[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fruszt

Member
2020. december 13.
27
67
13
Bevallom ritkábban látogatom a fórum "biztonságpolitika" oldalát, így nem tudhatom bizonyosan, hogy amúgy biztonságpolitika volt-e téma valaha az obskúrus hírforrások citálgatása és egymás ölése mellett, de az a benyomásom, hogy nem nagyon. Mindazonáltal él bennem a remény, hogy hátha van rá fogadókészség (ti biztonságpolitikára), így itthagyom ezt, illetve ajánlom a csatorna többi témába vágó videóját.
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
373
2 301
93
Avdiivkában meghalt egy Donbass szabadságáért harcoló olasz

Március 30-án Avdiivkában meghalt Edi Ongaro portoguarói olasz, aki az LDNR polgárait védte Kijev önkényétől. gránát robbanás 7 évig. Testével lezárta a lőszert, és megmentette társait.

2015-ben kivándorolt Olaszországból, mert már nem tudott távol maradni. Az LPR területvédelmi 14. zászlóaljához, korábban Szellembrigádhoz csatlakozva nemcsak az ellenségeskedésben vett részt, hanem az igazságot is igyekezett közvetíteni a világ felé, Facebook-oldalt tartott fenn El Buitre álnéven. A háborúban a "Bombadzo" hívójele volt.
nnwLzBJfzQs.jpg


Azt hiszem ő volt az.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 932
17 064
113
Akkor elő a buszokkal és menetrendszerűen vinni a migriket a déli határtól az osztrákig. Álszent amit az EB művel és ennek mi isszuk meg a levét.
Ha megnézzük az 1000 éves történelmünket mindig is a nyugat védőbástyája voltunk. Cserébe mit kaptunk érte? Lenézést és megvetést. Újabban még szankciókkal is súlytanak. Nem tudom meddig kell ezt még eltűrnünk! :(:mad:
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Néz már rá a térképre légy szíves ez a város Kijevtől ÉNY található az orosz haderő ezt a települést és nagy erővel támadta, amikor körül akarta zárni Kijevet.....
Értem mire szeretnél utalni, akkor az van amit a prop-ból idézel? Értsd már meg az Ukránok épületekbe bujkálnak, van még kérdés?
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 852
9 649
113
A nemzetközi jog melyik passzusa mondja, hogy ha orosz vagy szó nélkül le kell nyelned a saját néped bestiáris legyilkolását?
Bocs, de nekem ez a szegény oroszokat gyilkolják sztori nem elfogadható. Ez csak egy csinált casus belli, ami igazából az orosz lakosság meggyőzéséről szól. Nagyon sok orosz származású ember van Ukrajnában, nincsenek kiirtva és Ukrajnát tekintik a hazájuknak.

Amikor az orosz katonákat tökéletes orosz beszéddel küldik el a francba Ukrajnából, akkor látszik hogy Oroszország Ukrajna politikája egy csőd.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 388
30 275
113
Dehát az orosz hadsereg nem támad civil célpontokat Lavrov mondta Indiában, úgy ,hogy nincs mitől tartania az ukri civileknek.....

Lavrov az ukrán csirkékről nem beszélt, úgyhogy én az ukrán csirkék helyében óvatos lennék annàl is inkább, mert már volt arra példa, hogy békés ukrán csirkéket az orosz haderő katonái elrekviálták.....:)
Ezért nem jut az osztrák gyorséttermekhez.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Amikor az orosz katonákat tökéletes orosz beszéddel küldik el a francba Ukrajnából, akkor látszik hogy Oroszország Ukrajna politikája egy csőd.
Nem beszélsz oroszul, de simán megkülönbözteted az ukránt az orosztól...

Bocs, de nekem ez a szegény oroszokat gyilkolják sztori nem elfogadható.
Akik meg belehaltak hát így jártak.

Az a helyzet, hogy pontosan ez az ami miatt már lassan csak 2 naponta nézek be ide. Nekem valahogy nem elfogadható, sosem volt elfogadható a kisebbségek legkisebb jogfosztása se.
De abban full igazad van, hogy ez eus érték. Így az ukránok csak gyakorolták
Lásd még baszkok, katalánok, székelyek, magyarok stb stb stb
 
W

Wilson

Guest
Értem mire szeretnél utalni, akkor az van amit a prop-ból idézel? Értsd már meg az Ukránok épületekbe bujkálnak, van még kérdés?
Nem bujkáltak hanem védték a hazájukat amelyet megtámadták az oroszok, ugyanez volt 56-ban Budapesten, 45-ben Berlinben 43-ban Sztálingrádban, Leningrádban, tudod ez ilyen az eszem megáll néha, amikor pl te is az Ukránokat hibáztatod azért mert a saját városukban kényszerülnek védekezni az orosz haderő ellen, nincs olyan, hogy felvonulnak a védők egy ilyen helyzetben a települések mellé, hogy lovagias ütközetben szembe szálljanak a támadókkal...
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 388
30 275
113
https://politic.karpat.in.ua/?p=45356&lang=hu
"Podoljak: ha a Nyugat nem tiltja be az orosz energiahordozókat, akkor mondja azt, hogy az utolsó ukránig harcoljunk
Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója arra szólította fel a nyugati országokat, hogy vagy teljesen mondjanak le az orosz energiahordozókról, vagy mondják meg Ukrajnának, hogy harcoljon az utolsó ukránig – adta hírül az rbc.ua hírportál szombaton a tanácsadó Twitter-üzenetére hivatkozva.
Mint Podoljak írta, „az Oroszország elleni szankciók nem elégségesek.” Szerinte „az orosz gazdaság bedöntéséhez és az ukránok meggyilkolásának megállításához vagy közvetlen embargóra van szükség az összes orosz energiahordozó ellen, vagy pedig közvetett embargóra, azaz a kikötők lezárására az Oroszországból érkező áruk előtt.” Hozzátette, hogy az olaj 85 %-át tartályhajók szállítják. „Vagy mondjátok meg nekünk, hogy harcoljunk az utolsó ukránig” – üzent a Nyugatnak Mihajlo Podoljak."
Ez mit szív?
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Az hogy a kreml hogyan viszonyul a szomszédos államok szuverenitásához közismert.

Értem én hogy ti a szuverenitáson meg a nemzetközi jogon csak nevettek, de nehogy az legyen a vége hogy fegyverrel legyenek ezek érvényesítve Oroszországgal szemben. Nagyon rázza a pofonfát Oroszország és a nyugati világ nagyon visszafogott még mindig.
Én meg annak örülnék ha hasonló gondolkodású ember min Te soha a büdös életbe a NATO vezérkar környékére se kerülne. A lábad be ne tedd oda légyszíves. Mert a "pofonfád" ha elszabadul, akkor már nem éred meg, hogy valaha szakállad nőjön. Így meg jó esetben van még pár évtizeded, hogy kikerekedjen pár sörte az arcodra.