[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 466
113
18+
Fotó az egyik lezuhant ukrán helikopter lezuhanásának helyszínéről Mariupol közelében.
Hadd emlékeztessem önöket, hogy ma reggel légvédelmünk Mariupoltól nem messze. Két ellenséges helikoptert semmisített meg, amelyek közül az egyik a település területén esett el. Rybatskoye. Pontosítás alatt áll a második helikopter lezuhanási helye és a likvidált nácik száma.

https://t.me/boris_rozhin/38291
Ezen voltak a francia titkosszolgák?
 
W

Wilson

Guest
Nem a katonákra gondoltam, hanem a civilekre. Meg úgy általában a házra. Meg kicsit még a csirkére is :)
Dehát az orosz hadsereg nem támad civil célpontokat Lavrov mondta Indiában, úgy ,hogy nincs mitől tartania az ukri civileknek.....

Lavrov az ukrán csirkékről nem beszélt, úgyhogy én az ukrán csirkék helyében óvatos lennék annàl is inkább, mert már volt arra példa, hogy békés ukrán csirkéket az orosz haderő katonái elrekviálták.....:)
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 784
12 663
113
Én nem akarok mosdatni senkit. A tények és videók mesélnek... :( A könnyem csorog, mert valóban támogatják étellel vízzel (még cigivel is) :) Az oroszok a városlakókat. Miért nem látok egyetlen egy ukrán híradást erről hogy ők is ilyet tesznek??? Hisz a média 90%-a le van korlátozva az ukránok javára. Face, yt, tik tokon mást nem látok csak vigyorgó 18 éves ukrán katonákat(a csajokat jobban szeretem) . Mégis nem látni pl ukrán humanitárius videókat (persze most majd 1-2 hívő keres majd nekem) :) Le a kalappal az oroszok előtt....Igen...ő támadta meg Ukrajnát...hozzáteszem érett már (ne menjünk bele) de egyben meg is akarja menteni...a lakosokat, az embereket. Itt nem a nagyhatalmi politikáról beszélek, hanem az orosz szívről az orosz szívvel kapcsolatban. Tudjátok...aki ismer az tudja, hogy én NSDAP szavazó vagyok, csak nincs rajta sajnos idén se a listán :D DE....soha nem gyűlöltem az oroszokat, és 2014 óta mellettük állok, és vannak kint ismerősök a DNR-ben. Max annyit tudnék hozzátenni, hogy azért ha élne beintegrálnám a hősömet Jochen Peipert (egy isten volt-és nem a Malmedy-i mészáros-kiderült) egy orosz tankhadosztályba :)
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 786
40 090
113
Avdiivkában meghalt egy Donbass szabadságáért harcoló olasz

Március 30-án Avdiivkában meghalt Edi Ongaro portoguarói olasz, aki az LDNR polgárait védte Kijev önkényétől. gránát robbanás 7 évig. Testével lezárta a lőszert, és megmentette társait.

2015-ben kivándorolt Olaszországból, mert már nem tudott távol maradni. Az LPR területvédelmi 14. zászlóaljához, korábban Szellembrigádhoz csatlakozva nemcsak az ellenségeskedésben vett részt, hanem az igazságot is igyekezett közvetíteni a világ felé, Facebook-oldalt tartott fenn El Buitre álnéven. A háborúban a "Bombadzo" hívójele volt.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 905
48 437
113
CGHhI9nUsAAgMpw.jpg

Ezeket miért nem használják, vagy eladták?
Ez a titkos tartalék volt és te lebuktattad őket. OPSEC!!
Én a helyedben sűrűn néznék át a vállam fölött, nincs-e ott az SzBU,,,
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://politic.karpat.in.ua/?p=45354&lang=hu
"Kijevben járt az Európai Parlament elnöke, három ígéretet tett Ukrajnának
Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke pénteki kijevi látogatásán kijelentette, hogy Európa lakossága támogatja Ukrajnát és segít újjáépíteni városait az Oroszországgal vívott háború után – jelentette az UNN a Reutersre hivatkozva.
Kérem, higgyenek nekem, amikor azt mondom, hogy az Európai Parlament, az Európai Unió és Európa népe támogatják Ukrajnát. Ezért vagyok itt ma, mert támogatjuk önöket” – mondta el.
Három ígéretet tett Ukrajnának.
„Először is, Volodimir Putyin bűnös inváziója Ukrajna ellen közvetlen konfrontációba állítja Oroszországot közvetlen Európával, a nemzetközi közösséggel és a szabályokon alapuló világrenddel. Ezt nem engedjük meg neki akadály nélkül. Másodszor, az Európai Unió elismeri az Önök európai ambícióit és azt az igyekezetet az iránt, hogy tagjelölt országgá váljon. Számíthatnak az Európai Parlament teljes támogatására e cél elérésében. Harmadszor, segítünk újjáépíteni városaikat és településeiket, ha ennek az illegális, provokálatlan és szükségtelen háborúnak vége. Eddig pénzügyi, katonai és humanitárius segítséget nyújtottunk. Ez a jövőben is folytatódni és bővülni fog” – mondta el."



