még annyi, hogy Kínai jóval kevesebbett fizet az orosz gázért.


EU 2024re nayjából 2025, 2026ra teljesen kiváltja az Orosz gázt. Bizonyos szempontokból nagyon kevés más szempontból meg sok idő.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
a jobb szektoros fegyveresek teljesen kívül esnek a hivatalos ukrán parancsnoki láncolaton, tehát nem a vezérkar adja ki a parancsokat. mindenesetre szerintem inkorpolálódtak a parancsnoki láncolatba, közvetetten (hiszen nem részei az UAF struktúrájának). mindenesetre kaptak ők is tréninget amerikából, féligazságok szerint már 2006-tól.

Ezeket a szélsőségeseket el kell választani a valódi ukrán hadseregtől, pl128-as....
Ezek megtámadják még a sajátjaikat is. Egy koszlott fegyelmezetlen horda, jól- NATO kiképezve, és hála az angol-svéd-német-francia,stb sutyerákságnak még jól ki is vannak stafírungolva olyan felszereléssel amirő egy magyar baka csak álmodhat.