[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 945
56 928
113
Ezen a listán van 88db Leo 2a5,amelyeket 22 év végére tudnának szállitani :)
 

Attti

Active Member
2019. július 1.
40
222
33
A Belügyminisztérium vezetőségének hirtelen eszébe jutottak az orosz rendőrök vészhelyzeti felszerelése.
Megkérték őket, hogy vegyék át a ezeket felszereléseket, és figyelmeztették őket, hogy a hátizsákok meglétét (és tartalmát) mostantól alaposan ellenőrizni fogják.

Az utasítások szerint a rendőröknek mindig kéznél kell tartaniuk a felszereléses táskájukat. Azonban, mint az gyakran előfordul, néha figyelmen kívül hagyják az utasításokat. Néha - de nem most. A Baza szerint Oroszország különböző régióinak rendőri vezetői nemrégiben felszólították beosztottjaikat, hogy készítsék elő és ellenőrizzék hátizsákjaikat: háztartási cikkeket, iránytűt, alsóneműt, kemping evőeszközöket, száraz élelmiszeradagokat és a elsősegélycsomagot tartalmazó készleteket.

A zsákok kollekciója régiónként változik. Például a Krímben, Rosztovban és Belgorodban a rendőrtiszteket arra kérték, hogy ellenőrizzék a készletek rendelkezésre állását, míg például a moszkvai különleges ezredben a készleteket azonnal összeállították és már a raktárba szállították - ez vonatkozott mind az egységvezetőkre, mind az egyszerű tisztekre. Érdemes megjegyezni, hogy gyakran a rendőrök saját költségükön alakítják ki a készletüket (egy Oroszországban készült szabványos készlet most körülbelül 4 ezer rubelbe kerül).

A Bázis egyik beszélgetőpartnere szerint a moszkvai rendőrök egy ilyen utasítás után kissé idegesek lettek, és úgy látják, hogy a hátizsákok nem véletlenül kerültek elő. "Azt hiszik, hogy egy ukrajnai "üzleti út" van kilátásban" - mondja a forrás. Azt is elmondta, hogy a hátizsákok tartalmának alapos ellenőrzését is megígérték, bár korábban ez az eljárás engedékenyebb volt, ami gyakran vezetett ahhoz, hogy lejárt száraz fejadagok kerültek a készletekbe.

Ez azért sokatmondó hír, megvannak az új tervek, már nem sietnek. Elfoglal biztosít, mint szíriában, ezért vették vissza Kievnél. Mostmár biztosan behúzzák záhonyig.
Lehet ezeket az erőket szánják nyugat Ukrajna integrálására, a harcok után. Mert a keleti részen elegendő lehet a helyi orosz gyökerű erők bevonása, katonai felügyelettel.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 335
68 604
113
Elvileg a katonai tevékenység miatt mérhetően megemelkedett a sugárzás szintje. Hogy ez mennyire veszélyes azt nem tudom, de a turisták nem szoktak túl sok időt ott tölteni. A katonák meg már jó ideje ott lehettek.
Van aki evtizedek ota ott el, az allatokrol nem beszelve. Mindenkepp lassabb halal mintha eltalalnak harc kozben.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 676
48 649
113
baj van a te fejedben, mert ez pont hogy a nagykönyv szerint ugyanolyan fogolykínzás.

tehát a külső szemlélő szemében ez egyenértékű azzal.

az engem holt nem érdekel, hogy ki mi, de se nem lővünk a fogolyra, se nem verjük a genfo konvenció szerint.

az ukránok az oroszok parádéztatásával ugyanúgy megszegik ezeket a nagyjátlszabályokat.

de az orosz a roszz, tehát amit az orosz csinál, az kétszeresen esik most latba.

tudod, kettős mérce. ami nálad is megvan, kentaurikám :)
Ha te választani kényszerülnél egy saller és az agyonlövés között, melyiket választanád. Én a sallert. Azt túl lehet élni. Nem ugyanolyan fogolykínzás!