És ehhez honnan is veszünk minimum több száz ( de inkább vélhetően több ezer) milliárd dollárt?
És ezt az ígéretet még véletlenül sem az USA, hanem az EU teszi. Ki hatalmazta fel ezt a nőt ilyen kötelezettség vállalásra?
 

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
162
977
93
Lehet hogy volt már!
Ritka értelmes gondolatok:
Nagyon jó írás szeretem őt olvasni, igazi realista! Viszont számunkra Európaiaknak igen csak vészjósló amikor azt mondja el hogy akár európa területe is válhat egy következő proxy háborű helyszinévé, ezt az irányt tolják a lengyelek , az Eu fő vezetők és agymosott brüsszeliták is csupa rossz választ adnak! Márpedig ettöl az adjunk még több fegyvert hozzá állástól minden lesz csak béke nem!!! Tényleg elmebeteg hülyék ezek a nyugati politikusok hogy elhiszik a saját lözungjaikat amiben beállítják Putyint és Oroszországot mindenféle fő gonosznak, és hergelik tovább ! Pontosan így gondolom én is ahogy Castel kifejti, ha ezek a rossz válaszok és hergelések mennek tovább hamar félre mehetnek a dolgok, és benyomhat az orosz pl . a lengyelekre egy stratégiai nukit, nem fognak cserébe százával felemelkedni a rakéták az Usaból, de még az EU-s támaszpontokról sem. Itt jegyezném meg az EU területén több mint 200 db termonukleáris bomba van. (Nato adat) Hogy mi lenne? még nagyobb ajvékolás , sipitozás, sajnálkozás, heti 3 nato tanácskozás, önmagukat elvágó örök szankciók , mega tüntetések Putin ellen, leépülő EU , elinflálódó euró, a következő 100 évre hidegháború! Mindeközben az USA Deep State mogulok bontanának még egy whiskyt, és kaján mosollyal a szájuk szélén koccintanának hogy ezt is megcsináltuk.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Nekem van egy elképzelésem. Semmi tény csak saját ötlet.

Ha sikerül az oroszoknak Dombasz körül az ott lévő 60-80.000 ukrán katonát bekeriteni feltehetnek egy egyszerű kérdést Zelenszkijnek.

Elfogadod a feltételeinket vagy lemészárolunk 60-80.000 ukrán katonát akiket értelmetlenül àldoznàl fel.


Valljuk be ez nagy kérdés lenne Zelenszkijnek hogy mi legyen azzal a 60-80.000 tússzal. Hiszen Ott aztán bemutatkozhat az orosz tüzérség légierő meg minden ami orosz és robban.
Tegnap este nekem azt mondta moszkvai barátom, hogy most nézzem majd a híreket… Állítólag közeleg az acélvihar.
 

fruszt

Member
2020. december 13.
25
63
13
Bevallom ritkábban látogatom a fórum "biztonságpolitika" oldalát, így nem tudhatom bizonyosan, hogy amúgy biztonságpolitika volt-e téma valaha az obskúrus hírforrások citálgatása és egymás ölése mellett, de az a benyomásom, hogy nem nagyon. Mindazonáltal él bennem a remény, hogy hátha van rá fogadókészség (ti biztonságpolitikára), így itthagyom ezt, illetve ajánlom a csatorna többi témába vágó videóját.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
352
2 101
93
Avdiivkában meghalt egy Donbass szabadságáért harcoló olasz

Március 30-án Avdiivkában meghalt Edi Ongaro portoguarói olasz, aki az LDNR polgárait védte Kijev önkényétől. gránát robbanás 7 évig. Testével lezárta a lőszert, és megmentette társait.

2015-ben kivándorolt Olaszországból, mert már nem tudott távol maradni. Az LPR területvédelmi 14. zászlóaljához, korábban Szellembrigádhoz csatlakozva nemcsak az ellenségeskedésben vett részt, hanem az igazságot is igyekezett közvetíteni a világ felé, Facebook-oldalt tartott fenn El Buitre álnéven. A háborúban a "Bombadzo" hívójele volt.
nnwLzBJfzQs.jpg


Azt hiszem ő volt az.