[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 891
35 363
113
Az ott levő erők békefenntartók - az annak megfelelő felszereléssel és képességekkel. Nagyon kevesen is vannak illetve a hidakat Ukrajna felé az ukránok felrobbantották. Másfelől jó helyen vannak ahol vannak.

Mármint az "EU miért nem pampoghatna". Az orosz katona az orosz katona ... Ja, Moldávia kapcsolata soros a Dnyeszerentúliakkal ... :) Kb. annyira, mint a gagauzokkal határon belül (meg persze orosz, ukrán egyebekkel) ... Meg az orosz miért csinálna bármit az éppen ellenük fröcsögő (már a háború előtt is) Moldáviáért - miért akarna bármit hozzájuk csatolni?
nézd meg déldobrudzsát a térképen 100m földnyelv
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Hú, végre egy rendes videó!
A teljesség igénye nélkül:
  • 30 mm-es Stihlfűrész ÉS falbontó 1:45nél
  • Bandera mellszobrocska
  • SS-zubbony (relikvia)
  • azovita zászló portugál (!) aláírásokkal
  • random totenkopf matricák
...
De hol vannak az azovos jóemberek?
Az is látszik, hogy komolyabb védelemre készültek, de gyorsan menekültek.

A helikopteres menekítésből kiindulva mégsem akarnak meghalni olyan nagy elánnal, kíváncsi leszek leteszik-e a fegyvert, vagy megpróbálnak-e kereket oldani, esetleg csoportosan menekülni(ez utóbbi mészárlás lenne szerintem).
Ha, a tegnapi térkép igaz, akkor nem tudom elképzelni, hogy ennél a hétnél tovább húzzák.
Eleve lőszerből sem állhatnak már túl jól, demoralizáltak is lehetnek, éhesek és fáradtak is.
 

Bogan

Active Member
2022. február 24.
17
117
28
2019-ben 40 demokrata képviselő írta alá azt a nyílt levelet amiben kérik a neonáci Azov terrorista csoporttá nyilvánítását, most meg tagadják a létezését is...https://web.archive.org/web/20200130033931/https://maxrose.house.gov/uploadedfiles/2019.10.16_rose_fto_letter_to_state.pdf
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113
Az orosz csapatok több mint 70 embert, nőket és az egészségügyi személyzet tagjait hurcolták el egy mariupoli szülészetről - jelentette be szerdán az azovi-tengeri kikötőváros vezetősége Telegram-üzenetben.

A közlés szerint mind ez idáig összesen több mint 20 ezer mariupolit hurcoltak el akaratuk ellenére "távoli orosz városokba", az embereket az irataiktól is megfosztották.

A tájékoztatást független forrásokból nem lehet megerősíteni, mert a város február vége óta blokád alatt áll.

(Portfolio)

Ha nem vinnék ki őket, akkor gyilkosok lennének.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113
Elkezdtek hazatérni Ukrajnából az első külföldi önkéntesek. Beszámolóik igazán cudar képet festenek az orosz-ukrán háború valóságáról.
Ha valaki most azt mondaná nekem, hogy Afganisztánba kell mennem [harcolni], azt kérdezném tőle, hogy miért akar engem vakációra küldeni?

– mondta egy ukrán haderőt segítő lengyel önkéntes a Vice Newsnak, aki 6 hónapot töltött Afganisztánban 2012-ben.

„Sokkal több mindent láttam Ukrajnában az első három napomon, mint az egész afganisztáni tartózkodásom alatt” – mondta a lengyel veterán.

Az Adam nevű önkéntes arról is beszél, hogy rengeteg külföldi harcos valószínűleg hazudott arról, hogy van katonai kiképzésük, sokan csak kalandot keresni mentek Ukrajnába.

Ez nagyjából megfelel annak a konklúziónak, melyet a kiszivárgott videók alapján mi is tettünk korábban:
Azoknak is, akiknek van katonai tapasztalatuk, rá kellett jönniük, hogy ez nem egy olyan jellegű háború, mint bármelyik másik, amelyet a közelmúltban vívott az emberiség

– mondta a Vice-nak egy másik, Amerikából érkezett, vietnami felmenőkkel rendelkező önkéntes, aki hírszerzőként kilenc hónapot töltött Afganisztánban.

Hieu Le, az amerikai önkéntes arról is beszélt, hogy a városi harcok maga a „pokol”, illetve hogy az oroszoknak olyan sok páncélosuk van, hogy szó szerint bármelyik sarkon beléjük futhatott.

Kitért arra is, hogy az ukránok bűnözőknek is fegyvert adtak és rendesen félt tőle, hogy az összecsapások során sajátjai lövik hátba.

Az önkéntesek beszéltek a halottakról, sérültekről, illetve a rengeteg külföldi önkéntes halálát okozó támadásról a Javoriv kiképzőbázison; ezeket a nagyon részletes, nagyon felkavaró sztorikat inkább nem közöljük, de fellelhetők a Vice cikkében.

Ukrajnában 2-3000 külföldi önkéntes harcolhat az ukrán kormányerők oldalán, az orosz haderő célzottan támadja kiképzőbázisaikat, laktanyáikat. Oroszország azt állítja: az elmúlt 2 hétben 600 külföldi önkéntest öltek meg. Ez a szám még akár reális is lehet, de nincs rá független forrásból bizonyíték.

 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Ukrán benzintároló, támadás elött és után.
100625feb46b6139909afc11493e6466
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 389
8 958
113
Ukrajna erői nem alkalmasak öszfegyvernemi manőverező harcra az orosz hadsereg ellen sem felszereltségben sem szervezetségben.

Legelőször is ehhez az kellene ,hogy légi fölényt vívjanak ki az orosz haderő az orosz légierővel szemben ,erre teljes mértékben képtelenek , már itt bukik az az irreális elképzelés, hogy Ukrajna majd manőverező harcot folytat, arra sem volt képes, hogy legifedezetet biztosítson ,a kelet ukrajnai ukrán haderő visszavonása érdekében.

És akkor még olyan apróságokról sem beszéltünk mint az ukrán gépesített erők hareszközeinek technikai állapota hadrafoghatosaga kiképzési szintje (a támadó manőverező harcra) a csapatlégvédelem állapota a logisztika stb........

Igen, de a jóember említi, hogy javarészt azért nem tudnak manőverezni (akár utánpótlást szállítani érdemben a megszorult helyekre), mert az oroszok a kezdetektől megosztották a frontot több helyen lekötve ellenséges erőket és elvágva lehetséges útvonalaikat. Aztán most, hogy rengeteg üzemanyag- illetve fegyverlerakatot megsemmisítettek az országban most már megtehetik, hogy egyes nem magas prioritású helyekről kivonjanak erőket illetve átcsoportosítsanak.

Azaz igen, az ukrán manőverező harcászat irreális, de ez javarészt pont az orosz taktika miatt. Az oroszok manőverezgetnek az országban széltében-hosszában. Gyakorlatilag egy road-show a világ a számukra ...
 
W

Wilson

Guest
Igen, de a jóember említi, hogy javarészt azért nem tudnak manőverezni (akár utánpótlást szállítani érdemben a megszorult helyekre), mert az oroszok a kezdetektől megosztották a frontot több helyen lekötve ellenséges erőket és elvágva lehetséges útvonalaikat. Aztán most, hogy rengeteg üzemanyag- illetve fegyverlerakatot megsemmisítettek az országban most már megtehetik, hogy egyes nem magas prioritású helyekről kivonjanak erőket illetve átcsoportosítsanak.

Azaz igen, az ukrán manőverező harcászat irreális, de ez javarészt pont az orosz taktika miatt. Az oroszok manőverezgetnek az országban széltében-hosszában. Gyakorlatilag egy road-show a világ a számukra ...
Na ez az, ezzel nem értek egyet, mert nem ezért nem tudnak az ukránok manőverezni, hanem azért mert az ukrán hadsereg a jelen állapotában nem alkalmas az orosz haderő elleni manőverező harcra, erről szól az az az ukrán cikk is amit betettem ide a topikba...